Αρχική Κοινωνικα Απιστευτο! Αιωνόβιοι έζησαν 71 χρόνια μαζί,δημιούργησαν 9 επιστήμονες και πέθαναν (σχεδόν)ταυτόχρονα...

Απιστευτο! Αιωνόβιοι έζησαν 71 χρόνια μαζί,δημιούργησαν 9 επιστήμονες και πέθαναν (σχεδόν)ταυτόχρονα και φυσιολογικά στο σπίτι τους στην Καλλιθέα χέρι-χέρι και …ανύποπτοι!

4467

 

Παραμένει ακόμα ως γεγονός πρωτοφανές!

Ο χρόνος τελειώνει και παραμονή-ανήμερα Χριστούγεννα συμπληρώνονται 6 μήνες απο ένα γεγονός,που ως τώρα δεν έχει προηγούμενο παρα μόνο ως μυθοπλασία στο βιβλίο “Ημερολόγιο”,το οποίο έγινε και ταινία με τον Ράϊαν Γκόσλιγκ και την Ρέϊτσελ Μακ Ανταμς.

Ενα ζευγάρι έφυγε μαζί σε ένα βράδυ  απο τη ζωή,με διαφορά λίγων ωρών,χωρίς να γνωρίζει ο ένας ,ότι “αναχώρησε¨ο άλλος

Ο Σίμος(Συμεών) Κατσαρός έφτασε στα πρόθυρα των 95 του χρόνων ακμαίος και δυνατός.Εργάστηκε επι 56 (συντάξιμα)χρόνια στη ζωή του ,τα 35 ως αξιωματικός της Αστυνομίας.

Σύντροφος και σύζυγος του για 71 συναπτά χρόνια η Ειρήνη Μαρούδη,η οποία έκανε τα δικά της ρεκόρ στο τομέα της…

Απέκτησαν κόρες,όλες επιστήμονες του Εθνικού Καποδιστριακού και ΑΠΘ,εγγόνια που μπήκαν όλα στα πανεπιστήμια και στο τέλος και δισέγγονα.

Είχαν μια τελευταία επιθυμία: να φύγουν απο τη ζωή όρθιοι,ώστε να μην ταλαιπωρήσουν τα παιδιά τους και ,ει δυνατόν,κοντά-κοντά για να μην λείψει πολύ ο ένας απο τον άλλο.

Ολα μέχρι το βράδυ της 24ης Ιουνίου 2020 έδειχναν ότι ο Σίμος Κατσαρός  βαδιζε όρθιος και ακμαίος σωματικά, σε αντίθεση με την Ειρήνη που είχε 2 ημέρες νωρίτερα “βαρύνει” αρκετά.

Στο ίδιο σπίτι στην οδό Μυκηνών της Καλλιθέας επι 51 χρόνια.Τις τελευταίες ημέρες ο Σίμος έχασε την επαφή με τα άλλα δωμάτια του σπιτιού και δεν γνώριζε σε ποιά ακριβώς  (βαριά)κατάσταση ήταν η Ειρήνη.

Οι κόρες τους φρόντιζαν κιόλας να μην έχει ακριβή εικόνα και  “εχει ο Θεός”.

Το βράδυ της 24ης Ιουνίου ο Σίμος στον ύπνο του αιφινιδαστικά “αναχώρησε” απο τον κόσμο αυτό.

Μετά οκτώ ώρες ακριβώς, στο διπλανό δωμάτιο η ανύποπτη για την αναχώρηση σύντροφος και συζυγός του “αναχώρησε”.Έσπευσε να τον “συναντήσει” χωρίς κανείς να της έχει πει τι είχε συμβεί…

Ο μεγάλη επιθυμία  τους να μην μείνει ο ένας “πίσω” και μόνος τους πραγματοποποιήθηκε με ένα τρόπο σπάνιο.Το τελευταίο τους βράδυ στη γη ήταν μαζί με πρόνοια Θεού και χωρίς τίποτα να το προμηνύει λίγες ώρες νωρίτερα και χωρίς ο ένας(μία) να έχει πληροφορηθεί την “αναχώρηση” του άλλου…

Η ανάποδα: μετά 71 χρόνια κοινής πορείας,ούτε ένα βράδυ χωριστά!!!Και εντελώς …φυσιολογικά!..

Εχουν καταγραφεί κάποιες ελάχιστες  περιπτώσεις όπου ζευγάρια “φεύγουν” με διαφορά και ελάχιστης ώρας ή και λεπτών,αλλά το ένα μέλος “φεύγει” απο την συγκίνηση ή το σοκ  όταν βλέπει ή πληροφορείται την “αναχώρηση” του άλλου.

Η σπανιότητα,αν όχι μοναδικότητα του γεγονότος του ζεύγους Κατσαρού ,είναι η ήσυχη αναχώρηση σε διαφορετικά δωμάτια και η άγνοια της συζύγου ,ότι είχε “φύγει”ο συζυγος…