Αρχική Θέμα ΗΠΑ και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ρίχνουν ΣΗΜΕΡΑ βόμβες:Ιδού πτώματα στην ντουλάπα Μητσοτάκη!

ΗΠΑ και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ρίχνουν ΣΗΜΕΡΑ βόμβες:Ιδού πτώματα στην ντουλάπα Μητσοτάκη!

19

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Το να γράψουμε εμείς ένα ρεπορτάζ με στοιχεία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί ευχερώς να πει κάποιος από τους κακόπιστους και θερμούς υποστηρικτές  ότι “δεν έχει καμία αξία,δεν είναι κάτι νέο”.

Κάθε καλόπιστς βέβαια αξιολογεί τα στοιχεία και όχι το ποιός τα παρουσιάζει.Είτε δηλαδή υπάρχει πτώμα ή πτώματα στη ντουλάπα,είτε δεν υπάρχουν.Το ποιός εκτός σπιτιού αποκάλυψε ότι υπάρχουν πτώματα δεν έχει τόση ή δεν έχει καθόλου σημασία για την ύπαρξη των πτωμάτων.

Αντίθετα έχει σημασία για τη συνέχεια και την απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν ευθύνες για τα πτώματα.

Οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη έχουν τα καλύτερα ΜΟΝΟ λόγια για εκείνον και την κυβέρνησή του.

Εμείς ούτε το πιστέψαμε ποτέ,ούτε το γράψαμε.Αντίθετα σημειώσαμε ότι είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Έλληνας πρωθυπουργός που υπέβαλε ΔΗΜΟΣΙΑ(για να πιέσει…)αιτηση(“αν προσκληθεί στο Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου θα πάει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης”) στις ΗΠΑ να τον δεχθεί στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος ΜΠάϊντεν στην γιορτή της 25ης Μαρτίου 2024,όταν στο Λευκό Οίκο είχε πάει πλήθος Ελλήνων.Η αίτηση απορρίφθηκε.

Είναι οι ίδιες ΗΠΑ των οποίων οι υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι έπιασαν στο λιμάνι της Ελευσίνας το μεγαλύτερο φορτίο ηρωϊνης που κατευθύνθηκε ποτέ στην Ευρώπη.

Είναι από τις ίδιες ΗΠΑ ο δημοσιογράφος Αλ.Κλαπ,ο οποίος όταν οι κυβερνητικές ελληνικές υπήρεσίες ανακοίνωσαν ότι έκλεισε η έρευνα για το φορτίο αυτό ,ήρθε στην Ελλάδα και κατέθεσε νέα στοιχεία,πολύ ενοχλητικά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.Βάσιμα ή αβάσιμα δεν έχει-σε αυτή τη φάση-τόση σημασία όσο το γεγονός ότι κάποιος από τις ΗΠΑ συντηρεί η προωθεί αυτό το υπαρκτό και σκανδαλώδες σε κάθε περίπτωση “μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης της ιστορίας” ως ωρολογιακή βόμβα για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς δεν έπεισε τις ΗΠΑ ότι επέβαλε στη χώρα κράτος Δικαίου παρά τα αντιθέτως υποστηριζόμενα από τον ίδιο και τους μπιστικούς του,οι οποίοι ταυτίζουν ένα ιστορικό δημοκρατικό Κόμμα,όπως η Νέα Δημοκρατία με την εκάστοτε ηγεσία του.

Πως προκύπτει ότι δεν έπεισε τις ΗΠΑ ο Κυριάκος;Μόνο από την απόρριψη της αίτησης συνάντησης με τον πρόεδρο Μπάϊντεν;

Αυτό θα ήτνα το λιγότερο κακό.

Υπάρχουν και χειρότερα:

Προχθές το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών με έκθεση 46 σελίδων ομιλεί ξεκάθαρα για πτώματα στη ντουλάπα του κ.Μητσοτάκη.Οχι ένα η δύο και δυστυχώς και κυριολεκτεί!

Αναφέρεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών και καταλογίζει ευθέως στην Κυβέρνηση συγκάλυψη,παρότι ανατέθηκε η Δικαιοσύνη στον Γ.Φλωρίδη και η έρευνα του σκανδάλου στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ζήση,τον οποίο κανείς σε αυτό τον κόσμο δεν μπορεί να κατηγορήσει ως εχθρικό στην ηγεσία Φλωρίδη…

Παρένθεση που αφορά την πολιτική μέσω αθλητισμού:(ΠΑΟ-Μακάμπι 87-91,δήλωση Αταμάν ότι θα φύγει αν δεν προκριθεί ο ΠΑΟ σε βάρος της ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ,στηριζόμενη σε ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ομάδας…)Έκλεισε αυτή η παρένθεση.

Η Εκθεση αναφέρεται στην κατάσταση στο σύστημα Δικαιοσύνης,σωφρονιστικό και αποδοτικό με μελανά χρώματα.Αναφέρεται στα πολλά-και κυριολεκτικά-πτώματα μεταναστών,η διαχείριση των οποίων είναι μια ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ και ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής έναντι των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και σε άλλα πολλά.

Είναι τόσο σοβαρή η έκθεση συνδυαζόμενη με την απόρριψη της αίτησης Μητσοτάκη για επίσκεψη στο Λευκό Οίκο,αλλά και τις πιέσεις να στείλει τους ΒΡΟΜΙΚΟΥΣ από ρωσικές μίζες στην κυβέρνηση Σημίτη πυραύλους S 300,ώστε ο υπουργός Εξωτερικών και της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη(κάτι σαν τον Φιντάν του Ερντογάν Γ.Γεραπετρίτης έκανε μια αποκοτιά απελπισίας.

Εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον των ΗΠΑ με περιεχόμενο που ουσιαστικα ταυτίζει τις ΗΠΑ με το …Μακελειό του (παρολίγον δολοφονημένου στο καθεστώς…)Χίου.Τους καταλογίζει ότι ,όπως και το Μακελειό έτσι και οι ΗΠΑ δεν πήραν την άποψη Μητσοτάκη για να γράψουν αυτή την έκθεση αποκάλυψης πτωμάτων στην ντουλάπα της ελληνικής κυβέρνησης.

Προφανώς η μυλωνού στο δικό μας χωριό ταύτιζε πάντα την άποψη με την έγκριση…

Η Ελληνική κυβέρνηση δια του υπουργού κ.Χρυσοχοίδη(έχει διακριτές και μεγάλες αποστάσεις από το Μαξίμου και δεν ζητά την έγκρισή του για τις κινήσεις του…)προχθές έδωσε στη δημοσιότητα την πιο σοβαρή δικογραφία που έχει σχηματιστεί ποτέ για το ελληνικό ποδόσφαιρο,εκπρόσωποι του οποίου απέσπασαν πριν λίγα 24ωρα από την περίφημη βρετανική εφημερίδα DAILLY MAIL(κυκλοφορεί απο το 1896 και είναι πρώτη σε κυκλοφορία) την φράση “ποιοί διάολο νομίζουν οτι είναι”;

Θα πει κανείς ότι κι άλλες δικογραφίες με δεκάδες κατηγορούμενους για κακουργήματα κατέληξαν σε φιάσκο και στο αρχείο.Η διαφορά με αυτή είναι ότι παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ.Μάλλιο.Και επίσης η χρονική συγκυρία στην οποία δόθηκε στη δημοσιότητα με ταυτόχρονες συλλήψεις είναι αυτή που περιγράφεται πιο πάνω.

Είναι αθλητική και μόνο η σημασία της όπως και τον προαναφερομένων;

Ούτε ο(και προσωπικός φίλος του Ερντογάν)προπονητής Εργκίν Αταμάν είναι βλαξ,ούτε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟ κ.Γιαννακόπουλος δεν ξέρει τι του γίνεται,ανεξαρτήτως εκφράσεων.

Η αντίδρασή τους χθες βράδυ ευθέως αναφέρεται στην πολιτική και όχι στην αθλητική πλευρά…

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε λόγο για αστείες υποθέσεις, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ποστάρισμά του στο Instagram αναρωτήθηκε με νόημα: «ανήκει η πολιτική στον επαγγελματικό αθλητισμό;».

Αναφέρονται στο γεγονός ότι ο ΠΑΟ έχασε εξαιτίας της διαιτησίας ,αλλά προφανώς δεν σημαδεύουν την Ευρωλίγκα με αυτά…

Αντίθετα είναι προφανές ότι αυτά σχετίζονται με το ευρύτερο πλέγμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων ενόψει και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ισραήλ-ΗΠΑ-Τουρκίας…

Στα πλαίσια αυτά οι βόμβες αποκάλυψης πτωμάτων στην ντουλάπα της ελληνικής κυβέρνησης προέρχονται ΣΗΜΕΡΑ από τα δυο πιο φιλικά του ΜΜΕ.

Αν λοιπόν δεν έχει καμία σημασία τι γράφουμε και τι λέμε εμείς,έχει τεράστια σημασία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη τι γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το τι γράφουν ΤΑ ΝΕΑ του κ.Μαρινάκη ΣΗΜΕΡΑ.

Σπεύστε να διαβάσετε το ΣΗΜΕΡΙΝΟ άρθρο του Αλέξη Παπαχελά,ο οποίος είναι ένα απο τα ΠΤΩΜΑΤΑ στην ντουλάπα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Κοντολογής το άρθρο καταδεικνύει οτι ο κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν απολμβάνουν καμίας εκτίμησης στις ΗΠΑ και δέχονται πιέσεις τις οποίες πρέπει να απορρίψουν.

Δηλαδή απο εντελώς άλλη γωνία παρουσιάζει μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που παρουσιάζει ο κ.Μητσοτάκης στους “Ελληνες φιλελεύθερους και φιλοδυτικούς νοικοκυραίους”.Ο κ.Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι τον εκτιμούν πολύ στην αμερικάνικη κυβέρνηση γιαιτί είναι αυτός που είναι.Και ο κ.Παπαχελάς γράψει ότι όχι μόνο δεν τον εκτιμούν αλλά τον πιέζουν να κάνει αδιανόητα για τα ελληνικά συμφέροντα.

Αν είναι έτσι να υποθέσουμε ότι τον πιέζουν με τα υπαρκτά ΠΤΩΜΑΤΑ στη ντουλάπα του;

Αυτός είναι ο φιλοδυτικός νοικοκύρης;Και που οδηγεί την -ευτυχώς-ταγμένη στο δυτικό κόσμο Ελλάδα με πρακτικές που ουσιαστικα καταγράφονται ως χειρότερες από την πρώην σοβιετική Ουγγαρία;

Στα ΝΕΑ του κ.Μαρινάκη το ΣΗΜΕΡΙΝΟ κείμενο είναι ακόμα πιο ωμό.

Αφού αναλύει(τελευταία σελίδα) τι γράφει και τι σημαίνει η φοβερή έκθεση των ΗΠΑ κατά της Ελλάδας του Κυριάκου καταλήγει ως εξής:

…Ενα απο τα δυο ισχύει.Είτε η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα(κάτι που συμβαίνει μόνο στο Ουτοπιστάν)είτε διεκδικεί το δικαίωμα να αποφασίζει εκείνη και μονο εκείνη τι συνιστά παραβίαση και πως πρέπει να αντιμετωπίζεται(κάτι που συμβαίνει μόνο στα απολυταρχικά καθεστώτα).Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι ότι πολλαπλασιάζει τους επικριτές της.”

Υ.Γ. 1

Η Κυβέρνηση βάλλεται ωμά απο την δυτική Ευρώπη για την συγκάλυψη των δολοφονιών στα Τέμπη.Το δυστύχημα έγινε εντός του Δήμου Τεμπών;Είναι αλήθεια ότι ο σημερινός Δήμαρχος Τεμπών ισχυρίστηκε δημόσια ότι κάποια κακουργήματα έγιναν πλημμελλήματα;Ποιο Κόμμα τον υποστήριξε στην εκλογή του;

ΥΓ2.Κυριάκο QUO VANTIS;