Αρχική Θέμα Eλληνικά πανευρωπαϊκά ρεκόρ κακουργημάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ,υποκρισίας στο Μάτι και πανευρωπαϊκό ρεκόρ …σιωπής...

Eλληνικά πανευρωπαϊκά ρεκόρ κακουργημάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ,υποκρισίας στο Μάτι και πανευρωπαϊκό ρεκόρ …σιωπής για τα σχέδια δολοφονίας δημοσιογράφων!

1047

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η Ελλάδα μας.

Στις 7 Ιουνίου 2023 είχε προσδιορισθεί με αριθμό πινακίου 1 στο 3ο τριμελές Πλημ Αθηνών μία δίκη και το πινάκιο στο οποίο καταγράφονται και κρέμονται στην είσοδο κάθε δικαστηρίου μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.Ήταν ένα μεγάλο ρεκόρ χωρίς όμοιο σε χώρα της Ευρώπης.

Στα πινάκια γράφονται τα ονόματα των κατηγορουμένων και δίπλα η κατηγορία με λίγες λέξεις.Πχ. Τρεχαγυρευόπουλος Αντώνης,συκοφαντική δυσφήμηση και απειλή και εξύβριση.

Είναι δηλαδή μια σειρά,άντε δυο σειρές.

Στη δίκη του ναζιστή που εξόντωσε χιλιάδες σε ναζιστικά στρατόπεδα και συνελήφθη μετά δεκαετίες με άλλο όνομα είδαμε στο πινάκιο στο δικαστήριο του Μονάχου το όνομά του σκέτο και δίπλα δυο λέξεις.Και πάει λέγοντας.

Στο πινάκιο του 3ου Τριμ.πλημ.Αθηνών της 7ης Ιουνίου η καταγραφή των πράξεων μιας μόνο δίκης έσπασε κάθε ρεκόρ και αντί μιας-δυο σειρών ήταν έξη(6)σελίδες.Κυριαρχούσε η φράση “ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ…κλπ).Ανάμεσα και μέγα υπουργικό όνομα.Και κάποιος που ήρθε όταν κάναμε και δημοσιεύαμε έρευνα(πριν 16 χρόνια…) αποφασισμένος να μας πλημμυρίσει στο …χρήμα με διαφημίσεις και άλλες …νομικές αμοιβές!!!

Μένουμε με την απορία πως  η “ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ…”κατέληξε στο πταισματάκι για μια ποινούλα της πλάκας εξαγοράσιμη.Είναι και απο την πλευρά ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ…

Παρά τα βαριά ονόματα ούτε ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν ήταν εκεί.Ούτε έγραψε κανείς για την αναβολή αυτή.

Τι και ποιούς αφορούσε;

Μα το …ανύπαρκτο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ!

Γιαυτό το “Ίδρυμα” από το οποίο πλούτισαν δημοσιογράφοι και γιατροί και πολιτικοί έγινε η καταγραφή-ρεκόρ των εξη(6)σελίδων του πινακίου.Γιαυτό και το ρεκόρ των κακουργημάτων στο…πταισματάκι.

Γιατί δεν ήταν κανένα Μέσο Ενημέρωσης;

Απάντηση δεν έχουμε.

Υποθέτουμε ότι δεν είχαν ενδιαφέρον στην συντριπτική τους πλειοψηφία στη λογική: “αφού δεν τα γράφουμε,άρα δεν υπάρχουν σκάνδαλα”!

Ο Κώστας Βαξεβάνης και οι συνεργάτες του τα ανέδειξαν αυτά με τον Παύλο Πολλάκη.Αλλος ένας λόγος να τα …εξαφανίσουν απο παντού όλοι οι “λοιποί”.

Λόγος για τον οποίο μπορεί να μην έγραψαν θα μπορούσε να είναι η αθλιότητα των συνεχών αναβολών για δίκες-σκάνδαλα με εμπλοκή πολιτικών.

Διότι η πρώτη δίκη που είχε ορισθεί με λόγους επείγοντος ήταν στις 24 Ιουλίου 2019!Εκτοτε αναβάλλεται συνεχώς για τέσσερα χρόνια και δεν έγινε ούτε σε πρώτο βαθμό.Είναι κι από αυτή την πλευρά ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ…

Ενα άλλο ρεκόρ είναι ότι αυτό το σκάνδαλο(που είναι σκάνδαλο μόνο και μόνο για το πινάκιο και τα αντίστοιχα κατηγορητήρια,ανεξάρτητα από την ενοχή την οποία κανείς δεν (πρέπει να)προεξοφλεί πριν τελεσιδικήσει)αν και ήταν για μεγάλο διάστημα στην κορυφή της επικαιρότητας με ύβεις και απειλές κατά του Βαξεβάνη από ακροδεξιούς εσμούς στην προεκλογική περίοδο δεν αναφέρεται ούτε ως λεξούλα απο κανέναν πολιτικό χώρο…Χώρος υγείας γαρ…

Αν θεωρείτε ότι για λόγους ήθους δεν αναφέρονται προεκλογικά τέτοιες σοβαρές υποθέσεις σας αντιγράφουμε απο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 19 Μαίου 2023,δηλαδή δυο ημέρες πριν τις εκλογές-θρίαμβο του Κυρ.Μητσοτάκη:

…Μερικές απορίες για θέματα που απασχολούν όλους μας:1.Στην πυρκαϊά στο Μάτι έχασαν τη ζωή τους 103 συνάνθρωποί μας.Πότε επιτέλους θα μάθουμε τα ονόματα των υπευθύνων και τις προβλεπόμενες ποινές;…”

Η τραγωδία στο Μάτι έγινε το 2018.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει τότε δημόσια ότι για την τραγωδία έφταιγε το κράτος του Αλ.Τσίπρα γιατί δεν είχε ενημερώσει εγακίρως για την επερχόμενη φωτιά,δεν είχε σχέδια διαφυγής και διάσωσης,δεν κινητοποίησε εγακίρως τον κρατικό μηχανισμό κλπ.

Στις 22 Νοεμβρίου 2022 το κράτος του Κυρ.Μητσοτάκη πήγε στα δικαστήρια με έγγραφο υπόμνημα (το οποίο δημοσιεύσαμε προ ημερών)και διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι το κράτος το 2018,δηλαδή το κράτος του Αλ.Τσίπρα,είχε ενημερώσει εγκαίρως όλους τους κατοίκους για την επερχόμενη φωτιά,είχε πλήρη και αποτελεσματικά σχέδια διαφυγής και διάσωσης,κινητοποίησε εγκαίρως όλους τους μηχανισμούς και τις κρατικές δυνάμεις.

Και κάνοντας ρεκόρ υποκρισίας και αθλιότητας γράφει ότι το 95% της ευθύνης για τον θάνατο την έχουν τα θύματα γιατί δεν ακολούθησαν τα προαναφερόμενα σχέδια!!!

Μάλιστα τα είπε και σε δίκη με θύμα αβάπτιστο κοριτσάκι,το οποίο έγινε παρανάλωμα με τη μητέρα του!!!

Γράφονται …παραγράφονται λοιπόν και προεκλογικά και μετεκλογικά.Αλλα επιλεκτικά απο το “σύστημα”.Όσοι δεν ανήκουν στο “σύστημα” απλά δεν προλαβαίνουν να γράφουν γιατί τα πινάκια στα ελληνικά δικαστήρια είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ γεμάτα με επώνυμους και κακουργήματα που βαφτίζονται,μεταβαφτίζονται,ξαναβαφτίζονται κλπ μέχρι να κουραστούν οι πάντες και να τα ξεχάσουν.

Οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης,δεν τα παίρνουν μυρωδιά οι κακόμοιροι γιατί είναι πολύ απασχολημένοι.

Πχ δεν πρέπει να πήραν μυρωδιά ότι έγινε ένα απλό ,μικρό,τόσο δα μπλεξιματάκι με μια θωρακισμένη Μερσεντές και αυτή βρέθηκε στα χέρια του δολοφονημένου στελέχους του Ολυμπιακού.

Εκτός των Κυρ.Βελόπουλου,Νικ.Νικολόπουλου στα άλλα κόμματα δεν είδαν,δεν άκουσαν,δεν έμαθαν.Δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν ούτε τους κορυφαίους τα τελευταία…30 χρόνια δημοσιογράφους ερευνητές Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και Κώστα Βαξεβάνη.Τόσες προεκλογικές υποχρεώσεις (π.χ.εκπομπές στον ΣΚΑΙ,ΕΡΤ και αλλού) πως να προλάβουν να μάθουν;

Είναι ένα ακόμα ελληνικό πανευρωπαϊκό ρεκό αυτό που ξετυλίγει σε ένα ρεπορτάζ του ο Κώστας Βαξεβάνης και το αναδημοσιεύουμε:

“Καλημέρα, Κολομβία. Καληνύχτα, Ελλάδα

Πριν από µερικά χρόνια το «γίναµε Κολοµβία» ήταν ένα σχήµα λόγου που διατύπωνε κυρίως ένα φόβο και όχι τόσο µια πραγµατικότητα. Το χρησιµοποιούσαν όσοι ήθελαν να δείξουν την αύξηση της εγκληµατικότητας και την αυθαίρετη λειτουργία, µια πραγµατικότητα δηλαδή που δεν υπακούει σε κανόνες και για την οποία δεν υπάρχει τιµωρία.

Σήµερα η Ελλάδα έχει τα δικά της καρτέλ, οργανωµένη µαφία και την απαραίτητη διασύνδεση του εγκλήµατος µε το πολιτικό σύστηµα, την αστυνοµία και τη ∆ικαιοσύνη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν σηµειωθεί περίπου 20 δολοφονίες µε πρωταγωνιστές και θύµατα ανθρώπους του οργανωµένου εγκλήµατος. Για καθεµιά από αυτές τις δολοφονίες, που έχουν πλοκή και εικόνες κινηµατογραφικής ταινίας, η µόνιµη επωδός των διωκτικών αρχών είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισµα λογαριασµών. Προς τι λοιπόν η ανησυχία; Μπορούµε να µετράµε τους θανάτους, να µαθαίνουµε τις ανατριχιαστικές λεπτοµέρειες και να κάνουµε την παραδοχή ότι γίναµε Κολοµβία.

Το βράδυ της περασµένης Τετάρτης µαφιόζοι εκτελεστές σκότωσαν στον Κορυδαλλό δύο «συναδέλφους» τους της µαφίας. Πλησίασαν το θωρακισµένο αυτοκίνητο που χρησιµοποιούσαν τα θύµατα για προστασία, πυροβόλησαν µε καλάσνικοφ µέσα από το µικρό άνοιγµα στο ένα παράθυρο και αφού σκότωσαν τον ένα, αποτέλειωσαν και τον δεύτερο που σύρθηκε αιµόφυρτος µέχρι το διπλανό γκαράζ. Οι λεπτοµέρειες του φονικού είχαν πλήρη αναπαραγωγή στα δελτία ειδήσεων µε εξαίρεση µία. Το θωρακισµένο αυτοκίνητο που χρησιµοποιούσαν οι µαφιόζοι για την προστασία τους ανήκε στην εταιρεία του Γιάννη Αλαφούζου. Η θωρακισµένη και πανάκριβη Mercedes ανήκε στον ραδιοφωνικό σταθµό Σκάι.

Μετά την αποκάλυψη η εταιρεία του Γιάννη Αλαφούζου εξέδωσε ανακοίνωση µε βάση την οποία το θωρακισµένο όχηµα ήταν παροπλισµένο και δεν ξέρει πώς βρέθηκε στα χέρια των ποινικών. ∆ηλαδή δεν απαντάει αν κάποιος το έκλεψε ή κάποιος άλλος το παραχώρησε για χρήση. Οπως καταλαβαίνουν όλοι, τα αυτοκίνητα, και µάλιστα τα θωρακισµένα, δεν είναι βελόνα στ’ άχυρα. ∆εν εξαφανίζονται, δεν µεταφέρονται µαγικά και σίγουρα κάποιος τα κινεί.

Η περίεργη ιστορία όµως έχει κι άλλη διάσταση. Ο ένας από τους δολοφονηθέντες ήταν ο Βασίλης Ρουµπέτης. Ο Ρουµπέτης είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου. Ο άτυχος Φιλόπουλος συµµετείχε σε ραντεβού θανάτου µεταξύ οπαδών Ολυµπιακού – Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Λαυρίου το 2007.

Ο Ρουµπέτης όχι µόνο ήταν αυτό που λέµε «γνωστός στις αρχές», αλλά η αστυνοµία είχε πληροφορίες ότι είχε αναλάβει διάφορα συµβόλαια θανάτου. Εµφανιζόταν ως οδηγός ταξί και γι’ αυτό ήταν γνωστός στην πιάτσα της νύχτας ως «ο ταρίφας».

Ας κάνουµε µια παρένθεση. Στις 6 Απριλίου 2021 ένα πρόσωπο µε είχε επισκεφτεί στο Documento και παρουσία του δηµοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη µε είχε ενηµερώσει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε απευθυνθεί σε άνθρωπο της νύχτας µε το ψευδώνυµο «ταξιτζής» ή «ταρίφας» για να του αναθέσει το συµβόλαιο θανάτου µου. Ο µάρτυρας κατέθεσε επίσηµα στην εισαγγελία και σχηµατίστηκε δικογραφία κατά του Φουρθιώτη. Ας κλείσουµε την παρένθεση και ας επανέλθουµε στην εκτέλεση των δύο µαφιόζων στον Κορυδαλλό.

Ο Ρουµπέτης όχι µόνο ήταν δηλωµένος χουλιγκάνος του Ολυµπιακού, αλλά δηµοσιεύτηκαν και φωτογραφίες του που τον δείχνουν στα επίσηµα της αγαπηµένης του οµάδας. Πώς λοιπόν ο Ρουµπέτης, συνεργός στη δολοφονία του Φιλόπουλου του Παναθηναϊκού, µε δράση στις οπαδικές εγκληµατικές οµάδες που επικαλούνται τον Ολυµπιακό, βρίσκεται να προστατεύεται από το θωρακισµένο αυτοκίνητο του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου;

Υπάρχει κάποια διαβολική σύµπτωση που εµπλέκει την εταιρεία του Αλαφούζου µε µαφιόζους; Ο επιχειρηµατίας πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Φυσικά το θέµα δεν είναι οπαδικό.

Γιατί αν η Ελλάδα αναστενάζει και σκοτώνεται στα γήπεδα στο όνοµα της οµάδας χρησιµοποιώντας µάλιστα επαγγελµατίες του εγκλήµατος ως εµπροσθοφυλακή ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι υπάρχουν υπόγειες σχέσεις, τότε µιλάµε για ένα µεγάλο στηµένο εγκληµατικό παιχνίδι.

Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν και από τον Γιάννη Αλαφούζο και από την αστυνοµία.

Οι δολοφονίες που έχουν σηµειωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν κοινό στοιχείο τη σχέση των ανθρώπων της νύχτας µε την αστυνοµία και την εξουσία. Μια «παράλειψη» που έχει σηµειωθεί κατ’ επανάληψη σε αυτά τα εγκλήµατα είναι ότι τα τηλέφωνα των δολοφονηµένων µαφιόζων δεν πάνε ποτέ για εγκληµατολογική εξέταση ώστε να ερευνηθούν οι σχέσεις και οι επικοινωνίες τους. Οταν σκοτώθηκε ο αρχηγός της Greek mafia Σπύρος Παπαχρήστος το κινητό του ξεχάστηκε επί δύο και πλέον χρόνια στα συρτάρια της αστυνοµίας. Το ίδιο συνέβη και στη δολοφονία του επιχειρηµατία διανοµής καυσίµων Γιώργου Μήτσου στα Γλυκά Νερά. Οταν τα τηλέφωνα εξετάστηκαν, και µάλιστα έπειτα από εσωτερικές κόντρες µες στην αστυνοµία, αποκαλύφθηκε ότι οι µαφιόζοι συνεργάζονταν µε ανώτατους αξιωµατικούς της αστυνοµίας, µε ανθρώπους του γραφείου του υπουργού αλλά και µε επιχειρηµατίες και δηµοσιογράφους.

Ολα αυτά τα στοιχεία αποκαλύπτουν το επικίνδυνο πλέγµα διαφθοράς που έχει απλωθεί στη χώρα και όταν το επιλέγει ξεκαθαρίζει τους λογαριασµούς του µε καλάσνικοφ στο κέντρο της ευρωπαϊκής κατά τα άλλα πρωτεύουσας.

∆εν πρόκειται για απειλή της ασφάλειας του πολίτη ή για καταστάσεις που για λόγους λανθασµένων χειρισµών βρίσκονται εκτός ορίων. Είναι µια περίεργη κανονικότητα που ακουµπά την ίδια την κυβέρνηση.

Τι απαντά ο (πριν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση) υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος µπροστά σε όσα συµβαίνουν και αποκαλύπτονται; Οτι ο λαός έχει αποφασίσει ψηφίζοντας µε 40% τη Νέα ∆ηµοκρατία. Αντίστοιχες δηλώσεις έχει κάνει και ο Γιώργος Κουµουτσάκος σχολιάζοντας το άλλο έγκληµα που εξελίσσεται αυτές τις µέρες, τον θάνατο τριών ανθρώπων γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να διακοµιστούν σε νοσοκοµείο. Γυναίκα πεθαίνει καθώς µεταφέρεται σε νοσοκοµείο µέσα σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, µια 19χρονη έγκυος ξεψυχά περιµένοντας το ασθενοφόρο, αλλά ο Κουµουτσάκος έχει την απάντηση: «Ο λαός έκρινε στις εκλογές».

Φυσικά και ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Γιώργος Κουµουτσάκος έχουν δίκιο. Ο κόσµος αποφάσισε στις εκλογές ότι κατά 40% θέλει για κυβέρνηση τη Ν∆. Αυτό ναι, µπορεί να σηµαίνει ότι χωρίς να το γνωρίζουν ή επειδή δεν το γνωρίζουν θα πεθαίνουν στους δρόµους. Το πρόβληµα είναι ότι ο Κουµουτσάκος και ο Θεοδωρικάκος το λένε ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα. ∆εν τους ενοχλεί ο θάνατος ανθρώπων γιατί έχουν 40% σε ψήφους.

Πεθάνετε ήσυχοι. Εχετε τη συναίνεση της πλειοψηφίας που ψήφισε Ν∆.

Καληνύχτα, Ελλάδα. Καληµέρα, Κολοµβία.”

Εμείς πιστεύουμε ότι η αναφορά στην Κολομβία,αδικεί σήμερα την…Κολομβία καθώς συγκλόνισε τον κόσμο η κινητοποίηση των αρχών της και πολιτών και βρήκαν ζωντανά στη ζούγκλα του Αμαζονίου 4 παιδάκια ηλικίας απο ενός έτους μέχρι 13 ετών…

Κατά σύμπτωση τα παιδάκια έχουν την ίδια ηλικία με τα 4 ανήλικα παιδιά μιας οικογένειας στη Θεσσαλονίκη.Η οικογένεια έχασε την α κατοικία της σε πλειστηριασμό και τον πλειστηριασμό τον κατήγγειλε ως παράνομο στα δικαστήρια και στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατ.Σακελλαροπούλου.Το σπίτι στον πλειστηριασμό το “χτύπησε” και το πήρε μια δικαστίνα!Το “χτύπησε” είναι τρόπος του λέγειν….Κάτι ψιλά παραπάνω απο την τιμή εκκίνησης το πήρε!

Η λεπτομέρεια είναι ότι η υπόθεση(τα στοιχεία στη διάθεση καθενός αρμοδίου) θα εκδικαστεί στο δικαστήριο στο οποίο υπηρετεί η δικαστίνα…

Εχει προηγούμενο αυτό στην κανονική… Κολομβία;