Αρχική Ελλαδα Ντροπή και φαρισσαϊσμός κ.Εισαγγελέα είναι η συγκάλυψη τέτοιων φοβερών εγκλημάτων! Ιδού...

Ντροπή και φαρισσαϊσμός κ.Εισαγγελέα είναι η συγκάλυψη τέτοιων φοβερών εγκλημάτων! Ιδού ντοκουμέντα για …χειροπέδες!

55

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024 στην πρώτη σελίδα της παρουσιάζοντας ένα αυθαίρετο…ξενοδοχείο δίπλα στο Τατόϊ:

“Nόμοι γραμμένοι για να είναι ακατανόητοι από τους πολίτες”.

Και αναφέρεται στο ΣΗΜΕΡΑ.Γράφει ότι και ΣΗΜΕΡΑ επί Μητσοτάκη και Φλωρίδη συμβαίνουν αυτά.

Γράφει ότι το αυθαίρετο ξενοδοχείο έγινε επι των ημερών αυτής της Κυβέρνησης στα ανάκτορα.Στο πιο φυλασσόμενο σημείο από την Αστυνομία,τις Πολεοδομίες,την δασική υπηρεσία,τους πάντες!!!

Γράφει ακριβώς από κάτω ότι ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις τροποποιήθηκε τετρακόσιες(400)φορές και η δομή του ακατανόητου δεν μεταβλήθηκε ούτε με την σημερινή κυβέρνηση της κανονικότητας και τις ντροπολογίες και τους νόμους της που είναι περίπου 500 σε πέντε χρόνια!!!

Οι δημόσιες συμβάσεις είναι η κύρια πηγή της διαφθοράς και ο λόγος για τον οποίο υπουργοί διάφοροι,δήμαρχοι και περιφερειάρχες διάφοροι και πολιτικοί διάφοροι,τους οποίους πάντα ελέγχοι απολύτως η κορυφή μπαίνουν φτωχαδάκια και φεύγουν από τις θέσεις τους με τόσα χρήματα σε οφ σορ ώστε να ζήσουν πλούσια και τα …πεντασέγγονά τους.

Επομένως αυτά που γράφει η έγκυρη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αφορούν όλες τις κυβερνήσεις όλων των Κομμάτων.Αρα και τον κ.Κοντονή που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επί Τσίπρα και ένιωσε,λέει,σκοτοδίνη όταν είδε τα ονόματα ζάμπλουτων πολιτικών να τους εμπλέκουν άδικα στην υπόθεη ΝΟΒΑΡΤΙΣ,η οποία προφανώς είναι υπόθεση για βραβεία στην Ελλάδα.

Είναι η ΝΟΒΑΡΤΙΣ για την οποία το Δημόσιο έχει καταθέσει αγωγή και στο κείμενό της περιγράφει φοβερά και τρομερές….συκοφαντίες για την εταιρεία αυτή.Ίσως γιαυτό ,δηλαδή επειεδή γνώριζε ότι συκοφαντεί την καλή γερμανική εταιρεία ξέχασε να ζητήσει και περί τα 10 εκατομμύρια τόκους στο κείμενο και το συμπλήρωσε μετά ένα χρόνο και αφού ξέσπασε θόρυβος.

Για την τάξη των μεγεθών θυμίζουμε ότι πεντεμελέςη εφετείο με πρόεδρο Μπερτσιά επέβαλε κάθειρξη 10 ετών σε εφοριακό γιατί ζήτησε(και δεν έλαβε ποτέ…)10 χιλιάρικα από μια εταιρεία.Εκείνος το αρνήθηκε,δεν του βρήκαν ούτε ευρώ ποτέ,αλλά η κάθειρξη,κάθειρξη διότι το δημόσιο(ακόμα και το ιδιωτικό) χρήμα είναι ιερό και απο αυτό περιμένουν να ζήσουν εκατομμύρια πολίτες.

Τούτων και ανάλογων τέτοιων πολλών δοθέντων μπορείτε να σκεφτείτε με βάση την αναλογία:αν για τα 10 χιλιάρικα που δεν τα πήρε ποτέ από ΙΔΙΩΤΗ η ποινή του δημόσιου λειτουργού είναι 10 χρόνια κάθειρξη για τα 10 εκατομμύρια που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν μπήκαν στην αγωγή πόση πρέπει να είναι η ποινή;

Και τα εκατομμύρια δεν μπήκαν με …ιδιωτική πρωτοβουλία η μήπως με εντολή πολιτικών;

Συγκρίνετε την υπόθεση αυτή με το ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ του Σαββάτου για την ΔΟΛΙΑ διαχείριση του νομικού πλαισίου(καραμπινάτες απιστίες και παραβάσεις καθήκοντος και πιθανότατες δωροδοκίες και δωροληψίες) για τις δημόσιες συμβάσεις,δηλαδή για το δημόσιο χρήμα.Αυτό με το οποίο είναιγεμάτες οι λίστες Λαγκάρντ,μπόργιανς,Παναμά ,οι οποίες δεν προκάλεσαν ούτε στον κ.Κοντονή,ούτε στους πρωθυπουργούς και λοιπούς αρμόδιους υπουργούς κανενός είδους σκοτοδίνη…

Αυτές τις ημέρες γίνονται δίκες στο Εφετείο της Αθήνας,όπου δημόσιοι λειτουργοί κάνουν φοβερές καταγγελίες για συγκαλύψεις εγκλημάτων μέσα από πορίσματα ΕΠΙΣΗΜΑ.

Καταγγελίες για κουκούλωμα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ εκατομμυρίων δημοσίων λειτουργών που διαχειρίστηκαν διάσημες εταιρείες δημοσίων έργων…

Είναι οι ημέρες κατά τις οποίες η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού και του Υπουργού Δικαιοσύνης μας βεβαιώνουν ότι “τέρμα η ατιμωρησία”.Και έτσι έκαναν ειδικές τροποιποιήσεις στον Ποινικό Νόμο.

Άρα κύρ Εισαγγελέα τέρμα στην ατιμωρησία που εξασφάλισαν ως σήμερα αυτές τις 400 τροποποιήσεις που καταγγέλλει ΣΗΜΕΡΑ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Απλά πράγματα σας γράφουμε.Διαβαζετε την εφημερίδα και είτε γράφει ψέμματα(που δεν το πιστεύουμε για την έγκυρη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)είτε γράφει αλήθειες.σε κάθε περίπτωση κάποιος πρέπει να τμωρηθεί σύμφωνα με την εξαγγελία “τέρμα η ατιμωρησία”…Αν η ατιμωρησία παραμείνει τότε απλά ντροπή σας,όποιοι εισαγγελείς τα είδατε αυτά και δεν κάνετε το καθήκον σας αυτεπάγγελτα.αφού πρόκειται περί συγκάλυψης κακουργημάτων…

ΣΗΜΕΡΑ κυρ Εισαγγελέα ισχύει η αρχή της κυβέρνησης “τέρμα στην ατιμωρησία”.

ΣΗΜΕΡΑ το εγκυρο documento του Κώστα Βαξεβάνη έχει το πρωτοσέλιδο που βλέπετε:

Είναι ο ίδιος Κώστας Βαξεβάνης και η ίδια εφημερίδα,η οποία αναφέρεται ως αδίκως καταδιωκόμενη από τις εξουσίες στην Ελλάδα για τις αποκαλύψεις της.

Ευκαιρία της κυβέρνησης να βάλει…λουκέτο στον μισητό της Κωστα Βαξεβάνη και να γλιτώσει με δικές σας ενέργειες.Και θα σας αγαπήσει κιόλας και θα πάρετε και καλή θέση ίσως.Καθόλου απίθανο,αν αναλογιστείτε ότι σε αυτή τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ εποχή πήρε καλή θέση δικαστικός λειτουργός που είχε καταγγελθεί για τα αίσχιστα επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.Δηλαδή για σύμπλευση με κακοποιούς στα πλαίσια ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ σκοπιμοτήτων εκτός του νομικού και ηθικού πλαισίου…

Στα πρωτοσέλιδα λοιπόν που βλέπετε(μη τυχον και δεν είδατε τηλεοράσεις,καμπιούτερ και περίπτερα…) είναι ο -κατά τηγνώμη μας-ορισμός της εισαγγελικής αρμοδιότητας.

Είτε αυτά που γράφει περί “εξτρά” και παράνομου βαγονιού υπεύθυνου για θανάτους είναι ψέμματα και ο αρμόδιος εισαγγελέας,όπου της Ελλάδας και αυτεπάγγελτα,εφαρμόζει τα νόμιμα για τον Κώστα Βαξεβάνη και όσους προκύπτουν από το ρεπορτάζ του ως συμμετέχοντες.

Είτε είναι αλήθεια και τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας κυριακάτικα χτυπά την πόρτα στους υπεύθυνους του ΟΣΕ,τους προϊσταμένους τους και καλέι τους αρμόδιους στην κυβέρνηση για τα νόμιμα.

Αρμόδιοι εν προκειμένω είναι ο Εισαγγελέας Λάρισας,ως ο πιο κοντινός στον ανακριτή της Λάρισας Σωτ.Μπακαϊμη,ο οποίος χρεώθηκε την ανάκριση για τους θανάτους και τους ακρωτηριασμούς-τραυματισμούς των 57 και 100 και βάλε στο έγκλημα των Τεμπών.

Προφανής είναι η προσπάθεια πολιτικών(όχι μόνο του κυβερνώντος Κόμματος,αλλά και άλλων δυστυχώς…)να αποκρύψουν τα νέα στοιχεία.Εχουν δικηγόρους και βουλευτές και συνεργάτες και ξέρουν τι σημαίνουν οι αποκαλύψεις και των δυο εφημερίδων.Οσο κανείς δεν κινείται προφανής ο φαρισαϊσμός της δήθεν απαίτησης να υπάρξει πλήρης απόδοση ευθυνών.Και όσο οι Εισαγγελείς(είναι αρμόδιοι και στην τελευταία εισαγγελία της χώρας να απευθυνθούν στον πασιγνωστο στο πανελλήνιο ανακριτή Λάρισας…)δεν πράττουν το καθήκον τους είναι οι ίδιοι στο φάσμα του Φαρισσαϊσμού και της συγκάλυψης.Και όσο αυτό συμβαίνει τόσο περισσότερο υποχρεούται(και όχι απλά δικαιούται)να θεωρήσει τα Τέμπη πολύνεκρο,μαζικό έγκλημα και όχι μια πολύνεκρη τραγωδία.

Ιδιαίτερα πρέπει να προσέξει κανείς και την αφωνία πολιτικών της Αντιπολίτευσης στο μαζικό έγκλημα και ιδιαίτερα στο τσιμέντωμα του τόπου του εγκλήματος.

Αυτή η ιδιαίτερα καλά αμειβόμενη “δομή”που λέγονται “ελληνικά Χόακσις” του παλιού μας γνώριμου από τον παλιό ΑΛΦΑ(και την υπόθεση Λιαντίνη βεβαίως-βεβαίως…) Αλικάκο έβγαλε ανακοίνωση με λεπτομέρειες για το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο τσιμέντωμα και έγραφε για γαρμπίλι κλπ

Ο ανακριτής και ο Εισαγγελέας ασφαλώς θα μάθουν τα πάντα αν ζητήσουν επίσημα τα επίσημα έγγραφα που έχει αυτή η “δομή”.Διότι δεν μπορεί να έδωσε επιστημονικό ορισμό ο…Αλικάκος και να το ανακοίνωσε μάλιστα με κάθε επισημότητα για να πάψουν όλοι να μιλούν για τσιμέντωμα.

Τους ζητήσαμε εμείς με έγγραφο να μας κοινοποιήσουν ΕΠΙΣΗΜΑ τα ΕΠΙΣΗΜΑ έγγραφα,ώστε να μην γράφουμε και εμείς και άλλοι για τσιμέντωμα αλλά για…γαρμπίλωμα κλπ

Οσο απάντηση δεν παίρνουμε τόσο πρέπει να γράφουμε για τσιμέντωμα και τόσο και ο εισαγγελέας πράπει να το ερευνήσει.Ισως εκείνος πάρει απάντηση και προφανής η σοβαρότητα αφού συνδέεται με το πρωτοσέλιδο τόσο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ,όσο και του Κώστα Βαξεβάνη.

Ψιλά γράματα σε μια χώρα τόσο διεφθαρμένη,ώστε την ώρα αυτών των αποκαλύψεων πολιτικοί όλων των κομμάτων να προωθούν ως επικαιρότητα τη…σκοτοδίνη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και τα …αστακοκάραβα του Στ.Κασελάκη…

Ο Δημήτρης Ρίζος κάποτε συνελήφθη με εισαγγελική εντολή διότι έγραψε ότι ο ανώτατος άρχων Σαρτζετάκης,τέως δικαστής έτρωγε αστακομακαρονάδες σε μια επίσημη πρόσκληση στην οποία του έκαναν το τραπέζι και ο ίδιος δεν είχε παραγγείλει απολύτως τίποτα!!!

Και θεωρήθηκε περιύβριση αρχής.Δεύτερη φορά.

Την πρώτη είχε κάνει κριτική στο άνοιγμα Ανδρέα Παπανδρέου στον…Γιάννη Μπούτο και το θεωρούσε “περίεργο”…

Για να σταματήσει η αθλιότητα ο τότε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνηης του Κώστα Μητσοτάκη μπήκε στην κλούβα μαζί με το Ρίζο για να πάει φυλακή λέγοντας ότι ο ίδιος προσυπογράφει ως …ηθικός αυτουργός το δημοσίευμα.

Μέχρι να πάνε το Ρίζο με την κλούβα στην Ευελπίδων διαπίστωσαν το είδος δημοκρατίας και έκαναν το αυτονόητο.Κατάργησαν αργότερα το άρθρο που προέβλεπε και αυτόφωρο αν κάποιος δημοσιογράφος έλεγε σε πολιτικό η δικαστή ότι είναι …περίεργες οι αποφάσεις του.

Ετσι φτάσαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και εκείνο αποφάσισε ότι είναι κριτική ακόμη και αν πει κανείς έναν δικαστή “καραγκιόζη”,πόσο μάλλον πολιτικό…

Εμπρός λοιπόν!.. Κάποιος πολιτικός του όποιου Κόμματος ας δείξει ότι πράγματι ενδιαφέρεται να φτάσει ο έλεγχος μέχρι τέλους.Ας  πάει στον ΟΣΕ και στην Εισαγγελία με τις κάμερες δίπλα του για τα ανάλογα…

Ετσι είχε κάνει ο τότε Αντιπρόεδρος του Κώστα Μητσοτάκη,ο αείμνηστος Θανάσης Κανελλόπουλος.Και μπήκε σε διάλογο με τον Εισαγγελέα.Όχι για αστακοκάραβα,αλλά για τις…αστακομακαρονάδες και την περιύβριση αρχής…

Και έπεσε το κατάπτυστο άρθρο.Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι σε καλύτερη θέση.Είναι τέταρτη σε καταδίκες για φίμωμα του Τύπου.Αν αυτά τα “Χόακσις” είχαν πετύχει την αποστολή τους θα έπρεπε η χώρα να είναι μια φωτεινή δημοκρατία και όχι αυτό το μαύρο στίγμα στον ευρωπαϊκό χάρτη…