Αρχική Ελλαδα Ποιά Υπουργάρα έψαχνε τα “θέλγητρα” μιας κυρίας μέσα στη Βουλή;

Ποιά Υπουργάρα έψαχνε τα “θέλγητρα” μιας κυρίας μέσα στη Βουλή;

2494
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Μέγας θόρυβος προκαλείται -και δικαίως-αυτές τις ημέρες για τον διάσημο ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη.Για τις λεκτικές επιθέσεις-παρενοχλήσεις κατα ηθοποιών,για τη δήλωσή  περι “μόδας Μπεκατώρου”.
Ο Γιώργος Κιμούλης ως σήμερα δεν καταγγέλλεται για σεξουαλικού περιεχομένου επιθέσεις,αλλά για βία,μισογυνισμό κλπ.Ως τώρα…Και απαντά με μηνύσεις και αγωγή,λέγοντας ότι όσα του καταμαρτύρησε η Ζέτα Δούκα είναι ψεύδη,δεν την κλώτσησε και αρκετό καιρό μετά ήταν όλοι μαζί σε φωτογραφίες πανηγυρικές.
Μάλιστα δημόσια είπε ότι η αγωγή και μήνυση που κάνει δεν πρέπει να αποθαρρύνει,αλλά να ενισχύσει γυναίκες που έπεσαν θύματα,όπως η Μπεκατώρου να κάνουν καταγγελίες…
Και υποστήριξε ότι οι καταγγελίες εναντίον του αφορούν την επιθεώρηση εργασίας και όχι το #Me Too…
Ο Γιώργος Κιμούλης υπήρξε σύζυγος (μεταξύ άλλων και) της Μαρίας Δαμανάκη,κορυφαίας πολιτικού με μακροχρόνια παρουσία στο Κοινοβούλιο,τον ναό της Δημοκρατίας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,οι προσβολές των οποίων αφορούν συνηθέστατα αδύναμους ανθρώπους έναντι εξουσιαστών.
Το κίνημα #Me Too ακριβώς στην προστασία αυτών στοχεύει και στην ενθάρρυνση να μιλήσουν οι αδύναμοι απο τις επιθέσεις,έστω και με εκβιασμό,χωρίς άσκηση βίας…Και αδύναμοι είναι οι γυναίκες,τα παιδιά…
Ορισμένοι στην Ελλάδα κάνουν ότι πέφτουν απο τα σύννεφα,η προβολή είναι μικρή στα μεγάλα ΜΜΕ -πλην ΕΡΤ και εξαιρέσεων-προφανώς για να μην πάρουν θάρρος κι άλλες και άλλοι…
Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει δημιουργήσει και κίνημα εναντίον των δραστών και υπέρ των θυμάτων του σεξισμού σε όλες του τις μορφές με σύνθημα:
“Σεξισμός,δες τον, κατονόμασέ τον ,σταμάτησέ τον ” και κάνει προβολή των θεμάτων-εγκλημάτων αυτών μέσω του επίσημου καναλιού του Συμβουλίου της Ευρώπης HUMAN RIGHTS CHANNEL.
Γιατί τα τσακάλια της τηλεοπτικής ελίτ δεν ψάχνουν ποιός είναι ή δεν είναι ο κ.”Γουρούνι της πολιτικής”;
Στην Ελλάδα καταβάλλεται προσπάθεια να εξαντληθεί η μάστιγα αυτών των προβλημάτων στην Σοφία Μπεκατώρου και σε κάποιες περιπτώσεις άγνωστων και άσημων στην ευρεία κοινή γνώμη δραστών.
Ενας “προπονητάκος”,σαν και τους πολλούς που αποπλανούν αθλήτριες και αθλητές.Και κάθε τόσο αποκαλύπτονται απο καταγγελίες και έρευνες της Αστυνομίας.
Η περίπτωση Κιμούλη αφορά διάσημο,αλλά το θέμα ,ως τώρα, εκτρέπεται προς τη σφαίρα της ατομικής εργασιακής  βίας και έτσι αλλάζει το πλαίσιο που έθεσε η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.Σοβαρότατο και αυτό.Αλλά εντελώς διαφορετικό.
Και ανακουφιστικό για την κορυφή της εξουσίας μας ,όπου η σεξιστική και σεξουαλική βία είναι μάστιγα και κανόνας και όχι εξαιρέσεις.
Παράδειγμα με ντοκουμέντο:
Πως θα σας φαινόταν αν ένας κορυφαίος υπουργός αναφερόμενος στις δραστηριότητες της κ.Γιάννας Αγγελοπούλου αμφισβητώντας το έργο της έλεγε στο Κοινοβούλιο και καταγραφόταν στα επίσημα πρακτικά:
«4η περίπτωση: “……” Παρά τις αρνητικές εισηγήσεις υπηρεσιών μας από το μέσο του 2006, η κ. Α….εξακολουθούσε να πληρώνεται ως αντιπρόσωπος-πλασιέ, ενώ δεν προσέφερε τις υπηρεσίες της.
Εδώ έχετε και πρόβλημα με ποινικές προεκτάσεις. Πληρώνετε μία κυρία Α…, την οποία δεν γνωρίζω δυστυχώς, γιατί μπορεί να έχει θέλγητρα τα οποία να μην είμαι σε θέση να εκτιμήσω, για να μην εργάζεται και να κυκλοφορεί επικερδώς. Και δεν ξέρω και κατά πόσο εργαζόταν και ως πλασιέ. «Κύριος οίδε», τι επλάσαρε…”
Προφανώς θα πήγαινε κατευθείαν στον εισαγγελέα το πρακτικό με την ομιλία του κορυφαίου Υπουργού.
Το ίδιο θα συνέβαινε αν αφορούσαν τα λόγια αυτά που ξεπερνούν κατα πολύ την έννοια του σχολίου άλλες γυναίκες ,άλλων χώρων.Πχ φαντάζεστε τι θα συνέβαινε αν ο κορυφαίος υπουργός τα έλεγε αυτά για την Μιμή Ντενίση;
Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου;
Προφανώς θα ξεσηκώνονταν και οι πέτρες και όχι άδικα για ττην ομιλία αυτή που ξεπερνάει κατα πολύ σεξιστικά σχόλια που κατα καιρούς έχουν ακουστεί σε βάρος της Ζωής Κωσταντοπούλου και εξαιτίας τους είχε προκληθεί μεγάλος θόρυβος.Η επίσης για σεξιστικά σχόλια του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που επίσης προκάλεσαν θόρυβο…
 Αυτή η ομιλία έγινε το 2008 στη Βουλή παρόντος του τότε πρωθυπουργού και αφορούσε πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.Είναι όλα καλά;Και νόμιμα;Και ηθικά;
Αυριο περισσότερα…