Αρχική Ελλαδα Καλός σκύλος δάγκωσε κακό άνθρωπο στη “Μονή”… Πουντα Ζέζα του (θεωρούμενου από...

Καλός σκύλος δάγκωσε κακό άνθρωπο στη “Μονή”… Πουντα Ζέζα του (θεωρούμενου από τινες)Αγίου των Κατασκευών …Βωβού!

1345

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Εκεί στη δεκαετία του 1990 πήγαμε για δημοσιογραφική έρευνα στην περιοχή Πούντα Ζέζα του Σουνίου.

Ηταν,λέει,πρότυπος οικισμός έως των κυμάτων που εμπνεύσθηκε ο για πολλούς επώνυμους θεωρηθείς εν τινι μέτρω και εις τινα χρόνο …Αγιος κατασκευαστής Βωβός.

Ο ίδιος που εμπνεύσθηκε τα…μνημεία-κτήρια στην Κηφισίας και επίσης το μνημείο-προεδρική κατοικία μετά πισινός του δικαστή Σαρτζετάκη στην Πεντέλη.

Πολλά εγράφησαν και γράψαμε τότε για την Πούντα Ζέζα,αλλά γεγονός είναι ότι δεν είχαμε πάει στη δεκαετία του 1990 για να δούμε πόσο χωράφια και οικόπεδα ήταν η βραχώδης περιοχή πάνω στο κύμα του Σουνίου.

Ούτε επίσης να δούμε ποιά είναι η συνειρμική που δημιουργείται όταν βλέπει κανείς μπροστά την διαβόητη Μακρόνησο,η οποία χρησιμοποιήθηκε πιο παλιά για συνετισμό των εχθρών της… δημοκρατίας με την σύμφωνη γνώμη και των ΗΠΑ και της τότε… Σοβιετικής Ενωσης…

Ούτε επίσης διότι ο οικισμός της Πούντα Ζέζα ταυτίζεται στην πραγματικότητα με τον «Πορθμόν των Σαλαμινίων». Η συγκεκριμένη τοποθεσία αναφέρεται ήδη σε επιγραφές του 363 π.Χ. που βρίσκονταν στην Αρχαία Αγορά Αθηνών. Σύμφωνα με τις ιστορικές καταγραφές, λοιπόν, αυτός ο οικισμός το πιθανότερο ήταν ότι εκτεινόταν στην ευρύτερη περιοχή του λόφου του οικισμού Πούντα Ζέζα,

Πήγαμε κυνηγώντας μια συγκεκριμένη πλευρά της διάχυτης και τότε και τώρα διαφθοράς στη χώρα: λεφτά ενός κρατικού ιδρύματος.

Θυμηθείτε:πήγαμε την δεκαετία του 1990 και επι “Αρχιερέως” πια.

Τι σχέση έχει με το τώρα: τα λεφτά εντοπίσθηκαν από τότε σε συγκεκριμένα πρόσωπα και κάποια απο αυτά ήταν,είναι και θα είναι-πρώτα ο Θεός-κάτοικοι της …”Μονής” αυτής,οι πλείστοι των κατοίκων της οποίας θεωρούν εαυτούς σαν παραλλαγές της Μητέρας Τερέζας ή των καλών Σαμαρειτών.

Γιατί όχι άλλωστε;

Παρένθεση:

(Βρεθήκαμε-Θεού θέλοντος-δίπλα στον αξιωματικό της Αστυνομίας που πήγε πρώτος στη νεκρή συζυγο του Νιάρχου στη Σπετσοπούλα και έβαλε το Νιάρχο να κάθεται σαν βρεμένη γάτα μέχρι να τελειώσει η έρευνα για τα αίτια του θανάτου της.

Πήγε μετά ώρες με εντολή της Χούντας(Μάϊος 1970)ο ιατροδικαστής που ήταν ικανός να κάνει το άσπρο-μάυρο και αποφάνθηκε ότι η καταμαυρισμέννη (έμοιαζε να έχει φάει πολύ-πολύ ξύλο)Ευγενία πέθανε από…ανακοπή.

Ο Νιάρχος ελέυθερος παντός(ψυχικού τε και άλλου) βάρους την επόμενη ακριβώς χρονιά παντρεύτηκε την …αδελφή της Τίνα του Ωνάση και σήμερα είναι το ίδρυμά του ο μεγαλύτερος εθνικός ευεργέτης.

Διότι αντιστρεφομένου του λατινικού ubi nihil vales ibi nihil velis φτάνουμε στο ελληνικό “προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται”.

Επομένως εξαρτάται απο τα μάτια και τα γυαλιά καθενός αν θα δει την Πούντα Ζέζα γεμάτη… Μητέρες Τερέζες και τα μικρα παλατάκια της ως …κελιά μιας απομονωμένης απο τα εγκόσμια Μονής…)

Επανερχόμαστε στο ερώτημα ποιά σχέση έχει με το τώρα αυτή η περιοχή.

Βρίσκεται στο Εφετείο της Αθήνας ακόοοομα η υπόθεση με τα κλεμμένα εκατομμύρια του κρατικού ιδρύματος,αυτά που μας οδήγησαν τότε,στη μακρινή δεκαετία του 1990 στην Πούντα Ζέζα.

Κι άλλη παρένθεση:(Αύριο Δευτέρα έρχεται στην Αθήνα αυτός ο κακός άνθρωπος,ο Κροάτης πρωθυπουργός.Και είναι κακός γιατί η Κροατία υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί και πάει και με τον….αραμπά και θα πεθάνουν στα κελιά οι χουλιγκ…,συγνώμη οι καλοί Σαμαρείτες που επισκέφθηκαν για λόγους προσευχητικούς τη Νέα Φιλαδέλφεια)

Σε κάθε περίπτωση η Πούντα Ζέζα στέκει ακόμα εκεί περήφανη και δροσερή και …απομονωμένη,δηλαδή μακριά απο αδιάκριτα βλέμματα.

Πάνε φυσικά και δημοσιογράφοι και μάλιστα μένουν εκεί,άγνωστο με ποιούς οικονομικούς όρους και πόρους.

Είναι όμως …διακεκριμμένοι.Οχι τόσο για τις πλούσιες σπουδές,αλλά σίγουρα για τις θέσεις και τις παρέες.

Και είναι…δογματικοί.Με την έννοια ότι έχουν συνήθειες παρόμοιες άλλων δογμάτων π.χ. του Ισλάμ.Σε ένα τραπέζι  μόνο οι άντρες,σε διπλανό τραπέζι μόνο οι γυναίκες.Κλπ

Συνηθίζεται αυτό στους διακεκριμένους άλλωστε…

Η επικαιρότητα έχει κι άλλη πλευρά.Ατομο,ούτε δίμετρο,ούτε πλούσιο,όμορφο δεν το λες σε καμία περίπτωση,που είχε τη χειρότερη άποψη για την Πούντα Ζέζα ερευνώντας την, βρέθηκε εκεί για λίγη ώρα,αγνοώντας την κρατούσα εκεί άποψη περί της κακότητάς του.

Και περνώντας από το σπίτι επωνύμου ο επώνυμος καλός άνθρωπος το χαιρέτισε αυτό το άτομο και το κάλεσε και για φαγητό,γλυκό,καφέ.

Κατά τα διαδικαστικά(χαιρετούρες κλπ)ο καλός σκύλος του κατάλαβε την κακότητα του ανθρώπου και με τη μία τον…έστειλε στο πλησιέστερο νοσοκομείο με μια δαγκωνιά στο πόδι!!!

Εκείνη την ώρα έκανε και λίγο κρύο και κάποιος εκεί δεν απέφυγε τη σκέψη ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…

Υ.Γ.Προς τον αγαπητό…”Αρεοπαγίτη” τρία ερωτήματα:

1)ο Αρειος Πάγος με προεδρεύουσα την αδελφή του πρώην εντιμότατου υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα,την εντιμότατη κ.Αγγελική Τζαβάρα έκρινε οριστικά και αμετάκλητα το 2020 με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ότι το Βατοπέδι ήταν τεράστιο σκάνδαλο,αφού κάποιοι άρπαξαν δημόσιες εκτάσεις και τις εμφάνισαν ως ιδιωτικές ναι ή όχι;

2)Αφού το παραπάνω ερώτημα είναι ρητορικό τα χρήματα που κάποιος πήρε σε ακριβώς αντίθετη βάση και με το παλαιό κόλπο της …ερημοδικίας είναι επιστρεπτέα ναί ή όχι;

3)είναι νόμιμο και ηθικό να βγάζει κανείς την ίδια ημέρα στον ίδιο συμβολαιογράφο εκατομμύρια με αγορά και επιτόπου πώληση ακινήτου μέσω…κοινωνικού ιδρύματος;

4)ειναι ακριβές ότι δεν οφείλεται κανένα ενδιαφέρον για το δάγκωμα καλού σκύλου,αν το θύμα είναι κακός άνθρωπος;