Αρχική Ελλαδα Επώνυμες “βόμβες” για Μπαμπινιώτη ,Λιγνάδη και Αρσάκειο!Απίστευτες καταγγελίες για εγκλήματα απο ...

Επώνυμες “βόμβες” για Μπαμπινιώτη ,Λιγνάδη και Αρσάκειο!Απίστευτες καταγγελίες για εγκλήματα απο διδάσκοντες και προσωπική (αντ)επίθεση στον διάσημο Καθηγητή,Πρόεδρο και πρώην Υπουργό!

2883

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Βόμβα απο τη δικαιοσύνη μπλέκει σε σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και το Αρσάκειο απευθείας με τον προφυλακισμένο ήδη στην Τρίπολη Δημ.Λιγνάδη,κορυφαία επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στον πολιτισμό.

Επίσης αφήνει εντελώς έκθετο τον διάσημο Καθηγητή Γλωσσολογίας ,πρώην Υπουργό και σχεδόν ισόβιο πρόεδρο των Αρσακείων Γιώργη Μπαμπινιώτη.

Το βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση Λιγνάδη να παραδοθεί άσπιλος στην κοινωνία τον εμπλέκει σε σεξουαλικό έγκλημα με ανήλικο από το Αρσάκειο και μάλιστα στο παρελθόν.Χρονολογεί την δράση του κατά ανηλίκων για διάστημα τουλάχιστον 30 έτη πίσω .Το βούλευμα αναφερόμενο στις μηνύσεις εναντίον Λιγνάδη σημειώνει μεταξύ άλλων:

«…ο ανήλικος διαπίστωνε ότι ο αιτών είχε εξωσχολικές σχέσεις και με άλλα ανήλικα παιδιά από τα σχολεία Αρσάκειο Ψυχικού και Μωραΐτη όπου δίδασκε θέατρο, για τις οποίες (σχέσεις) του εκμυστηρευόταν την ανησυχία του μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τραγουδιστή το έτος 1998, για τον οποίο είχε γίνει ευρέως γνωστό ότι είχε σχέση με ανήλικη. Εκμεταλλευόμενος τα συναισθήματα του ανήλικου, του ζητούσε συχνά να συμμετέχει σε ομαδικό σεξ με άλλους μαθητές ή μαθήτριες τις οποίες έφερνε στο σπίτι του, κάτι που ο καταγγέλλων αρνούνταν κατηγορηματικά διότι δεν ήθελε να τον μοιράζεται. Κατά τη διάρκεια του έτους 1997 μάλιστα ο αιτών, εβρισκόμενος εντός της οικίας του με τον ανήλικο και μια άλλη ανήλικη μαθήτρια από το Αρσάκειο Ψυχικού, του πρότεινε ενώπιον της να συνευρεθούν όλοι μαζί ερωτικά, στη δε άρνησή του να συμμετέχει, πήρε την ανήλικη στο δωμάτιό του και προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις, ενώ ο καταγγέλλων βρισκόταν στο σαλόνι και τους  άκουγε, μέχρι να βρει τη δύναμη να φύγει κρυφά από το διαμέρισμα…».

Λίγο μετά  τις μηνύσεις που κατέθεσε για λογαριασμό θύματος ο γνωστός δικηγόρος της Αθήνας Γιάννης Βλάχος (πάνω φωτογραφία) και την έκδοση του βουλεύματος ήρθε η επώνυμη ομοβροντία όχι ενός και δυο και πέντε αλλά σχεδόν 300 αποφοίτων των Αρσακείων και ιδιαίτερα μια ξεχωριστή ,η οποία είναι αντεπίθεση στις δηλώσεις του Γ.Μπαμπινιώτη περι “αοριστολογιών” και επίκληση Εισαγγελέα

Προετοιμαστείτε πιο κάτω να διαβάσετε ότι:

-σχεδόν τρεις εκατοντάδες απόφοιτοι του Αρσακείου καταγγέλλουν όχι μία ή έναν καθηγητή,αλλά πληθυντικό για σεξουαλικά εγκλήματα και την Διοίκηση του Αρσακείου ,στην οποία προεδρεύει ο πρώην Υπουργός Γ.Μπαμπινιώτης γιατί τους άφησε στο μη έλεος των δραστών!

-μετά την επίθεση Μπαμπινιώτη στους καταγγέλλοντες ,με την οποία τους στέλνει άμεσα στον Εισαγγελέα να τα πουν και να τα αποδείξουν ένας απόφοιτος κάνει προσωπική(αντ)επίθεση στον  διάσημο γλωσσολόγο ,πρόεδρο του Αρσακείου και πρώην Υπουργό.

Εξαιρετική σημασία έχει ότι οι εκατοντάδες καλούν να ερευνηθούν εκ νέου περιστατικά που είχαν γίνει αντικείμενο αστυνομικών η ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ερευνών και κατέληξαν στο όλα καλά!!!

Μοιάζει απίθανο για σχολείο τέτοιου κύρους και ιστορίας,αλλά σε μία χώρα με τέτοια διαφθορά στην εξουσία τίποτα δεν εκπλήσσει.Ούτε το λαθρεμπόριο εμβολίων!…

Πριν κάμποσο καιρό γράψαμε πρώτοι από όλους ότι γίνεται λαθρεμπόριο εμβολίων για εμβολιασμούς εκτός σειράς.

Το αν καταβάλλονται κάτω απο το τραπέζι χρήματα για κάθε εμβόλιο εκτός σειράς μικρή η καμία σημασία δεν έχει.Διότι και οι πολιτικές αντιπαραοχές και οι φιλικές αντιπαροχές για εμβολιασμό εκτός σειράς λαθρεμόριο είναι ουσιαστικά.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι το λαθρεμπόριο επιβεβαιώθηκε στην Αττική,αλλά ουδείς εισαγγελέας τόλμησε να ανοίξει έρευνα.

Στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος κ.Ζέρβας “αποκεφαλίζει” αξιωματούχους για εμβολιασμούς εκτός σειράς σε Ίδρυμα που έχει στην εποπτεία του.Πήραν τα εμβόλια φίλοι και γνωστοί και όχι αυτοί που είχαν λάβει σειρά.

Ο Δήμαρχος ζήτησε τις παραιτήσεις και κάποιοι δεν τις υπέβαλαν και ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε παύση!!!

Πρώτοι είχαμε θέσει θέμα Αρσακείου και Κολεγίου και με την υπόθεση Λιγνάδη,αντιλαμβανόμενοι ότι έρχεται θύελλα και αρκετοί θα …πέσουν από τα σύννεφα!

 

Διαβάστε την ανακοίνωση των τριών εκατοντάδων αποφοίτων για το σχολείο στο οποίο δίδαξε και ο προφυλακισμένος Λιγνάδης:

“Οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, με φερόμενο θύτη εξωτερικό συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, ενεργοποίησαν την ευαισθησία και την απωθημένη μνήμη μας.

Αποτελούμε μια ομάδα αποφοίτων από το 1994 έως το 2018 με ετερόκλητες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές καταβολές. Ωστόσο η παρούσα παρέμβαση είναι αποτέλεσμα μιας πηγαίας επικοινωνίας που προέκυψε από κοινά μας βιώματα κατά τη φοίτησή μας σε αυτό το σχολείο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας κοινωνίας που αυτή τη στιγμή συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις.

Μέσω της επιστολής αυτής θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές, οι οποίες τελούν σε γνώση μας – έχει πέσει στην αντίληψή μας ή έχουμε πληροφορηθεί κάτι από όλα αυτά, ενίοτε δε και όλα. Δεν ζητάμε από τους ανθρώπους που έζησαν τραύματα να τα αναβιώσουν, δεν τους ζητάμε να συμμετάσχουν – εκτός κι αν το επιθυμούν. Τους λέμε μόνο ότι γνωρίζουμε, κατανοούμε και είμαστε δίπλα τους. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με κάθε τρόπο όποιον και όποια θέλει να μιλήσει.

Ως Απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων καταγγέλλουμε κάθε αρμόδιο καθηγητή/τρια ή υπεύθυνο/η που συγκάλυψε γεγονότα και δεν προστάτευσε, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, τους μαθητές και τις μαθήτριες. Θέλουμε να γίνει κατανοητό πως δεν αναφερόμαστε σε μεμονωμένα γεγονότα μιας συγκεκριμένης περιόδου, αλλά σε μια διαχρονική νοοτροπία κάποιων· στην παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις πρακτικές ενός προστατευμένου σχολικού περιβάλλοντος.

Μας εξοργίζουν οι ισχυρισμοί ότι δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω αντιληπτό από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν μιλάμε, φυσικά, για όλους και όλες, ούτε αποδίδουμε το ίδιο βάρος στον καθένα. Αν όμως πράγματι οι υπεύθυνοι δεν γνώριζαν τίποτα, θα έπρεπε τουλάχιστον να αναλάβουν την ευθύνη για το ότι δεν φρόντισαν να υπάρχει στη διάθεση των μαθητών και των μαθητριών ο τρόπος για να καταγγελθούν τέτοια περιστατικά.

Επίσης, η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών.

Με αυτά κατά νου, ζητάμε από όλους τους υπευθύνους/ες, εντός και εκτός Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, τα εξής:

Να διερευνηθούν τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις της τρέχουσας περιόδου αλλά και η σύνδεσή τους με δικαστικές και αστυνομικές έρευνες του παρελθόντος με πρωτοβουλία και του σχολείου. Για εμάς άλλωστε αποτελεί εδραία γνώση πως δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

Να αναλάβουν οι αρμόδιοι την ευθύνη που τους αναλογεί, με την οριστική απομάκρυνση των καθηγητών εκείνων που συστηματικά εκμεταλλεύτηκαν και προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια των μαθητών/τριών με την αντιδεοντολογική τους συμπεριφορά, αν ασκούν ακόμα το εκπαιδευτικό λειτούργημα στα Αρσάκεια Σχολεία.

Να δημιουργηθεί σύστημα ανώνυμης αναφοράς περιστατικών που προσβάλλουν την προσωπικότητα και τη γενετήσια αξιοπρέπεια ή θίγουν με άλλο τρόπο την παιδαγωγική εμπειρία των μαθητών/τριών, καθώς και να τεθεί σε εφαρμογή κώδικας δεοντολογίας, ο οποίος θα οριοθετεί τις πρακτικές που είναι αποδεκτές και μη στον χώρο του σχολείου και θα περιγράφει τις νομικές ενέργειες που θα λαμβάνουν χώρα μετά από αναφορές περιστατικών συναισθηματικής και σεξουαλικής παρενόχλησης για την καταπολέμησή τους. Αυτές οι ενέργειες ιδανικό θα ήταν να συνδυαστούν με τη μέριμνα για την ευαισθητοποιημένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών.

Το σχολείο να ερευνήσει και να συμβάλει στην καταγραφή σχετικών περιστατικών, καθώς και να εξασφαλίσει την ανοιχτή πρόσβαση στα αποτελέσματα των σχετικών διαδικασιών, χάριν διαφάνειας, διασφαλίζοντας την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων μερών. Απαιτούμε ΚΑΘΑΡΣΗ και διαφάνεια στα Αρσάκεια αλλά και σε όλα τα σχολεία, για τη δικαίωση των μαθητών και των μαθητριών και το καλό των ερχόμενων μαθητικών γενεών. Στόχος της εκπαίδευσης πρέπει να είναι η διαμόρφωση των παιδιών σε όμορφους ανθρώπους.

Την ύστατη στιγμή, ζητάμε η ιστορική Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία να μην αποδειχθεί ιστορικά ανεύθυνη.

Υπογράφουν Διακόσιοι Ογδόντα Πέντε (285) Απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού.”

Η Διοίκηση Μπαμπινιώτη έκανε ,λέει,έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και μια δήλωση,η οποία κατά την γνώμη μας θα καταχωρηθεί στις ντροπιαστικές σελίδες του περίφημου αυτού Σχολείου καθώς με τραχύ ύφος  καλέι τα θύματα να πάνε στον Εισαγγελέα άμεσα να τα πουν.Ως να μην έχει υποχρέωση το Αρσάκειο να τα ενθαρρύνει σε δημόσια συγκέντρωση να μιλήσουν και ως να γνωρίζει πως ό,τι θα πουν θα είναι ψέμματα…Ιδού:

«Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι της ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της εισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν τη μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών. Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει -αυτονοήτως- ό,τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες της είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό».

Ομιλεί για αρωγή στην Εισαγγελία.Καμία αναφορά σε αρωγή σε πιθανά θύματα.Αρα εννοεί ότι δεν υπάρχει θύμα σεξουαλικού εγκλήματος στο Αρσάκειο.

Αν βρεθεί έστω και ένα θα παραιτηθούν άμεσα;Η θα κυνηγήσουν το…θύμα γιατί το είπε τώρα ή δεν το είπε καλύτερα στο παρελθόν;

Βάζουμε στον τίτλο τη λέξη δράστες και τονίζουμε ότι δεν έχει καν αρχίσει η δικαστική έρευνα,άρα δεν έχει βρεθεί κανείς ένοχος.Ομως δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε την καταγγελία και γιαυτό χρησιμοποιούμε τη λέξη αυτή,καθώς είναι κοινός τόπος ότι “δεν τρελλάθηκαν ξαφνικά 285 απόφοιτοι να καταγγέλλουν  σε πληθυντικό αριθμό καθηγητές και καθηγήτριες για τέτοια εγκλήματα…

Ιδού τι απάντησε με (αντ)επίθεσή του στον κ.Μπαμπινιώτη ο απόφοιτος του Αρσακείου Πατρών κ.Ν.Βασιλειάδης:

“Κύριε Μπαμπινιώτη,

Ελπίζω να καταλάβατε πως σήμερα πήρατε ξεκάθαρη θέση στο πιο φλέγον κοινωνικό ζήτημα και το κάνατε από τη θέση του Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στην οποία έχετε καθηλωθεί εδώ και δεκαετίες. Πήρατε την απόφαση να απειλήσετε δημοσίως όσους τάχθηκαν στο πλευρό των καταγγελλόντων και μάλιστα πριν καν συνεδριάσει το Δ.Σ. που με εντυπωσιακά αντανακλαστικά συγκαλέσατε. Καθώς η αυστηρότητά σας αυτή πρέπει να περάσει και στα μέλη του Δ.Σ. ώστε να γνωρίζουν τις διαθέσεις σας πριν σχηματίσουν άποψη. Η ταχυφαγία που τόσο σας αρέσει…

Είναι θλιβερό ότι τα αντανακλαστικά σας επί του όλου θέματος εμφανίστηκαν σήμερα. Είναι εξίσου θλιβερό ότι στις τόσες δεκαετίες που είστε Πρόεδρος λάμπατε δια της απουσίας σας και οι μοναδικές φορές που σας ακούσαμε ήταν για το λήμμα «βούλγαρος» και τώρα για την υπεράσπιση ενός κατηγορούμενου για βιασμό ανηλίκων (καθώς πολλά ΜΜΕ τείνουν να το αμελούν).

Η ανεκτικότητα των σχολείων σας -και κάθε σχολείου για να είμαστε ειλικρινείς- απουσιάζει για παιδιά των 14 ετών που εμφανίζουν συμπεριφορές δύσκολες και «αποκλίνουσες». Εκεί η ανοχή σας είναι μηδενική και τα παιδιά πρέπει να αποβληθούν για παραδειγματισμό πάραυτα, ανεξαρτήτως του τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στην εξέλιξη της ζωής τους. Αλλά μην τυχόν και υπάρξουν καταγγελίες για βιασμούς αντιστοίχων παιδιών, εκεί πρέπει να σιωπούμε, να σταθούμε στο ταλέντο και το καλλιτεχνικό μέγεθος του καταγγελλόμενου. Υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας βεβαίως βεβαίως.

Δεχόμενος ότι δε γνωρίζατε, δεχόμενος ακόμα κι ότι δεν θα μπορούσατε να γνωρίζατε, η στάση σας αφού μάθατε είναι που σας καθιστά τουλάχιστον ακατάλληλο, αν όχι επικίνδυνο για τη θέση σας. Αν η κ. Μενδώνη αδιαφόρησε για το λύκο, εσείς, κ. Μπαμπινιώτη, είστε που τον βάλατε ανάμεσα στα πρόβατα και συνεχίζετε και κοιμάστε ανενόχλητος, ενώ όλοι έχουμε χάσει τον ύπνο μας με τη φρίκη των καταγγελιών. Έχετε τον αέρα, αλλά και τη δύναμη, να επιτίθεστε κιόλας σε όσους μιλούν. Δεν είναι, λοιπόν, που δεν έχετε την ευαισθησία να στηρίξετε τα θύματα, δεν έχετε καν την ευθιξία να σωπάσετε.

Κ. Μπαμπινιώτη, ακόμα και ο γάιδαρος όταν αντιληφθεί τις μύγες που θα εμφανιστούν άθελά του, θα χτυπήσει λίγο την ουρά του μπας και τις διώξει. Ξέρετε ποιο είναι το μοναδικό στοιχείο που και μαζεύει τις μύγες, αλλά και τις θρέφει κιόλας; Θέλω να σας συγχαρώ για τη σημερινή δημόσια τοποθέτησή σας, γιατί είναι πλέον καιρός να ξεχωρίζει ο καθένας για αυτό που είναι. Δεν μπορείτε πλέον να απειλείτε, καμία και κανένας δεν θα είναι μόνος του. Ειπώθηκε μια φορά, μα έχει εφαρμογή καθολική «Ή με τους λύκους, ή με τις μέλισσες». Εμείς ξέρουμε με ποιους είμαστε. Εσείς;

Νίκος Βασιλειάδης, Απόφοιτος Τοσιτσείου – Αρσακείου 2005, Νο 286