Αρχική Βίντεο Η ληστεία των Ελλήνων μέσω της ΔΕΗ,ο εθνικός ευεργέτης, η καταγγελία Παυλόπουλου...

Η ληστεία των Ελλήνων μέσω της ΔΕΗ,ο εθνικός ευεργέτης, η καταγγελία Παυλόπουλου και η διαχρονική επιμονή Μητσοτάκηδων να εκσυγχρονίσουν μέσω Βαλκανίων τη ΔΕΗ.

1179

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πολλοί,εκατομμύρια άνθρωποι ,έδωσαν και τη ζωή τους για να έχουμε κράτος Δικαίου.Ο Μάρτιν Λούθερ Κίγκ έμεινε στην αιωνιότητα με τη φράση”Δεν γίνεται να είσαι υπέρ της Δικαιοσύνης για κάποιους ανθρώπους και να μην είσαι υπερ της Δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους”

Σήμερα και δικαστικοί λειtουργοί και πολιτικοί και πλείστοι όσοι εκ των πολιτών αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα ΔΕΝ είναι κράτος Δικαίου.Γιατί δεν λειτουργεί υπερ της Δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους.Γιατί καταδιώκει και δικαστές ,αν δεν είναι αρεστοί με τις πράξεις-αποφάσεις τους στην εξουσία.Και επιβραβεύει δικαστές που με τις πράξεις αποφάσεις τους θα πνίξουν για χρόνια τεράστια σκάνδαλα.Οπως τα χρέη μισού δις των κομμάτων,τα θαλασσοδάνεια φίλων,κουμπάρων και “εταίρων”,την ώρα που τράπεζες επιχειρούν να αρπάξουν και σπίτι πρωταθλητή Ελλάδας για 3 χιλιάδες ευρώ από… τις ληστρικές ψευτοκάρτες τους!

Σαν την Ελλάδα κι άλλες χώρες στην Ευρώπη ΔΕΝ είναι κράτη Δικαίου.Οι πρώην ανατολικές-σοβιετικές είναι(οι πλείστες εξ αυτών) παραδείγματα προς αποφυγήν και σήμερα και η διαφθορά χτυπάει μόνιμα κόκκινο εκεί.

Μόλις προ μηνός η ελέγκτρια του ΕΟΦ κ.Λήδα Τζαχάνη κάνοντας έλεγχο διαπίστωσε ότι ένα τεράστιο ποσό βρέθηκε στη Ρουμανία μέσω ελληνικής Τράπεζας.Το πόρισμά της γράφει φρικτα πράγματα για την διαχείριση και η υπόθεση αφορά την διαχείριση- που παραπέμπει σε τεράστια μίζα και ΑΡΝΗΣΗ συνεργασίας- επι Νέας Δημοκρατίας.

Οχι μόνο δεν ακούσαμε κάτι περί ανάγκης παραπομπής στη Δικαιοσύνη ,αλλά υποβλήθηκε πρόταση να …φάνε την ελέγκτρια!!!

Κιχ για το που θα κατέληγαν τα χρήματα και πως βρέθηκαν στη Ρουμανία με κάτι μυστήριες εισαγωγές-εξαγωγές βαρύτιμων φαρμάκων.

Θυμηθήκαμε τη Ρουμανία παρότι άσχετη με το θέμα μας, διότι ψάξαμε να βρούμε τις δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός  Ανάπτυξης Γεωργιάδης(πήρε αρκετά κιλά και καλή θα ήταν μια δίαιτα…)  και είπε ότι “ο κ.Στάσσης έκανε πολύ μεγάλο καλό στον ελληνικό λαό…”

Ο ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε έντονα ότι «Το “πολύ μεγάλο καλό” είναι για τους πολίτες διπλάσιοι και τριπλάσιοι λογαριασμοί, η ρήτρα Μητσοτάκη και απελπισία για το πως θα βγει ο μήνας. Για τον εαυτό του βέβαια όντως έκανε πολύ μεγάλο καλό. Ως επιβράβευση Εξαπλασίασε το μισθό του και δίνει μπόνους στον εαυτό του και τα αλλά golden boys της ΝΔ 16 εκατ. ευρώ”.

Εκεί πληροφορηθήκαμε απο τον κ.Γεωργιάδη τρία πράγματα που αγνοούσαμε:

1.Ο κ.Στάσσης (σ.σ. το αφεντικό που έβαλε ο Κυριάκος στη ΔΕΗ με 360 χιλιάρικα μισθό το χρόνο) εργαζόταν πριν στη Ρουμανία και ήρθε να αναλάβει τη ΔΕΗ.

2.Οτι εισέπραττε εκεί στη Ρουμανία πάνω απο τα διπλάσια χρήματα αμοιβής ,αφού ήρθε στην Ελλάδα με “κάτω απο τα μισά λεφτά αμοιβή”.

3. ότι ο κ.Στάσσης μπορούσε να πάει σε άλλη χώρα να επενδύσει τα χρήματα που έβγαζε εκεί στη Ρουμανία

Αρα πρέπει να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι ο κ.Στάσσης άφησε το Ελντοράντο που λέγεται Ρουμανία και του απέφερε εκατομμύρια για να θυσιαστεί στη ΔΕΗ και στην Ελλάδα.

Επίσης άφησε άλλες χώρες που θα μπορούσε να επενδύσει τα κερδισμένα και ήρθε να φτιάξει για εμπορική χρήση μια βίλα με ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα στη Τζιά,γνωστή ως στέκι του Θόδωρου Πάγκαλου στο παρελθόν…

Να μην περάσει καν από το μυαλό μας η …υποψία  ότι η Ρουμανία ΔΕΝ είναι Ελντοράντο,αλλά μια χώρα διεφθαρμένη και περίπου σαν την Ελλάδα στον τομέα αυτό.Να μην περάσει καν απο το μυαλό μας η …υποψία ότι ΔΕΝ υπάρχουν πολλές χώρες με νησιά θέρετρα και τρύπιο σαν το ελληνικό φορολογικό σύστημα και ότι στις άλλες χώρες οι κυβερνήσεις φροντίζουν πρώτα να έχουν κοινωνικό κράτος και μετά Στάσσηδες να θυσιαστούν για το κράτος αυτό.

Μόλις προχθές ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας για τον μεγάλο Ελληνα γιατρό Παπανικολάου(τέστ Παπ) στην Κύμη είπε ότι το ελληνικό Σύνταγμα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ως υποχρέωση των κυβερνήσεων να έχουν κοινωνικό κράτος με αντίστοιχες δομές.

Είπε,μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά και παραδειγματικά:

“α) Υπό το πρίσμα της διάταξης του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος,
και προκειμένου να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για τον σεβασμό
και την προστασία της αξίας του Ανθρώπου, σε συνδυασμό με τις
υποχρεώσεις της που προκύπτουν κατά το Σύνταγμα από την
θεσμική κατοχύρωση του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και των
Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η Πολιτεία έχει χρέος να διασφαλίσει στον
βαρέως πάσχοντα -και ιδίως σ’ εκείνον που βρίσκεται σε μειονεκτική
κοινωνική και οικονομική κατάσταση- συνθήκες αξιοπρεπούς
διαβίωσης και νοσηλείας ως το τέλος της ζωής του.  Προς τούτο είναι
ανάγκη η Πολιτεία, υπό όρους συνταγματικώς κατοχυρωμένης
υποχρέωσης, ν’ αναπτύσσει, παραλλήλως με τις κλασικές
νοσοκομειακές δομές, και ανάλογες υποστηρικτικές δομές για τον
πάσχοντα, οι οποίες πρέπει να οργανώνονται και να λειτουργούν ως
δομές «παρηγορητικής υποστήριξης».

Σήμερα οι βασικές κοινωνικές(παρηγορητικές) δομές της χώρας,δηλαδή Γηροκομείο,’Ασυλο Ανιάτων,Ερυθρός Σταυρός βρίσκονται όλα στο στάδιο της λεηλασίας και των κακουργηματικών δικών σε διάφορα στάδια.Στην ίδια κάκιστη λειτουργία και τα κρατικά νοσοκομεία,ενώ ο τομέας της υγείας κάνει ζάμπλουτους στην Ελλάδα πολύ περισσότερους από όσους κάνουν μαζί… όλα τα ευρωπαίκά συστήματα υγείας!

Το φαγοπότι από ομάδες με πολιτική και δικαστική κάλυψη.

Και συνεχίζεται γιατί η Δικαιοσύνη λειτουργεί  μόνο για κάποιους και όχι για όλους τόσο πολύ, ώστε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων πανηγυρίζει (και σωστά)διότι η Ενωση Ευρωπαίων Δικαστών σε μια έντονα σημειολογική κίνηση θα κάνει του χρόνου τον Μάϊο συνέδριο όλων των ευρωπαϊκών δικαστικών ενώσεων στην Ελλάδα,την οποία ήδη έχει στο στόχαστρο ως χώρα που ΔΕΝ είναι κράτος δικαίου ΟΥΤΕ για τους δικαστές της!

Και θα ακουστούν πολλά…

Συνεχίσαμε την έρευνα για τον -κατά τον κ.Γεωργιάδη- εθνικό ευεργέτη κ.Στάσση και το μεγάλο καλό που έκανε στον ελληνικό λαό παρά το πρωτοσέλιδο αυτό της Δημοκρατίας,στην οποία αναφέρθηκε καταγγελτικά ο υπουργός:

Ο κ.Στάσσης διορίστηκε στη ΔΕΗ όταν το καλοκαίρι του 2019 έγινε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Το 2020 ανακοινώνουν πανηγυρικά ότι η ΔΕΗ μέσ σε ένα χρόνο έγινε ΞΑΝΑ μια απο τις μεγαλύτερες εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και απο ζημίες 1,3 δις το 2019 παρουσίασε κέρδη 35,2 εκατομ ευρώ το 2020!!!

Στη συνέχεια ανέλυσαν το πως έφτασαν στα κέρδη σε ένα χρόνο και μείναμε με το στόμα ανοιχτό.Ακόμα σήμερα ΔΕΝ μπροούμε να καταλάβουμε πως απο τους αριθμούς που δίνουν προκύπτουν επιτυχίες της ΔΕΗ.

Διαβάστε τα όπως τα κατέγραψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 21 Απριλίου 2021:

“…Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) σε επαναλαμβανόμενη βάση αυξήθηκαν κατά 552,2 εκατ. ευρώ το 2020 και διαμορφώθηκαν σε 885,8 εκατ. ευρώ έναντι 336,6 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο περιθώριο να αυξάνεται σε 19,1%, από 6,8%.

Η σημαντική αυτή αύξηση, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οφείλεται στη βελτίωση του μεικτού περιθωρίου λόγω των μέτρων που ελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2019 καθώς και της μείωσης των τιμών φυσικού αερίου και της χονδρεμπορικής αγοράς, η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω από την επίπτωση της COVID-19, ενώ θετικά επέδρασε και ο χαμηλότερος όγκος εκπομπών ρύπων (CO2), απόρροια της μειωμένης λιγνιτικής παραγωγής.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε το 2020 κατά 282,3 εκατ. ευρώ, στα 4,64 δισ. (5,7%), ενώ ακόμη μεγαλύτερη ήταν η μείωση του όγκου πωλήσεων (14,5%), αποτέλεσμα της απώλειας μεριδίου αγοράς κατά 7,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019 και της πτώσης της εγχώριας ζήτησης λόγω πανδημίας κατά 6,7%. Αξιοσημείωτη είναι η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη μέση τάση στο 35,7%, από 52,6% το 2019, ενώ στη χαμηλή τάση το μερίδιο υποχώρησε στο 69%, από 73,4% το 2019. Σημαντική ήταν και η μείωση μεριδίων στην παραγωγή, όπου η ΔΕΗ εμφανίζεται το 2020 να καλύπτει μαζί με τις εισαγωγές ενέργειας το 40,7% της συνολικής ζήτησης έναντι 45,5% το 2019. Η συμμετοχή του λιγνίτη στο μείγμα παραγωγής της ΔΕΗ περιορίστηκε κάτω από 30%. Οσον αφορά τα υπόλοιπα μεγέθη, σημαντική μείωση παρουσίασαν το 2020 οι επενδύσεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 376,5 εκατ. έναντι 646,6 εκατ. το 2019, με το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης να προκύπτει από τις χαμηλότερες επενδύσεις σε έργα συμβατικής παραγωγής, καθώς η κατασκευή της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα V» προχωράει προς την ολοκλήρωσή της, αλλά και από τις χαμηλότερες επενδύσεις των ορυχείων λόγω μείωσης των απαλλοτριώσεων.

«Με σχέδιο και συνετό προγραμματισμό, η ΔΕΗ έχει αποκτήσει ξανά τη θέση που της αξίζει ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αφήνοντας πίσω της τις ζημίες ρεκόρ που κατέγραψε το 2018 και το 2019 και που την είχαν μετατρέψει σε συστημικό κίνδυνο για την εθνική οικονομία».

Ααααα! Ώστε αυτή ήταν η απλή,πολύ απλή λύση που δεν έβρισκε κανείς…Οι μειώσεις και υποχωρήσεις του κοινωνικού ρόλου της ΔΕΗ παντού;

Για την πολιτική αυτή χρειάζεται να έχει τελειώσει κανείς και το Δημοτικό η φτάνει το νηπιαγωγείο μην ταλαιπωρηθεί με περιττές γνώσεις;

Εντυπωσιακή είναι η συνέπεια με την οποία η Νέα Δημοκρατία με έναν Μητσοτάκη επικεφαλής και πρωθυπουργό επιχειρεί τομές στη ΔΕΗ με το βλέμμα στραμμένο σε χώρες …υποδείγματα,όπως η Ρουμανία(τώρα) η Αλβανία και τα Σκόπια πριν.

Φτάσαμε στην κυβέρνηση του υιού Μητσοτάκη το 2020 και ενώ εξελίσσεται ο εκσυγχρονισμός του στη σημερινή ΔΕΗ εξελίσσονται οι δίκες -απόρροια του εκσυγχρονισμού που είχε ξεκινήσει επι του Κώστα Μητσοτάκη στη ΔΕΗ πριν…30 χρόνια!

Αντιγράφουμε απο ρεπορτάζ που δημοσίευσε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πριν …10 χρόνια στις 11 Απριλίου 2012:

“Ο πατέρας Αχιλλέας Φλώρος είχε εμφανιστεί ως μεσάζων της βελγικής Tractebel στην υπόθεση της κατασκευής του πρώτου ιδιωτικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Λαύριο. Ηταν μια δουλειά, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αρμόδιου υπουργού του Στέφανου Μάνου, η οποία δεν προχώρησε ποτέ λόγω αντιδράσεων.

Αργότερα, το 2005 ο γιος Αρης Φλώρος, 34 ετών σήμερα και με σπουδές στην εμπορία ηλεκτρισμού, εμφανίζεται με την Energa να πουλά ρεύμα σε μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες, όταν είχε αρχίσει να απελευθερώνεται η αγορά. Πολύ γρήγορα, όμως, λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των καυσίμων -η οποία είχε οδηγήσει στο «μαύρο» 2008 με ζημίες 400 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ- συνέφερε την εταιρεία του να πουλά το ρεύμα που εισήγαγε μόνο στη χονδρική, επιβαρύνοντας βεβαίως την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού που το αγόραζε και βγάζοντας εύκολα κέρδη μέχρι να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο…

..Μάλιστα, σε ενεργειακό νομοσχέδιο που είχε προωθηθεί επί Τίνας Μπιρμπίλη,(σ.σ. υπουργός του Γ.Παπανδρέου) μια διάταξη που τελικά αποσύρθηκε από την ίδια την υπουργό, είχε εκτιμηθεί ως φωτογραφική για την προνομιακή τιμολόγηση της ενέργειας που θα πωλούσε το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο δεν κατασκευάστηκε, όμως, ποτέ…

..Η αφορμή για να ξεσκεπαστεί το παιχνίδι που είχε στηθεί δόθηκε όταν η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται τη μεταφορά ηλεκτρισμού στη χώρα μας (πρώην ΔΕΣΜΗΕ, νυν ΑΔΜΗΕ) παρατήρησε κάτι ιδιαίτερα παράδοξο: οι δύο εταιρείες εμφανίστηκαν να πραγματοποιούν μεγάλες εξαγωγές ρεύματος προς τα Σκόπια και την Αλβανία, εισπράττοντας τιμές χαμηλότερες από αυτές που είχαν πληρώσει για να εισάγουν το ρεύμα που πωλούσαν στους πελάτες τους! Με λίγα λόγια, πωλούσαν με ζημία, ζημιώνοντας και τον ΔΕΣΜΗΕ, δηλαδή το κράτος. Η εξέλιξη δημιούργησε οσμή λαθρεμπορίας και έφερε την παρέμβαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το μπλοκάρισμα των λογαριασμών των δύο εταιρειών και την εισαγγελική παρέμβαση. Η συνέχεια παίζεται αυτές τις μέρες ανάμεσα στο γραφείο του ανακριτή και τη ΓΑΔΑ…”

Αναφέρεται στο σκάνδαλο που είχαμε και σφαίρες.Γλίτωσε με διαμπερές τραύμα στο λαιμό ο δικηγόρος της ΔΕΗ,δολοφονήθηκε ο δικηγόρος του Φλώρου και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας απο Αλβανούς.Και οι δίκες συνεχίζονται με πολλά μυστήρια και παράξενα επεισόδια.

Τα πολιτικά Κόμματα απο τον ΣΥΡΙΖΑ έως και την Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ καταγγέλλουν ως σκάνδαλο την …ευεργεσία Στάσση στη ΔΕΗ σήμερα με σκληρά λόγια.

Προφανώς δεν έχουν πεισθεί ότι μισθός 360 χιλιάδες το χρόνο και μετοχές εκατομμυρίων της ΔΕΗ είναι εθνική ευεργεσία την ώρα που Ελληνες πολίτες με νοικοκυριά και επιχειρήσεις ΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΙ εν ψυχρώ,άδικα,παράνομα και απάνθρωπα με τις ληστρικές ρήτρες και τα συναφή.

Παραφράζοντας τον Μάρτιν Λουθερ Κίγκ “δεν γίνεται να είσαι ευεργέτης του λαού με μισθό 360 χιλιάρικα το χρόνο απο το δημόσιο ταμείο και μετοχές εκατομμυρίων από το δημόσιο, επειδή άφησες το Ελντοράντο που λέγεται Ρουμανία και προτίμησες βίλα στο Αιγαίο,απο βίλα στην Ελβετία”

Δείτε και ακούστε σχετική με τα θέματα αυτά εκπομπή του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου στο ΑΛΕΡΤ την περασμένη Παρασκευή: