Αρχική Δικαιοσυνη Ισόβια για το μεγαλύτερο φορτίο ηρωϊνης στην Ευρώπη NOOR 1 μετά την...

Ισόβια για το μεγαλύτερο φορτίο ηρωϊνης στην Ευρώπη NOOR 1 μετά την σκανδαλώδη απελευθέρωση!..

102

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Εχουμε γράψει αρκετές φορές ότι σε αυτή την δημοσιογραφική έπαλξη δεν ασχολούμαστε με τις “καθημερινές”ειδήσεις,π.χ. με το νέο φοβερό τροχαίο στη Βάρκιζα,με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,της Νέας Δημοκρατίας ή άλλων Κομμάτων,με την παρελθούσα η επερχόμενη κακοκαιρί κλπ.

Οι έρευνες αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και των θεσμικών του οργάνων,τον τρόπο συγκάλυψης σκανδάλων,το κυνηγητό διωκτών υποθέσεων διαφθοράς κλπ.

Ακριβώς αυτών που θεωρούμε ότι συμβάλλουν στην συντήρηση και περαιτέρω ενίσχυση της διαφθορά.Π.χ.της λεηλασίας του δημοσίου πλούτου,της απονομής Δικαιοσύνης με τον τρόπο που απονέμεται στην Κολομβία,της φίμωσης δημοσιογράφων,της σκληρής καταδίκης φτωχών για εγκλήματα μερικών εκατοντάδων ευρώ η χιλιάδων ευρώ την ώρα που ζάμπλουτοι απο κλεμμένο χρήμα συναγελάζονται και συνδιασκεδάζουν με τους υποτιθέμενους διώκτες της διαφθοράς.Υπουργούς,εφοριακούς,αστυνομικούς,δικαστές,δημοσιογράφους κλπ.

Η υπόθεση Πισπιρίγκου δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα.Ούτε η πρώτη,ούτε η τελευταία είναι που δικάζεται για παιδοκτονία ή για έκθεση των παιδιών της σε κίνδυνο.

Το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης στην Ευρώπη επίσης είναι ένα ρεκόρ αρνητικό.

Θα μπορούσαν οι δίκες των υποθέσεων αυτών να περάσουν στις ανάλογες στήλες των ΜΜΕ μέχρι να τις διαδεχθούν κάποιες άλλες παρόμοιες.

Η δίκη για την ηρωϊνη όμως δεν είναι ίδια με αυτές.

Η δίκη αυτή προκλήθηκε απο την συμβολή της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών που έχει και στην Ελλάδα τμήμα και  βοήθησε στο να βρεθούν τα ναρκωτικά στο πλοίο NOOR 1στην Ελευσίνα το 2014 και να εμπλακούν διάσημα ονόματα.

Στην πορεία οι εξελίξεις δεν ήταν όπως στις άλλες δίκες αυτής της κατηγορίας.Οι μάρτυρες δολοφονήθηκαν επειδή η ελληνική Δικαιοσύνη σε αντίθεση με άλλες δίκες της κατηγορίας βάδιζε πιο αργά και απο χελώνα.Και οι αρχές τους άφησαν απροστάτευτους.

Ο βασικός κατηγορούμενος και οργανωτής του φορτίου ενέπλεξε,ενέπλεξε και ύστερα ξέπλεξε,ξέπλεξε και τα πήρε πίσω και οι δολοφονίες βοήθησαν όχι την απονομή,αλλά την συσκότιση της Δικαιοσύνης.

Εν τέλει το αποτέλεσμα της δίκης ήταν τέτοιο που ούτε στην χειρότερη μπανανία δεν θα τολμούσαν.ΟΛΟΙ οι κατηγορηθέντες βρέθηκαν σε χρόνο ρεκόρ ελέυθεροι αφού λέει εξέτισαν τις ποινές τους,έκαναν χιλιάδες…μεροκάματα στις φυλακές και σοβαρές σπουδές σε …πανεπιστήμια μέσα απο τις φυλακές!!!

Το φορτίο είχε ανακαλυφθεί πριν εννέα χρόνια(Ιούνιο του 2014) και όλοι ήταν ελεύθεροι κιόλας(!!!) ,ενώ οι “νοικοκυραίοι” απορούν πώς καταδικάστηκε σε 11 μόλις χρόνια κάθειρξης νεαρός για μια στρακα-στρούκα σε επώνυμο της πολιτικής και οικονομικής ζωής,από την οποία δεν κόπηκε ούτε κλωστή.

Ο Αρειος Πάγος έκρινε ως σκανδαλώδη την απόφαση του Εφετείου με το “φτου ξελευτερία”και τα ελαφρυντικά (μεταμέλεια κλπ)που έσπασαν τα ισόβια.

Και την έστειλε πίσω για σοβαρή δίκη.

Στην έδρα της νέας δίκης ήταν η κ.Βασ.Κρίνα και θεωρήσαμε ότι είναι λογικό να περιμένουμε μια νέα μαζική αθώωση,όπως σε εκείνη τη δίκη του Βατοπεδίου ,όπου οι εκτάσεις κρίθηκαν όλες δημόσιες από τον Αρειο Πάγο με απόφαση στην οποία προήδρευσε η αδελφή του πρώην Υπουργού Κώστα Τζαβάρα.

Παρότι κρίθηκαν δημόσιες οι εκτάσεις,όλοι αθωώθηκαν γιατί …πίστευαν,λέει, ότι ανήκαν στη Μονή Βατοπεδίου καθώς αυτό το βεβαίωσαν δυο βοσκοί των παρόχθιων περιοχών και ένας ψαράς…

Μεγάλα ονόματα της δικηγορίας που κατά σύμπτωση είναι και δικηγόροι πολιτικών σε σοβαρές υποθέσεις έπεισαν το δικαστήριο για την αθωώτητά τους και μαζί και την εισαγγελέα κ.Κρίνα και όλοι αθώωθηκαν.

Ομως η κ.Κρίνα ήταν καταπέλτης στη νέα δίκη για τα ναρκωτικά του ΝΟΟΡ 1 και το δικαστήριο καταδίκασε τους βασικούς (Γιαννουσάκη της Φιλοθέης,Μπουρδούβαλη) σε ισόβια και πολλά χρόνια ακόμα κάθειρξης σε κάποιους Τούρκους και έναν Ιρανό που…επιβίωσαν μέχρι τη δίκη.

Η καταδίκη τους ανακοινώθηκε νωρίς σήμερα.Για να μάθετε τι συμβαίνει γύρω σας,όπως έλεγε η διαφήμιση του Ψυχάρη για το ΒΗΜΑ,ρίξτε μια ματιά στα ηλεκτρονικά και άλλα Μέσα Ενημέρωσης για να δείτε που δημοσιεύθηκε και που όχι η κατάληξη αυτού του φοβερού σκανδάλου.

Αν διαπιστώσετε ότι δημοσιεύθηκε σε 2-3 μόνο απο τα χίλια δεκατρία σκεφτείτε πόσο ρισκάρουν οι δικαστικοί για να μείνουν όρθιοι χωρίς ούτε μια δημοσιεύση η οποία όπως γράφει η επιγραφή της ΕΣΗΕΑ “είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης”.

Τούτων δοθέντων τον Γενάρη του 2022 μάθαμε ότι ήρθε ο αμερικανός δημοσιογράφος-ερευνητής Α.Κλάπ και κατέθεσε για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο…