Αρχική Ελλαδα Κυρ εισαγγελέα μας διαβάστε για τα δάνεια υπουργών,κουμπάρων τους,τις αποκαλύψεις δημοσιογράφων...

Κυρ εισαγγελέα μας διαβάστε για τα δάνεια υπουργών,κουμπάρων τους,τις αποκαλύψεις δημοσιογράφων γιαυτά και για τις ρυθμίσεις δανείων που κάνει με τις κρατικές τράπεζες ο …Τοτός!

2117

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Kυρ Εισαγγελέα μας,

Γράφαμε χθες μέχρι να βγουν ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Τράπεζα EYROBANK τα εξής:

“Είτε ο Κώστας Βαξεβάνης και ο δημοσιογράφος Τζώρτζης Ρούσσος που υπογράφει το ρεπορτάζ είναι δόλιοι συκοφάντες και κόβουν την ανάσα μας με ένα φοβερό ψέμα,είτε αυτό δεν είναι ψέμα και είναι αλήθεια.

Αν είναι ψέμα πρέπει να τους πιάσετε απόψε και να τους χώσετε μέσα.Αν είναι αλήθεια πρέπει να κάνετε το ίδιο για τον Υπουργό Παπαθανάση και τους υπεύθυνους της Τράπεζας EUROBANK,η οποία συντηρείται χρόνια ,όπως και οι άλλες,απο το υστέρημα του ελληνικού λαού.Χάρισαν,λέει,στον υπουργό εκατομμύρια,την ώρα που κάνουν κατασχέσεις πρώτες κατοικίας για χρέος-δάνειο ψίχουλα,όσα και εισέπραξαν από τον Υπουργό που είναι και της Ανάπτυξης.

Στο DOCUMENTO οι δυο δημοσιογράφοι γράφουν ότι για χρέος δυο εκατομμυρίων εξήντα πέντε χιλιάδων(2.065.000) ευρώ η τράπεζα έκανε συμβιβασμό και αφού εισέπραξε πενήντα χιλιάδες(50.000)ευρώ!!! Δηλαδή το 3,5% του ποσού.

Που είναι το αυτόφωρο αδίκημα για τους μεν ή τους δε;

Θα το βρείτε εσείς.Τόσα αυτόφωρα έχουν κινηθεί κατα Βαξεβάνη και άλλων δημοσιογράφων για ψύλλων πηδήματα,εδώ σε τόσο τρομερό σκάνδαλο(συκοφαντία ή χάρισμα) θα κολλήσετε;

Eπίσης πρέπει με επείγουσες διαδικασίες εσείς να κάνετε ό,τι πρέπει ώστε να εκδοθεί δικαστική απόφαση να απαγορεύει σε οποιαδήποτε τράπεζα να εισπράττει απο πολίτη πάνω από το 3,5% του ποσού που οφείλει,όποιο και αν είναι αυτό:

Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ στο DOCUMENTO.GR μήπως και δεν το είδατε,ώστε να κινηθείτε:

DOCUMENTONEWS.GR

Αποκάλυψη: Για χρέος 2,065 εκατ. ευρώ, ο Παπαθανάσης πλήρωσε 50.000 στη Eurobank

“Καταρχάς η συνταρακτική είδηση: Ο Νικόλαος Παπαθανάσης, ο δόλιος υπουργός του Κ. Μητσοτάκη, κατάφερε και πέτυχε κούρεμα των οφειλών του προς την Eurobank κατά 96,5%. Σε απόλυτα νούμερα από τα 1.458.548,29 € που όφειλε το 2015 από τη σύμβαση ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού που είχε υπογράψει ως εγγυητής, και με τους τόκους υπερημερίας να έχουν ανεβάσει την οφειλή σε 2,065 εκατ. ευρώ διακανόνισε (μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης που τον καταδίκασε για καταδολίευση δανειστών) ώστε να πληρώσει 50.000 ευρώ! Το ποσοστό του κουρέματος αυξάνεται όμως σε 97,53% αν προστεθούν οι τόκοι υπερημερίας από το 2015 έως το 2020 που εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση.

Άραγε το έχουν πετύχει πολλοί από τους κόκκινους δανειολήπτες που αγωνιούν για το πότε ο δικαστικός επιμελητής θα μπουκάρει με συνοδεία αστυνομίας στο σπίτι τους; Άραγε όσοι έχουν ήδη χάσει το σπίτι τους μέσα από την άγρια διαδικασία του πλειστηριασμού παρότι προσπάθησαν να το σώσουν ζητώντας τίμιο διακανονισμό και κούρεμα πως αισθάνονται για τη γενναιοδωρία της Eurobank;

Οι δύο Ελλάδες

Η Ελλάδα στενάζει κάτω από την μπότα των funds με έδρα την Ιρλανδία και κεφάλαιο 100 ευρώ που άνθισαν από το 2019 που κυβερνά ο Κ. Μητσοτάκης. Οι κόκκινοι δανειολήπτες βλέπουν τα σπίτια τους να χάνονται σε πλειστηριασμούς εξαιτίας της κατάργησης της προστασίας πρώτης κατοικίας από τον Κ. Μητσοτάκη. Τράπεζες, funds και servicers, έχουν σφίξει το βρόχο και «πίνουν το αίμα» σε ανθρώπους με μικρά εισοδήματα στη λογική «αν σου αρέσει και δεν θες να χάσεις το σπίτι σου»… Όμως αυτά δεν ισχύουν για όλους… Υπάρχουν στην Ελλάδα τα «παιδιά ενός ανώτερου θεού»… Είναι ο Κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και οι πρωθυπουργικού φίλοι, όπως ο Κ. Πηλαδάκης. Αυτοί μπορούν να χρωστούν εκατομμύρια στις τράπεζες αλλά εκείνες ανοίγουν την «στοργική αγκαλιά» και κουρεύουν, κουρεύουν ασύστολα, κουρεύουν προκλητικά. Από την μία η ελληνική κοινωνία στενάζει από τις τράπεζες και από την άλλη ο περίγυρος Μητσοτάκη που ζει πλούσια μεταφέροντας τα «οφειλές» στην κοινωνία.

Τέτοιος είναι και ο δόλιος και μπαταχτσής υπουργός και μπιστικός, σαν πιστό σκυλί στην Αγία Οικογένεια, Νικόλαος Παπαθανάσης. Το Documento αποκάλυψε ότι έχει στην αστική δικαιοσύνη καταδικαστεί πρωτοδίκως για καταδολίευση δανειστών από την Τράπεζα Eurobank… Τα χρέη του δεν αφορούν μόνο τις οφειλές στην Eurobank. Αλλά εκείνος επιμένει, με τη βοήθεια πρόθυμων δημοσιογράφων που πουλάνε αξιοπιστία αλλά λειτουργούν με βολικές ερωτήσεις ως «πλύστρες» Παπαθανάση να αλλοιώνει την πραγματικότητα. Επιμένει να μας αποκαλεί ψεύτες ενώ παρουσιάζουμε αδιάσειστες αποδείξεις… Όμως βροντοφωνάζει και ότι έχει διακανονίσει με τη Eurobank. Από την Παρασκευή το Documento ζητά να αναφέρει το ποσό και τον τρόπο διακανονισμού. Σιωπά αλλά γαυγίζει σαν σκυλί ότι λέμε ψέματα. Τώρα αποκαλύπτουμε το ποσό. Για 1,45 εκ ευρώ (που έγιναν το 2020, 2,065 εκ ευρώ λόγω των τόκων υπερημερίας) ο κος Παπαθανάσης θα καταβάλει μόλις 50.000 ευρώ.

Εκτεθειμένη η διοίκηση της Eurobank

Ήδη από την Παρασκευή που δημοσιοποιήθηκε η δολιότητα Παπαθανάση η διοίκηση της Eurobank είναι με την πλάτη στον τοίχο. Το ερώτημα που έρχεται και χρήζει απάντησης είναι «πως κάνει τέτοια κουρέματα στον εξωκοινοβουλευτικό αν. υπουργό Ανάπτυξης, όταν εμφανίζεται ιδιαίτερα άκαμπτη στις διαπραγματεύσεις και προχωρά σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς με τους κόκκινους δανειολήπτες που αγωνιούν να σώσουν την πρώτη κατοικία τους». Όπως μαθαίνουμε υποστηρίζουν ότι κούρεψαν το χρέος Παπαθανάση στα όρια που κοστίζει η κατοικία του ώστε να «πάρουν κάτι από τον υπέρογκο δανεισμό»… Η νομιμότητα που έχτισε για τα τραπεζικά στελέχη ο Κ. Μητσοτάκης σε όλο της το μεγαλείο. Όμως οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο λέει το Σύνταγμα της Ελλάδας…”

Αφού το διαβάσατε πράξτε τα δέοντα: Αν είναι ψέμα πιάστε τους συκοφάντες δημοσιογράφους,αν είναι αλήθεια πιάστε υπουργό και τραπεζικούς.

Κάθε τι άλλο θα είναι μια ακόμα μαχαιριά σε εκείνους που χάνουν σπίτια,αυτοκτονούν γιατί έμπλεξαν με την Τράπεζα.

Για διευκόλυνσή σας είμαστε έτοιμοι να εισφέρουμε στοιχεία δανειληπτών που έμειναν στο δρόμο χωρίς να χρωστούν ευρώ(περίπτωση Κώστα Δημητρακόπουλου,προέδρου δανειοληπτών-μεριδιούχων Τράπεζας Λαμίας)και κουμπάρων υπουργών που είχαν την ίδια τύχη με τον υπουργό Παπαθανάση αν και εντελώς αντίστροφη υπόθεση…

Για ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνσή σας για το πως έχουν τα κατά Κυριάκο “πράματα” δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Παπαθανάσης αντί να απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον διακανονισμό με τον οποίο “καθάρισε” με μόλις 50.000 χιλιάδες ευρώ για 2 εκατ. χρέος.Την ώρα που χιλιάδες δανειολήπτες ζουν μια περιπέτεια με τα επιτόκια των δανείων τους συνεχώς να αυξάνονται και να απειλείται ακόμα και η πρώτη κατοικία τους, απαιτείται απόλυτη διαφάνεια.

Η ΝΔ χρωστάει 400 εκατ. ευρώ. Το υπουργικό συμβούλιο χρωστάει 12 εκ. ευρώ. Έχουν κάνει ρυθμίσεις και τι είδους ρυθμίσεις; Αυτές που κάνουν όλοι οι πολίτες ή “ρυθμίσεις Παπαθανάση”;»

Σήμερα αποδεικνύεται γιατί τον περασμένο Ιούνιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να δηλώνεται στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων αλλά και οι ρυθμίσεις τους.

Πόσοι ακόμη “Παπαθανάσηδες” υπάρχουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήθελαν να τους κρύψουν;»

Ψάξαμε για ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας-Κυβέρνησης πλήν δεν βρήκαμε πουθενά…

Ψάξτε και εσείς που έχετε περισσότερες δυνατότητες…

Και ενώ λοιπόν ολόκληρο κόμμα που κυβερνά δεν έβγαλε κιχ για την υπόθεση δείτε πως η Τράπεζα με μια ανακοίνωση που μπερδεύει και ειδικούς οικονομολόγους επιβεβαιώνει στην ουσία και πλήρως τους δημοσιογράφους,όπως γράφουν και εκείνοι σήμερα.Μάλιστα επιβεβαιώνει ότι ο υπουργός έχασε δίκες για αυτή την φοβερή υπόθεση ενόσω ήταν υπουργός το 2020 και ύστερα πέτυχε,αν και ηττημένος μια συμφωνία που δεν πέτυχε ποτέ κανείς ηττημένος σε ανάλογη υπόθεση:

EUROBANK

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν δανειακή σύμβαση μεταξύ της εταιρίας «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ S.P. ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και της Eurobank, σημειώνονται τα εξής:

  1. Επί σειρά ετών το εν λόγω δάνειο εξυπηρετήθηκε κανονικά, με καταβολή των συμβατικών τόκων και αποπληρωμές κεφαλαίου.
  2. Στις 28.8.2015, η Τράπεζα κατήγγειλε τη σύμβαση με συνολική λογιστική απαίτηση ύψους €1.054.674 πλέον τόκων υπερημερίας (σύνολο €1.458.548) και δρομολόγησε όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή ανάκτηση του δανείου, όπως έκδοση διαταγής πληρωμής, αγωγές διάρρηξης, πλειστηριασμούς, εξυγίανση της Πιστούχου κ.λπ. Συγκεκριμένα:
  3. Το 2015 εκδόθηκε διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το παραπάνω ποσό.
  4. Το ίδιο έτος 2015, η Τράπεζα άσκησε αγωγή κατά του Εγγυητή για τη μεταβίβαση λόγω γονικής παροχής (2011) της κυριότητας του ½ εξ αδιαιρέτου ακινήτων ιδιοκτησίας του στο Αγρίνιο (αγροτεμάχια) και την Καλλιθέα (αποθήκη). Ενόψει της αγωγής, η κυριότητα των ακινήτων αναμεταβιβάστηκε στον Εγγυητή και η Τράπεζα ενέγραψε προσημείωση υποθήκης για 60.000 ευρώ, ποσό αντίστοιχο της αξίας των αγροτεμαχίων, ενώ για την μικρής αξίας αποθήκη ο Εγγυητής κατέβαλε ποσό σε μετρητά. ​​​​​​
  5. Το Δεκέμβριο του 2015, η Τράπεζα άσκησε αγωγή κατά του Εγγυητή για τη μεταβίβαση με γονική παροχή (2010) του ½ εξ αδιαιρέτου διαμερίσματος 102,5 τ.μ., 4ου ορόφου, στη Ν. Σμύρνη, με θέση στάθμευσης και αποθήκη. Το διαμέρισμα βαρυνόταν ήδη με πρώτη προσημείωση υπέρ άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Το 2020, εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτή την αγωγή. Ασκήθηκε έφεση από τον Εγγυητή και λίγο αργότερα καταρτίστηκε συμφωνία μεταξύ του Εγγυητή και της doValue Greece, ως διαχειρίστρια του ειδικού διαδόχου της Τράπεζας, για την καταβολή από τον Εγγυητή ποσού σε μετρητά. Το σχετικό ποσό υπερβαίνει αυτό που θα μπορούσε να διεκδικηθεί μέσω αναγκαστικής εκποίησης, λαμβανομένου υπόψη και της ύπαρξης προσημείωσης υπέρ άλλου πιστωτή που προηγείται στη σειρά κατάταξης.
  6. Το 2018, η Τράπεζα εκπλειστηρίασε τέσσερα ακίνητα ιδιοκτησίας της Πιστούχου.
  7. Παράλληλα, σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εξυγίανσης της Πιστούχου, με είσοδο τρίτου επενδυτή, στο πλαίσιο του Άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Σύμφωνα με τους όρους του σχεδίου εξυγίανσης, η doValue Greece θα λάβει επιπλέον ποσό σε μετρητά κατ’αναλογία, σε σχέση με την ανωτέρω πίστωση.
  8. Οι ανακτήσεις από το σύνολο των ανωτέρω ενεργειών ανέρχονται στο ποσό των €550.000 περίπου, σε μετρητά, που αντιστοιχεί στο 52% του λογιστικού υπολοίπου της απαίτησης, ενώ το ύψος των ανακτήσεων αθροιστικά από την έναρξη τη σύμβασης, εάν συμπεριληφθούν και οι αποπληρωμές κεφαλαίου κατά την περίοδο εξυπηρέτησης του, φθάνει περίπου το 75% του αρχικού κεφαλαίου της πίστωσης.”
  9. Αυτά λέει η Τράπεζα και εμείς ρωτάμε:Αλήθεια αφού η εταιρεία ήταν του αδελφού του Υπουργού ο αδελφός γιατί δεν δίνει μια συνέντευξη τύπου να δεχτεί ερωτήσεις για τα έργα και τις ημέρες τους;
  10. Μετά από αυτά κύριε Εισαγγελέα και τις δηλώσεις του χαμένου στη Δικαιοσύνη αλλα μεγάλου νικητή στις ρυθμίσεις με την Τράπεζα Υπουργού,ότι θα πάει στη Δικαιοσύνη να νικήσει τους…δημοσιογράφους που γράφουν για την ήττα του εκεί και τη νίκη του στην Τράπεζα είναι μάλλον καλύτερα να ψάξετε την πληροφορία μας ότι και ο …Τοτός έχει κάνει μια ανάλογη συμφωνία με κάποια απο τις -κατ ουσίαν κρατικές-τράπεζές μας…