Αρχική Ελλαδα Ευρωπαίοι Εισαγγελείς:διώξεις για 57 δολοφονίες στα Τέμπη ,το Μαξίμου που ακούει (όσα...

Ευρωπαίοι Εισαγγελείς:διώξεις για 57 δολοφονίες στα Τέμπη ,το Μαξίμου που ακούει (όσα θέλει),ο αποκεφαλισμός της Μάγδας και το θάψιμο δύο μαρτύρων επειδή ήθελαν να προλάβουν τις δολοφονίες…

139

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ένας φίλος απο τη Λάρισα είχε προβλήματα ποινικής και οικονομικής φυσης με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αφού συναντηθήκαμε πήγε και τα εξέθεσε σε εισαγγελέα της Αθήνας.

Οταν γύρισε μας είπε ότι έμεινε άφωνος,γιατί ο εισαγγελέας του μιλούσε για τον αγώνα που κάνει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας!

Τα θυμηθήκαμε γιατί δεν είναι καθόλου άσχετα με το δυστύχημα των Τεμπών.Η ευρωπαϊκή εισαγγελία δια των εδώ εκπροσώπων-στελεχών της άσκησε βαρύτατη ποινική δίωξη σε 23 πρόσωπα,αλλά στην ουσία επειδή η δίωξη αφορά συγκάλυψη,κουκούλωμα των εγκλημάτων που κατέστησαν “γυμνό” το δίκτυο του ΟΣΕ είναι-ουσιαστικά-δίωξη για δολοφονία των 57 ανθρώπων.

Αυτό γίνεται πεποίθηση αν συνυπολογίσει κανείς τα εξής γεγονότα:

1)επι δυο χρόνια η κ.Μάγδα Γεροντίδου στέλεχος της  Εθνικης Αρχής Διαφάνειας έκανε έλεγχο για τα εγκλήματα τα οποία αφήνουν απι χρόνια “γυμνό” το δίκτυο των τρένων.Κατέληξε σε πόρισμα τον Μάϊο του 2021 για ποινικές και αστικές ευθύνες τεράστιες και ότι είχε στηθεί φαγοπότι υπέρ εταιρειών.Την απομάκρυναν απο την έρευνα με…ιμέηλ(email) και η έρευνα πήγε περίπατο.Είναι ακριβώς αυτή η Μάγδα Γεροντίδου που κατέθεσε στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς και εργάζεται πια για τις ευρωπαϊκές ελεγκτικές αρχές και είναι βασικός μοχλός των ποινικών διώξεων.Οταν απομακρύνθηκε με αυτό τον πανάθλιο τρόπο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής ήταν ο Αγγελος Μπίνης.Πιο κάτω θα αναφερθούμε ξανά σε αυτό το πρόσωπο και θα τον δείτε και στις φωτογραφίες.

2)Ο μακροβιότερος βουλευτής της Αχαϊας (δεν είναι κάποιος των Παπανδρέου…)Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε σωρεία ερωτήσεων για την καρδιά ακριβώς αυτού του σκανδάλου.Για την διαβόητη αρχική συμβαση 717 και τις παρατάσεις της,για το φαγοπότι που είχε στηθεί με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται ποτέ το έργο και να είναι πάντα έτοιμα τα τρένα να δολοφονήσουν κόσμο.Στις εκπομπές του ένα στέλεχος του ΟΣΕ και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας,το οποίο έδωσε πολυετείς αγώνες εναντίον της διαφθροάς στο χώρο αυτό.Ο Μάνος Παναγιώτου.

Η φωτογραφία πάνω είναι μία απο μια σειρά ντοκουμέντων που δείχνει ότι όχι μόνο γνώριζαν τα εγκλήματα,γνώριζαν τις καταγγελίες για τα εγκλήματα αυτά και αντι να πράξουν τα νόμιμα έκαναν ό,τι μπορούσαν διακομματικά για να εξαφανίσουν και τις καταγγελίες και τα πρόσωπα,όπως ο Μάνος Παναγιώτου,ο Χρήστος Κατσούλης και εν τέλει η επιθεωρήτρια της Αρχής Διαφάνειας κ.Μάγδα Γεροντίδου η οποία κατήγγειλε στις 3-4 καταθέσεις της στους ευρωπαίους Εισαγγελείς ότι μετά την δια μηνύματος αντικατάστασή της έκαναν διάφορα κόλπα για να μείνουν ατιμώρητα τα εγκλήματα.

Χαρακτηριστική κατάθεσή της:

«Η έκθεση της ΕΑΔ ενώ κατ’ αρχάς αναγνωρίζει τις αντισυμβατικές πράξεις και κυρίως παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων της ΕΡΓΟΣΕ έναντι του αναδόχου, στη συνέχεια αντί να αναλύει τις ζημιογόνες χρονικά και κοστολογικά συνέπειες αυτών των πράξεων, εκτρέπεται σε δίκη προθέσεων των στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ και επικαλείται το σύνολο των δυσχερειών του έργου για να δικαιολογήσει τον μη καταλογισμό των αυτονόητων εκ του αποτελέσματος ευθυνών τους».

Μεταξύ των διωκομένων και στελέχη της Αρχής Διαφάνειας για τον ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ αποκεφαλισμό της κ.Γεροντίδου και των πορισμάτων της,τα οποία τώρα δικαιώνονται.

Στην Αρχη διαφάνειας από το 2019 μέχρι το 2022 ήταν επικεφαλής ο Α.Μπίνης για τον οποίο το “Ντοκουμέντο” έγραφε ότι είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη,συμβουλός του όταν ήταν υπουργός Μεταρρύθμισης και μάλλον και κουμπάρος του.Παραιτήθηκε το 2022 και τον διαδέχθηκε η Αλεξάνδρα Ρογκάκου. Απορία-ερώτημα:Εχει καμία σχέση με τον οικονομικό συντάκτη του ΑΝΤΕΝΝΑ;

Η Ελληνική Δικαιοσύνη παριστάνει την άτεγκτη και σκληρή-κατα καθήκον-έναντι ενοχλητικών δημοσιογράφων η αγιάννηδων της καθημερινότητας.

Χαρακτηριστικό το κατηγορητήριο κατά του γνωστού τηλεοπτικού παρουσιαστή και σχολιαστή Ανδρέα Παπακυριακόπουλου: “να δικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση διότι ανήρτησε σχόλιο που φέρεται ότι προέρχεται από τον Υπουργό Αμυνας Παν.Καμμένο και…” ενώ τα παραπάνω ήταν ψευδή…”

Οπως διαβάζετε ο  Εισαγγελέας τον κατηγορούσε ότι δημοσίευσε σχόλιο ανύπαρκτο!Και όμως ήταν υπαρκτό και άμεσα αποδεικνυόμενο αφού ήταν δημόσιο και ο εισαγγελέας μπορούσε να το δει,όπως όλος ο κόσμος ανά πάσα στιγμή…Αθωώθηκε βέβαια ο κ.Παπακυριακόπουλος,αλλά κάποιος άλλος θα πάθει τα ίδια από τον εν λόγω η κάποιον παρόμοιας νοοτροπίας εισαγγελέα.

Σε άλλο κατηγορητήριο κατά δημοσιογράφου αναφέρεται:”να δικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση διότι συμπεραίνει ότι έμμεσα ασκούνται πιέσεις…”

Συκοφαντία δηλαδή είναι η γνώμη(το συμπέρασμα) που έχει κάποιος στο μυαλό του!!!Φυσικά και αυτή η υπόθεση αφορά δημοσιογράφο και αξιωματούχο…

Είναι η ίδια Δικαιοσύνη που έχωσε στο αρχείο την υπόθεση για την οποία τώρα και η κρατική ΕΡΤ μετέδωσε ότι είναι κορυφαίο σκάνδαλο.Δηλαδή το έγκλημα με τα τρένα,αυτό για το οποίο ασκούνται τώρα αυτές οι βαρύτατες διώξεις απο την ευρωπαϊκή εισαγγελία.

Για να αντιληφθείτε την βαρύτητα των εγκλημάτων που ισοδυναμεί-κατά τη γνώμη μας-με την δολοφονία των 57 θυμάτων στα Τέμπη δημοσιεύουμε ολόκληρη την ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση της ευρωπαίκής εισαγγελίας και εσείς ψάξτε τα ΜΜΕ να δείτε σε πόσα και αν θα δημοσιευθεί ολόκληρη.Αυτό έχει τεράστια σημασία γιατί μόνο αν την διαβάσει κανείς ολόκληρη θα αντιληφθεί το έγκλημα που κουκούλωσαν υπουργοί και δικαιοσύνη τόσα χρόνια με τον αποκεφαλισμό των προαναφερομένων μαρτύρων δια του ενταφιασμού των καταγγελιών και την εξώθησή τους σε κάθε είδους περιθώριο:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ποινική δίωξη σε βάρος 23 υπόπτων συμπεριλαμβανομένων 18 δημοσίων υπαλλήλων, άσκησε η ευρωπαϊκή εισαγγελία για εγκλήματα που αφορούν σιδηροδρομικά συστήματα Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης και οι κατηγορίες αφορούν την περιβόητη Σύμβαση 717, (για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας) και τη μη υλοποίησή της, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει το θέμα «κάτω από το χαλί».

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη Εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι υπεύθυνη για την διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε.

Η έρευνα του Γραφείου των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων (EPPO) της Αθήνας, που ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου 2022, επικεντρώθηκε στις Συμβάσεις για την ανάταξη των συστημάτων Τηλεδιοίκησης και Σηματοδότησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο που υπογράφηκαν μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ -θυγατρικής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), υπεύθυνης για την διαχείριση των Συμβάσεων- και της Αναδόχου Κοινοπραξίας, που αποτελείται από δύο εταιρείες, υπεύθυνες για την εκτέλεση του έργου.

 

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος 23 υπόπτων, συγκεκριμένα:

  • 14 δημοσίων υπαλλήλων της ΕΡΓΟΣΕ, για απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις. Δύο εξ αυτών κατηγορούνται, επίσης, για ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον·
  • 4 δημοσίων υπαλλήλων της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για απιστία κονδυλίων·
  • 5 νομίμων εκπροσώπων και υπαλλήλων της Αναδόχου Κοινοπραξίας, για ηθική αυτουργία σε απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον.

Οι κατηγορίες αφορούν την εκτέλεση της Σύμβασης για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα-Θεσσαλονίκη Προμαχώνας, η οποία υπεγράφη το 2014, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2016 – γνωστή ως “Σύμβαση 717”. Το 2019 υπογράφηκε Συμπληρωματική Σύμβαση σχετικά με το ίδιο έργο, με την οποία τροποποιήθηκε το αρχικό φυσικό αντικείμενο της Σύμβασης 717. Η Συμπληρωματική Σύμβαση προέβλεπε την κατασκευή ενός εντελώς νέου συστήματος Σηματοδότησης με νέες μονάδες τηλεμετρίας, ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία και η μετάδοση δεδομένων μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών, καθώς και από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στα κέντρα ελέγχου.

Και οι δύο Συμβάσεις συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκσυγχρονισμός Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης και εγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ελέγχου Αμαξοστοιχιών (ETCS)», με την συνεισφορά της Ε.Ε. να ανέρχεται σε ποσοστό 85%.

Πλημμελής εκτέλεση των Συμβάσεων

Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν καταδεικνύουν ποινική ευθύνη, για τους ακόλουθους λόγους.

Βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού, οι δύο εταιρείες που αποτελούσαν την Ανάδοχο Κοινοπραξία, αμέσως μετά την υπογραφή της Σύμβασης 717, χώρισαν αυθαίρετα το έργο μεταξύ τους. Η μία από τις εταιρείες ανέλαβε να εκτελέσει το βόρειο τμήμα του έργου, ενώ η δεύτερη εταιρεία ανέλαβε να εκτελέσει το έργο στο μεγαλύτερο τμήμα της σιδηροδρομικής διαδρομής Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέχρι το Πλατύ, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος κοντά στα Τέμπη, όπου σημειώθηκε η θανατηφόρα σιδηροδρομική σύγκρουση στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Επιπλέον, η δεύτερη εταιρεία ανέθεσε την εκπόνηση των τεχνικών μελετών σχετικά με τα συστήματα Σηματοδότησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα-Πλατύ σε μια τρίτη εταιρεία, η οποία δεν διέθετε την απαιτούμενη ειδική τεχνογνωσία -κατά παράβαση των όρων της Σύμβασης, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η ειδική τεχνογνωσία έπρεπε να παρασχεθεί από την δανειοπάροχο εταιρεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση της συμβατικής υποχρέωσης σχετικά με την παροχή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, για την οποία επιβλήθηκε στην ΕΡΓΟΣΕ δημοσιονομική διόρθωση ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε το 2018 από την Ελληνική Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ.).

Ενώ το αρχικό αντικείμενο της Σύμβασης 717 περιελάμβανε την αναβάθμιση των υφιστάμενων Συστημάτων Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης, η Ανάδοχος Κοινοπραξία επιχείρησε να κατασκευάσει ένα εντελώς νέο σύστημα σηματοδότησης με νέες μονάδες τηλεμετρίας. Η ενέργεια αυτή θεωρήθηκε ότι συνιστά παράνομη τροποποίηση της αρχικής Σύμβασης, η οποία οδήγησε σε αδικαιολόγητη αύξηση της αξίας αυτής, που δεν δικαιολογείται από απρόβλεπτες περιστάσεις.

Σύμφωνα με την ποινική έρευνα, χορηγήθηκαν συνολικά επτά παράνομες παρατάσεις της αρχικής Σύμβασης, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ. Για τον λόγο αυτό, μετά την πάροδο περισσότερων από εννέα ετών από την υπογραφή της Σύμβασης 717, το έργο δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί.

Εικάζεται ότι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ, υπεύθυνοι για την διαχείριση του έργου, δήλωσαν σκόπιμα μη ορθά και ελλιπή στοιχεία στην Διαχειριστική Αρχή σχετικά με την ύπαρξη γεγονότων κρίσιμων για την χορήγηση των ενισχύσεων και την έγκριση των παρατάσεων. Ως αποτελέσμα, τα σχετικά αιτήματα εγκρίθηκαν από την Διαχειριστική Αρχή, η οποία κατέβαλε τα κονδύλια στον δικαιούχο, την ΕΡΓΟΣΕ, η οποία στη συνέχεια πλήρωσε την Ανάδοχο Κοινοπραξία.

Επιπλέον, εικάζεται ότι οι υπάλληλοι της Διαχειριστικής Αρχής, που ήταν υπεύθυνη για την διαχείριση των κονδυλίων, ενήργησαν κατά παράβαση των αρχών της χρηστής διαχείρισης αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Έγινε αποδεκτό ότι, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που υπέβαλαν οι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ ήταν προδήλως μη ορθά και ελλιπή, οι δημόσιοι υπάλληλοι της Διαχειριστικής Αρχής ενέκριναν την χορήγηση των αντίστοιχων ενισχύσεων, προκαλώντας ζημία στα οικονομικά συμφέροντα της Ε.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου ύψους άνω των 15,6 εκατ. ευρώ.

Τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται οι κατηγορούμενοι τιμωρούνται με ποινές κάθειρξης έως 10 ετών και χρηματική ποινή.

Η ποινική έρευνα αποκάλυψε, επίσης, γεγονότα που συνιστούν ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος από τους Επιθεωρητές-Ελεγκτές της Ελληνικής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) της Ελλάδας, στους οποίους ανατέθηκε από τις εθνικές Εισαγγελικές Αρχές η διενέργεια ελέγχου σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αποφάσισε να παραπέμψει τη νέα αυτή υπόθεση στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, για τις δικές τους περαιτέρω νόμιμες ενέργειες, δοθέντος ότι τα πραγματικά περιστατικά που αποτελούν το αντικείμενο της νέας αυτής έρευνας δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα εμπίπτον στην αρμοδιότητα του EPPO.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη Εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι υπεύθυνη για την διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε.”

Ο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι σήμερα υπουργός εξωτερικών.Και σήμερα είναι “μόνο” Δεκέμβρης του 2023.

Τον Φλεβάρη του 2023 ο εν λόγω Γεραπετρίτης γαμπρός ζάμπλουτου μετόχου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ήταν Υπουργός Επικρατείας.Αμέσως μετά το δυστύχημα διορίστηκε Υπουργός Μεταφορών στη θέση του Κ.Καραμανλή του Αχιλλέα,τον οποίο εξέθεσε ο Παύλος Πολλάκης τότε παρουσιάζοντας έγραφο που τον κατέκαιε απο πλευράς γνώσης των εγκληματικών προβλημάτων του δικτύου.

Απορία:Γιατί άλλαξε τρία υπουργεία ο Γεραπετρίτης σε ένα χρόνο απολαμβάνοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του Μαξίμου το οποίο,ως καταφαίνεται από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας,ακούει μόνο όσα θέλει;

Πήγε στο καυτό λόγω του εγκλήματος υπουργείο Μεταφορών για να αποκαλύψει τους ενόχους;

Και τότε γιατί τους αποκάλυψε η ευρωπαϊκή εισαγγελία και ενώ εκείνος είχε φύγει απο το Υπουργείο;