Αρχική Αθλητικα Eλληνική… μαγική Ανάσταση,αλλά προσοχή στις μπόρες μετά το Πάσχα!

Eλληνική… μαγική Ανάσταση,αλλά προσοχή στις μπόρες μετά το Πάσχα!

14

 

Ο θρήνος της Μεγάλης Πέμπτης στις εκκλησίες και στις οικογένειες των Χριστιανών για την σταύρωση δεν είχε συνέχεια στα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια του Θρύλου και του Εξάστερου.

Ο Ολυμπιακός σάρωσε και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Στο ποδόσφαριο πέτυχε μια ιστορική νίκη μέσα στο Βίλα Πάρκ του Μπέρμπιγχαμ,όπου σάρωσε την ανίκητη φέτος στο Κόνφερενς λιγκ Άστον Βίλα.Την κέρδισε με 4-2 με χατ τρικ του Ελ Καμπί και τον Έσε,αλλά χρωστάει χάρη για την πιθανότατη πρόκριση στον Βραζιλιάνο Ντάγκλας Λουίς της Βίλα,ο οποίος και έκανε ένα ανόητο πέναλτυ από το οποίο έγινε το 2-3 και έχασε ένα πέναλτυ να κάνει στο 80 το 4-3 και να γίνει άλλο παιχνίδι στη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός κάθε άλλο παρά έπαιξε κλειστά και με αντεπιθέσεις.Επαιζε όπως ξέρει στα ευρωπαϊκά κύπελλα ο προπονητής του Μεντιλίμπαρ.Πιεστικά από τον παλαιό γνώριμο των ελληνικών γηπέδων αναπληρωματικό τερματοφύλακα Ολσεν της Βίλα.Και έκανε την άμυνα της να φαίνεται αστεία,αν και φέτος την έβγαλε ασπροπρόσωπη τόσο,ώστε να παλεύει να βγει στο Τσάμπιονς Λίγκ στο οποίο μέχρι τώρα βγαίνει!

Μάλιστα είναι τόσο προσηλωμένη στον στόχο αυτό,ώστε δήλωσαν πως προέχει το τσάμπιονς Λίγκ και όχι τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και το Κόνφερενς!!!

Στο μπάσκετ ο Θρύλος ήταν….θρυλικός!Αν και κανένας παίκτης τους εκτός του Μακίσικ που έβαλε 21 πόντους δεν έχει βάλει πάνω από 11 έβαλε συνολικά 92 και κέρδισε την Μπάρτσα στο 4ο παιχνλιδι με 34 πποντους (92-58)διαφορά!!!

Τα κρίσιμα παιχνίδια ψυχολογίας τα έβαλε ο Παπανικολάου στην επιστροφή του με 3 σερί τρίποντα εκτοξεύοντας την διαφορά,η οποία στο πρώτο 10λεπτο ήταν …μπροστά!

Τώρα όλα θα κριθούν στη Βαρκελώνη,οπου ο Ολυμπιακός είναι κατά τη γνώμη μας φαβορί.Αν δεν είχε την εγκληματική διαιτησία στο 3ο ματς,όπως και(ακόμα χειρότερα…) ο ΠΑΟ ο Ολυμπιακός θα ήταν στο φάϊναλ φορ εμφατικά.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 53-37, 72-47, 92-58.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος 11 (3), Κέινααν 11 (3), Λαρεντζάκης 4 (1), Μήτρου-Λονγκ 2, Φαλ 12, Παπανικολάου 9 (3), Πίτερς 4, Πετρούσεβ 10, Μιλουτίνοβ 8, ΜακΚίσικ 21 (2).

Μπαρτσελόνα (Ρότζερ Γκριμάου): Ντα Σίλβα 4, Βέσελι 9, Μπριθουέλα 3, Ρούμπιο 3 (1), Κάλινιτς 2, Σατοράνσκι 6, Ερνανγκόμεθ 5, Λαπροβίτολα 5 (1), Αμπρίνες 3 (1), Πάρκερ 10 (2), Νάτζι 6, Γιοκουμπάιτις 2.

 

Ο γνωστός αθλητικογράφος Βαγγέλης Ιωάννου προέβλεψε ότι θα τηρηθεί  η…παράδοση που μέχρι τώρα λέει ότι και τις 18 φορές στις οποίες κρίθηκε η πρόκριση σε πέμπρο παιχνίδι κέρδισε η γηπεδούχος,Δηλαδή εν προκειμένω η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός.

Εμείς στηριζόμενοι στους αριθμούς κάνουμε αντίθετη πρόβλεψη.Ο Ολυμπιακός είναι πιο κοντά από όλους στην πρόκριση γιατί σε όλα τα παιχνίδια οι παίκτες του έχουν φοβερή κατανομή πόντων και προσφοράς στο παιχνίδι.Περίπου 8-10 παίκτες έχουν πάντα την ίδια προσφορά.Στην Μπαρτσελόνα αυτό δεν συμβαίνει και πολύ περισσότερο στον ΠΑΟ,όπου αν ο Σλούκας δεν κάνει όργια δεν φτάνουν οι αρκετοί πόντοι του Νάν και κάπως του Λεσόρ ή του Παπαπέτρου,τον οποίο ανακάλυψε τώρα ο Αταμάν και ίσως είναι αργά.

Ο ΠΑΟ κέρδισε στο Βελιγράδι στο 4ο παιχνίδι με 95-88,αλλά πολύ πιο δύσκολα από όσο νομίζει κανείς.

Επτά λεπτά πριν τη λήξη η Μακάμπι ήταν 7 πόντους μπροστά.

Ομως στο τελευταίο τετράλεπτο ο Σλούκας πήρε ένα κρίσιμο ριμπάουντ από τον κατά 15 πόντους ψηλότερο Ριμπέϊρο και ταυτόχρονα του πήρε φάουλ βάζοντας δυο κρίσιμους πόντους.Στην αμέσως επόμενη φάση έκανε ένα φοβερό κλέψιμο και στην επίθεση έβαλε καλάθι.Εδωσε μαγικές ασίστ και βρέθηκε με 20 πόντους 8 ριμπάουντ(τα πιο πολλά!!!)και 6 ασίστ.

O Nαν έβαλε 27 πόντους με 3 τρίποντα,ο Λεσόρ 17 πόντους,o Mήτογλου 13 και ο Παπαπέτρου 8 με 2/3 τρίποντα.

Οχι μόνο η κατανομή πόντων και χρόνου,αλλά και η απόδοση του Σλούκα καθορίζει τη νίκη ή την ήττα του ΠΑΟ.Αν δεν είναι…υπεράνθρωπος ο ΠΑΟ δεν κερδίζει.Και αυτό δεν συμβαίνει σε καμί από τις 3 ομάδες(Ολυμπιακός,Μπάρτσα,Μακάμπι) που παλεύουν αυτή τη στιγμή για πρόκριση.Γιαυτό ο ΠΑΟ είναι πιο κοντά από όλες στον αποκλεισμό,εκτός και αν ο 6ος παίκτης,δηλαδή το μαγικό για τέτοια παιχνίδια ΟΑΚΑ κάνει τη διαφορά…

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Όντεντ Κάτας): Κλίβελαντ 5 (1), Γουέμπ, Μπράουν 17, Μπάλντουιν 3, Σόρκιν 2, Ντιμπαρτολομέο 10 (2), Ριβέρο 9 (1), Κοέν 2, Νίμπο 12, Μπλατ 14 (3), Κόλσον 14 (2).

Παναθηναϊός (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Σλούκας 20 (1), Γκραντ, Ναν 27 (3), Λεσόρ 17, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 8 (2), Μήτογλου 13 (1).