Αρχική Αθλητικα Ρεκόρ του Αντετοκούνμπο-τέλος ο Μπρινιόλι από τον Παναθηναϊκό!

Ρεκόρ του Αντετοκούνμπο-τέλος ο Μπρινιόλι από τον Παναθηναϊκό!

89

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο,όταν γύρω του σφύριζαν σειρήνες για “αμερικάνικο όνειρο” και τρελά λεφτά απέδειξε με την επιλογή της Ελληνικής σημαίας ότι ξέρει να είναι ευγνώμων. Και η ευγνωμοσύνη δεν μετριέται ούτε έχει αξία όταν απευθύνεται σε εκείνους που παραχωρούν παντεσπάνι πληρώνοντας-αγοράζοντας ένα προσόν.Αλλά όταν απευθύνεται σε εκείνους που άπλωσαν χέρι βοήθειας όταν δεν υπήρχε κανένα προσόν για πούλημα,αλλά 4 μικρά παιδιά που γεννήθηκαν στα φτωχά Σεπόλια και πάλευαν κάθε μέρα για την επιβίωση.

Σε αυτούς ο Γιάννης,τα αδέλφια του και κυρίως ο (μακαρίτης)πατέρας του Τσάρλς και η μητέρα του Βερόνικα δήλωναν και δηλώνουν στην πράξη “δια βίου ευγνώμονες”.

Το ήθος αυτό δεν διαθέτουν πλείστοι όσοι έλληνες και κυρίως στην πολιτική σκηνή.Ευγνώμονες και …φιλέλληνες δηλώνουν ελπίζοντας στο ατιμώρητο για την λεηλασία του δημοσίου χρήματος ή για την ατιμώρητη προσφορά πρακτόρικων και εισπρακτόρικων υπηρεσιών προς διαφόρους εντός και εκτός Ελλάδας.

Φυσιολογικά λοιπόν ο Γιάννης και ο αδελφός του Θανάσης τιμούν εκείνους που τους έδειξαν πρώτοι εμπιστοσύνη και τους γέμισαν με χρήματα στο αμερικάνικο ΝΒΑ.Οταν καταξιώθηκαν και ο Γιάννης έγινε πρώτος στον κόσμο οι σειρήνες για περισσότερα χρήματα απο άλλους ήταν εκκωφαντικές.Εκείνος και ο αδελφός του παραμένουν στο Μιλγουόκι.Για αυτούς ότι ήταν τα Σεπόλια,δηλαδή βάση εκκίνησης και χώρος τιμής είναι προφανώς και το Μιλγουόκι της Αμερικής.

Και έρχεται η ανταπόδοση.Ολος ο κόσμος γνώριζε ως κορυφαίο των κορυφαίων τον Καρίμ Αμντουλ Τζαμπάρ,ο οποίος δόξασε και δοξάστηκε στο Μιλγουόκι ως σκόρερ και ριμπάουντερ κλπ

Ο Γιάννης χθες με τους 26 πόντους και τα 17 ριμπάουντ τον ξεπέρασε και στα ριμπάουντ της ομάδας.Στους πόντους,ως αρχισκόρερ της ομάδας, τον είχε ξεπεράσει προ πολλού.Οπως επίσης είναι πρώτος στην ομάδα του και σε ασιστ μόλις στα 29 του χρόνια.Υγεία να έχει μέχρι τα 38-40 που είναι ο Λεμπρόν θα συντρίψει τα ρεκόρ και των άλλων.

Ετσι μπήκε στο “κουαρτέτο της δόξας και της πίστης” στις ΗΠΑ.Δηλαδή στην τετράδα των παικτών που κατάφεραν αυτά τα ρεκόρ σε μια ομάδα και αυτοί είναι ο μεγάλος μάϊκλ Τζόρτναν των Σικάγο Μπουλς,ο Λεμπρόν Τζέϊμς στους Κληβελαντ Καβαλλίερς και ο Κέβιν Γκαρνέτ στους Μινεσσότα τίμπεργουλβς.

Να σημειώσουμε γιατί έχει την αξία του:Ο Γιάννης είναι 7 πόντους πιο κοντός (2,11 έναντι 2,18) από τον Καρίμ τζαμπάρ και δυο πόντους πιο κοντός από τον Π.Φασούλα!!!

Ο Κώστας Τσιμίκας έκανε περήφανους τους Ελληνες φίλους του ποδοσφαίρου καθώς αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα στο απόλυτο ντέρμπι του πιο φημισμένου και δύσκολου πρωταθλήματος του κόσμου.Στο αγγλικό.Ηταν στο Ανφιλντ στο 0-0 της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ.

Η Σίτυ που παραπατάει προηγήθηκε 2-0 της Κρύσταλ Πάλλας στο γήπεδό της και ισοφαρίστηκε στο 97…

Η έκπληξη της χρονιάς Αστον Βίλα είναι στην τρίτη θέση καθώς με ανατροπή κέρδισε και εκτός έδρας 2-1 την Μπρέντφορντ.Και η Τότεναμ του Ποστέκογλου και η Γουέστ Χάμ του Μαυροπάνου κέρδισαν και είναι στα ψηλά της βαθμολογίας,οπου η Αρσεναλ που νίκησε 2-0 είναι πρώτη.

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Παναθηναϊκός ξανάγινε ΠΑΟ του Αλαφούζου…Ο Μπρινιόλι δεν μπορέι να έγινε αυτός ο αστείος τερματοφύλακας που δείχνει στα τελευταία ματς του ΠΑΟ.Προφανώς ξέρει ότι τελειώνει απο τον ΠΑΟ με τρόπο που δεν θα ήθελε και το δείχνει στην απόδοσή του.Κατα πληροφορίες πάει Σαουδική Αραβία.

Βέβαια ο ΠΑΟ είχε αστεία και μεσοαμυντική λειτουργία στα τελευταία ματς και παραμένει ερώτημα αν αυτή η απόδοση ανοίγει η κλείνει πόρτες σε παικτες.

Ο ΠΑΟ έχασε με αστεία ανατροπή απο τον Ατρόμητο με 3-2 και πρώτος ο ΠΑΟΚ που τσάκισε τον Αστέρα εκτός έδρας 4-1.Ο θρυλικός ΠΑΣ Γιάννινα αναγκάστηκε να αλλάξει προπονητή(Γρηγορίου αντί Στάϊκου) καθώς μεσοαμυντικά δεν λειτουργεί και έχασε και απο την Κηφισιά με 4-2