Αρχική Δικαιοσυνη Μια αναφορά…κανόνι στον Αρειο Πάγο για την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα και για...

Μια αναφορά…κανόνι στον Αρειο Πάγο για την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα και για τον Στεφ.Κασσελάκη!Ποιός τροφοδότης των κρατικών ΜΜΕ ενημέρωσε ότι ο δυστυχής Αντώνης Καργιώτης έπεσε στις προπέλες γιατί απλά ήταν…ανισόρροπος κυρ Εισαγγελέα;

766

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μαθαίνει γρήγορα” είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση(με νόημα…)που είχε με τον νέο αρχηγό της Αξιωμαιτκής Αντιπολίτευσης κ.Στέφανο Κασσελάκη.

Εκείνο που πρέπει να μάθει γρήγορ αο νέος αρχηγός είναι το ύψος του Νο1εθνικού προβλήματος της χώρας:της συστημικής Διαφθοράς.

Είναι τεράστιο.

Υστερα να διαβάσει το άρθρο του Νο1 ερευνητή της διαφθοράς τα τελευταία χρόνια δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ,το οποίο δημοσίευσε λίγη ώρα ΠΡΙΝ εκλεγεί ο νέος αρχηγός.Σε αυτό περιγράφει την ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ,τον ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ και χειρότερα των περισσοτέρων στελεχών παλαιάς κοπής του ΣΥΡΙΖΑ με το σύστημα και τη διαφθορά του.Με αντάλλαγμα τη μονιμότητα σε ένα κόμμα με περιορισμένο βεληνεκές στην κοινωνία,αλλά ικανό να τους εξασφαλίσει ότι ως κομματικά στελέχη αμοιβόμενα δεν χρειάζεται να δουλέψουν ΠΟΤΕ στη ζωή τους,άρα να μην έχουν και εμπλοκές με Δικαιοσύνη,παραδικαστικά,παραπολιτικά,παραεπιχειρηματικά κλπ κυκλώματα.

Κάτι ξέρει ο Κώστας Βαξεβάνης γιατί είναι ο Νο1 στόχος του συστήματος αυτή τη φορά.

Υστερα ο κ.Κασσελάκης πρέπει να μάθει γρήγορα ότι το σύστημα έχει μεγάλη ισχύ στους παρα-θεσμούς και καμία ισχύ και αξιοπιστία στην κοινωνία,την οποία απλά αποκοιμίζει με Λιάηκες,Τατιάνες,Νίκους και πρωϊνάδικα τα οποία ντρέπονται να θέσουν σε ελιτουργία στην αγαπημένη μας Ζιμπάμπουε,ως στερούμενα και ελαχίστης σοβαρότητας.

Π.χ. η ναυαρχίδα του συστήματος παρότι αναφέρεται στο γνωστό φρικώδες βίντεο ,στο οποίο φαίνεται η ωμή δολοφονία πάνω στο ΚΡΑΤΙΚΟ πλοίο που ελέγχεται από την ΚΡΑΤΙΚΗ Τράπεζα Πειραιως,το παρουσίασε την επομένη ακριβώς ημέρα ως ατύχημα για το οποίο ευθύνεται το θύμα διότι “ανέβηκε στον καταπέλτη” και εκεί “δυο άτομα,προφανώς μέλη του πληρώματος”να προσπαθούν (σ.σ. τα κακόμοιρα…)να τον απωθήσουν”,ομως εκείνος “επέμενε” και “φαίνεται να χάνει την…ισορροπία του και να πέφτει στα απόνερα των μηχανών που ήταν σε λειτουργία…”.

Ο τίτλος δεν αναφέρει τη λέξη δολοφονία,όπως και η πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάστηκε να την παραδεχθεί μετά την κατακραυγή αλλά “ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ”…

Είναι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της επομένης ημέρας της δολοφονίας,δηλαδή το φύλλο της 6ης Σεπτεμβρίου 2023.

Οοοχι!Δεν φείδεται λέξεων γενικά η εφημερίδα…Σε άλλη σελίδα στο ίδιο φύλλο ομιλεί για “Γκρήκ μάφια”,για “Κορλεόνε” κλπ

Είναι πλοίο που ελέγχεται από την Τράπεζα Πειραιώς…έξυπνε!

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει τεράστια διαφημιστικά προγράμματα.Και ελέγχεται απολύτως απο τη Νέα Δημοκρατία,της οποίας είναι στελεχάρα η συζυγος του Διοικητή της Μεγάλου.

Και είναι τόσο κρατική όσο μας πληροφορεί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε φύλλο της ακριβώς την προηγούμενη ημέρα.

Εκεί μας πληροφορεί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ,η οποία ανήκει σε εφοπλιστική οικογένεια ότι “Η Τράπεζα Πειραιώς κατετάγη στην πρώτη θέση των διαπραγματευτών στα ελληνικά ομόλογα”.Δηλαδή στην αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου!!!Και η Γκόλνμαν Σάκς του κ.Στέφανου Κασσελάκη κατετάγη μόλις 3η.

Ηταν απρόθυμη να αγοράσει τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου…

Και η εφημερίδα πανηγυρίζει γιατί η ΚΡΑΤΙΚΗ μας Τράπεζα με λεφτά των φορολογουμένων αγοράζει ΚΡΑΤΙΚΑ ομόλογα,τα οποία οι ιδιώτες δεν αγοράζουν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία

Αυτή,η ουσιαστικά ΚΡΑΤΙΚΗ Τράπεζα Πειραιώς,ελέγχει την ΑΤΤΙΚΑ του μακαρίτη μεν ολετήρα της οικονομίας δε,Βγενόπουλου και είδε απλό δυστύχημα με άτομο ανισόρροπο(“έχασε την ισορροπία του”)στη φρικτή δολοφονία στον Πειραιά.

Αυτή η ναυαρχίδα μας πληροφορεί στο ίδιο φύλλο ότι “οι πιθανότητες να ξαναγίνει κυβερνητικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχνές” και γιαυτό οι εκλογές του για αρχηγό “αφορούν μόνο εκείνες τις πενήντα(;)εκατό(;)χιλιάδες που θα πάνε να ψηφίσουν…”

Οπως ξέρει ηδη ο κ.Κασσελάκης που μαθαίνει γρήγορα,τίποτα απο αυτά δεν ήταν ούτε αλήθεια,ούτε όσα ακολούθησαν ήταν αυτά που ήθελε να προσδιορίσει όποιος εκών-άκων τα προώθησε.

Οπήως δη ξέρει ο κ.Κασσελάκης δεν είναι όποιο-όποιο αυτό το συγκρότημα της εφοπλιστο-αθλητικο-Μιντιακής οικογένειας.

Είναι αυτό που γέμισε με …ταλέντα την κρατική τηλεόραση και το κρατικό ραδιόφωνο αντικαθιστώντας μεταξύ άλλων και το αλήστου μνήμης δίδυμο Ακριβοπούλου-Καψώχα και με αυτού του είδους το …άλλοθι μας ενημερώνει πόσο παλεύει με τα παγκόσμια θηρία και τα θηρία του Σύμπαντος ο κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του και να λέμε πάλι καλά που τους έχουμε…Πως θα μαθαίναμε άλλωστε ότι ήταν απλά …ανισόρροπος ο Αντώνης Καργιώτης και γιαυτό έπεσε στις προπέλες και έχασε τη ζωή του;

Επόμενο -κατά συνέπεια-που πρέπει να μάθει ο κ.Στέφανος Κασσελάκης είναι η πόρτα του …σωστού Εισαγγελέα.

Διότι υπάρχουν Εισαγγελείς και Εισαγγελείς και ας μάθει κάτι επ αυτού είτε απο τον Κώστα Βαξεβάνη,είτε από τον Παύλο Πολλάκη που ευτυχώς είναι δίπλα του και έχει πολλά να του προσφέρει.

Για να βοηθήσουμε του δείχνουμε την εισαγγελική πόρτα που χτυπήσαμε με τον Νίκο Νικολόπουλο,τον μακροβιότερο βουλευτή στην ιστορία της Αχαϊας και υπεύθυνο τεκμηρίωσης σκανδάλων επι Κώστα Καραμανλή την περασμένη εβδομάδα.

Ας διαβάσει την αναφορά μας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Γεωργία Αδειλίνη για να δει τι συμβαίνει π.χ. στην πλατεία Συντάγματος(υπουργείο Οικονομικών),στη Χαλκιδική,στα Κύθηρα,στην Πάτρα,στο Αγρίνιο στο Μεσολόγγι.

“ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ κας ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ,Προέδρου του Χριστιναοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδας,

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ,Δημοσιογράφου που δεν έχει σχέση με κανένα Κόμμα,

Κυρία Εισαγγελέα,

 

Ευθύς εξαρχής διευκρινίζω ότι την παρούσα αναφορά υποβάλλω με την ουσιαστική συνυπογραφή του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας κ. Νίκου Νικολόπουλου και λείπει η τυπική του για λόγους αποφυγής πρόσθετης ταλαιπωρίας με εξουσιοδοτήσεις, παράβολα κλπ.

 

Διευκρινίζω επίσης ότι ο υπογράφων δεν ανήκω σε κανέναν πολιτικό Κόμμα,αλλά τόσο ο υπογράφων, όσο και ο ουσιαστικά συνυπογράφων Νίκος Νικολόπουλος έχουμε για δεκαετίες ταλαιπωρηθεί- σε διαφορετικές για τον καθένα υποθέσεις-και συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμαστε από τις προσχηματικές καταδιώξεις μέσω των διαβόητων δικαστικών SLAPPS (στρατηγικών ενδίκων βοηθημάτων), δηλαδή τις προσπάθειες εκφοβισμού και αποχής απο καταγγελίες κατά προσώπων που σχετίζονται με τις εξουσίες.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξετε τα ανάλογα ως προς τα θέματα στα οποία αναφερόμαστε,καθώς σε σας ανήκει η μεστή των καλύτερων νοημάτων και πλήρης μηνυμάτων φράση με την οποία απευθυνεστε στους εισαγγελείς της χώρας μόλις προχθές:

 

“…Επιδίωξή μου είναι η ανάλογη προς την πιο πάνω συνεργασία να γενικευτεί μεταξύ όλων μας σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς μας που απασχολούν την κοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε, εργαζόμενοι από κοινού, κάθε είδους πρόκληση που καλεί τον Εισαγγελέα, ως εγγυητή της νομιμότητας, αλλά και των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας, να επαγρυπνεί αλλά και να μάχεται σε καθημερινή βάση, για την επιβολή του δικαίου και την προστασία των αδυνάτων…”

 

  1. Η έγκυρη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας πληροφορεί στο φύλλο της 9ης/9/2023 με τίτλο “Η ΠΟΛΥΚΕΦΑΛΗ ΑΝΟΜΙΑ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ” ότι το αυτί και το μάτι της βρέθηκε “σε πολύ γνωστό παραθαλασσιο θέρετρο στη Βορεια Ελλάδα και εζησε τα εξής: Δόμηση παραθαλασσίων παραθεριστικών κατοικιών με ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ με κυριότερη την παράνομη δόμηση εκτός σχεδιου. Τα ακίνητα τόσο παράνομα ώστε να μην έχουν αναρτημένο τον αριθμό αδείας και έτσι κλήθηκε η Αστυνομία η οποία δεν ήθελε (σ.σ. αρνήθηκε δηλαδή) να προχωρήσει το θέμα (σ.σ. τα νόμιμα δηλαδή) για να μη θίξει τον τοπικό άρχοντα-κατασκευαστή, ο οποίος μάλιστα απειλούσε ευθέως τον άνθρωπο που έκανε την καταγγελία, με αποτέλεσμα να κλείσει το θέμα… το σωστό θα ήταν να δικαστεί άμεσα ο κατασκευαστής, να γκρεμιστούν άμεσα τα παράνομα κτίσματα και να ερευνηθεί λαμεσα το θέμα που προκύπτει από την τοπική αστυνομία…”

 

Προφανώς η έγκυρη εφημερίδα καταγγέλλει λίαν ευχερώς αποδεικνυόμενα πολύ σοβαρά και αυτεπάγγελτα διωκόμενα εγκλήματα.

 

Προφανές είναι ότι και στην περιοχή αυτή υπάρχει εισαγγελέας (Εφετών Θεσσαλονίκης)και επίσης προσθέτουμε ότι το κείμενο αυτό της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ έχει επώνυμο συντάκτη, ο οποίος και υπέστη όσα καταγγέλλει. Και προφανής είναι η ανάγκη άμεσης έρευνας αρχής γενομένης από το δημοσίευμα το οποίο σας προσκομίζουμε και το προσκομίζουμε σε εσάς διότι προκύπτει απο αυτό ότι οι τοπικές αρχές τελούν είτε σε πλήρη αδυναμία να επιβάλλουν την νομιμότητα, είτε σε πλήρη παραλυσία, είτε σε συνεργασία με την παρανομία!

 

Είναι τόσο σαφή όσα αναφέρει ότι έζησε ο συντάκτης ώστε παρέλκει να αναφερθούμε στο τι λέει το νομικό και το ηθικό μας πλαίσιο και επίσης το 1ο σε σειρά αξιολόγησης αμάρτημα του Μαχάτμα Γκάντι “πλουτισμός χωρίς εργασία”, το οποίο συζήτησαν στην πρόσφατη ιστορική συνάντηση οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ινδίας με ταυτόχρονη πρόσκληση επενδύσεων στην Ελλάδα σε Ινδούς εκατομμυριούχους.

 

2.Κυρία εισαγγελέα,

Ασφαλώς έχετε ακούσει για τις προαναφερόμενες αγωγές και μηνύσεις της κατηγορίας του εκφοβισμού (slapps) από τις οποίες μαστίζονται τριτοκοσμικές χώρες και η Ελλάδα σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό στείλαμε στην Ενωση Συντακτών και σε κάθε ευρωπαϊκό αρμόδιο φορέα την εξής επιστολή,η οποία αναφέρεται στο ΜΑΖΙΚΟ κουκούλωμα κακουργημάτων στην Ελλάδα και στον εκφοβισμό των καταγγελλόντων ή θυμάτων:

Επιστολή στην ΕΣΗΕΑ:

 

“ΠΡΟΣ

Πρόεδρο ΕΣΗΕΑ κ.Μαρία Αντωνιάδου.

ΚΟΙΝ.Μέλη του Δ.Σ.ΕΣΗΕΑ,ΠΟΕΣΥ

Κυρία Πρόεδρε,

Κοινοποιώ σε σας και στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ρεπορτάζ μου σχετικό με τις αγωγές-μηνύσεις SLAPPS και προσθέτω τα εξής:

Στις 4/10/2023 εκδικάζεται μήνυση εναντίον εμου και άλλων 5-6 ατόμων ενός αστυνομικού. Με καταμήνυσε για μια μαρτυρική κατάθεση που έδωσα υπερασπιζόμενος μια γυναίκα, η οποία στα πλαίσια ερωτικής σχέσης φέρεται να δάνεισε στον αστυνομικό-εραστή ένα ποσό που αμφισβητείται ως προς το ύψος κινούμενο μεταξύ του καθόλου και των 12 έως 38.5 χιλιάδων ευρώ.

Επειδή δεν επέστρεψε το ποσό η Γυναίκα αμφισβητώντας το δάνειο καταδικάστηκε από δικαστήριο και έχασε σε πλειστηριασμό ακίνητο,το οποίο έχει αξία,κατά τον εκτιμητή της δικογραφίας αυτής κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το ακίνητο “χτύπησε”και πήρε στον πλειστηριασμό για περίπου 160 χιλιάδες ευρώ ο αστυνομικός πρώην εραστής!

Δικηγόρος του αστυνομικού ήταν ο κ…. (τα πλήρη στοιχεία στη διάθεσή σας),του οποίου ο πατέρας ήταν επι σειρά ετών γραμματέας των δικαστηρίων…

Πρώην φίλη του δικηγόρου αυτού υπέβαλε στην αρμόδια υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. καταγγελία σύμφωνα με την οποία μετά τον χωρισμό της (συζούσε) με τον εν λόγω δικηγόρο είδε στο διαδίκτυο φωτογραφίες της απο ερωτικές της στιγμές.

Παρουσία εμού,του δικηγόρου της και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Νούλα, μετά την έρευνα, η Υπηρεσία ενημέρωσε το -εξαιρετικά τρομοκρατημένο- θύμα ότι ολοκλήρωσε την έρευνα και έφτασαν στο επίπεδο του απολύτως προφανούς ως προς τον εντοπισμό του δράστη, αφού εντόπισαν ότι το χυδαίο και εξαιρετικά προσβλητικό των προσωπικών της δεδομένων περιεχόμενο ανέβηκε και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από ένα ξενοδοχείο του Μετσόβου Ιωαννίνων.

Οι τοπικές αρχές του (Αστυνομία και Δικαιοσύνη) δεν κάλεσαν ΠΟΤΕ το θύμα να καταθέσει ούτε το όνομά της, ούτε απλά να την ρωτήσουν με ποιούς είχε ερωτικές σχέσεις, αν είναι προϊόν μοντάζ το υλικό κλπ.

Δεν “φωτογραφίζουμε”φυσικά με την παρούσα κανέναν ως δράστη, αφού δεν υπήρξε το παραμικρό στοιχείο λόγω έλλειψης έρευνας, αλλά επισημαίνουμε την πρόσφατη είδηση ότι 141 γυναίκες της Δυτικής Ελλάδας (Πάτρας και γύρω περιοχών) είδαν ιδιωτικές ερωτικές γυμνές φωτογραφίες τους και βίντεο ιδιωτικών ερωτικών πράξεων στο Διαδίκυτο χωρίς να έχει εντοπιθσθεί ούτε ΈΝΑΣ ως δράστης στους 141!!!

 

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας έστειλα (Ιωαν.Ντάσκας) μια επιστολή στον αρχηγό της Αστυνομίας στην οποία τον καλούσα αφού οι υπηρεσίες του ερευνήσουν την υπόθεση του αστυνομικού εραστή και τα βρουν όλα τέλεια μέχρι του τελευταίου ευρώ,το οποίο διέθεσε για να “χτυπήσει” το ακίνητο της ερωμένης του να του απονείμουν βραβείο οικονομικής διαχείρισης και πρότυπου επίλυσης πιθανών προβλημάτων των πενιχρά αμειβομένων αστυνομικών.

Μαζί με εμένα(Ιωαν.Ντάσκα) καταμήνυσε ΟΛΟΥΣ τους μάρτυρες και η Εισαγγελία Μ μας παρέπεμψε ΟΛΟΥΣ στο εδώλιο. Εμένα με την κατηγορία ότι τον δυσφήμησα αφού δεν γνωρίζω αν δανείστηκε το ποσό των 160 χιλιάδων απο συγγενείς και φίλους!!!

Αν και πουθενά δεν είπα ή έγραψα ότι δεν το δανείστηκε και ήταν δικό του ολόκληρο. Ζήτησα μόνο να ερευνηθεί και να βραβευθεί αν όλα είναι καλά….

… Προσθέτω ότι είναι στη διάθεσή σας το τηλέφωνο του θύματος διαδικτύου,το οποίο θυμα αναγκάστηκε -για να αποφύγει τα καθημερινά δράματα- να αυτοεξοριστεί στην άλλη άκρη της Ελλάδας ,όπως με ένα απλό τηλεφώνημα μπορείτε να διαπιστώσετε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ”

Προφανές είναι ότι δεν είναι χαρακτηριστικό ευνομούμενης πολιτείας η συμπεριφορά των αρμοδίων αστυνομικών και δικαστικών αρχών,οι οποίες κατ αποτέλεσμα -δεν μπόρεσαν να εξιχνιάσουν ούτε μία από τις 141 περιπτώσεις και προφανής η ανάγκη της παρέμβασής σας.

3.Εσείς προσωπικά ως αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ορίσατε αρμόδιο τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για να προχωρήσει σε έρευνα με όρους μυστικότητας επι αναφοράς του στελέχους του Υπουργείου οικονομικών Χρήστου Αθανασίου.Η αναφορά αφορούσε πιθανή εγκληματική οργάνωση σε υπηρεσίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών.Αντι αυτής της έρευνας η υπόθεση βρέθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών και εν τέλει στην 9η πταισματοδίκη Αθηνών,όχι με όρους μυστικότητας,αλλά με όρους …βούκινου και κατέληξε σε φοβισμένη ανάκληση!!!Εσείς κάνατε λάθος ή κάτι άλλο συνέβη,το οποίο ουσιαστικά και κατ αποτέλεσμα οδήγησε στην συγκάλυψη μέσω –αναγκαστικής-φοβισμένης ανάκλησης;

 

  1. Ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων παραιτήθηκε και αναφέρει στην παραίτησή του ότι τον κάλεσε ο Δήμαρχος και του είπε ότι τον κόβει απο τον συνδυασμό “διότι χρησιμοποιούσε τον Δήμο προς όφελός του”.

Είναι ο αντιδήμαρχος στην οικογένεια του οποίου φέρονται να ανήκουν οι εταιρείες που αναφέρονται στα έγγραφα που σας προσκομίζουμε και βεβαιώνουν μεγάλο ετήσιο ύψος οικονομικών συναλλαγών με τον Δήμο.

Η κρίσιμη “λεπτομέρεια” ειναι ότι με e-mail στις 23 Αυγούστου 2023 στείλαμε στον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη επιστολή στην οποία ζητούμε απαντήσεις για διάφορα θέματα σοβαρά που συμβαίνουν εκεί και για το αν Αντιδήμαρχοι μέσω εταιρειών σιτίζονται απο το δημοτικό “πρυτανείο”…

…Η Εισαγγελία Πειραιά παρέπεμψε τον επιχειρηματία-εφοπλιστή Π.Λασκαρίδη στο ακροατήριο για αρχαιοκαπηλεία η οποία και προσδιορίστηκε σε δικάσιμο του Νοεμβρίου του 2022.

Με προσφυγή του επιχειρηματία η εισαγγελία Εφετών Πειραιά και το συμβούλιο εφετών έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο πριν διεξαχθεί η δίκη που είχε ορισθεί για τον Νοέμβριο του 2022 στο Πλημ. Πειραιά.

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ.Χαρχαλάκης,τον ενημέρωσε ότι ΘΑ επιχειρούσε να ανελκύσει ένα κανόνι απο το λιμάνι των Κυθήρων αν και έβλεπε απίθανο το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα προφανώς δεν ήταν απίθανο, αλλά άκρως πιθανό και το κανόνι το ανέλκυσαν…

…Αρα συμπεραίνουμε ότι ο εφοπλιστής αγανακτισμένος από την ουσιαστική και τυπική εγκατάλειψη του κανονιού και της άγκυρας τα ανέλκυσε και απλά τον πρόλαβε πριν το παραδώσει και υπέβαλε καταγγελία το δίδυμο Ιταλού και Ελληνα. Όμως, αν πράγματι ήταν γνωστή ή ύπαρξη του κανονιού και της άλλης αρχαιότητας για την οποία έγινε η παραπομπή και η απαλλαγή του εφοπλιστή προκύπτουν κατά την γνώμη μας σοβαρότατα θέματα για διερεύνηση. Διότι αν ήταν γνωστό σε κάποιον έπρεπε να ενημερώσει άμεσα την αρμόδια υπηρεσία. Αν η υπηρεσία ενημερώθηκε είναι κρίσιμο να διακριβωθεί πότε ακριβώς ενημερώθηκε και τι έπραξε στη συνέχεια μετά την ενημέρωση. Διότι αν δεν έπραξε τίποτα τότε πρέπει να αναζητηθεί ο λόγος για τον οποίο δεν έπραξε τίποτα και παρέμειναν εκτεθειμένες και βορά σε οποιονδήποτε αρχαιότητες, όπως αυτές κρίθηκαν που από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά που έκανε την παραπομπή στο ακροατήριο.

Αν ο εφοπλιστής ενήργησε κατά το Σύνταγμα για την προστασία των αρχαιοτήτων τότε συνάγεται ότι αν υπήρχε γνώση της ύπαρξης των αρχαιοτήτων αυτών κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί παραβίασαν το Σύνταγμα και τους νόμους και τα άφησαν βορά στα θηρία της ενδεχόμενης αρχαιοκαπηλείας, η οποία μαστίζει τη χώρα.

Αυτό το σημειώνουμε διότι η συνδικαλιστική εκπρόσωπος των αρχαιολόγων κ. Κουτσούμπα με δημόσιες δηλώσεις της αναφέρθηκε στην υπόθεση και στα πραγματικά περιστατικά τα οποία έχουν κρίσιμη σημασία και φυσικά προτείνουμε την εξέτασή της στο σκέλος που αφορά το αν ήταν αποδεδειγμένα γνωστή η ύπαρξη των δυο αντικειμένων σε δημόσιες υπηρεσίες και όχι γνωστή με λόγια… περαστικών.

Θυμίζουμε ότι και στις επιμαχες εκτάσεις και τη λίμνη Βιστωνίδα επιχειρήθηκε να θεμελιωθεί δικαίωμα ιδιοκτησίας διότι “ενας ψαράς και ένας βοσκός και ένας τρίτος είπαν ότι αυτά ήταν ιδιωτικές εκτάσεις και όχι δημόσιες”. Ο Αρειος Πάγος με πρόεδρο την κ. Αγγελική Τζαβάρα(αδελφή του πρώην υπουργού Πολιτισμού) αποφάνθηκε ότι ήταν δημόσιες και κανένα τεκμήριο θεμελίωσης ιδιωτικής ιδιοκτησίας δεν υπήρχε.

Επομένως και στην περίπτωση αυτή η γνώση πρέπει να αποδεικνύεται απο έγγραφα αρμοδίων υπηρεσιών ή έγγραφες αναφορές προς την αρμόδια ή άλλη δημόσια υπηρεσία και αυτό είναι κρίσιμο για να φανεί ποιός άφησε και μάλιστα επι δεκαετίες, ως έχει γραφεί, τις αρχαιότητες αυτές, αλλά και άλλες, όπως καταγγέλλει ο κ. Λασκαρίδης, βορά των επιτηδείων.

Αν δεν ηταν γνωστή, πρέπει να ερευνηθεί ποιοί και γιατί, αντί να ζητήσουν απο τις αρμόδιες υπηρεσίες να πράξουν το καθήκον τους, υπέβαλαν σε ταλαιπωρία τον εφοπλιστή, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει την ανέλκυση με το γιωτ “ΓΛΑΡΟΣ” και να υποβληθεί στην ταλαιπωρία να προσέχει επι 10 ημέρες τις αρχαιότητες σε δικό του ιδιωτικό χώρο κάπου στο Λάυριο! Και εν τέλει να παραπεμφθεί αρχικώς σε δίκη με αυτή μάλιστα την βαριά κατηγορία.

Και πάντως η κ. Κουτσούμπα βεβαίωσε εγγράφως ότι καμία απολύτως ενημέρωση δεν είχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την ύπαρξη αυτών των προστατευομένων από το νομικό μας πλαίσιο αντικειμένων.

Άλλοι, χωρίς να κατηγορούν στο ελάχιστο τον κ. Λασκαρίδη, με δημοσιευματα επιχειρούν να υποστηρίξουν ότι ή ύπαρξή τους ήταν γνωστή απο… δεκαετίες και κατηγορούν για ολιγωρία την αρμόδια υπηρεσία. Μα αν ήταν γνωστή δεν θα ήταν γνωστη και η μηδενική αξία τους; Και αν ήταν μηδενική η αξία γιατί κάποιος εισαγγελέας ταλαιπώρησε με βαριά κατηγορια πρωτοδίκως τον πασίγνωστο εφοπλιστή, ο οποίος συνεισφέρει οικονομικά στα θέματα του ναυαγίου και των Κυθήρων;

Προφανής η ανάγκη να διεξαχθεί με εντολή σας έρευνα για να αποτιμηθεί πρωτίστως η αξία των αντικειμένων και αν αυτή είναι σπουδαία και εμπίπτουν στην αρχαιολογική προσταία να ερευνηθεί αν και ποιός δημόσιος λειτουργός γνώριζε και δεν εκτέλεσε το καθήκον του.

Στείλαμε επιστολή με ερωτήματα στον Δήμαρχο Κυθήρων.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην επιστολή:

“…Ελπίζουμε ότι θα διαβάσετε την επιστολή μου αυτή και θα δεχθείτε να απαντήσετε καθώς ελπίουμε ότι έχετε ευαισθησία στα θέματα ενημέρωσης του κοινού και δημόσια γράφετε (δημοσιογραφείτε) για να υπηρετήσετε καλύτερα την ενημέρωση του κοινού. Κατ’ αρχήν τα ΜΜΕ έχουν στραμμένα την προσοχή τους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω της εξουσίας που διαθέτουν, αλλά και των άσχημων καταγραφών στους πίνακες διαφθοράς.

Χαρακτηριστική η έκθεση της Εθνικής αρχής Διαφάνειας η οποία δημοσιεύθηκε στις 13/12/2022 και συμπεραίνει ότι “ΜΜΕ, Πολιτική, Πολεοδομία, Δημόσιος Τομέας, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη και Υγεία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των τομέων του δημόσιου βίου που οι πολίτες θεωρούν ότι προηγούνται στη διαφθορά ενώ δηλώνουν ότι να εμπιστεύονται περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις ως τομέα του δημοσίου βίου με τα χαμηλότερα ποσοστά διαφθοράς.”

Με αφορμή μια υπόθεση που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και προκάλεσε (και) δική σας δημόσια γραφή-παρέμβαση και στα πλαίσια σχετικής έρευνας θα σας παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε για την δημόσια ενημέρωση του κοινού, στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου τον οποίο και εσείς υπηρετείτε σε απλά και εύκολα ερωτήματα.

Τα ερωτήματα είναι συνέχεια της δημόσιας γραφής σας.,

Τα ερωτήματά μας, πιστεύουμε ότι είναι απλά και εύκολα για έναν δημόσιο σχολιαστή και γνώστη της υπόθεσης.

Ο Κώστας Βάρναλης στο σχόλιο του “ΒΛΑΚΟΚΡΑΤΙΑ” αναφερόμενος στο γνωστό και κατά τη γνώμη μας πολύ χαρακτηριστικό (και) για τη σημερινή Ελλάδα βιβλίο του Ε.Λεμπέση για την “τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών στο σύγχρονο βίο” γράφει μεταξύ άλλων:

“…εμείς οι βλάκες ανανεώνουμε τον κόσμο και βοηθάμε την πρόοδό του. Γιατί η πρόοδος είναι κίνηση δεν είναι καρέκλα… Είμαστε ευφυείς της δράσεως… Μη μου πείτε ότι αποτροπιάζετε τα αθέμιτα μέσα και γιαυτό παρατάτε τον αγώνα. Η επιλογή των μέσων με βάση των ηθικό νόμο (που τον αγνοεί η φύση και η κοινωνία) είναι ρωμαντισμός. Και η μεγάλη μας ιστορική αποστολή μας είναι να πατάμε χάμου και να συντρίβουμε τους ρωμαντικούς… Οι μεγάλες “αρχές” που πίσω τους προσπαθείτε να οχυρωθήτε, είνε προσχήματα της τεμπελιάς σας και της αναπηρίας σας…”

Βλέπετε κάποια σχέση της περικοπής αυτής με την συμπεριφορά των αρμοδίων δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών μας στις υποθέσεις αυτές ή απλώς είναι βλακώδες το ερώτημά μας;

Σας ευχαριστούμε σε κάθε περίπτωση και ελπίζουμε ότι με την απάντησή σας θα συμβάλλετε στην αναζήτηση ευθυνών σε όσους, παρέβησαν το καθήκον της ανάσυρσης των αντικειμένων και είχαμε τα προαναφερόμενα δυσάρεστα σε κάθε περίπτωση γεγονότα.”

Αυτά με απόλυτη καλοπιστία και χωρίς να κατηγορούμε κανέναν για τίποτα.Απλά ερωτήματα για σπουδαίες δημοσίου ενδιαφέροντος υποθέσεις(και) σε έναν δημόσιο άρχοντα με οξύ δημόσιο λόγο.”

Κυρία Εισαγγελέα,

Η αναφορά μας αυτή έχει έναν κεντρικό πυρήνα στο θέμα αυτό. Μετά τόσο θόρυβο και δημοσιότητα από την έρευνά μας δεν προέκυψε αν αυτές οι αρχαιότητες έχουν ή δεν έχουν αξία και πάντως ποιός αρμόδιος φορέας και αν τις αξιολόγησε, ιδιαίτερα μάλιστα καθώς συντάχθηκε και κατηγορητηριο το οποίο στη συνέχεια τέθηκε στο αρχείο. Επομένως πρέπει να αξιολογηθούν και στη συνέχεια ανάλογα να αξιολογηθεί η συμπεριφορά των δημοσίων λειτουργών που ενεπλάκησαν κατα καθήκον στην υπόθεση αυτή. Διότι αν έχουν αξία πρέπουν εύσημα στον εφοπλιστή που τις ανέσυρε, αλλά και σε κάθε άλλον που συνέβαλε στην ανάσυρση, επομένως και σε εκείνον που έδωσε την πληροφορία στον εφοπλιστή. Ταυτόχρονα πρέπει να ελεγχθεί στην περίπτωση αυτή η συμπεριφορά όποιου ή όποιων γνώριζαν και μάλιστα επί πολλά χρόνια την ύπαρξή τους και παραβιάζοντας το Σύνταγμα και το νομικό πλαίσιο τις άφησαν εκτεθειμένες στον κίνδυνο της απώλειας…”