Αρχική Κοινωνικα Εφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καραγιάννης,κορυφαίος της Γαστρεντερολογίας και Διευθυντής της...

Εφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καραγιάννης,κορυφαίος της Γαστρεντερολογίας και Διευθυντής της κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

230

 Ένας εξαίρετος άνθρωπος και κορυφαίος στην Γαστρεντερολογία “εφυγε” απο τη ζωή λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου στην ηλικία των 63 ετών.
Ο Δημήτρης Καραγιάννης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του εντελώς αδόκητα ,χωρίς κανένα  προειδοποιητικό σημάδι τα ξημερώματα της Κυριακής, στα χέρια της επίσης ιατρού και αγαπημένης συζύγου του.
Tη τραγική είδηση γνωστοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ως εξής:
«Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Δημήτρης σήμερα έφυγε από κοντά μας. Αδυνατώ να πιστέψω ότι αύριο ημέρα της γιορτής μου δεν θα χτυπήσει το τηλέφωνο και δεν θα ακούσω τις ευχές του… Καλό ταξίδι φίλε αγαπημένε, πανάξιε συνεργάτη, προσωπικέ μου γιατρέ και αδερφέ !»
Ηταν πατέρας μιας επίσης εξαιρετικής επιστήμονος,η οποία είχε έρθει για να γιορτάσει τις ημέρες με τους γονείς της.Φεύ!..
Tο βιογραφικό του Δημήτρη Καραγιάννη

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 15 Ιανουαρίου 1960. Αφιερώθηκε μετά τις βασικές σπουδές στην Ιατρική, όπου και αρίστευσε. Έκανε την μετεκπαιδευσή του στο Πανεπιστήμιο G. et R. Laennec στην Νantes της Γαλλίας. Εκεί ασχολήθηκε ειδικότερα με την έρευνα του καρκίνου και παράλληλα με την τεχνολογία των lasers στην ιατρική. Επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε το «αγροτικό» του στην Αλιστράτη Σερρών. Πήρε το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο G. et R. Laennec στην Νantes της Γαλλίας και από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθως εργάστηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνών για οκτώ χρόνια όπου ανέπτυξε την μονάδα ενδοσκοπικών laser για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την υπηρεσία Τηλεϊατρικής μαζί με τους καθηγητές Προυκάκη, Τσαντούλα και Σωτηρίου, την πληροφορική των Νοσοκομειακών πληροφοριακών συστημάτων και τέλος την μονάδα αντιμετώπισης του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Δίδαξε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης και ασχολήθηκε με την έρευνα στην ιατρική. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών μαζί με άλλους συγγραφείς για το βιβλίο “Καρκίνος του παχέος εντέρου”.

Βραβεύτηκε από την Ε.Ε. με το βραβείο Santer για την ανάπτυξη κινητής μονάδας παρακολούθησης ασθενών.Από το 1996 διηύθυνε το ενδοσκοπικό εργαστήριο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Τον συνοδεύουν οι ευχές όσων τον γνώρισαν και είχαν μόνο μια γνώμη γιαυτόν:κορυφαίος ως άνθρωπος και ως επιστήμων.Τίποτα λιγότερο…