Αρχική Δικαιοσυνη Αποδείξεις συγκάλυψης της διαφθοράς και της εγκληματικότητας μέσα από μια δικαστική απόφαση,έναν...

Αποδείξεις συγκάλυψης της διαφθοράς και της εγκληματικότητας μέσα από μια δικαστική απόφαση,έναν εφοριακό και έναν υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας

86

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Το θέμα μας:

Η διαφθορά και η εγκληματικότητα καλπάζει στην Ελλάδα και την καταγγέλλουν και οι υποστηρικτές(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) του Κυρ.Μητσοτάκη.Χωρίς όμως αναφορές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις συγκάλυψης εγκλημάτων η εξόντωσης μαρτύρων σε σοβαρά εγκλήματα.Αυτό κάνουμε εμείς σε αυτό το ρεπορτάζ:

Πέρασαν οι γιορτές.Παντού στον κόσμο και στην Ελλάδα οι άνθρωποι κινούνται γύρω απο τις γιορτές και το οξύμωρο είναι ότι και αιτία στυγνών εγκλημάτων είναι η “κορύφωση” κακών σχέσεων σε σχέση με το γιορτινό πνεύμα.

Στην Ελλάδα μοιάζει τους τελευταίους μήνες να άνοιξε ένας βόθρος και να βγήκαν απο εκεί πολλοί με ανάλογη ψυχή,δράστες και των πιο στυγνών εγκλημάτων κατά ζωής.

Περίπου με το ίδιο ουσιαστικό νόημα ο “καλύτερος δικηγόρος της Ελλάδας”αφού παρουσίαζε επι χρόνια τον Β.Μαρινάκη κουμπάρο της οικογένειας Μητσοτάκη ως αρχηγό της Μαφία κλπ,τώρα ως δικηγόρος του Β.Μαρινάκη παρουσιάζει ως αρχηγούς της Μαφία την…οικογένεια Μητσοτάκη και σημερινούς υποστηρικτές της,όπως την πλευρά Αλαφούζου,τη θωρακισμένη Μερσετντές του οποίου χρησιμοποιούσε ο δολοφονηθείς απο “αγνώστους”υπαρχηγός του Β.Μαρινάκη!

Μύλος ή βόθρος;

Απορία: πως τόσοι άνθρωποι με λευκά η όχι κολλάρα αποδέχονται με τα εγκλήματα αυτά να βρεθούν απο τη μια στιγμή στην άλλη στις φυλακές;Το αίσθημα της ατιμωρησίας τους παραπλανά για την σκληρότητα της φυλακής έστω και με εγκλεισμό μερικών ετών;

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 24 Δεκεμβρίου είχε αφιερώσει το κύριο θέμα της στην εγκληματικότητα που σαρώνει την Ελλάδα και στο χαμένο αίσθημα ασφάλειας γράφοντας μεταξύ άλλων:

“Μόλις 28 περιπολικά στις βραδινές βάρδιες στην Αττική.Στην περιοχή από τον Αγιο Δημήτριο της Αθήνας μέχρι το Σούνιο είναι τρεις ομάδες ΔΙΑΣ.Στομν τομέα της Αθήνας με τα 4 εκατομμύρια είναι δέκα βαρδιες…”

Και στηλιτεύει το γεγονός ότι με “μπάρμπα στην Κορώνη”υπηρετεί τεράστιος αριθμός στη φύλαξη “επισήμων”,ο οποίος”παρά τις υποσχέσεις και τις διαταγές δεν μειώνεται και ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει νέες υπηρεσίες και να μειώσει τον αριθμό αυτό”.

Αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί ο Οικονόμου πήγε …σπίτι του λίγα 24ωρα μετά απο αυτό το ρεπορτάζ…

Στην πρώτη σελίδα της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο κύριο άρθρο της παρουσιάζει μια άλλη Ελλάδα και γράφει ότι “Η Ελλάδα σε μια περίοδο παγκόσμιας αστάθειας ξεχωρίζει…απολαμβάνει πολιτική σταθερότητα και προώθηση των μεταρρυθμίσεων…”

Ενας παράδεισος δηλαδή.

Στην πιο μέσα πρώτη σελίδα της Οικονομικής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ(24/12) το ξαναγυρνάει προς βόθρο μεριά γράφοντας επι λέξει:

“”Στην προχθεσινή δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣυπάρχουν ορσιμένα ευρήματα που είναι εντυπωσιακά και,το σημαντικότερο,αναδεικνύουν τον πυρήνα μιας αλήθειας που ίσως αποδειχθεί κρίσιμη σε επόμενη φάση:τα ποσοστά όσων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση αποτυγχάνει στην αντιμετώπιση μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων,όπως η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,η ΔΙΑΦΘΟΡΑ,η ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ηοι φυσικές καταστροφές,η φορολογία,η δημόσια υγεία,η παιδείαείναι μεγάλα.ΟΛΑ είναι πάνω απο 60%,στις πρώτες μάλιστα θεματικές(εγκληματικότητα,διαφθορά,ακρίβεια,φυσικές καταστροφές)τα ποσοστά είναι τραγικά,κυμαίνονται πάνω απο 70%.Τέτοια αρνητικά ποσοστά δεν εμφανίζονται διεθνώς παρά μόνο σε κυβερνήσεις που είναι σε κατάρρευση,ενώ η δική μας μόλις ξαναψηφίστηκε και κυριαρχεί…Η κυριαρχία της σημερινής κυβέρνησης είναι ανάπηρη…”

Προχθές (8/1/24) δημοσιεύθηκε μια άλλη δημοσκόπηση(ΑΛΦΑ) φιλικότατη στην κυβέρνηση και αυτή έχει δυο χαρακτηριστικά:

1)-ότι δημοφιλέστερος,πιο επιτυχημένος υπουργός είναι ο…ΚΑΝΕΝΑΣ με 35%.Αν δεν υπήρχε ο Νίκος Δένδιας με το 32% όλοι οι άλλοι είναι κάτω από 10%!!!

Τόσο επιτυχημένη κυβέρνηση με την ξεχωριστή σταθερότητα και παγκόσμιας διάκρισης μεταρρυθμίσεις…

2)Στην άλλη πλευρά ο Στέφανος Κασσελάκης ηγείται ενός Κόμματος,το οποίο είναι ένα απο τα δύο ,των οποίων μέλη και ηγεσία έκαναν τα λιγότερα τηλεφωνήματα για χρόνια πολλά και καλά σε γνωστούς και φίλους,ένδειξη της(μόνιμης) έλλειψης γιορτινής διάθεσης τις ημέρες αυτές στους χώρους αυτούς.

Ως αντίβαρο κατάφερε να πάρει το σχολια(νά)του με την επιλογή μιας εντελώς ελιτίστικης γιορτινής συγκέντρωσης στις Σπέτσες με τρόπο που προκάλεσε την υποστηρίκτριά του Ελενα Ακρίτα να παρατηρήσει ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή που παρουσιάζει το ένα απο τα δυο κείμενα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ,αλλά είναι η άλλη που παρουσιάζει το άλλο κείμενο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Είναι η Ελλάδα με τις καθημερινές σφαγές κάποιων πολιτών ή αστυνομικών σε ένα πλαίσιο τόσο προχωρημένης ανομίας,ώστε να γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο ίδιο ρεπορτάζ πως ομάδες κακοποιών όχι μόνο δεν φεύγουν όταν πλησιάζει η Αστυνομία,αλλά επιτίθενται στην Αστυνομία και όταν δεν σκοτώνουν αστυνομικούς (Ρέντης,Ασπρόπυργος) τους τραυματίζουν,τους προπηλακίζουν.

Η Ελενα Ακρίτα ζήτησε με το δικό της τρόπο να πάψει η Αξιωματική Αντιπολίτευση να νομίζει ότι η κοινωνία της χρωστάει και να περιμένει τα χρωστούμενα σε θέρετρα,όπως οι Σπέτσες με τις φοβερές διαμάχες των εφοπλιστών για το ποιός θα χτίσει στους ιστορικούς και διατηρρητέους τόπους και να συνεδριάσει αν όχι στις(λέμε εμείς)φτωοχογειτονιές της Αθήνας,του Πειραιά,του Περιστερίου,αλλά στους τόπους καταστροφής,όπως η Θεσσαλία.

Όπως σημειώσαμε πιο πάνω αν εξαιρέσει κανείς τον Νίκο Δένδια με το 32% όλοι οι υπουργοί της Κυβέρνησης έχουν αποδοχή κάτω απο 10% και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κοντά στο …18%.Φυσικά είναι εξαφανισμένοι όσοι έφυγαν απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τούτων δοθέντων αντιγράφουμε από το DOCUMENTO του Κώστα Βαξεβάνη:

Δημ.Μαρκόπουλος Πρόεδρος της Εξεταστικής επιτροπής για το έγκλημα της δολοφονίας 57 ανθρώπων στα Τέμπη:

«Να κάνουμε και λίγο χιούμορ…Η Επιτροπή μας είναι και κάπως γουρλίδικη! Δύο πολύ καλοί και άξιοι συνάδελφοι μας, ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και η κ. Ιωάννα Λυτρίβη, υπουργοποιήθηκαν».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το σχόλιο του προκάλεσε σάλο στα social media, με τον συγγενή θύματος της τραγωδίας, Βαγγέλη Βλάχο, να σχολιάζει: «Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της, η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη είναι “γουρλίδικη”. Να φέρουν κέρασμα οι δύο νέοι υπουργοί, 57(σ.σ. μακάβριο χιουμορ) κορνέδες».

Παρατηρεί κανείς ότι ο Κώστας Βαξεβάνης εξαιρετικά φιλικός στην Αξιωματική Αντιπολίτευση σημειώνει ότι τον Μαρκόπουλο αυτόν(δημοσιογράφος πριν γίνει πολιτικός…)τον έβαλε στη θέση του στο βόθρο ένας πολίτης,μια οικογένεια και όχι η Αντιπολίτευση,η οποία σύσσωμη θα έπρεπε να μπει στο γραφείο την ώρα της συνεδρίασης και να τον ξηλώσει οριστικά και αμετάκλητα,αλλιώς να κλειδώσει κάθε αίθουσα και να ματαιώσει κάθε συνεδρίαση…

Μήπως παρουσιάζουμε μαύρη μια κατάσταση,η οποία σύμφωνα με το ένα απο τα ΤΡΙΑ ίδιας ημέρας,ίδιου φύλλου(!!!) ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ είναι ρόδινη;

Μια  διεθνής έρευνα με βάση στοιχεία των Eurostat, Global Burden of Disease και World Emotional Temperature η Ελλάδα είναι η πιο αγχωτική χώρα της Ευρώπης. Ενδεικτικά, το Ευρωβαρόμετρο λέει ότι η Ελλάδα έχει το 6%  των κατοίκων της με βαριά κατάθλιψη και 15% με βαριά αγχώδη διαταραχή!Ένας στους πέντε!!!

Το πως και γιατί θέμα των γιατρών,κοινωνιολόγων,ψυχολόγων κλπ.Εμείς σημειώνουμε γεγονότα,όπως αυτό του Μαρκόπουλου της… γουρλίδικης  Επιτροπής που ψάχνει ενόχους των 57 δολοφονιών!

Οπως αυτά που σημειώνουμε πιο πάνω.

Γιατί να είναι “απέναντι” απο τους πολιτικούς και μάλιστα όλων των σημερινών κομμάτων εξουσίας  οι πολίτες;

Σημειώνουμε δυο κραυγαλέες υποθέσεις:

Η πρώτη:Ενας εφοριακός,ο Θ.Κ. καίει με την ΕΓΓΡΑΦΗ έρευνά του μια επιχείρηση με μπάρμπα στην Κορώνη.Στέλνει το έγγραφο-λαιμητόμο στην Εφορία Ιωαννίνων για να γράψει τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια για υπόθεση φοροδιαφυγής με σκάφη μιας εταιρείας,η οποία έχει εικονικό γραφείο στην Ποσειδώνος και γραφείο “κανονικό” με φωτεινή τεράστια πινακίδα στα…βουνά της Αττικής.Στην υπόθεση είναι προφανής ανάμειξη ατόμων μυστικών υπηρεσιών,όχι για λογαριασμό της υπηρεσίας,αλλά “για πάρτη τους”Προφανής και η προστασία.

Η υπόθεση παγώνει στην Εφορία Ιωαννίνων και είναι σε ένα συρτάρι για 5 χρόνια!!!.Οταν την σκαλίζουμε εμείς…ξεπαγώνει σε 12 ώρες!!!

Εκ μέρους της οικογενειακής επιχείρησης γίνεται καταγγελία στο Εκβιαστών ότι ο εφοριακός ζήτησε 10 χιλιάρικα για να τα βρεί όλα σωστά στην επιχείρηση,αν και είναι ο ίδιος που πριν είχε κάψει την επιχείριση με έγγραφα  και η υπόθεση δεν ήταν στα χέρια του,αλλά στα Γιάννενα και στους προϊσταμένους του.

Του στήνουν ενέδρα με 10 χιλιάρικα που κατά τη δική τους και μόνο μαρτυρία ζήτησε.Ούτε μαγνητοφώνηση,ούτε κανένα στοιχείο αποδεικτικό ότι τα ζήτησε.Οπως ακριβώς είχε γίνει την ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΙΔΙΟ ΜΗΝΑ σχεδόν με την “Ηρωίνη της Αστυνομίας” στη Λαμία.Οι ίδιοι προφανώς την έβαλαν αφού δήθεν ο σκύλος τους μύρισε ηρωϊνη τεράστιας ποσότητας.Και λέμε οι ίδιοι γιατί ο σκύλος ο δικός τους μύρισε ως ηρωϊνη κάτι που αργότερα και αφού έγιναν προγαωγές και άλλα κόλπα το Γενικό Χημείο του κράτους αποκάλυψε ότι ήταν …καφές.και παρότι αποδείχθηκε καφές επι 2 χρόνια είχαν στο κακούργημα τον ατυχή που του πήραν με επίσημη νόμιμη κατάσχεση και το ολοκαίνουργο αυτοκίνητο!!!

Ο εφοριακός,λοιπόν προφυλακίστηκε αμέσως με τη σύλληψη για τα 10 χιλιάρικα.Και στους δυο βαθμούς βρέθηκε ένοχος και έφαγε 10 χρόνια κάθειρξη για κακούργημα εκβίασης κατ επάγγελμα.Κι ας μην του βρήκαν ούτε ένα ευρώ,ούτε είχε ξανακατηγορηθεί ποτέ!Ετσι είναι ο νόμος λέει…

Στο δεύτερο βαθμό δεν παρουσιάστηκε ΚΑΝΕΝΑΣ μάρτυρας κατηγορίας!!!Και η δίκη παρόλα αυτά έγινε!!!

Δεν παρουσιάστηκαν δηλαδή ούτε τα θύματα,δηλαδή η οικογένεια που είχαν θέματα και με τις φυλακές,ούτε οι τρεις αστυνομικοί μάρτυρες…

Πάμε τώρα στην Πάτρα.Κινητοποιήθηκε πάλι το Εκβιαστών Αθηνών και με 10 αστυνομικούς οχήματα κλπ έστησε ενέδρα σε υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας.Τον έπιασαν με την βαλίτσα στο χέρι μέσα στην οποία έβαλε τα προσημειωμένα 150 χιλιάρικα,και θα έπαιρνε και άλλα 150 χιλιάρικα.Για “συνδρομή” στον εκβιαζόμενο κλπ

Τον πήγαν στον Εισαγγελέα.Και ο Εισαγγλέας τον άφησε ελέυθερο γιατί το αδίκημα είναι…πλημμέλλημα και παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.

ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΣ:Γιατί τόση κινητοποίηση της Αστυνομίας,τόσα έξοδα,τόσες εργατοώρες και απασχόληση αστυνομικών που δεν υπάρχουν σε περίσσευμα για αστυνόμευση για μια κατηγορίαστην οποία η όποια ποινή εξαγοράζεται για πενταροδεκάρες;Δεν ρώτησαν;Δεν ήξεραν ότι είναι πλημμέλλημα;Η μήπως είναι πλημμέλλημα για το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και όχι για άλλους;Η Αντιπολίτευση δεν πάιρνει τίποτα μυρωδιά;Την ταλαιπωρία του ανθρώπου με τη σύλληψη;Την ταλαιπωρία των αστυνομικών;Τον…μπάρμπα στην Κορώνη με το δούλεμα;

Ετσι είναι ο νόμος απαντούν.

Ποιός εφαρμόζει το νόμο;

Μα οι δικαστές.

Ιδού λοιπόν ο λόγος για τον οποίο οι δικαστές καταδίκασαν έναν κατηγορούμενο:

ένοχον διότι από την επανειλημμένη ΤΕΛΕΣΗ της πράξη της απόπειρας εκβίασης από τον Οκτώβριο του 2011 και ως τις 3/7/2012 και απο την υποδομή που είχε ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ο κατηγορούμενος δράστης με ΠΡΟΘΕΣΗ  ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ τέλεσης της πράξης,ήτοι χρησιμοποιώντας μεθοδικά και οργανωμένα την υπηρεσιακή του ιδιότητα προκειμένου να αποσπάσει παράναμα ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ προκύπτει σκοπός του για πορισμό εισοδήματος…

Άρα λέει το δικαστήριο με αυτή την απόφασή του ότι:

1)ο καταδικασθείς δημιούργησε υποδομή μόνος του.Η “λεπτομέρεια”είναι ότι ο κατηγορούμενος ΔΕΝ δημιούργησε ΚΑΜΙΑ υποδομή μονος του,αφού ήταν απλώς υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και δεν είχε πουθενά αλλού γραφείο εκτός της υπηρεσίας του η κάτι συναφές.Αρα θεωρεί υποδομή τον διορισμό του και μόνο και αυτό σημαίνει ότι κάθε δημόσιος υπάλληλος έχει δημιουργήσει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ μόνο και μόνο επειδή αποδέχθηκε τον διορισμό στην δημόσια υπηρεσία!!!

2)ο καταδικασθείς από τον Οκτώβριο ως τον Ιούλιο ζητούσε ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ σε πληθυντικό αριθμό.Αρα περισσότερες πράξεις για περισσότερα ωφελήματα και όχι ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ.

3)ο καταδικασθείς είχε πρόθεση ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ τέλεσης της πράξης.Αρα και με άλλα θύματα και διαφορετικά χρήματα.Η με το ίδιο θύμα για διαφορετικές αιτίες και άρα διαφορετικές πράξεις.Δεν νοείται στα ελληνικά πληθυντικός για την ίδια πράξη.

Θα σκεφτεί κανείς:

Μα από τον Οκτώβριο ως τον Ιούλιο είναι 7 μήνες και άρα σε αυτούς τους επτά μήνες έκανε διάφορες άλλες πράξεις.

Τέτοια καταγγελία ΔΕΝ υπήρξε.Ούτε η δίκη αφορούσε παραπάνω απο ΜΙΑ πράξη.

Τα γράφει η ίδια η απόφαση σημειώνοντας:

“…ο πρώτος χρόνος που εκδηλώθηκε ο πρώτος τρόπος  τέλεσης της πράξης αυτής(απόπειρα δωροδοκίας) ,δηλαδή η απαίτηση του ωφελήματος (σ.σ. προσοχή όχι ωφελήματα,αλλά ενικός,ΕΝΑ ΩΦΕΛΗΜΑ)είναι η 18η ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 και όχι η 3/7/2012 που πήγε για την καταβολή και λήψη του ΩΦΕΛΗΜΑΤΟΣ…”

Αρα η απόφαση αυτή διαψεύδει τον εαυτό της αφού ως πρώτο (και ΜΟΝΑΔΙΚΟ) χρόνο διάπραξης του εγκλήματος ορίζει τον Ιούνιο και μάλιστα ΑΠΑΞ  και για ΕΝΑ ΩΦΕΛΗΜΑ και όχι 7 μήνες για πολλά ωφελήματα!!!

Πράγματι στον άνθρωπο αυτό δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ στο σπίτι του ,σε τράπεζες και παντού όπου έψαξαν.Ούτε τον κατηγόρησε κανείς άλλος εκτός αυτής της οικογένειας,η οποία συντονισμένη απόλυτα με τους μάρτυρες αστυνομικούς δεν παρουσιάστηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο με σκοπό να μην δεχθεί ερωτήσεις,να μην προκύψουν αντιφάσεις και να διαβαστούν όλων οι καταθέσεις του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.Ετσι να μείνει το κακούργημα…

Λεπτομέρειες:

1)Το κόλπο:Η απόφαση γράφει ότι τα χρήματα είχαν συμφωνηθεί να παραδοθούν “σε ένα οίκημα που ανήκε στη μητέρα της Χρ.Τ. στην Ηλιούπολη”Η αλήθεια:δεν ήταν ένα οίκημα,κάτι που δημιουργεί στον αναγνώστη την εντύπωση της σκοτεινής δουλειάς,με τη σκέψη τι δουλειά είχε ο εφοραικός σε ένα άσχετο οίκημα,αλλά ήταν τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ γραφεία-έδρα ΜΕ ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ της επιχείρησης στην περιοχή της Εφορίας αυτής.

2)Ενα άλλο γραφείο φαινόταν στην παραλιακή Λεωφ.Ποσειδώνος,κάτι λογικό για επιχείρηση εμπορίας τουριστικών σκαφών.Αυτό το γραφείο όμως ΕΚΛΕΙΣΕ λίγα 24ωρα μετά την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από τον Νίκο Νικολόπουλο για το πως και γιατί αυτής της βρομερής ιστορίας.Το ερώτημα εύλογο:πως έμαθαν για την κατάθεση ερώτησης;

3)ο εφοριακός αυτός είχε συντάξει μαζί με συνάδελφό του το περίφημο πόρισμα για το Πάντειο Πανεπιστήμιο.Απο τη λεηλασία του Παντείου ακόμα στενάζουν οι ελβετικές τράπεζες,όπου κατέληξαν τα χρήματα.Αν οι δυο εφοριακοί ήθελαν να προσπορίσουν όφελος θα ήταν τώρα πλούσιοι,όπως αυτοί που κατέκλεψαν το Πάντειο και ουδείς τους πήρε πίσω τα κλεμμένα!

4)ο εφοριακός ήταν βασικός μάρτυρας και συνέταξε πόρισμα,με το οποίο κλείστηκε στη φυλακή ο πρώτος Μητροπολίτης που πιάστηκε με δισεκατομμύρια(δραχμές)σε ιδιωτικούς λογαριασμούς.Αν ήθελε προσπορισμό οφέλους θα τον είχε και μάλιστα σε τεράστιο ποσό και όχι 10 χιλιάρικα.

5)ποιός συντόνισε τους αστυνομικούς όχι μόνο να μην παρουσιαστούν στο κρίσιμο δευτεροβάθμιο δικαστήριο,αλλά και ποιό λόγο είχαν να λένε(ΕΓΓΡΑΦΩΣ) ψέμματα για τα πως και γιατί δεν παρουσιάστηκαν;

6)Μέλη μυστικών υπηρεσιών έχουν σίγουρα την ουρά της στην υπόθεση αυτής της επιχείρησης,αφού το όφελος από την καταγγελία ήταν για την επιχείρηση άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ!!!Δεν είναι βλάκες στην Αστυνομία και στην Εφορία,αλλά τόσο έξυπνοι,ώστε να στήνουν(ιδιωτικά και όχι για λογαριασμό της “υπηρεσίας” )τέτοιες δουλειές,όπως αποδεικνύεται από πάντα,αλλά και τώρα με τις υποκλοπές.

Τα δημοσιεύουμε όλα αυτά για να καταδείξουμε πόσο λάστιχο γίνονται ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ αποφάσεις επικαλούμενες αντίστοιχα νόμο λάστιχο.

“Η Πολιτεία διαχρονικά έφτιαξε μια τέτοια υποδομή,ώστε να μπορεί μέσω της δικαιοσύνης να πάινει όποιες αποφάσεις θέλει και ας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες για τις ίδιες πράξεις”μας έλεγε έμπειρος και εκτός κομματικών πλαισίων δικαστικός λειτουργός.

Αυτό καταδεικνύεται από την σύγκριση αυτής της όζουσας και σοβαρής(από την πλευρά του Παντείου και του Μητροπολίτη) υπόθεσης με την άλλη όζουσα και σοβαρή(από την πλευρά του υποψήφιου πολιτικού με τη Νέα Δημοκρατία-και του ποσού των 300 χιλιάδων)υπόθεση της Πάτρας,η οποία είχε κινητοποίηση και έξοδα τόσα για ένα πλημμελημματάκι…

Παρουσιάζουμε τις δυο υποθέσεις με λεπτομέρειες γιατί τις θεωρούμε χαρακτηριστικές της διαφθοράς,αυτής ακριβώς που παρουσιάζει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ,όπως προαναφέρουμε.

Παρά τις περι του αντιθέτου διαβεβαιώσεις όχι μόνο δεν καταπολεμά τη διαφθροά και την εξ αυτής παραγόμενη εγκληματικότητα,αλλά αντίθετα υποθάλπτει το κράτος αυτό,στο οποίο οι πολίτες δίνουν αυτά τα ποσοστά βόθρου στην αποδοχή κυβέρνησης,πολιτικών,υπουργών κλπ

Απλές απορίες:

1)Αν υποθέσουμε ότι αυτός ο φτωχός εφοριακός ζήτησε άπαξ αυτά τα 10 χιλιάρικα γιατί τα είχε ανάγκη θα τα ζητούσε αν σε ένα σοβαρό κράτος έπαιρνε αμοιβή ανάλογη της προσφοράς του στην αποκάλυψη των τεραστίου ύψους σκανδάλων στο Πάντειο και στον Μητροπολίτη;

2)Και αν πει κανείς ότι αυτό είναι το καθήκον του,τότε γιατί κλήθηκε μόνο αυτός ως μάρτυρας και πήγε και κατέθεσε και δεν κλήθηκε ο προϊστάμενός του,αφού εκείνος τελικά κατά καθήκον είναι ο υπεύθυνος της υπηρεσίας;

3)Είναι ή όχι αντιφάσεις στηριζόμενες σε νόμο λάστιχο και “ηξεις,αφίξεις”όσα αναφέρει η δικαστική απόφαση;

4)Αν είναι ασήμαντη τόσο η υπόθεση του υποφήφιου της Νέας Δημοκρατίας με τα 300 χιλιάρικα ποιός είναι ο υπεύθυνος που απασχόλησε γιαυτή την υπόθεση δεκάδες αστυνομικούς για αρκετές ημέρες και την υπέβαλε σε τόσα έξοδα μετακίνησης αστυνομικών και αυτοκινήτων,αντί να αστυνομεύει κάπου αλλού ώστε να προλάβει ένα απο τα τόσα εγκλήματα που διαβάζουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και μας λένε και γράφει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι “δεν επαρκεί το προσωπικό;