Αρχική Δικαιοσυνη Η τραγική μάνα των Τεμπών Μ.Καρυστιανού γράφει για συγκάλυψη του εγκλήματος και...

Η τραγική μάνα των Τεμπών Μ.Καρυστιανού γράφει για συγκάλυψη του εγκλήματος και εμείς παρουσιάζουμε ντοκουμέντα συγκάλυψης και διαφθοράς!

42

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Η τραγική μάνα των τεμπών Μαρία Καρυστιανού με μια συγκλονιστική επιστολή της καταγγέλλει συγκάλυψη του εγκλήματος.Την απευθύνει και ζητά απαντήσεις και γιατί και εν τέλει παραίτηση στον πρωθυπουργό και στην πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή και στο τέλος αποκαλύπτουμε με εγγραφα ντοκουμέντα ότι η συγκάλυψη έχει σκοπό να καλύψει το φαγοπότι και τη διαφθορά στην ΕΡΓΟΣΕ και στην πολιτική σκηνή και να φράξει το δρόμο σε απόδοση ποινικων ευθυνών και αποζημιώσεων.

Ιδού η επιστολή και ακολουθούν ντοκουμέντα9από τα πολλά που διαθέτουμε)της συγκάλυψης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Της Μαρίας Καρυστιανού του Παναγιώτη, μητέρας της 19χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, θύματος του δυστυχήματος Τεμπών.

Κοινοποίηση:

Προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αθήνα, 23.5.2024

κ. Μητσοτάκη,

Σε όλο και περισσότερους πολίτες γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι, από τη στιγμή που συγκρούστηκαν η εμπορική και η επιβατική αμαξοστοιχία την 28.02.2023 στα Τέμπη, υπήρχαν  και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια επόμενη αναπότρεπτη σύγκρουση. Και η πρώτη ήταν αναπότρεπτη λόγω των εν γνώσει υπαιτίων και με πλήρη ανάληψη όλων των ενδεχόμενων τεράστιων κινδύνων βλάβης των ύψιστων αγαθών της ζωής και της υγείας  πράξεων και παραλείψεων  των  υπευθύνων, κυβερνητικών και μη.

Επειδή λοιπόν μόνο ο δημόσιος λόγος εισφέρει ουσιαστικά στην αποκάλυψη της αλήθειας, σας καλώ να απαντήσετε σε δύο ερωτήματα, που στην πραγματικότητα απασχολούν αν όχι την ολότητα, την πλειοψηφία  του ελληνικού λαού για το Κράτος, στο οποίο έχουν εμπιστευτεί τους ίδιους και τους αγαπημένους τους. Σας τα θέτω λοιπόν εγώ, διότι αυτό υπαγορεύει η συνείδηση μου, αλλά και η μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού μου.

1ον) Ποιοι οι λόγοι της παρέμβασης σας στο έργο της Δικαιοσύνης πριν καν ξεκινήσει η διερεύνηση του τραγικού αυτού δυστυχήματος από τις αρμόδιες Αρχές, τη στιγμή που ο χώρος έπρεπε να παραμείνει αναλλοίωτος ως τόπος εγκλήματος;

Δια του Υφυπουργού σας κ. Τριαντόπουλου αλλοιώσατε πλήρως το πεδίο του εγκλήματος, επικαλούμενος το δήθεν δικαίωμα σας να το «αποκαταστήσετε», ενώ σε αυτό δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 57 άνθρωποι.

Ότι το πράξατε είναι ομολογημένο από την ίδια την κυβέρνηση σας. Ειδικότερα, ομολογείται τόσο σε δύο τουλάχιστον δελτία Τύπου της Κυβέρνησης που εκδόθηκαν αμέσως μετά το έγκλημα, όσο και σε αλλεπάλληλες δηλώσεις του κ. Τριαντόπουλου στον Τύπο (ΣΚΑΙ, TRT, ραδιοφωνικός σταθμός ΒΕΡΑ), καθώς ο ίδιος αναφέρθηκε τότε ρητά σε επιχείρηση «αποκατάστασης του πεδίου» που εσείς του αναθέσατε και παρέμεινε επί πενθήμερο «στο σημείο» προκειμένου να την εκτελέσει, μαζί με πλήθος άλλων στελεχών της Κυβέρνησης σας.

Με αυτήν την ενέργεια σας επιδιώξατε την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος και πετύχατε την απώλεια κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων. Ουσιαστικά, επεμβήκατε και επιχειρήσατε ΠΡΟΤΟΥ οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές απομονώσουν και διατηρήσουν τον  τόπο αναλλοίωτο, ώστε να εξιχνιάσουν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων υποβάλλω προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αίτημα την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών κατά καθήκον από την κ. Εισαγγελέα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, επίσης, ότι αυτό που εσείς και οι λοιποί συνεργοί σας αναφέρουν ως δήθεν «αποκατάσταση του πεδίου», για κάθε νοήμονα  πολίτη αποτελεί άνευ προηγουμένου κατάχρηση της εξουσίας που σας ανατέθηκε, κατάχρηση που  βέβαια  δεν είναι τυχαία, αλλά έχει κίνητρα και σκοπούς που πρέπει από μέρους  σας να  γνωστοποιηθούν και άμεσα να ερευνηθούν.

Με αυτήν την ενέργεια σας εν γνώσει σας επιδιώξατε και επιτύχατε την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος και  την  εξαφάνιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων. Ουσιαστικά, επεμβήκατε και επιχειρήσατε ΠΡΟΤΟΥ οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές επιληφθούν, απομονώσουν και διατηρήσουν τον  τόπο αναλλοίωτο, ώστε να εξιχνιάσουν τις συνθήκες του δυστυχήματος και να  διαγνώσουν τα  αίτια  αυτού.

Η αυθαίρετη παρέμβαση στον τόπο πέριξ του δυστυχήματος, που αυτονόητα είναι και τόπος εγκλήματος, επιβεβαιώνεται και από την με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, με την οποία κρίθηκε η Προσφυγή κατά της Διάταξης περί θέσης στο αρχείο της μήνυσης που στρεφόταν, μεταξύ άλλων, και σε βάρος του κ. Τριαντόπουλου.

Με την ως άνω με αρ. 43/2024 Διάταξη, η Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας  ανέθεσε αυτοπροσώπως σε Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών να διευκρινιστεί εντός 20 ημερών ποια συγκεκριμένα πρόσωπα παρευρίσκονταν τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση του χώρου με πίσσα και χαλίκια στο τόπο του δυστυχήματος, και ποιος ή ποια πρόσωπα έδωσαν εντολή απομάκρυνσης των χωμάτων και των λοιπών υλικών που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ιδιόκτητο οικόπεδο χωρίς να τεθεί το υλικό αυτό στη διάθεση των δικαστικών αρχών…».

Αυτή ακριβώς η εκπεφρασμένη πλέον θέση της Δικαιοσύνης, κ. Μητσοτάκη, που τίθεται διά της με αρ. 43/2024 Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, σε εσάς απευθύνεται, που είστε ο Αρχηγός της Κυβέρνησης και του Επιτελικού Κράτους και δώσατε απευθείας εντολή στον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο.

Το πρώτο ερώτημα μου οδηγεί εύλογα και αναπόδραστα στο δεύτερο ερώτημα, που σας θέτω ευθύς αμέσως:

2ον) Ποιων ακριβώς εγκληματικών πράξεων επιχειρήσατε την συγκάλυψη με την παραπάνω συντονισμένη επιχείρηση καθολικής αλλοίωσης των στοιχείων στο πεδίο, με το πρόσχημα της δήθεν «αποκατάστασης» και ποιων υπαιτίων προσώπων τη διαφυγή από τη δικαστική έρευνα υποθάλψατε, με τις εντολές που δώσατε στον Υφυπουργό σας και σε  όσους άλλους  εν γνώσει τους συμμετείχαν  σε αυτήν την «οργάνωση»,  παρέβησαν τα καθήκοντα τους και υπέθαλψαν τους  υπαιτίους;

Η απάντηση σας στο ερώτημα αυτό δεν υπαγορεύεται απλώς από την αυτονόητη ανάγκη μιας μητέρας να μάθει τί ακριβώς και γιατί έκαψε ζωντανό το παιδί της, όπως και ποιοι ευθύνονται για αυτό, αλλά αποτελεί πλέον απαίτηση όλων των Ελλήνων Πολιτών.

Το έχετε ομολογήσει πρόσφατα και εσείς ο ίδιος σε συνέντευξη σας «Κανείς δεν θα πιστέψει ή λίγοι θα πιστέψουν αυτό το οποίο θα πω εγώ. Θα πιστέψουν, όμως, τη Δικαιοσύνη…».

Επειδή  πράγματι τελικά όλοι θα θέλαμε να εμπιστευτούμε την Δικαιοσύνη, σας καλώ δημόσια να βοηθήσετε το έργο της, απαντώντας στα δύο παραπάνω ερωτήματα και θέτοντας  εαυτόν στη διάθεση  της  Δικαιοσύνης.

Εάν δεν  το πράξετε, θα  επιβεβαιώσετε για άλλη μία  φορά πόσο  υποτιμάτε τον ελληνικό λαό και μία μάνα, όπως πρόσφατα έπραξε και ο κ. Αγοραστός κάνοντας χρήση του δικαιώματος σιωπής ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής «Για την Διερεύνηση του Εγκλήματος των Τεμπών και όλων των Πτυχών του».

Και βέβαια, καθένας δικαιούται να μην αυτοενοχοποιείται δημόσια, δεν δικαιούται όμως να παραμένει Πρωθυπουργός, καταχρώμενος τελικά τη θέση εξουσίας του και μη ανταποκρινόμενος σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις που υπαγορεύει αυτή.

Εάν δεν απαντήσετε,  οφείλετε να υποβάλετε την παραίτηση σας και να θέσετε τον εαυτό σας ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Σας καλώ λοιπόν να ανταποκριθείτε άμεσα στα ανωτέρω αιτήματα μου και να  πράξετε έστω και τελευταία στιγμή όπως υπαγορεύουν  οι αρχές του Κράτους Δικαίου, που έχουν ανεπανόρθωτα πληγεί στη χώρα μας, όπως και  τα  αρμόδια  όργανα  της Ευρώπης έχουν πολλάκις κρίνει. 

Παρακαλείται τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου, να τιμήσει τον θεσμικό της ρόλο και να λάβει ουσιαστική θέση επί της υπόθεσης των Τεμπών. Διότι μέχρι στιγμής, η παρέμβασή της περιορίζεται και εξαντλείται σε τηλεοπτικές δηλώσεις, όπως «από την ημέρα εκείνη, όταν βλέπω γραμμές ή τρένο, πέρα από τον πόνο και την οργή, νιώθω και ντροπή ακόμη. Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

Η Δικαιοσύνη πράγματι οφείλει να κάνει το χρέος της και κάθε υπαίτιος να τεθεί στην κρίση της. Ακόμη και όσοι προστατεύονται από υπουργική και βουλευτική ασυλία. Πέραν δε  της  για  πολλούς λόγους επιβεβλημένης  άρσης  αυτής  της ασυλίας τους, οι ίδιοι πρέπει να την απεκδυθούν αυτοβούλως.

Αν ψάξουν μέσα τους, πέρα από μια μάνα και τους  Έλληνες πολίτες που είναι μαζί μας με πάνω από 1.500.000 υπογραφές, τους το  ζητάει και η ίδια η  ψυχή τους.

Μαρία Καρυστιανού”

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΥΘΥΝΩΝ

Με την επιστολή της αυτή η κ.Καρυστιανού θρηνώντας το παιδί της και όχι ασκώντας πολιτική ρωτάει τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ποιοι καλύπτονται με τις κυβερνητικές αθλιότητες που περιγράφει στην επιστολή της.

Εμείς με τη δική μας έρευνα,μελετώντας ντοκουμέντα,όπως είναι παλαιότερα και σε ανύποπτους χρόνους έγγραφα της ΕΡΓΟΣΕ τα δημοσιεύουμε σε αποσπάσματα διότι δίνουν άμεσες απαντήσεις στα ερωτήματα ποιοί και πως συγκαλύπτουν το έγκλημα των Τεμπων:

1)Με την υπ’ αρ. πρωτ.Δ14/α/6351/Φ-ΕΡΓΟΣΕ/12-01-2021 απόφαση του υπουργού
Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή δοθηκαν στην κοινοπραξία που εκτελούσε τα επίμαχα έργα στις επιμαχες γραμμές τρένου 2.767.782,93 €, ως αποζημίωση θετικών ζημιών
λόγω των καθυστερήσεων για τις περιόδους 1/5/2019 έως 30/6/2019, 1/7/2019 έως 31/8/2019, 1/9/2019 έως
31/10/2019, 1/11/2019 έως 31/12/2019 και 1/1/2020 έως 31/3/2020.

Αρα με αυτή την υπουργική απόφαση κρίθηκε ότι υπεύθυνη για την εκτέλεση των εργων είναι η ΕΡΓΟΣΕ,είναι το Κράτος.Γιαυτό και αποζημιώνει πλουσιοπάροχα την Κοινοπραξία.

2)Έναν ακριβώς χρόνο μετά την υπουργική αυτή απόφαση που ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ευθύνη η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κάνει δική της επιστολή στις 30-12-2022 και αναφέρει ότι με ευθύνη της ΕΡΓΟΣΕ και των κυβερνήσεων τα υλικά σαπίζουν σε αποθήκες,τα έργα σηματοδότησης και εκσυγχρονισμού δεν προχωρούν και πρέπει να ξεκινήσουν απο την αρχή.

Η επιστολή αυτή που απο μόνη αποτελεί θηλιά ευθυνών στις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας με τίτλο  τον Κυριάκο,τα…γατάκια(μας έγινε και μικρομοντέρνος “τικτοκιτζής” ο 60άρης…) και τον υπουργό-γαμρπό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.Λεφτά ζητούσαν κιαυτοί.

Και δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι μετά 58 ημέρες θα γίνονταν το έγκλημα και θα προέκυπταν ευθύνες ΚΡΑΤΙΚΕΣ και προσωπικές πολιτικών.Αυτές που προσπαθούν να συγκαλύψουν ,όπως λέει η τραγική μητέρα Καρυστιανού και να τις μεταθέσουν στον …τελευταίο τροχό,δηλαδή τον ανεκδιηγητο σταθμάρχη,σκέτο ρουσφέτι,όπως αυτή η συμμορία της Χαλκίδας που αποκαλύπτεται τώρα στην Εφορία της περιοχής…

3)Η ίδια η ΕΡΓΟΣΕ όμως με άλλο έγγραφό της δείχνει ότι διαφθορά και στα χρήματα που δόθηκαν με την παραπάνω υπουργική απόφαση.

Ειδικοτερα  στο υπ’ αριθ. πρωτ. οικ.4405/06-05-2022 έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ το οποίο δηλαδή συντάχθηκε ΜΕΤΑ την καταβολή του ποσού,η ΕΡΓΟΣΕ γράφει τα ακριβώς αντίθετα για τα περί ευθύνης κατασκευής των έργων.

Γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Παρ. Β. ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΝΔΙΚΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ
Η άποψη της ΕΡΓΟΣΕ επί της προσφυγής της αναδόχου είναι η εξής:
1. Η ανάδοχος Κ/ξία επικαλείται, την μη διάθεση περιοχής εργασιών σε διάφορα τμήματα γραμμής του έργου, με
υπαιτιότητα της Υπηρεσίας. Ως βασικό αποδεικτικό στοιχείο επικαλείται την μη πραγματοποίηση των αντίστοιχων
εργασιών κατόπιν διαφόρων αιτήσεών της, που αποτελούν μέρος των συνολικών αιτήσεων εργασίας, που υπέβαλε στο
επίμαχο χρονικό διάστημα.
2. Ωστόσο θα πρέπει, εκ προοιμίου, να λεχθεί ότι είναι απολύτως αιτιολογημένη η άρνηση της ΕΡΓΟΣΕ να συμπράξει
στην διάθεση μετώπων εργασίας για το επίδικο χρονικό διάστημα (1-3-2018 έως 31-7-2018) διότι με υπαιτιότητα της
Κοινοπραξίας δεν υπήρχαν εγκεκριμένες μελέτες εφαρμογής του έργου από την δικαιοπάροχο της ειδικής εμπειρίας
(προς την Κοινοπραξία) εταιρεία AISTOM Ferroviaria και η ΕΡΓΟΣΕ ήδη από το έτος 2017, αντιμετώπιζε ελέγχους και
από την Διαχειριστική Αρχή, ενώ τα προβλήματα αυτά συμπαρέσυραν και την καθυστέρηση υπογραφής της
Συμπληρωματικής συμβάσεως (π.χ. την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο), ενώ ακολούθησε και έλεγχος από την
ΕΔΕΛ (όπως ανεπτύχθη ανωτέρω).
………………………..

Μόνο μετά από τις διαχειριστικές ενέργειες της ΕΡΓΟΣΕ όπως αναλύθηκαν ανωτέρω, η ανάδοχος κοινοπραξία υπέβαλε
στις 24-02-2020 την τελική τεχνική πρόταση του Παρόχου Ειδικής Εμπειρίας για το σύστημα τηλεμετρίας των τμημάτων
ΣΚΑ — Οινόη, και Λάρισα — Πλατύ και ηλεκτρονικό σύστημα αλληλομανδάλωσης για το τμήμα Οινόη — Τιθορέα (αρ
πρωτ. ΕΡΓΟΣΕ 1841/20/24-02-2020)…

….2. Από την χρονική εξέλιξη της 1 ης ΣΣΕ που παρουσιάστηκε ανωτέρω, προκύπτει ότι έως και τον Ιούνιο του 2020, δεν
είχαν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες τεχνικές διαδικασίες που θα επέτρεπαν απρόσκοπτα την σύναψη της 1 ης ΣΣΕ.

3. Οι χρονοβόρες αυτές διαδικασίες ήταν έξω από την σφαίρα ευθύνης της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, αντιθέτως,
οφείλονται σε αποκλειστική υπαιτιότητα της Κοινοπραξίας. Ως εκ τούτου ήταν αδύνατο η διάθεση, από μέρους της
ΕΡΓΟΣΕ, πεδίου εργασιών σε τμήματα που εμπλεκόταν η 1 η ΣΣΕ, έως την υπογραφή της…”

Οπως φαίνεται ξεκάθαρα τα χρήματα με την υπουργική απόφαση καταβλήθηκαν για το χρονικό διάστημα για το οποίο η ΕΡΓΟΣΕ γράφει ότι ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να καταβληθούν αφού την ευθύνη καθυστερήσεων την είχε η κοινοπραξία.

Ομως ο υπουργός  Κ.Α.Καραμανλής δεν έδωσε τα χρήματα απο την τσέπη του.Τα έδωσε με εισηγηση της ΕΡΓΟΣΕ!!!

Αυτή με άλλο έγγραφό της(Δ14/α/6351/Φ-ΕΡΓΟΣΕ/12-01-2021)εισηγήθηκε να δοθεί αποζημίωση θετικών εργασιών!!!

Ποιά μπορεί να είναι η εξήγηση των δυο αντίθετων εγγράφων εισηγήσεων της ΕΡΓΟΣΕ;

Προφανώς η εξής:η Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ.) του υπουργείου Οικονομικών, με έλεγχο που
διενήργησε από τις 10/10/2018 έως 15/11/2018,, μετά από καταγγελίες στη Βουλή του Βουλευτή Αχαΐας Νίκου
Νικολόπουλου, αποφάνθηκε, όσο αφορά τις μελέτες του έργου για το τμήμα ΣΚΑ-Πλατύ, πάνω στις οποίες βασιζόταν
η 1 η συμπληρωματική σύμβαση, τα εξής:
«η μη εκπόνηση και έγκριση των μελετών από τη δανειοπάροχο εταιρεία, με χρήση του εξειδικευμένου προσωπικού
της και της εμπειρίας που διαθέτει σε έργα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, καθώς και η μη παροχή της
εξειδικευμένης εμπειρίας και τεχνογνωσίας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών από την ανάδοχο
κοινοπραξία, σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις αποτελεί παραβίαση των όρων της διακήρυξης και των
συμβατικών δεσμεύσεων της αναδόχου κοινοπραξίας».

Αρα την ευθύνη την ρίχνει στην Κοινοπραξία για την μη εκτέλεση των έργων ως προς το σκέλος της αποζημίωσης που ζητούσε και πήρε.

Ομως η επιτροπή αυτή (ΕΔΕΛ) αποφάνθηκε ότι την ευθύνη για την κατάσταση στο δίκτυο έχει εν τέλει η ΕΡΓΟΣΕ ,δηλαδή το Κράτος,το οποίο αντί να μοιράζει εκατομμύρια έπρεπε να πετάξει έξω την κοινοπραξία και να εκτελέσει με άλλη εταιρεία τα απαραίτητα έργα ή να θέσει εκτός κυκλοφορίας τις γραμμές,αφού τα έργα ήταν απολύτως απαραίτητα.

Αυτό προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια από την “Έκθεση οριστικών αποτελεσμάτων ελέγχου» της ΕΔΕΛ  με την οποία καταλόγισε πρόστιμο 2,4 εκατ. στην ΕΡΓΟΣΕ για τη μη
εκπλήρωση των όρων της σύμβασης, αλλά κυρίως αποκάλυψε με εμφαντικό τρόπο, ότι ο πραγματικός λόγος για τις
τεράστιες καθυστερήσεις στην εκτέλεση της σύμβασης ήταν η επιμονή της κοινοπραξίας, με την ανοχή και τη
σύμπραξη της ΕΡΓΟΣΕ, να μη συμμορφώνεται προς τις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Η εμπλοκή στη συνέχεια και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας(ΕΑΔ), που είχε επιληφθεί επίσης των καταγγελιών,
κατέστησε απαγορευτική την υπογραφή της 1 ης συμπληρωματικής σύμβασης.

Τι έκαναν μετά απο αυτά;

Εξανάγκασαν σε παραίτηση την επιθεωρήτρια της Εθνικής αρχής Διαφάνειας κ.Γεροντίδου,η οποία ως επικεφαλής της έρευνας εντόπισε ποινικές ευθύνες για την μη υλοποίηση των συμβατικών υποχρεώσεων απο τη μία(εταιρική) πλευρά και την λειτουργία του δικτύου ως να είχαν εκτελεστεί αυτές οι υποχρεώσεις από την άλλη(κρατική)πλευρά…

Ο Κώστας Μητσοτάκης αυτά τα είχε αποδώσει με τον όρο “διαπλοκή” και ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός είχε μιλήσει για εργολάβους νταβατζήδες που εξουσιάζουν τον τόπο…

Δεν είναι σαφές ποιοί καλύπτουν ποιούς;