Αρχική Ελλαδα H “πολιτική εκπόρνευση”,ο “επιχειρηματικός γκαγκστερισμός”,τα σούπερ βραβεία δημοσιογραφίας και ο δολοφονημένος απο...

H “πολιτική εκπόρνευση”,ο “επιχειρηματικός γκαγκστερισμός”,τα σούπερ βραβεία δημοσιογραφίας και ο δολοφονημένος απο το γυιό του δημοσιογράφος(!..) της Γλυφάδας!

109

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ημέρες άγιες για τους Χριστιανούς αυτές.

Ημέρες που ψάλλουν και ψάλλεται παντού το «Η Γέννησίς Σου, Χριστέ ο Θεός ημών, ανέτειλε τω κόσμω το φως το της γνώσεως· εν αυτή γαρ οι τοις άστροις λατρεύοντες, υπό αστέρος εδιδάσκοντο, Σε προσκυνείν, τον Ήλιον της δικαιοσύνης,…”

Πίσω στην πολιτική μας σκηνή.

Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί άλλοτε φωναχτά πολύ,άλλοτε διακριτικά,άλλοτε προπαγανδιστικά να θεωρείται από την κοινή γνώμη το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Κόμμα που προωθεί σωστά το τρίπτυχο “Πατρίς,Θρησκεία,Οικογένεια”.Η προπαγάνδα της προσπαθεί να εμφανίσει τα άλλα Κόμματα ως Κόμματα που χτυπούν ενσυνείδητα το τρίπτυχο αυτό στην πράξη ή στη θεωρία ή και στα δυο μαζί.

Σε πολλά σημεία της η προπαγάνδα αυτή στηρίζεται σε πρόσωπα των άλλων Κομμάτων,τα οποία πράγματι δεν πιστεύουν σε κανένα απο τα τρία ή πιστεύουν σε έναή δυο κλπ.

Δικαίωμά τους φυσικά και για τις θέσεις,τις απόψεις,τις πράξεις τους κρίνονται.

Η Νέα Δημοκρατία βέβαια προσπαθεί να κρύψει μια φοβερή πραγματικότητα.Οτι στα ηγετικά επίπεδα,στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο αυτών των επιπέδων δρουν πρόσωπα ή ομάδες προσώπων που όχι μόνο δεν πιστεύουν σε αυτό (πατρίς,θρησκεία,οικογένεια)που εμφανίζουν ως κομματικό απόλυτο κανόνα,αλλά στο όνομα του κανόνα αυτού όσα πράττουν κάνουν τον Ουμπέρτο Εκο και το περίφημο “ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ”να είναι μια ήπια μυθιστορία.

Το πολιτικό και φυσικά ηθικό και αρκετές φορές και νομικό θέμα και πρόβλημα ξεκινά από το σημείο στο οποίο γίνεται γνωστή η υποθετικά αθέατη ως τότε δράση προσώπου ή προσώπων.

Τότε αναδεικνύεται ο πολιτικός φαρισαϊσμός,η έλλειψη ηθικών αξιών,τις οποίες ως τότε πωλούν ανερυθρίαστα και η παραβίαση του Ποινικού νόμου με την ακρετές φορές ωμή συγκάλυψη εγκλημάτων.

Αυτό δεν συμβαίνει στο όνομα κάποιας προσωπικής φιλίας που υπερβαίνει τα εσκαμμένα,αλλά στο όνομα της διατήρησης της νομής και κατοχής των ελληνικών κρατικών Ταμμείων από συγκεκριμένες ομάδες,οι οποίες σε πρώτο στάδιο έχουν την πλήρη νομη και κατοχή των κομμάτων που ασκουν την εξουσία.

Οποιος από “ατύχημα” πιαστεί στα πράσα η αποκαλυφθεί τότε αργότερα η γρηγορότερα θα έχει την βπήθεια των άλλων στη συγάλυψη για να μην σπάσει η αλυσσίδα.

Στη λογική αυτή κινήθηκε φυσικά και το ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου και Σημίτη,το οποίο φυσικά δεν είχ εκαμία σχέση με το τρίπτυχο του “Πατρίς,Θρησκεία,Οικογένεια”.Στην ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ πρακτική κινήθηκαν και ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην άσκηση της εξουσίας,Κόμματος που είναι μηδενική η επίσημη σχέση του με το τρίπτυχο,ανεξάρτητα απο το γεγονός ότι μεμονωμένοι φίλοι του μπορεί να κινούνται και στο τρίπτυχο η μέρους του τρίπτυχου.

Παραδείγματα χαρακτηριστικά:

Ο Παν.Παπαληγούρας στενότατος συνεργάτης και υπουργός του Κ.Καραμανλή μετά τη Χούντα στις 27 Φεβρουαρίου του 1958 παραιτήθηκε καταγγέλλοντας επι λέξει: “Το υπουργικό Συμβούλιο έπαυσε να λειτουργεί κατα τους κανόνες του πολιτεύματος και η Βουλή έπαυσε να βουλεύεται”.Επιτίθεται σφοδρά στον Καραμανλή και τον Τζανετάκη μαζί με τον Π.Κανελλόπουλο και παρανομίες.Επίλεκτο μέλος του καραμανλικού περιβάλλοντος και ο Βαρβιτσιώτης,ο οποίος υπερηφανευόταν να λέει ότι από το 1821 και εντεύθεν κάποιος Βαρβιτσιώτης υπήρχε στη Βουλή ή στην Κυβέρνηση

Λίγα χρόνια μετά είναι μαζί στο νέο υπουργικο συμβούλιο και υμνούν ο ένας τον άλλο.Οι Παπανδρέου και ο Κ.Μητσοτάκης τους επιτίθενται σφόδρα με τα χειρότερα.

Η Ενωση Κέντρου με πρωτοβουλία Παπανδρέου παραγράφει στη Βουλή 17-21/6/1965 όλα όσα κατήγγειλε στη δεκαετία του 1955-1965 ως εγκλήματα κατά των δημοσίων ταμείων

Στις καταγγελίες περιλαμβάνεται και η ληστρική διαχείριση της αμερικάνικης βοήθειας,η οποία κατέληξε σε…διωτικά σουπερ μάρκετ και φαρμακεία της εποχής,χρηματοδότες πολιτικών.

Σε πόλη της Ελλάδας είναι ένας κεντρικός δρόμος αφιερωμένος στο όνομα ενός πολιτικού και επιχειρηματία ταυτόχρονα.Κατηγορήθηκε ως όργανο των βρετανικών υπηρεσιών,ξεπλύθηκε απο κάθε κατηγορία,πέθανε τιμώμενος.Μετά θάνατον αποκαλύφθηκε ότι στο Λονδίνο και αλλού είχε τεράστια περιουσία.Γόνος του παντρέυτηκε άφραγκο της πολιτικής και …όλα καλά.Οι φοβερές κατηγορίες έγιναν…δρόμος προς τιμήν του!

Οι Αμερικανός επιτετραμμένος Χ.Μάϊνορ το 1950 γράφει σε έκθεσή του πρός το Στέητ Ντιπάρτμεντ ότι “τα πολιτικά Κόμματα είναι διεφθαρμένα και ανίκανα να κυβερνήσουν καλά τη χώρα”.Την ίδια στιγμή βέβαια Αμερικανοί πολιτικοί και έντυπα έπλεκαν το εγκώμιο σε Έλληνες πολιτικούς και κυβερνήσεις γιατί το επέβαλε η σκοπιμότητα του ελέγχου επι αυτών.Το “δόγμα” ήταν και είναι διεθνώς “‘οσο πιο διεφθαρμένος είναι κάποιος τόσο πιο πολύ ελέγχεται και επιβάλλεται να τον διαδεχθεί κάποιος εξίσου διεφθαρμένος,αν όχι μέλος της οικογένειάς του,το οποίο απολαμβάνει,εκβιαζόμενο, τους καρπούς της διαφθοράς”.

Η λίστα Λαγκάρντ είναι πολύ διδακτική γιαυτό το παλαιό δόγμα

Περνούν τα χρόνια.Ο Χρ.Πασαλάρης επι δεκαετίες διευθυντής ΜΜΕ και πάντα συνομιλητής των Καραμανλή,Παπανδρέου,Μητσοτάκη λόγω θέσεων.Όπως έγραψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κατά τον θανατό του(3/2018) τιμήθηκε από τους πάντες(Ακαδημία,Ιπεκτσί,κ.α.) ως κορυφαίος μετά το 1990 και σταδιακά.Αποκορύφωμα: Η Βουλή το 1999 επι Σημίτη καθιέρωσε “ετήσιο βραβείο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ αρθρογραφίας Χρήστου Πασαλάρη”

Αυτός ο κορυφαίος έγραφε στις 28/1/1995:

“Η πολιτική εκπόρνευση και ο επιχειρηματικός γκαγκστερισμός σφραγίζουν οδυνηρά την πολιτική ζωή της χώρας μας.Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι κάποιοι απο τους μεγιστάνες των ΜΜΕ είναι μπερδεμένοι σε κολοσσιαίες εργοληπτικές συναλλαγές ότι αποτελούν “κέντρα και κυκλώματα που ανεβοκατεβάζουν πρωθυπουργούς…”

Αφού στη συνέχεια τον βράβευσαν οι πολιτικοί ΜΗΔΕΝΟΣ αντιλέγοντος,προφανώς το συνυπέγραψαν το άρθρο για την πολιτική  εκπόρνευση και τον γκαγκστερισμό.

Κοιτάζουμε σήμερα γύρω μας.

Πρωθυπουργός είναι ο Κυρ.Μητσοτάκης.Στα κάλαντα έχει δίπλα του τον γυιό του Κώστα Μητσοτάκη.Προφανώς τον συστήνει ως ΠΟΛΙΤΙΚΟ διάδοχο γιαυτό και τον κράτησε αφού αποχώρησαν η μητέρα και οι αδελφές του.

Ο ίδιος με δηλώσεις του,αυτές τις ημέρες,ευχαριστεί ευρωπαϊκά και διεθνή έντυπα γιατί γράφουν “τα καλύτερα για την Ελλάδα” που ο ίδιος έφτιαξε με την πρωθυπουργία του.Ιδιαίτερα αναφέρονται στην γερμανική “Μπίλντ”,μια εφημερίδα παντελώς αναξιόπιστη απο πλευράς σοβαρότητας πολιτικής,αλλά εφημερίδα που ψάχνει τον εντυπωσιασμό ευθυγραμμιζόμενη όμως σε κρίσιμες στιγμές με την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης.Ιδιαίτερα την εποχή της ΖΗΜΕΝΣ,της ΝΟΒΑΡΤΙΣ κλπ έσερνε στους Έλληνες ερευνητές τα χίλια μύρια.

Εγραψε προχθές η “Μπίλντ” για το “γαλανόλευκο θαύμα”.

Λίγοι πρόσεξαν ότι υμνεί το “επενδυτικό κλίμα”.Αυτό ακριβώς στο οποίο θριάμβευσαν με τις γνωστές μεθόδους της μίζας σε πολιτικούς η ΖΗΜΕΝΣ,η ΝΟΒΑΡΤΙΣ,τα εξοπλιστικά κλπ.Ακόμα πιο λίγοι πρόσεξαν ότι σιχτιρίζει στο ΙΔΙΟ άρθρο την Ελλάδα και άρα την ελληνική κυβέρνηση “για την αχτύπητη και καλπάζουσα φοροδιαφυγή,την οποία καμία κυβέρνηση δεν περιόρισε”.

Ακόμα,ακόμα πιο λίγοι θα σκεφτούν ότι φοροδιαφεύγουν αυτοί με τις βίλες και τα σκάφη και τη μεγάλη περιουσία και όχι το μέγα ποσοστό του ελληνικού λαού που ζει “πιο φτωχά και πιο περιορισμένα από όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς”,όπως παρατηρεί και η ίδια η “Μπίλντ” σε άλλες αναφορές της στην Ελλάδα.

Κοιτώντας γύρω μας σταματάει το μάτι μας σε ένα φοβερό κείμενο που υπογράφει ο δημοτικός συμβουλος Γλυφάδας Γιάχος.

Η Γλυφάδα είναι Δήμος των Μητσοτάκηδων και των Βαρβιτσιώτηδων.Δήμαρχος ο Παπανικολάου της ΟΝΝΕΔ, κουμπάρος του Κώστα Καραμανλή.

Το κείμενο του Γιάχου αναφέρεται σε κάποιον Καραχάλιο,ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό προχθές,επειδή τον δολοφόνησε ο 16χρονος γυιός του λέγοντας ότι αιτία ήταν ο βίαιος χαρακτήρας του κλπ.

Αυτός ο Καραχάλιος όμως ήταν πασίγνωστος στη Γλυφάδα και μεγάλο μέγεθος εκεί και ας μην τον γνωρίζαμε οι λοιποί.

Λάθρα η όχι είχε καταφέρει να φωτογραφίζεται ως μέγεθος:

Είχε καταφέρει να βγάλει και τοπική εφημερίδα και το σάϊτ “Η τσούχτρα των νοτίων προαστείων”.

Μπαίνει κανείς και μένει άναυδος.Είναι τυπικό σάϊτ του “πατρίδα,θρησκεία,οικογένεια”Ολοι μέσα από κατάλληλα επιλεγμένες φωτογραφίες τρώνε τις σφαλιάρες του.Ομως προσέξαμε ότι μεταξύ αυτών που τρώνε σφαλιάρα είκαι και η υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη,κόρη του δασκάλου μας Γιάννη και στενού συνεργάτη του Κώστα Μητσοτάκη.

Σφαλιάρες και ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης για τη δολοφονία του Καργιώτη στο πλοίο της ΑΤΤΙΚΑ-Τράπεζας Πειραιώς…

Σφαλιάρες οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι ΠΑΣΟΚΟΙ γιατί προφανώς δεν ανήκουν στο τρίπτυχο “Πατρίς,θρησκεία,οικογένεια”…

Τιμητικά εμφανίζονται εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης,ο πρώην υπουργός Θεοδωρικάκος,ο Δήμαρχος Γλυφάδας.

Ο δημοτικός συμβουλος Γλυφάδας Γιάχος γράφει φοβερά και απίστευτα πράγματα για έκνομη δράση αυτού του νεκρού σήμερα και ότι τα έχει υποστεί ο ίδιος.

Ανθρωποι του περιβάλλοντός του δημοτικού συμβούλου Γιάχου λένε ότι θα ζητηθεί άρση του απορρήτου των τηλεφώνων του για να διαπιστωθούν οι υπόγειες συνεργασίες του και που ακριβώς ήταν η πραγματική έδρα των δραστηριοτήτων του.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα,σαν να μην άλλαξε τίποτα από τη μακρινή δεκαετία του 1950,το 1995…

Λάθος!..

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος φλωρίδης φτιάχνει νέους αυστηρούς νόμους για να κάνει πράξη “τον ήλιον της Δικαιοσύνης”…

Αρα θα ρίξει φως στα βάθη αυτής της ιστορίας της Γλυφάδας;

Ώσπου να το διαπιστώσουμε,μέρες που είναι χαρούμενες,ας τα διαβάσουμε (και)αυτά με τον Τοτό…

Υ.Γ.Εσείς βέβαια κοτώντας γύρω σας σήμερα μπορείτε να καταλήξετε στα δικά σας συμπεράσματα.Και μπορεί να είναι και το συμπέρασμα ότι αυτά που μόλις διαβάσατε είναι αβάσιμα,βλακείες,μπούρδες…

Χρόνια σας πολλά σε κάθε περίπτωση!