Αρχική Αθλητικα Μοναδικές στιγμές στο ντέρμπι του μπάσκετ παγωμάρα στο ποδόσφαιρο και ας είχαμε...

Μοναδικές στιγμές στο ντέρμπι του μπάσκετ παγωμάρα στο ποδόσφαιρο και ας είχαμε 5άρες

49

Ο Παναθηναϊκός αυτή την εποχή είναι ένα βήμα πιο μπροστά απο τον αιώνιο αντίπαλο στο μπάσκετ και φαίνεται πιο κοντά στο πρωτάθλημα,ακόμα και αν χάσει-πράγμα μάλλον απίθανο-την έδρα που κέρδισε στην κανονική περίοδο μετά την καθαρή,έστω και αγχωτική νίκη στο ΟΑΚΑ με 85-80.

Ο Ολυμπιακός έχασε τον αγώνα στο τέλος αν και φαινόταν μέχρι το 35ο λεπτό ότι χωρίς κανένα ψηλό θα τον χάσει αμαχητί και με μεγάλη διαφορά.

Αυτό οφείλεται στους πολύ καλούς σουτέρ που έχει στην περιφέρεια,στην εμπειρία των παικτών του και στο λάθος του Αταμάν να αφήσει εκτός τον Μήτογλου.Προφανμώς θεώρησε ότι ήταν καλό στιγμή με τη σίγουρη νίκη να παίξει χωρίς άγχος ο Χουάντσο και με τον καυτό κόσμο να αποκτήσει ψυχολογία.

Ομως ο έμπειρος Παπανικολάου έδωσε ορμή στον Ολυαμπιακό και έκανε το 80-79.

Ο Γκριγκόνις με αμυντικό φάουλ που κέρδισε με τις βολές που έβαλε δίπλα στον μαέστρο Γκράντ και στους Μήτογλου,Λεσόρ και Ναν ήταν καθοριστικός,αν και απο τους 5 θα αδικηθεί κάποιος αν δεν πάρει τον τίτλο του καθοριστικού.

Καλύτερος,αλλά και μοιραίος με το 5ο αχυχολόγητο φάουλ ο μοναδικός ψηλός που είχε μείνει και ήταν και πρώτος σκορερ τουΟλυμπιακού Πετρούσεφ.

Η καλύτερη στιγμή τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε στον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ.Ολο το ΟΑΚΑ σηκώθηκε και τον χειροκρότησε καθώς αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια.

Υπάρχει λοιπόν ελπίδα από τον κόσμο,Αν βοηθούσε ελάχιστα και η πολιτική σκηνή θα είχαμε καλύτερα τα πάντα στον αθλητισμό.

Δεν θα είχαμε τα άδεια γήπεδα και την παγωμένη θλιβερή ατμόσφαιρα στην αγωνιστική που πέρασε και οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου νίκησαν με 5άρες η ΑΕΚ(στον Ατρόμητο) και ο ΠΑΟΚ(στο Βόλο) και 2 γκολ Ολυμπιακός(2-1 στον Αρη)και ΠΑΟ με 2-0 τον Αστέρα.