Αρχική Αθλητικα Ελληνικό πρωτάθλημα:Αποτελέσματα,γκολ και παρασκήνια!Τι έκαναν οι μεγάλοι στο εξωτερικό.

Ελληνικό πρωτάθλημα:Αποτελέσματα,γκολ και παρασκήνια!Τι έκαναν οι μεγάλοι στο εξωτερικό.

775

 

H Μπάγερν έμεινε στο 18ο λεπτό με 10 πάικτες στο γήπεδό της απέναντι στην καλή Στουγκάρδη που είναι στην 8η θέση της βαθμολογίας και έχει στόπερ τον δικό μας Μαυροπάνο ,δανεικό απο την Αρσεναλ,όπου πήγε από τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Μόλις έμεινε με 10 παίκτες έπιασε δουλειά ο Λεβαντόφσκι.Με χατ τρικ του Πολωνού η Μπάγερν νίκησε 4-0.

Ο Ολυμπιακός είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα,τα τελευταία χρόνια,επειδή έχει τον Φορτούνη και αγοράζει καμιά 10αριά ξένους από το προτελευταίο ράφι,ενώ οι άλλες ελληνικές αγοράζουν από ράφια του υπογείου και έτσι στους τυφλούς ξέρετε ποιός βασιλεύει.

Αν ήταν σουπερ ομαδάρα ο Ολυμπιακός και ευρωπαϊκού επιπέδου τα τελευταία χρόνια που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα του είχε δώσει ώθηση προς τα πάνω.Με τον αρρωστημένο ανταγωνισμό όμως,το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε και οι ομάδες μας θα είναι και ελάχιστες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και θα παίζουν προκριματικά από τον Ιούνιο μαζί με ένα σωρό ερασιτέχνες.

Το να βάλει γκολ ο Ολυμπιακός στον Κουέστα  και στον Αρη δεν είναι είδηση.Είδηση θα ήταν αν δεν έβαζε.Αν και έπαιξε ένα ημίχρονο και κάτι(από το 41ο) με 10 παικτες ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αρη 1-0 με γκολ του Μασούρα στο 38′ από ασίστ του Μπουχαλάκη.

Η αποβολή βοήθησε να είναι και ο Αρης ευχαριστημένος αφού στο β ημίχρονο είχε 70%(!)κατοχή μπάλλας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (90΄+ Καμαρά), Λαλά, Μασούρας (80΄ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (88΄ Κάιπερς), Μπρούμα (46΄ Ανδρούτσος)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάκιτς (60΄ Ιωάννου), Τζέγκο, Σάσα, Μπρούνο (73΄ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόλιο (46΄ Μάνος), Γκάμα, Μαντσίνι.

Ο παππουλάκος Μπόλονι γύρισε το βράδυ στο σπίτι και όταν η συζυγός του τον ρώτησε τι έγινε απάντησε:

“Η νέα γενιά δεν ακούει τίποτα.Οσο και να φωνάζω αυτά τα παλιόπαιδα κάνουν τα δικά τους”

“Τι έκαναν πάλι;” τον ξαναρώτησε.

“Εγώ τους είπα να προσέχουν την άμυνα αφού κερδίζαμε 2-0 στο 83 στην Τρίπολη και αυτά γύρισαν όλα μέσα και λίγο έξω απο την περιοχή μας”.

Ετσι έγινε.

Ο  Αστέρας είχε σέντερ φορ και τον τερματοφύλακα και το γήπεδο πίσω άδειο γιατί είχε δει ότι ο Μπόλονι,όπως όλα τα ηλικιωμένα άτομα φοβόταν και ναι μεν έκανε κάτι νοήματα,αλλά οι παίκτες του συνήθισαν να μην ξέρει τι εννοεί…

Ο ΠΑΟ μετά το 70 αφού έβαλε δυο γκολ ο άχρηστος κατά τον Μπόλονι Μακέντα γύρισαν πίσω.Καθώς δεν υπάρχει αξιοπρεπής καθοδήγηση από τον ανύπαρκτο πάγκο ο ΠΑΟ έμοιαζε με ιταλική ομαδούλα της δεκαετίας του 1950.Ολοι πίσω και έπεφταν κάτω κάθε 2-3 λεπτά για καθυστερήσεις και για να χαλάσουν το ρυθμό του Αστέρα που βρήκε άδειο γήπεδο και έτρεχε.

Ο Αστέρας αφού έβαλε γκολ στο 83 ισοφάρισε 15 δευτερόλεπτα πριν τελειώσουν οι καθυστερήσεις των…καθυστερήσεων από τους δήθεν τραυματισμούς παικτών του ΠΑΟ.Τελικό 2-2.

Η θεαματική Νεμεσις ήρθε από τον τερμαφύλακα Παπαδόπουλο, ο οποίος αφού και ο 11ος παίκτης του ΠΑΟ ήταν μέσα στην περιοχή ,ελλείψει πάγκου,έπαιζε σεντερ φορ μαζί με όλους τους στόπερ του Αστέρα!Εβαλε ένα θεαματικό γκολ και στο τέλος δήλωσε:

“Θα σας μιλήσω ειλικρινά. Ο Παναθηναϊκός είναι μια τεράστια ομάδα και τον σέβομαι απεριόριστα. Το να παριστάνουν οι παίκτες του τους τραυματίες είναι κάτι που μικραίνει τον σύλλογο, για αυτό και εγώ έκανα ό,τι έκανα γιατί είχα νευριάσει με όλα αυτά, για αντίποινα. Πρέπει να τηρείται το fair play, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά και ο καλύτερος ας κερδίσει, παιχνίδι είναι, ψυχαγωγία».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Τασουλής (72’ Άλβαρες), Βαλιέντε, Μπελόκ (72’ Ιγκλέσιας), Κρέσπι (63’ Λέο Τιλίκα), Ριέρα (85’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Σίτο (63’ Αλί Μπαμπά), Λουίς Φερνάντεθ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (82’ Αθανασακόπουλος), Αγιούμπ (74’ Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Μακέντα (81’ Ιωαννίδης).

Συμβαίνουν και στα καλύτερα τα σπίτια.Καθώς πολλαπλασιάζονται τα ρεπορτάζ ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο απογοητεύτηκε από τον αποκλεισμό της Γιουβέντους στα Τσάμπιονς Λίγκ και θέλει να φύγει.Η νοοτροπία έχει χαλάσει θεαματικά στη “Μεγάλη Κυρία” και σήμερα ενώ είχε ευκαιρία να φτάσει στη δεύτερη θέση,αλλά λίγες για πρωτάθλημα,έχασε στο γήπεδό της από την ουραγό Μπενεβέντο 1-0!

Η Μάντσεστερ Γιουναίτεντ αφού απέκλεισε στο Μιλάνο την Μίλαν γύρισε στο “νησί” και αποκλείστηκε από τη Λέστερ στο κύπελλο Αγγλίας με 3-1.Λίγο νωρίτερα για το πρωτάθλημα η Αρσεναλ βρέθηκε να χάνει 3-0 στο μισάωρο από την Γουέστ Χάμ.Τελικά ισοφάρισε 3-3!!!Από τα 6 γκολ τα πέντε τα έβαλαν όμως παίκτες της Γουέστ Χάμ,τρία στην Αρσεναλ και δυο στη δική τους εστία με αυτογκόλ!!!

Το τελευταίο ποαιχνίδι της δικής μας αγωνιστικής είχε σασπένς.Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 3ο λεπτό με τον Ζίβκοβιτς και ισοφάρισε στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα του ημιχρόνου ο Ολιβέϊρα.Στα αποδυτήρια ακούγονταν μέχρι έξω οι φωνές του Χιμένεθ.Ελεγε στους παίκτες της ΑΕΚ ότι για πολλοστή φορά μπαίνουν στο γήπεδο χαλαρά και χωρίς καμία συνεννόηση μεταξύ τους.Λίγο δύσκολη η …πολυεθνική γλώσσα βέβαια…

Οι παίκτες υποσχέθηκαν ότι θα μπαίνουν και θα τρώνε σίδερα στο εξής,

Βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και τη σέντρα την είχε ο ΠΑΟΚ.Γύρισε τη μπάλλα πίσω στα στοπερ,εκείνα έκαναν μια σέντρα προς την περιοχή της ΑΕΚ,η μπάλλα στρώθηκε πάλι κάτω,άλλαξε 4-5 παίκτες για να φτάσει στον Σιμάνσκι που ήταν…μόνος του στην περιοχή της ΑΕΚ.Την έστειλε εύκολα στα δίχτυα.Είχαν περάσει απο τη σέντρα 17 δευτερόλεπτα!!!Ετσι οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν στον προπονητή της πόσο κατάλαβαν τις τους είπε στο ημίχρονο και πως τρώνε σίδερα…

Στις νέες “ανακαλύψεις” της ΑΕΚ είναι και ένας ονόματι Λάτσι που παίζει στόπερ.Στην κατάσταση που είναι σήμερα δεν θα ήταν παρα αναπληρωματικός να μπαίνει στις καθσυτερήσεις σε κάποια απο τις όχι καλές ομάδες του πρωταθλήματος Τύπου.Και αν η ομάδα αυτή κέρδιζε με 3-4 γκολ διαφορά ή έχαεν με τόσα,οπότε ας πάει και το παλιάμπελο…Κάτι σωστό,δικαιολογητικό της θέσης του δεν έκανε στην Τούμπα.Αντίθετα αν η ξενουριά που αποτελεί την 11άδα του ΠΑΟΚ είχε ενσυναίσθηση ομάδας και γηπέδου θα είχε βάλει άλλα 2-3 γκολ…

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ζίβοκοβιτς, Τζόλης (68′ Μουργκ), Σβιντέρσκι (75′ Κρμέντσικ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης – Μπακάκης (81΄Νταντσένκο), Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες – Σιμάνσκι (58′ Σάκχοφ), Κρίστισιτς (81΄Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (68′ Αλμπάνης)

Στα παιχνιδια για τον υποβιβασμό μιας ομάδας η Λάρισα κέρδισε στη Ριζούπολη τον Απόλλων,από τον οποίο αποχώρησε με πολλά υπονοούμενα ο Γιώργος Παράσχος με 2-0.Ο ΟΦΗ πήρε ισοπαλία στο Βόλο με 0-0 και η Λαμία συνέτριψε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 3-0.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα συνεχίζει τον καλπασμό και νίκησε και τον Ατρόμητο 1-0 και διεκδικεί την 7η τελική θέση στο πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Πέλκας έπαιξε σε όλο το ματς στο ντέρμπι κορυφής του τουρκικού πρωταθλήματος και η ομάδα του Φενέρ ισοφάρισε στο τέλος την Μπεσίκτας για το τελικό 1-1 Η Αλάνια ξεκίνησε με Τζαβέλλα,Σιώπη,αλλά έχασε 1-0 από την Ικόνιο και έμεινε 6 βαθμούς πίσω απο την 4η της βαθμολογίας Τράμζονσπορ του Μπακασέτα.