Αρχική Αθλητικα Βρε…βρε…βρε…Σούπερ επιδόσεις στο στίβο, κανένας ντοπαρισμένος! Τι έκαναν οι ‘Ελληνες στο ευρωπαϊκό...

Βρε…βρε…βρε…Σούπερ επιδόσεις στο στίβο, κανένας ντοπαρισμένος! Τι έκαναν οι ‘Ελληνες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο…

515
MUNICH, GERMANY - AUGUST 18: (L to R) Silver medalist Yasemin Can of Turkiye, Gold medalist Konstanze Klosterhalfen of Germany and bronze medalist Eilish McColgan of Great Britain pose after the Women's 5000m Final during the European Championships Munich 2022 at Olympic Stadium in Munich, Germany on August 18, 2022. (Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images)

 

Ο Βαγγέλης Παυλίδης έβαλε μια ακόμα γκολάρα με την ομάδα του(Αλκμααρ) στο 4-0 επι της πορτογαλικής Ζιλ Βισέντε και η πρόκριση είναι εξασφαλισμένη.Ο Χρήστος Τζιόλης βοήθησε την ομάδα του (Τβέντε)να πάρει πολύ καλό αποτέλεσμα(2-1) στην έδρα της Φιορεντίνα και με ένα γκολ διαφορά στην Ολλανδία πάνε για παράταση και έκπληξη!

Ο Χαραλάμπους έβαλε επίσης γκολ στο 0-2 της Ομόνοια.

Κατά τα λοιπά ο Ολυμπιακός ήταν κατ όνομα μόνο ελληνική ομάδα στην Κύπρο με τον Απόλλωνα που είχε δυο Έλληνες.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού(ένας Ισπανός) μιμήθηκε παλιότερους προπονητές του ΠΑΟ(ένας Ιταλός),του ΠΑΟΚ και φυσικά του Άρη και στη Λεμεσσό(τελικό 1-1) έβαλε 11 ξένους στην ενδεκάδα και στις αλλαγές επίσης (πλήν του Βρουσάϊ)ξένους.

Οι εφημερίδες πανηγυρίζουν για έναν κορεάτη που πήρε ο Ολυμπιακός και δεν είναι ούτε το ένα πόδι του Φορτούνη…

Στον στίβο ο απόλυτος θρίαμβος!Οπως και στο πανευρωπαϊκό κολύμβησης.

Φοβερές επιδόσεις απο άνδρες και γυναίκες που έτρεχαν σαν τον άνεμο και τερμάτιζαν με σφυγμούς και πρόσωπα των νέων που χαλαρώνουν σε …παραλία η καφετέρια!Χωρίς την παραμικρή σύσπαση,πλην 2-3 εξαιρέσεων.

Οι επιδόσεις καλύετρες απο εκείνες του παρελθόντος,τις οποίες έκαναν ντοπαρισμένοι…

Ούτε στο πανευρωπαϊκό στίβου,ούτε στο πανευρωπαϊκό κολύμβησης δεν βρέθηκε ένας(μια)ντοπέ!

Ο θρίαμβος του ευ αγωνίζεσθαι!

Και επίσης θρίαμβος των εταιρειών αθλητικών ειδών…συγνώμη της Δικαιοσύνης.

Τα μετάλια μοιράζονται …δίκαια σε όλες σχεδόν τις ευρωπαίκές χώρες,ανεξάρτητα απο πληθυσμό…

Που είναι εκείνες οι εποχές που σάρωνε η Αγγλία,η Γερμανία,η Γαλλία,η Ιταλία,η Ισπανία…

Τώρα και η πιο μικρή χώρα θα πάρει το…μερίδιό της,δηλαδή χρυσό-αργυρό μετάλιο με κάποιον -κάποια αθλήτ(η)ρια.

Υπαινισόμαστε κάτι για ντοπέ;

Άπαγε!

Απλώς έχουμε απορίες πως και γίνονται επιδόσεις απο καθαρούς που δεν τις έκαναν ντοπαρισμένοι με επίσης μεγάλο ταλέντο πέρα απο το “βοήθημα”…

Οι Γερμανοί και οι Ιταλοί φυσικά πήραν πολύ περισσότερα,από άλλες διοργανώσεις μετάλια και αυτό τυχαίο είναι και δεν έχει σχέση με τον Τοττό…,συγνώμη με το γεγονός ότι γίνεται το πρωτάθλημα στο έδαφός τους,δηλαδή Μόναχο και Ρώμη αντίστοιχα.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Η Ελλάδα με το αυθεντικό ταλέντο του Πομάσκι,τον Χρήστο Τεντόγλου πήρε χρυσό στο μήκος με την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο(!) ,δηλαδή 8,52 και με την έκπληξη 38χρονη Αλεξάνδρα Ντισμπριώτη στα 35 χιλιόμετρα βάδην!

Η Κατερίνα Στεφανίδου(επίσης αυθεντικό ταλέντο) έγινε η καλύτερη ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών,αφού σαρώνει μετάλλια εδώ και 10 χρόνια στην Ευρώπη,στον κόσμο,στους Ολυμπιακούς.Και πάμε για ένανα κόμα μετάλλιο(χρυσό ή αργυρό)με την Τζένγκο στο ακόντιο.

Στο Μόναχο ξαναπήρε αργυρό με 4.75 και το χρυσό το πήρε με…άνεση μια 24χρονη Φινλανδή με 4,85 και αφού έκανε ρεκορ χώρας της για σχεδόν….είκοσι(20) πόντους!

Στην κολύμβηση ο Χρήστου πήρε χρυσό -αργυρό στα 50 και 100 μέτρα ύπτιο και χάλκινο ο Γκολομέεφ στα 50 ελεύθερο.

Θα μας μένει αιωνίως οι απορίες: γιατί όλες οι πρωταθλήτριες,όλες μα όλες, δεν έχουν στήθος;Τυχαία; Η μήπως όλες οι προπονήσεις,όλες μα όλες,εξαφανίζουν η δεν αφήνουν το στήθος να αναπτυχθεί,όπως στο μέσο όρο των γυναικών;

Γιατί όλες οι αθλήτριες ταχυτήτων έχουν ίδιας κοπής πόδια και οπίσθια; Και αντιστοίχως επίσης ίδια οι αθλήτριες μεγάλων αποστάσεων,οι οποίες είναι εξαιρετικά λεπτές,με πόδια χωρίς φανερούς μύες και τερματίζουν αποστάσεις τρέχοντας κάτω απο 3 λεπτά το χιλιόμετρο με αναπνοές ενός νέου που είναι ξαπλωμένος σε παραλία;

Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε ότι δεν υπάρχουν αυθεντικά ταλέντα,αλλά σκεφτόμαστε,όπως ένας άνθρωπος που του έφεραν στο χέρι τα χάπια-ντόπας το 1978-79 και όταν δεν τα πήρε,είδε εκείνους που έτρεχαν πλάϊ του να τον προσπερνούν κατά 40-50 μέτρα στα 400 και να μην έχουν την παραμικρή δυσκολία στην αναπνοή μετά απο χρόνο 54 δευτερολέπτων.

Αυθεντικά ταλέντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.Ο Τεντόγλου και η Στεφανίδη σήμερα,ο Γιώργος Μαλλιάρης με τα 2,15 στο μαραθώνιο στη δεκαετία του 1980 και σήμερα στα 60 του κάνει άνετα κάτω απο 3 ώρες στο μαραθώνιο χωρίς να…ιδρώσει και κάτω από 3 λεπτά στο χιλιόμετρο.

Ενω κάποιοι άλλοι(ες)με διαστημικές επιδόσεις μετά 10 χρόνια δεν μπορούν να τρέξουν τα 100 μέτρα σε λιγότερο απο… μισή ώρα!

 

Ο Γιώργος Μάλλιαρης πρωταθλητής τότε(κάτω,πρώτος) και σήμερα στα 60 του χρόνια στην πάνω φωτογραφία…

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο καλύτερος μπασκετμπολίστας-αθλητής του κόσμου Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι απίστευτος μαγνήτης στην έρημη Αθήνα.Γεμίζει το ΟΑΚΑ στο τουρνουά Ακρόπολις και τους αποζημιώνει με τις επιδόσεις του.Επίσης η εθνική για πρώτη φορά έχει όλα τα αστέρια και φαίνεται ικανή,ακόμα και για χρυσό μετάλιο στο επικείμενο ευρωπαϊκό τον επόμενο μήνα.