Αρχική Αθλητικα Επικά ματς κυπέλλου στην Ευρώπη,παγωμένα και μίζερα ντέρμπι κυπέλλου στην Ελλάδα

Επικά ματς κυπέλλου στην Ευρώπη,παγωμένα και μίζερα ντέρμπι κυπέλλου στην Ελλάδα

69

 

Από τη μία πλευρά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα επικά ματς σε πρωταθλήματα που δεν έχουν σχέση με το μαφιόζικο και βρόμικο ελληνικό πρωτάθλημα,το οποίο κανοναρχείται ΜΟΝΟ από την πολιτικη σκήνη και σε καμία περίπτωση από επιχειρηματίες όσο ισχυροί(θυμηθείτε τον “δισεκατομμυριούχο” Βγενόπουλο…)και αν δείχνουν.

Από τη μία η Ρεάλ,η Λίβερπουλ,η μπάγερν και από την άλλη το πάλαι ποτέ ΠΟΚ και η Θεσσαλονίκη.

Και εμείς κύπελλο και οι έξω κύπελλα.Εμείς με τα άδεια παγωμένα,θλιβερά,αποκρουστικά γήπεδα και απο την άλλη γήπεδα γεμάτα με νεαρές και ηλικιωμένες κυρίες κατευθείαν απο το…κομμωτήριο για διασκέδαση.Εμείς για κανένα φόνο,κανέναν ακρωτηριασμό και αρκετό ξύλο.

Ο διεθνής γάλλος Αντουάν Γκριεζμάν έγινε ο ήρωας της Μαδρίτης.Της Ατλέτικο με τον ισόβιο αργεντίνο προπονητή.Στο ματς με τη Ρεάλ για το σουπερ κάπ έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης.Η Ρεάλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον ημιτελικό του ισπανικού Super Cup με 5-3 στην παράταση (3-3 ο κανονικός αγώνας), στο κορυφαίο ματς του 2024 που διεξήχθη στο KSU Stadium του Ριάντ, αλλά κι ένα από τα καλύτερα μεταξύ των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις που έχουν συναντηθεί έως τώρα.

Ο Γκριεσμάν πέτυχε το 2-2 και έφτασε τα 174 με την φανέλα των «ροχιμπλάνκος», αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Λουίς Αραγονές (173) .Ετσι έγινε πια ο κορυφαίος σκόρερ στα χρονικά του συλλόγου!

Ο Ρούντιγκερ στο 78΄ με αυτογκόλ έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, αλλά και πάλι η «βασίλισσα» δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με το γκολ του Καρβαχάλ στο 85 έγινε το 3-3 και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Ρεάλ πανηγύρισε στο φινάλε του με 5-3.

Η Λίβερπουλ νίκησε για το κύπελλο με ανατροπή 2-1 τη Φούλαμ,η Λάτσιο απέκλεισε στο ντέρμπι τη Ρόμα και η Αταλάντα την Μίλαν στο Μιλάνο.

Στη φτωχογειτονιά μας τα αποτελέσματα άνευ άλλων σχολίων καθ΄ςω έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις στα πολιτικοαθλητικά πράγματα:

ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-1,ΑΕΚ -Άρης 0-0,Βόλος -ΠΑΟΚ 0-1 και Σέρρες-Αστέρας 1-1

MΠΑΣΚΕΤ

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο εντυπωσίασε με την τάπα της χρονιάς στο ΟΑΚΑ,αλλά και με τα άριστα και σεμνά ελληνικά του στο τέλος του νικηφόρου(83-76) για τον ΠΑΟ και τον Αταμάν παιχνίδι με την πρώην του Αταμάν,την Εφές.Καλύτερος του παιχνιδιού ο Γκριγκόνις με 7-9 τρίποντα και 24 πόντους.Στο τέλος άφησε αιχμές για εκέινους που τον θεωρούσαν άχρηστο πέρυσι,ενώ φέτος είναι στυλοβάτης του ΠΑΟ που είναι στην τετράδα.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός αν και πάλεψε στη Βαρκελώνη φαινόταν ότι ήταν ένα βήμα πίσω και ηττήθηκε με 86-78.Κρατάει όμως θέση στην 8άδα.