Αρχική Αθλητικα Εντυπωσίασαν την ποδοσφαιρική Ευρώπη Παναθηναϊκός(επική πρόκριση) και ΑΕΚ

Εντυπωσίασαν την ποδοσφαιρική Ευρώπη Παναθηναϊκός(επική πρόκριση) και ΑΕΚ

423

 

Ο Παναθηναϊκός με αρχική ενδεκάδα 10 ξένων παικτών(στη συνέχεια έπαιξε και δεύτερος Ελληνας) εντυπωσίασε την ποδοσφαιρική Ευρώπη αποκλείοντας μέσα στο φημισμένο Βελοντρόμ της Μασσαλίας την πολύφερνη γαλλική “νύφη” του Τσάμπιονς Λίγκ.

H AEK έπαιξε για παραπάνω απο μια ώρα με 11 ξένους παίκτες στο Ζάγκρεμπ με τη Δυναμό,στη σκιά του φόνου του Μιχάλη Κατσουρή.

Προς το τέλος έβαλε τον Κώστα Γαλανόπουλο και τον Πέτρο Μάνταλο και ενώ το σκορ ήταν 1-1 με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει με τον  Ελβετό Τσούμπερ.Ο ένας από τους δυο Έλληνες που χρησιμοποιήθηκαν,ο Γαλανόπουλος καθόρισε το μάτς βάζοντας στο 90 το 2-1.Η ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Παναθηναϊκός την μιμήθηκε παρά…1.Εβαλε τον Βαγιαννίδη,ανάμεσα σε 10 ξένους στη Μασσαλία.Εφαγε γκολ στα 100 πρώτα δευτερόλεπτα και όταν ο διαιτητής έδειξε δυο λεπτά καθυστερήσεις έφαγε και δεύτερο μερικά δευτερόλεπτα μετά το ξεκίνημα των καθυστερήσεων.Από τον διάσημο ,αλλά στα 34 Ομπαμεγιάγκ και τα δύο και ιδιαίτερα δύσκολα.Ως τότε ο ΠΑΟ  απλώς αμυνόταν και μάλιστα με κάκιστο τρόπο.

Στο β ημιχρονο ,άλλος Παναθηναϊκός,μάλιστα με μια μόνο αλλαγή… κΕπικράτησε στο γήπεδο,απειλούσε,αλλά δεν φαινόταν ικανός για πρόκριση.

Ιδιαίτερα απειλητικός έγινε προς το τέλος με τις ίδιες αλλαγές που έκανε και στην Αθήνα και κέρδισε την Μαρσέϊγ.Στις καθυστερήσεις ο μοιραίος για την Μαρσέίγ Γκεντουζί που μπήκε αλλαγή για να “παγώσει” το παιχνίδι έκανε πέναλτυ στον  κροάτη Γεντβάϊ.

Ο Φώτης Ιωαννίδης εκτέλεσε τον τερματοφύλακα της Μαρσέϊγ και αφού και η παράταση ήταν 2-1 ο πανικόβλητος και προφανώς ακατάλληλος για επίπεδο Μαρσέϊγ Ισπανός προπονητής Μαρσελίνο άλλαξε τερμαφύλακα 2 δευτερόλεπτα πριν την λήξη και έβαλε “ειδικό” που έφερε από την Ισπανία για τα πέναλτυ.

Δεν έπιασε ούτε ένα…Ο Ιταλός Μπρινιόλι έπιασε το πρώτο του μοιραίου Γκεντουζί και ο σερβος Μπλαντένοβιτς έβαλε το τελευταίο και καθοριστικό και ο Παναθηναϊκός αν αποκλείσει και την πορτογαλική Μπράγκα(σοβαρότερη απο τη Μαρσέϊγ και με αληθινό προπονητή) πάει στους χρυσοφόρους,για τον Αλαφούζο,ομίλους…

ΑΓΓΛΙΑ

Στη φημισμένη Λίβερπουλ ο φημισμένος Σαλλάχ έφτυσε τον φημισμένο προπονητή του Κλοπ όταν τον έκανε αλλαγή σττα 20 λεπτά πριν το τέλος και θα έχουμε “οργανα” μετά και το 1-1 με την Τσέλσι εκτός.Ο Τσιμίκας τα έβλεπε από τον πάγκο.

Η Σίτυ κέρδισε στην πρεμιέρα εύκολα 2-0 και έρχεται στην Αθήνα για τον τελικό με τη Σεββίλη σήμερα Τετάρτη.

Η Αρσεναλ ,επίσης κέρδισε την Νότιγχαμ πιο δύσκολα με 2-1 και η Μάντσεστερ(μία είναι η Μάντσεστερ)με τον αστείο προπονητή καρδιοχτύπησε από τη Γούλβς στο “θέατρο των ονείρων”.Κέρδισε τελικά με μια κεφαλιά αμουντικού…

Προφανώς αν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες πάρουν “μυρωδιά”τον Γιοβάνοβιτς του ΠΑΟ θα αποκτήσουν και προπονητή…Εστω τον Αλμέϊδα που ακόμα δίνει εξετάσεις…