Αρχική Αθλητικα Μια υπέροχη βραδιά για τους φίλους Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ

Μια υπέροχη βραδιά για τους φίλους Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ

51

Οσοι παρακολουθούν ειδικότερα και όχι γενικά τις ποδοσφαιρικές εξελίξεις στην Ευρώπη και όσοι παρακολουθούν τον έχοντα πολύ καλή διαδρομή βάσκο προπονητή Μεντιλίμπαρ θα σημειώσουν την επική ανατροπή του σκορ από τον Ολυμπιακό και επίσης την ηχηρή ανατροπή του ΠΑΟΚ.

Ο πρώτος με 4-1 στην πλάτη του από την Μακάμπι Τελ Αβίβ πήγε στην (προσωρινή)έδρα της Μακάμπι στην Μπάτσκα Τόπολα της Σερβίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κόνφερενς της Ευρώπης κερδίζοντας με 6-1!!!

Είναι απο τις λίγες ανατροπές στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων με τέτοια σκορ.

Σημαντικό ρόλο είχαν οι Φορτούνης και Μασούρας στην ανατροπή,όπως και ο πορτογάλλος Ποντένσε.

Ο προπονητής που έχει σπουδαία διαδρομή ως τώρα έκλεισε στόματα που πήγαν να ανοίξουν μετά τα επτά γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός στην έδρα του από Μακάμπι και Παναθηναϊκό(1-3) στην πρώτη αγωνιστική των πλέϊ οφ.

Ο ΠΑΟΚ είχε ανάλογη διαδρομή.Αφού έχασε στην Κροατία,έχασε στο γήπεδό του από τον Άρη 1-0(η ΑΕΚ κέρδισε 4-0 στη Λαμία) και ανέτρεψε το 2-0 της Κροατίας απο τη Δυναμό κερδίζοντάς την με 5-1.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κέρδιζαν απο το ημίχρονο με 3-0.

Ο Μαυροπάνος έκλεισε επίσης στόματα στην Αγγλία αφού η ομάδα του Γουέστ Χάμ διέλυσε 5-0 την Φράϊμπουργκ ανατρέποντας το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Ηχηρό 4-0 στον  Αγιαξ πέτυχε και η Αστον Βίλα,αλλά η πρώτη όλων ήταν η Λίβερπουλ η οποία αφού έβαλε κι αυτή 6-1 στον πίνακα κατά της Σλάβια στην έδρα της πέρασε με συνολικό σκορ 11-2!!!

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η υπέροχη βραδιά για τους φίλους του Ολυμπιακού συμπληρώθηκε με τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 71-65 και πρωταγωνιστή τον νεοφερμένο Ράϊτ.Ετσι στην τετράδα αυτή τη στιγμή είναι και οι δυο ελληνικές ομάδες,αλλά ο ΠΑΟ έχει σφαώς πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια αρχής γενομένης από τη Φενέρ που πετάει ψηλά και διέλυσε 118-88 την Βαλένθια.