Αρχική Ελλαδα Συντριπτικοί Τσίπρας -Βελόπουλος-Γεννηματά στη Βουλή για την οργανωμένη επιτελική καταστροφή της χώρας!

Συντριπτικοί Τσίπρας -Βελόπουλος-Γεννηματά στη Βουλή για την οργανωμένη επιτελική καταστροφή της χώρας!

1025
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλάει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Κύρωση α) της από 25.2.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού" (Α΄ 42), β) της από 11.3.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του" (Α΄ 55) και γ) της από 14.3.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19" (Α΄ 64)», Πέμπτη 2 Απριλίου 2020. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Συντριπτικοί ήταν στις ομιλίες τους στη Βουλή ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Έλληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος για τα αίτια και τα αποτελέσματα των εμπρησμών στη χώρα.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος και για την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ,εισηγήτρια της πανάθλιας νομικά δικαστικής απόφασης του 2012 με την οποία ξεσαλώνει στα καμμένα δάση,όποιος θέλει στο όνομα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο κ.Βελόπουλος και την κατονόμασε και την επέκρινε σφοδρά για την δασοκτόνο αυτή απόφαση και άφησε σοβαρά υπονοούμενα για τα πραγματικά κίνητρα της επιλογής της στο αξίωμα που κατέχει και με το οποίο πρόλαβε σε χρόνο ρεκόρ να τιμήσει παντοιοτρόπως τον  Λιγνάδη!

Ο Κ.Τσίπρας ήταν συντριπτικός στα στοιχεία που κατέθεσε και δείχνουν ότι ενώ η Ελλάδα είναι στην 9η θέση ευρωπαϊκά απο πλευράς εκδήλωσης πυρκαϊών φέτος είναι στην πρώτη θέση για τα αποτελέσματα που είναι 500% πάνω σε σχέση με τις ευρωπαίκές χώρες και τις καταστροφές.

Ποιός μηχανισμός λοιπόν και ποιό επιτελικό κράτος;

Αυτό που διέτασσε εκκενώσεις χωριών για να κρύψει ότι στην ουσία είχε επιλέξει και την εκκένωση των …δασών μέσω των εμπρησμών;

Ο κ.Τσίπρας ρωτούσε συνεχώς τι χρωστάει και σε ποιόν ο κ.Μητσιοτάκης και είπε ότι το επιτελικό κράτος των 58 υπουργών,αριθμό ρεκόρ,είναι ανέκδοτο.

Ο κ.Μητσοτάκης από την πλευρά του είπε ότι ζήτησε συγνώμη για την καταστροφή,αλλά οι καταστροφές επι των ημερών των άλλων ήταν χειρότερες.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Μάτι.

Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι στο Μαξίμου δεν υπάρχει επιτελικό κράτος,αλλά μια ανώνυμη εταιρεία που φροντίζει επιχειρηματικά συμφέροντα!