Αρχική Δικαιοσυνη Φοβερή επίθεση γερμανών στον Μητσοτάκη για διαφθορά! Τα σουξέ της Αικατ.Σακελλαροπούλου,ο...

Φοβερή επίθεση γερμανών στον Μητσοτάκη για διαφθορά! Τα σουξέ της Αικατ.Σακελλαροπούλου,ο Παπούλιας,η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,το κωλόσπιτο ,το ΔΝΤ και ο Προκόπης που αρνήθηκε να…

2005

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Προσέξτε το παρακάτω σκίτσο:

 

Ποιό είναι το θέμα στο σκίτσο;

Αυτό που ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος κάποτε για να το υποβαθμίσει είχε πει στην “Αυριανή” ,όπου είχε καθημερινό άρθρο και εκπομπή στον οικείο τηλεοπτικό σταθμό:

“Διάφορες πατσαβούρες,δηλαδή  ο “Ελεύθερος Τύπος” . ξεσηκώνει τον κόσμο και συκοφαντούν τον Ανδρέα ,τον πιο φτωχό πρωθυπουργό της χώρας για το σπίτι που πήρε φτηνά και με δανεικά από φίλους.Προσπαθούν να τον χτυπήσουν για ένα ανύπαρκτο θέμα,για ένα κωλόσπιτο…”

Το σκίτσο όπως καταλάβατε είναι σχόλιο για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια.Ο αξιοπρεπής Κάρολος, τότε Υπουργός, δεν αρνήθηκε να εμφανισθεί εικονικά ως δανειστής 10 εκατομμυρίων δραχμών,δηλαδή περίπου 28.000 ευρώ σήμερα,ώστε ο Ανδρέας να εμφανιστεί ότι αγόρασε κανονικά και με νόμο του “πόθεν έσχες”το “κωλόσπιτο”αυτό στην Εκάλη,στο οποίο η Μιμή έκανε …6  …κωλομαιζονέτες στη συνέχεια!

Το σκίτσο δεν το έκανε ο “Ελεύθερος Τύπος”,αλλά η σοβαρή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(Πετρουλάκης) επαναφέρει- με τον Παπούλια ακόμα άταφο- αυτό το θέμα, για το οποίο σύσσωμοι μας αποδοκίμαζαν το 1988-1994 και κίτρινους μας ανέβαζαν ολοκίτρινους μας κατέβαζαν.Γιατί ρωτούσαμε για το “πόθεν έσχες” ,το οποίο μετέτρεψαν σε “πόθεν αίσχος” στην πράξη.

Τότε εμείς ρωτούσαμε ακόμα γιατί σιωπούσε και δεν διεκδικούσε τίποτα απο τις…μαιζονέτες η Μαργαρίτα που φαινόταν να έφυγε μετά 50 χρόνια γάμου χωρίς δεκάρα τσακιστή.

Επρεπε να φτάσουμε στο 2015-2018 να χάσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αθήνα δύο θηριώδεις δίκες από τον δημιουργό της λίστας Λαγκάρντ Φαλσιανί για να καταλάβουμε.Ο Φαλσιανί είχε πει-γράψει σε βιβλίο ότι ο Γιώργος εκβιαζόταν από Μέρκελ κλπ, διότι στον μέγα λογαριασμό των 580 εκατομ ευρώ της λίστας Λαγκάρντ εντοπίζεται και η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Ο Γιώργος είναι ο πρωθυπουργός που εκβιάστηκε για να μην κάνει δημοψήφισμα και να φέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τον απεχθή Τόμσεν δίπλα στον απεχθή Σόϊμπλε το 2010.Τότε ο Κάρολος Παπούλιας ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες μας τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και ένας μακαρίτης που ήταν κορυφαίος δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου ,ευρισκόμενοι σε απόγνωση και βλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί αν και χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του πήγαν στο προεδρικό Μέγαρο και έκαναν όλοκληρη παράσταση.Είπαν στον Παπούλια να μην υπογράψει την έλευση του Ταμείου.

Εκείνος όμως  τελικά υπέγραψε την έλευσή του “γιατί αυτή ήταν η απόφαση της κυβέρνησης”…

Και έτσι ήρθε η φτώχεια και των γονέων…Αλά όχι των …γόνων!!!Οι οποίοι παίζουν τα εκατομμύρια …κομπολόϊ

Δούλεμα στο πόπολο.Νομίζουμε ότι αυτό το θέμαμε τις χαμένες δίκες του Γιώργου και το αντικείμενό τους δεν το έχει ανακαλύψει ακόμα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,αλλά είμαστε βέβαιοι ότι εκεί κατά το 2045-2046 θα κάνει κάποιο σκίτσο …Ζωή νάχει η…Μαργαρίτα!

Δεν γράφουμε παραπάνω για να μην μας πιάσει στο στόμα της η Αικατερίνη η Μικρή ,η οποία στην κηδεία του Καρόλου μας μίλησε για λαϊκισμούς και τα ρέστα,όχι στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, διότι στα συμβόλαια αγοράς του σπιτιού της  δεν λέει πουθενά ότι χρωστάει έστω και ευρώ.

Η Αικατερίνη επελέγη από τον Κυριάκο το Γενάρη του 2020.Ηταν η δεύτερη επιλογή  κορυφαίου απο το Μεταξουργείο.Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2019  ο Λιγνάδης,ο οποίος θα δικαστεί οσονούπω για βιασμούς και διάφορα άλλα αίσχη σε βαθμό κακουργήματος.

Τότε,το καλοκαίρι του 2019 η Αικατερίνη η Μικρή ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και είχε μια άριστη σχέση με τον Αντιπρόεδρο Ευστρατίου, ο οποίος τώρα παραιτήθηκε(μη χάσουμε και τη σύνταξη…)μετά το πρωτοφανές θέμα με τους νεαρούς και τα ναρκωτικά,το οποίο στη συνέχεια …κατεπνίγη στην μπόχα του…

Πρόεδρο την είχε κάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Με το θάρρος αυτό η Αικατερίνη που μισεί τον λαϊκισμό,εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα,μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Καλογήρου να υπογραφούν άμεσα από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο οι προαγωγές δικαστών στον Αρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Ενδιαφερόταν πολύ να εδραιώσει εκείνους που θεωρούσε εκείνη ικανούς και δικούς της στο ΣτΕ και οι προαγωγές την δευκόλυναν πολύ.Προφανώς τότε η Αικατερίνη άκουγε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έλιωνε απο ικανοποίηση.

Αυτό είναι περισσότερο απο προφανές ,διότι υπήρχε ένας ψηλός που κατακεραύνωνε τον ΣΥΡΙΖΑ και του έλεγε ότι είναι αθλίότητα οι προαγωγές κορυφαίων δικαστών μέσα στην προεκλογική περιόδο που έτρεχε στο τέλος της.

Ο καθηγητής και άριστος Συνταγματολόγος Προκόπης Παυλόπουλος έκανε το αντίθετο από αυτό που έκανε ο ….καραμανλικός στο τέλος Κάρολος Παπούλιας. Είπε ότι δεν υπογράφει κι ας είναι απόφαση της Κυβέρνησης.Ικανοποιήθηκε σφόδρα ο ψηλός που λεγόταν Κυριάκος Μητσοτάκης,δυσαρεστήθηκε σφόδρα η Αικατερίνη η Μικρή και η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (δεν είναι ένας,αλλά πολλοί…ΣΥΡΙΖΑ!)που είχε κάνει τις επιλογές.

Είναι ακριβώς αυτή η Αικατερίνη η Μικρή,αυτή που μισεί τον λαϊκισμό,αυτή που βρήκε τρόπο και χώθηκε στην πολιτική αγκαλιά-επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και την πρότεινε πρόεδρο της Δημοκρατίας επτά μήνες μετά τις αγκαλιές με ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.Καταραμένε λαϊκισμέ ,φέρνεις τούμπα και τα καλύτερα και σοβαρότερα κορίτσια και αγόρια…

Πολύ άτιμη αυτή η γλώσσα του σώματος…

Και ο Κυριάκος είναι γόνος σαν τον Γιώργο και τουλάχιστον το πρόβλημα της ζωής του(εμείς πιστεύουμε για τον τρισεγγόνων του…) το έχει λύσει .Προφανώς το ένατο στυλ του(φωτογραφία) και τα λόγια τα μεγάλα βοήθησαν να  δελεάσει την άβγαλτη και χαμηλοβλεπούσα Αικατερίνη με μια προεδρία,ώστε να την κάνει να μιλάει για λαϊκισμό σε κάθε σπίτι ,κάθε κρεμασμένου…

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος έκοβε βόλτες στα χιόνια των Ζαγοροχωρίων,τα οποία η ΟΥΝΕΣΚΟ ετοιμάζεται να θέσει υπο καθεστώς προστασίας.Και όπως γράφει το ΒΗΜΑ(σήμερα) που ξέρει τι συμβαίνει γύρω του ο Κυριάκος με τη Μαρέβα βλεφάριασαν αγορές ακινήτου και εκεί.

Οχι,ο Παπούλιας,αν και Γιαννιώτης βέρος δεν είχε αγοράσει(φυσικά δεν είχε δώσει δραχμή ως “δανεικά”…) εκεί,ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος θέλει 3-4 ζωές ακόμα για να φύγει απο το διαμέρισμα των 135 τετραγωνικών στην πολυκατοικία του.Ούτε με την προεδρία δεν κατάφερε να το αφήσει για ένα-εστω βράδυ,να νιώσει τα μεγαλεία του κυρ Χρήστου και της Φρόσως.Από την Αικατερίνη ακόομα περιμένουμε επίσημη (όχι μέσω της γειτόνισας Στάη…)διάψευση ότι τα νιώθει αυτά τα μεγαλεία συχνά-πυκνά…

Θα πει κανείς ότι ζηλεύουμε την προκοπή του Μητσοτάκη και θα απαντήσουμε ότι απο αγάπη και σεβασμό στον Στελλάρα γράφουμε τα ελάχιστα για ελόγου του…

Ίσως μας συγκρατεί και η επίθεση των…γερμανών στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η απολύτως έγκυρη γερμανική εφημερίδα ΤΑΖ γράφει ένα κείμενο που δεν έχει γραφεί για κανέναν Ελληνα πρωθυπουργό από γερμανική εφημερίδα.Και αποκαλεί τον Κυριάκο (της Αικατερίνης της Μικρής ή αντιστρόφως,δεν έχουμε θέμα…) τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πρωθυπουργό της χώρας.

Για να μην υποθέσουν εχθροί και φίλοι ότι λαϊκίζουμε διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

“Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει χτίσει μια πραγματική βιομηχανία κρατικών υπαλλήλων. Ποτέ δεν υπήρξαν τόσοι πολλοί λεγόμενοι μετακλητοί, όσο σήμερα.

Στην Ελλάδα, ο 67χρονος Γρηγόρης Ψαριανός, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και κειμενογράφος, έχει αλλάξει κόμμα τόσο συχνά όσο άλλοι αλλάζουν εσώρουχό.

Το 2007 και το 2009 εξελέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο με το τότε μικρό ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης, το ΣΥΡΙΖΑ, το 2012 με το πιο μετριοπαθές κυβερνών κόμμα Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) και το 2015 με το φιλελεύθερο κόμμα Ποτάμι. Τον Ιούλιο του 2019 έθεσε υποψηφιότητα με τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία. Ήθελε να βοηθήσει τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη να διώξει τον τότε αριστερό αρχηγό της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα. «Ο Μητσοτάκης, θα καθαρίσει επιτέλους τον φουσκωμένο κρατικό μηχανισμό», διαβεβαίωνε ο Ψαριανός. Η ΝΔ νίκησε, όμως ο Ψαριανός απέτυχε να εκλεγεί στην Αθήνα. Τότε ήταν ήδη 64 ετών.

Ο Ψαριανός όμως βρήκε τελικά καταφύγιο: Τον Δεκέμβριο του 2020 προσλήφθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τον πρώην προϊστάμενο δικαστή Παναγιώτη Πικραμένο.

Ο Ψαριανός δεν χρειάστηκε να κάνει αίτηση για δουλειά. Πήρε την καλά αμειβόμενη θέση χωρίς προσπάθεια.

Φωτογραφία του 2015.Πήρε τότε το πτυχίο που θα μπορούσε να πάρει το 1980 ,όταν ήταν 25 χρόνων…Αξιοκρατία α λα Κυριάκος…

Επιθυμητά προσόντα: κανένα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη του έδωσε δουλειά. Έτσι απλά.

Ο Ψαριανός είναι ο λεγόμενος μετακλητός. Πρόκειται για κυβερνητικό υπάλληλο στην Ελλάδα που είναι κοντά στο κυβερνών κόμμα. Όσο το κόμμα είναι στην εξουσία, θα παραμένει δημόσιος υπάλληλος. Αν το κόμμα χάσει την εξουσία, θα χάσει και αυτός την κρατική του δουλειά.
Οι μετακλητοί είναι στην πραγματικότητα καθαρά «απόβλητα»: η Ελλάδα έχει σχεδόν 600.000 δημόσιους υπαλλήλους και 10 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι θέσεις εργασίας των μετακλητών συνοδεύονται από έναν γενναιόδωρο μισθό συν τα ειδικά επιδόματα – σημαντικά περισσότερα από όσα κερδίζουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Αυτή η «δουλειά των ονείρων» δίνεται κατά προτίμηση σε συγγενείς δημοσίων λειτουργών ή κομματικούς «στρατιώτες».

Απόδοση και προσόντα; Δεν πειράζει. Μόνο η πίστη και το πόσο στηρίζεις την εξουσία μετράνε.

Μια κουλτούρα μετριότητας

Ο Μητσοτάκης, ο ίδιος γόνος μιας παλιάς πολιτικής δυναστείας, έχει χτίσει μια πραγματική «βιομηχανία μετακλητών» σύμφωνα με το δοκιμασμένο μοντέλο από τη νίκη του στις εκλογές.

Ο Μητσοτάκης οπουδήποτε ρέουν κυβερνητικά κεφάλαια, έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας για πλήθος πιστών οπαδών.

Ο Μητσοτάκης θέτει νέα πρότυπα: ποτέ πριν δεν υπήρξαν τόσοι πολλοί μετακλητοί υπάλληλοι στην Ελλάδα όσο σήμερα.

(Ξένη δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη (Δ), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Πολύ άτιμη αυτή η γλώσσα του σώματος…

Ο Μητσοτάκης είναι χειρότερος από όλους τους προκατόχους του, χειρότερος και από τον Τσίπρα που ο ίδιος είχε στήσει ένα παρόμοιο σύστημα.

Τον Ιούλιο του 2019, πριν αναλάβει ο Μητσοτάκης, υπήρχαν 1.710 μετακλητοί. Στα τέλη Οκτωβρίου 2021, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε 3.138. Επιπλέον, υπάρχουν 1.641 πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων μυριάδων νομικών προσώπων όπως οι ημιδημόσιες εταιρείες.

Εξάλλου, 14.957 δήθεν ειδικές περιπτώσεις ανήκουν στους μηχανισμούς της ΝΔ που πληρώνονται με χρήματα των φορολογουμένων. Ο στρατός του Μητσοτάκη επίσης κερδίζει όλο και περισσότερα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε έγκαιρα τους μισθούς των Μετακλητών κατά 65 με 70%. Κόστισαν στο δημόσιο ταμείο περί τα 65 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Μόνο οι στενότεροι υπάλληλοι του Μητσοτάκη κόστισαν 16,5 εκατ. ευρώ.

Το κυβερνών κόμμα έχει βαριά χρέη

Ο Μητσοτάκης είχε καταδικάσει έντονα την  πρακτική των μετακλητών όταν ήταν αντιπολίτευση: «30.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά οι κυβερνώντες δεν τους νοιάζονται! Οι μόνοι που τα πάνε καλά είναι η κομματική μετακλητή που διέκοψε η κυβέρνηση!

Η αξία των κρατικών συμβάσεων που ανατέθηκαν απευθείας στον ιδιωτικό τομέα από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021 ανήλθε στα 13,55 δισ. ευρώ – το υψηλότερο επίπεδο από το 2010.

Οι κρατικές συμβάσεις ανατέθηκαν από τα υπουργεία και άλλους δημόσιους φορείς σε ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες χωρίς διαγωνισμούς.

Ο Μητσοτάκης πρόσφατα συνέχισε να «φουσκώνει» το μέγεθος της κυβέρνησής του. Τώρα αριθμεί συνολικά 59 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.

Καμία κυβέρνηση στην Αθήνα δεν είχε τόσους πολλούς από το τέλος της δικτατορίας το 1974, χωρίς να περιλαμβάνει τους πολλούς γενικούς γραμματείς στα 19 υπουργεία.

Το ότι η ΝΔ με χρέη 353.906.007,38 ευρώ (από το 2020) είναι αδιαμφισβήτητα το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της Ευρώπης είναι άσχετο για έναν Μετακλήτο.

Αυτό ισχύει και για το γεγονός ότι τα χρέη της ΝΔ αυξήθηκαν κατά 142 εκατ. ευρώ από τις αρχές του 2016 επί κομματικής ηγεσίας Μητσοτάκη και η ΝΔ θα χρειαστεί 170 χρόνια για να ξεπληρώσει όλα της τα χρέη.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο αποτυχημένος βουλευτής και νυν κυβερνητικός υπάλληλος, ρώτησε την τότε κυβέρνηση Σύριζα ως βουλευτής το 2016 «πόσοι μετακλητές υπάρχουν;» και «πόσο κοστίζουν οι κρατικοί εργαζόμενοι στον Έλληνα φορολογούμενο;».

Είναι πλέον μέρος αυτού του συστήματος και ο ίδιος.”

Θυμίζουμε: Ο Κυριάκος φτάνοντας στο έσχατο σημείο αθλιότητας μας είπε ότι δεν ψηφίζει τον Προκόπη Παυλόπουλο ,γιατί δεν πολέμησε πολύ το πελατειακό κράτος.Και αντι αυτού έφερε στο Μέγαρο τον θηλυκό Ψαριαν…,συγνώμη Αικατερίνη,αλλά σε θυμηθήκαμε ξανά διαβάζοντάς για τον “Γλοιγόρη της καρδιάς μας”

ΥΓ1 Ο γόνος είναι Δήμαρχος Αθήνας.Αφού έγραψε σελίδες λαμπρές ως Περιφερειάρχης Στερεάς με Αντιπεριφερειάρχη τον σημερινό Δήμαρχο Λαμίας Καραίσκο ήρθε στην Αθήνα και εξελέγη. Επι των ημερών του ένα γραφείο στην οδό Σόλωνος πληρώνει ρεύμα 215 ευρώ και απο αυτά τα 190 ευρώ είναι υπερ του Δήμου Αθηναίνων.Αυτουνού που συντηρεί τον διαβόητο ραδιοσταθμό και πολλά άλλα.

Διαβάζουμε στον Κώστα Βαξεβάνη ότι θα αλλάξει τα φώτα της Αθήνας και θα κοστίσει η αλλαγή 54 εκατομμύρια ευρώ.Αυτό είναι το 100% του κόστους.Το 10% πόσο μας βγαίνει;Το 20%;Εκπτώσεις δεν έχουμε;

ΥΓ2 Αλήθεια πρύτανη κ.Δημόπουλε θα την κάνετε στην Αθήνα επίτιμη διδάκτορα του Καποδιστριακού την Αικατερίνη τη Μικρή για το περιβάλλον μετά την γνωστή -κατάπτυστη νομικά- απόφαση με την οποία μπήκαν οι ΑΠΕ στα δάση;Γιατί τόση πρεμούρα για Αθήνα;Για να αποκτήσει τίτλο που δεν είχε;Γιατί δεν την κάνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο οποίο φοίτησε;Ξέρει κάτι παραπάνω η παρακάτω από σας;