Αρχική Αθλητικα Εθνική Ελλάδας: Ισοπαλία-έπος στην Ισπανία!Ηττα ΠΑΟ στην Πόλη.

Εθνική Ελλάδας: Ισοπαλία-έπος στην Ισπανία!Ηττα ΠΑΟ στην Πόλη.

829

 

Η Ισπανική αρμάδα εξευτέλισε την μεγάλη εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας με 6-0 πριν λίγους μήνες.Αυτή τη Γερμανία με τους βασικούς που είχε εξευτελίσει τη μεγάλη Βραζιλία με 7-1.Λογικά στην Γρανάδα της Ισπανίας η εθνική Ελλάδας που είχε χάσει μέσα έξω απο τα ανύπαρκτα ποδοσφαιρικά νησιά Φερόε έπρεπε να βάλει πάνω απο 10 γκολ.Και όμως μέχρι το 90 δεν είχε κάνει ούτε μία ευκαιρία πέρα από το ακροβατικό γκολ που είχε βάλει ο αλβαρο Μοράτα της Γιουβέντους στο 32ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.Το γκολ αυτό είχε ισοφαριστεί με ένα πέναλτυ που δεν ήταν κανονικά,αλλά το κέρδισε η μαχητικότητα του Γιώργου Μασούρα.Είχε φύγει η μπάλλα απο την περιοχή της Ισπανίας,αλλά ο Μαρτίνες  με τη φόρα που είχε στο διώξιμο τσάκισε τον Μασούρα και ο ιταλός διαιτητής έδωσε το πέναλτυ το οποίο μετέτρεψε σε γκολ με πολύ δυνατό σουτ στο κέντρο της εστίας και ψηλά ο Τάσος Μπακασέτας.

Απέναντι σε αυτή την ισπανική αρμάδα ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν θεατής μέχρι και τις καθυστερήσεις,αφού έπιασε τη μπάλλα με ζόρι 1-2 φορές,αλλά όχι επικίνδυνο ζόρι.

Ο Ολλανδός προπονητής Βαντ Σίπ που έδειξε χαρακτήρα και πέταξε απο την εθνική τους αρχηγούς Μανωλά και Παπασταθόπουλο γιατί ήθελαν μεροκουβαλητές τους άλλους διεθνείς συγρότησε ένα μαχητικό σύνολο με νέους από όλα τα μήκη και πλατη της Ελλάδας.Ήταν λοιπόν κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματικό έπος η αντοχή στην Ισπανία μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα των 95,5 λεπτών αφού ο διαιτητής κράτησε καθυστερήσεις και στις καθυστερήσεις των 4 λεπτών.

Ανήμερα λοιπόν της εθνικής επετείου ήταν πραγματικό ποδοσφαιρικό έπος η αντοχή και η ισοπαλία στην Ισπανία της εθνικής.

Θυμίζουμε ότι απο την Ισπανία με μια απίθανη νίκη στη Σαραγόσα(γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου και παιχνίδι 15 λεπτών με 10 παίκτε ςλόγω αποβολής Βενετίδη) είχε ξεκινήσει με τον Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο το έπος του 2004,όταν πήραμε το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Μακράν καλύτερος ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος εντυπωσίασε απαγγέλλοντας τον εθνικό ύμνο στην έναρξη.Αριστα το μεσοαμυντικό κομμάτι που δεν έφηνε τους Ισπανούς να πατήσουν περιοχή.

Στην μεγάλη επιτυχία η Ελλάδα έπαιξε με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο,Μπακάκη,Τσιμίκα(76 Κυριακόπουλος) Κυριάκο Παπαδόπουλο,Γιώργο Τζαβέλλα,Κάρλος Ζέκα,Ανδρέα Μπουχαλάκη,Τάσο Μπακασέτα (Γιακουμάκης),Μάνταλο(46Σιώπης) Λημνιό (Τζιόλης)Μασούρας(Φορτούνης).

Στον όμιλό μας η Σουηδία με τον Ζλάταν νίκησε 1-0 τη Γεωργία με την οποία παίζουμε την επόμενη Τετάρτη.Η Γερμανία νίκησε 3-0 την ισλανία,Ουγγαρία και Πολωνία ήταν 3-3 η οποία ισοφάρισε από το 2-0 και το 3-2 με τον Λεβαντόφσκι.Η Πορτογαλία του Σάντος και του Κριστιάνο νίκησε μόνο 1-0 ,η Γαλλία έφερε 1-1 με την Ουκρανία.

Ηττα ΠΑΟ στην Πόλη.

O Παναθηναϊκός έχασε πιο δύσκολα στην Πόλη από όσο δείχνει το τελικό σκορ με τους 20(85-65)πόντους διαφορά από την Εφές ,η οποία φέτος έχει κερδίσει μεγάλες ομάδες (Φενέρ κ.α.)και με διαφορές 30 πόντων.

Οσο και αν λένε ότι το ψηλό σχήμα του ΠΑΟ δεν λειτούργησε αμυντικά μια ματιά στους “μπόμπερ” της Αναντολού δείχνει ότι λειτούργησε και μάλιστα πολύ καλά.Μέχρι τρία (3)τρίποντα έβαλαν παίκτες που βάζουν και 7-10 σε ένα μάτς.Το μάτς ήταν κοντά στους 10 πόντους και κάτω μέχρι την τέταρτη περίοδο και οι περίφημοι Μίτσιτς,Λάρκιν,Μπομπουά που βάζουν απο 7-8 τρίποντα ο καθένας σε κάθε ματς είχαν 7 και οι τρείς μαζί.

Ο Χεζόνια με 2 τρίποντα και 14 πόντους ήταν ο καλύτερος του ΠΑΟ και τον ακολούθησαν οι Μήτογλου και Όγκαστ με 10 πόντους.

Εάν ο ΠΑΟ είχε στη θέση του Μάκ έναν Αμερικανό με μέτρια ικανότητα στο σκοράρισμα θα είχε τύχη καλύτερη σε πολλά μάτς.Από τον Αμερικανό πλέϊ μέηκερ δεν πήρε και πάλι ούτε έναν πόντο…

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 43-33, 60-49, 85-65

Αναντολού Εφές (Σεκιζκόκ): Λάρκιν 13 (3), Μπομπουά 13 (3), Σίνγκλετον 6 (2), Σανλί 4, Μοερμάν 4, Πλάις 8, Μίτσιτς 21 (1), Άντερσον, Ντάνστον 15, Σιμόν 1.

Παναθηναϊκός (Κάτας): Μακ, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης 7, Όγκαστ 10, Παπαπέτρου 6, Χεζόνια 14 (2), Κασελάκης, Γουάιτ 3 (1), Μήτογλου 10, Μπεντίλ 2, Σαντ Ρος 7 (1).

Η ΤΣΣΚΑ νίκησε 87-72 τον Αστέρα,η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου 88-81 εκτός την ισχυρή Ζαλγκιρις,η Ρεάλ δύσκολα 84-81 τη λυόν και η Βαλένθια 83-76 την Μαγέρν.

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΨΗΛΑ!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγεί σταθερά ψηλά  και πάλις τους Μπάκς.Νίκησαν ξημερώματα του μπόστον 121-119 με το Γιάννη σε χαμηλή πτήση(13 πόντοι)μετά απο συνεχόμενα τριπλ ντάπλ και είναι μέσα στην πρώτη 4άδα!