Αρχική Αθλητικα Ευρώπη:Θρίαμβος ΠΑΟΚ-Θρύλου,τάρταρα για ΠΑΟ και ΑΕΚ-Νίκη ΠΑΟ στη Βιλερμπάν

Ευρώπη:Θρίαμβος ΠΑΟΚ-Θρύλου,τάρταρα για ΠΑΟ και ΑΕΚ-Νίκη ΠΑΟ στη Βιλερμπάν

57

Ο ΠΑΟΚ είναι μακράν η πιο σταθερή και καλύτερη ομάδα εκτός Ελλάδας τα τελευταία αρκετά χρόνια.Ο Ολυμπιακός τον ακολουθεί,άλλοτε με υψηλές πτήσεις,άλλοτε με χαμηλότερες.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ο δεύτερος Παναθηναϊκός κυρίως εξαιτίας των καλών συνόλων που έφτιαξαν όμως συγκεκριμένοι προπονητές δημιούργησαν προοπτικές για φέτος.Ιδιαίτερα ο ΠΑΟ μετά τον αποκλεισμό της Μαρσέϊγ.

Ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε στον όμιλό του στο Κόνφερενς και πέρασε πρώτος με μια ισοπαλία σε απώλεια.Χθές τσάκισε την Ελσίνκι με 4-2 εύκολα.

 

Ο Ολυμπαικός προκρίθηκε επίσης στο Κόνφερενς τσακίζοντας την Μπάτσκα από την Σερβία με 5-2 εύκολα.Η Μπάτσκα έμεινε με 10 παίκτες στο 60 αλλά το σκορ ήταν ήδη 4-1.

Η ΑΕΚ έχασε στον αγώνα που θεώρησε τελικό στην Ολλανδία απο τον Αγιαξ με 3-1 και το σκορ μπορούσε να είναι μεγαλύτερο σε βάρος της αν ο Άκπομ(πρώην του ΠΑΟΚ…)δεν έχανε μοναδική ευκαιρία για 4-1.

Η ΑΕΚ δεν άξιζε και αγωνιστικά να προκριθεί σε βάρος του Αγιαξ.

Αντίθετα η Μακάμπι Χάϊφα θα έχει να θυμάται ότι όχι μόνο προκρίθηκε,αλλά νίκησε στην έδρα του ΠΑΟ σε έναν αγώνα που είχε ισοπεδωθεί και έπαιζε στην περιοχή της.

Το βλακώδες ξεκίνημα του ΠΑΟ την άφησε σε μία μοναδική επίθεση να βάλει γκολ με κεφαλιά και στο β ημίχρονο σε μία επίσης μοναδική επίθεση και άτυχο γλίστρημα του Βαγιαννίδη να πετύχει το 2-0.Ο ΠΑΟ έχει αποτελεσματικό μόνο τον Ιωαννίδη,ο οποίος ξανάβαλε γκολ στο 89 αλλά το ένα ακόμα που ήθελε δεν μπήκε.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟ-ΙΤΟΥΔΗΣ

Ο Αταμάν άφησε τον Σλούκα να γίνει…Σλούκας,δηλαδή ο παίκτης που σε διάρκεια αγώνα και όχι σε 2λεπτα ανακατεύει τον αντίπαλο,βρίσκει ρυθμό και σουτ και στο ανακάτεμα θα βγάλει παίκτες για πάρε-βάλε.

Επαιξε 34 λεπτά στη Λυών και η φιλόδοξη γαλλική ομάδα δεν κατάφερε παρά μόνο να ισοφαρίσει στην τέταρτη περίοδο γυρίζοντας από -16 π’οντους,αλλά ξαναμπήκε ο Σλούκας και με ρεκόρ σε ασίστ (12) και 18 πόντους οδήγησε δίνοντας ευακρίες στον Γρκιγκόνις να δείξει ότι είναι πάντα ο καλύτερος Λιθουανός σουτέρ και στον Μήτογλου να δείξει ότι μαζί με τον Λεσόρ και τον (έκπληξη ευχάριστη χθες)Αντετοκούνμπο να λυγίσουν όποια άμυνα.

Αρκεί να έχουν συνέχεια στην επόμενη διπλή αγωνιστική της εβδομάδας στο Μονακό και στο Μιλάνο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποτελεί παρελθόν από τη Φενέρ ,όπου δεν μπόρεσε να κάνει όσα ο Ομπράντοβιτς και όσα έκανε στην ΤΣΣΚΑ.Διάδοχός του ο Σάρας Γιασικεβίτσιους,ο οποίος  μετά την Μπαρτσελόνα πάει πάλι σε υψηλή πτήση.Το ίδιο αναμένεται και με τον Ιτούδη καθώς είναι πολλές φιλόδοξες ομάδες που δεν πάνε καλά και μάλλον θα τον καλέσουν.