Αρχική Ελλαδα Αισχρή συκοφαντία:Τηλεστάρ έβγαζε,λέει, 150 εκατομμύρια το μήνα και πτώχευσε την εποχή που...

Αισχρή συκοφαντία:Τηλεστάρ έβγαζε,λέει, 150 εκατομμύρια το μήνα και πτώχευσε την εποχή που Γιάννης Πρετεντέρης και ‘Αδωνης έκαναν ηρωϊκό ανιδιοτελή αντι(νικο)Παππικό αγώνα!Απίστευτος διάλογος εισαγγελέα και προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου!..

1015

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς καταδικάστηκε για παρέμβαση υπέρ του Καλογρίτσα στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ως τότε οι καναλάρχες απολάμβαναν τεράστια κέρδη και δεν πλήρωναν στο Δημόσιο τίποτα.

Πόσα κέρδη;

Ενας τηλεοπτικός αστέρας καταγράφεται στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ για την περιπέτειά του τώρα με την Αρχή ξεπλύματος χρήματος στην οποία προίσταται ο κ.Βουρλιώτης.

Η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ αναφέρει ότι ο εν λόγω αστέρας που είχε και σύνθετες ιδιότητες σε ιδιωτικά κανάλια την εποχή που πτώχευσε  κέρδιζε 150 εκατομμύρια ευρώ το μήνα!!!

Δεν βεβαιώνει κανείς ότι είναι ακριβές το ποσό αυτό.Ας δεχθεί κανείς,για να έχει ένα μέτρο σύγκρισης ότι είναι το κέρδος στο 1/5.Δηλαδή 30 εκατομμύρια το μήνα.Δηλαδή 360 εκατομμύρια το χρόνο!!!

Στον αστέρα αυτό θα αναφερθούμε στη συνέχεια του ρεπορτάζ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία χρωστούν δανεικά και αγύριστα στην Τράπεζα Πειραιώς από 250 εκατομμύρια ,συνολικά μισό δις.

Με ειδικές ρυθμίσεις δεν πληρώνουν τίποτα και δεν τιμωρήθηκε και κανείς για τα δανεικά αυτά.

Μια ερωμένη ενός πολιτικού ενός εκ των δυο αυτών κομμάτων  απέκτησε απο τον πολιτικό ένα πανάκριβο σπίτι στην Κηφισιά.Ο πολιτικός αυτός είχε άμεση πρόσβαση στον πυρήνα της εξουσίας και στα ταμεία του Κόμματος

Οι δυο περιπτώσεις που προαναφέρουμε και είναι της τάξης των εκατοντάδων εκατομμυρίων είναι παραδειγματικες και χαρακτηριστικές.

Ο Ν.Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ “καταδικάστηκε για το ποιο ατιμωτικό αδίκημα” είπε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε ομιλία του χθες.

Αρα πιο ατιμωτική περίπτωση απο τα παραπάνω παραδείγματα.

Η Εισαγγελέας της έδρας κ.Σμυρλή προτείνοντας την αθώωση του κ.Παππά έδωσε μια περιγραφή του αδικήματος του κ.Παππά ως εξής:

«Δεν προέκυψε ότι ο Καλογρίτσας είχε αφοσίωση στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε. Στο γραφείο του τον επισκέπτονταν και άλλα πρόσωπα. Είχε συνεργασία, όπως αναφέρθηκε και με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος κατόπιν έγινε στέλεχος σε άλλο κόμμα. Ανέφερε τα περί εμπλοκής Παππά όταν ανέκυψαν οι δυσκολίες σε βάρος του με τα 3 εκατ. ευρώ της εταιρείας CCC. Αλλά μεγαλύτερη απόδειξη είναι το γεγονός ότι δεν αποκτήθηκε τηλεοπτική άδεια, διότι τηρήθηκε αυστηρά η διαδικασία σύμφωνα με το νόμο και δεν ευνοήθηκε ο Καλογρίτσας. Δεν παραβίασε κάποιο καθήκον ο κ. Παππάς. Ο κατηγορούμενος Καλογρίτσας προσπαθεί να μη χάσει τα 3 εκατ. ευρώ. Με κάθε τρόπο. Ακόμη και με το να είναι κατηγορούμενος σε αυτό το δικαστήριο. Ο κ. Παππάς λειτούργησε ως αρμόδιος υπουργός και δεν τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος επομένως ούτε ο κ. Καλογρίτσας το αδίκημα της συνέργειας στο αδίκημα αυτό. Προτείνω την απαλλαγή τους».

Το διακύβευμα δηλαδη στην περίπτωση Παππά ήταν ένα φιλικό κανάλι και 3 εκατομμύρια ευρώ που διεκδικεί ο κ.Καλογρίτσας.

Το ειδικό δικαστήριο με σύνθεση 11 γυναικών και 2 ανδρών καταδίκασε τους δυο για παράβαση καθήκοντος(Ν.Παππάς)και ηθική αυτουργία(Καλογρίτσας) σε αυτή.

Και αν δεχθεί κανείς καλόπιστα ότι είναι σωστή η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου μια και είναι και ομόφωνη το ποσό είναι 3 εκατομμύρια τα οποία ήθελε ο κ.Καλογρίτσας πίσω.

Για να τον βοηθήσει κάποιος τι θα έπαιρνε αν και τέτοια κατηγορία δεν υπάρχει;Προφανώς ένα πολύ μικρότερο ποσό.

Επίσης η γραμματέας Καλογρίτσα κατέθεσε ότι έστελναν χρήματα στον κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και θα ερευνηθεί τώρα αυτό,όπως είπε ο κ.Λοβέρδος.

Πόσα να έδωσε ο κ.Καλογρίτσας;Περισσότερο από τα 3 εκατομμύρια;Προφανώς όχι.

Θα ερευνηθεί επίσης με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ αν άλλοι επιχειρηματίες έδωσαν στα πίσω χρόνια σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα;

Και αν δεν έχουν σημασία αυτά συγκρίνονται με το μισό δις που χρωστούν τα Κόμματα και δεν πτώχευσαν ούτε διαλύθηκαν στα κρατικά ταμεία;

Η μήπως αυτή η οφειλή είναι “καθήκον” και άρα δεν υπάρχει καμία παράβαση;

Αξίζει να σημειωθεί και ένας χαρακτηριστικός διάλογος που είχε στη δίκη αυτή η Εισαγγελέας κ.Σμυρλή και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα:

Πρόεδρος: Συγγνώμη αλλά τα έχουμε ήδη δεχτεί, το Ειδικό Δικαστήριο τα έκρινε νόμιμα.(σ.σ. εννοεί τα μηνύματα sms  από τα τηλέφωνα Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες κλπ) Πρώτη φορά τα ακούμε από εσάς αυτά. Το δικαστήριο έχει ήδη πάρει απόφαση για αυτό, κυρία εισαγγελέα.

Εισαγγελέας: Εγώ σας λέω τι προτείνω. Εγώ στα 40 χρόνια δεν έχω δει ποτέ να έρχονται τέτοια έγγραφα έτσι.

Πρόεδρος: Δεν το είπατε τότε όμως.

Εισαγγελέας: Σας παρακαλώ πολύ. Εννοείται ότι το ανέφερα. Δείτε τα πρακτικά. Ακόμα και τα μικρά παιδιά ξέρουν πώς λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα, είναι γνωστά τοις πάσι.”

Απορίες πολλές για τον διάλογο και την ουσία.Και ένα ερώτημα: Μπορέι να έχει γραφεί στα(μαγνητοφωνημένα) πρακτικά και η πρόεδρος να λέει δεν το είπατε στην Εισαγγελέα;Η αντίστροφα να μην έχει γραφεί και η Εισαγγελέας να λέει το αντίθετο;Τόση σοβαρότητα;

Πάμε τώρα στο ρεπορτάζ για τα φοβερά ποσά στα Μέσα Ενημέρωσης και για την αναφορά μας σε αυτό το ποσό των 150 εκατομμυρίων μηνιαίως που βρήκαμε στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ για τον σταρ των ΜΜΕ και υποθέτουμε ότι είναι μια αισχρή συκοφαντία που πρέπει να διορθωθεί…Δε μας γεμίζει και το μάτι με αυτά τα “ξελέμιαστα” και τις χρυσοκαδένες ο σταρ για τέτοιο ποσό…

Αλλά καλού-κακού ας απαντηθεί μετά έρευνα μια και σε αυτή την φάση βρίσκονται τα πράγματα και για να γίνονται και συγκρίσεις για τα ποσά που “παίζονται” στα ΜΜΕ.

Γράφει η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ για τον σταρ τα εξής ως βιογραφικό του:

“Ίδρυσε την A… με αρχικό κεφάλαιο €60,000 και έδρα τον Πειραιά.[4] Πουλώντας εισιτήρια με ζημία, κατάφερε να συγκεντρώνει κάθε μήνα ένα σημαντικό ποσό που δεν ανήκε στην εταιρεία, αλλά ήταν τζίρος που επιστρεφόταν στις αεροπορικές εταιρείες.[5] Η εταιρεία ήταν πάντα και επί τούτου ζημιογόνα.

Η εταιρεία άνοιξε γραφεία σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη το 2012. Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών που προσέφερε για αεροπορικά εισιτήρια, δέχτηκε πολλές αγωγές για αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού. Βραβεύτηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Το 2014, η εταιρεία έγινε γνωστή στις ΗΠΑ μέσα από ένα τέχνασμα που σκέφτηκε ο ίδιος ο… (σταρ), με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Τζάστιν Μπίμπερ με τις αρχές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροπορικού εισιτηρίου χωρίς επιστροφή.[4] Έτσι, η εταιρεία έγινε ακόμη πιο γνωστή και κατόρθωσε να παραμείνει στις 3 μεγαλύτερες των ΗΠΑ.

Λόγω του αυξημένου όγκου πωλήσεων και του υψηλού κόστους στην ανάπτυξη λογισμικού, ο… αθέτησε να παραδώσει εγγυητική ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ στην IATA η οποία το 2014, έκλεισε τη θυγατρική της A… στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και το ελληνικό γραφείο. Ο … ξεκίνησε συζητήσεις με την ΙΑΤΑ και είπε ότι η εταιρεία θα εκκαθαρίσει τις πληρωμές της. Τον Μάιο του 2015, ο … καταφέρνει και πουλάει το 51% της εταιρείας στην Hainan Airlines για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια. Τον Σεπτέμβριο του 2015, λόγω διαφωνίας με τους νέους μετόχους, τελικά η εταιρεία εισήλθε σε πτώχευση και εκκαθαρίστηκε τον Οκτώβριο. Την χρονιά εκείνη, πριν από την πτώχευση, η εταιρεία είχε έσοδα 150 εκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως.[6]

Ο … εμφανίστηκε στη λίστα τους 40 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες κάτω από 40 ετών (40 under 40) του διεθνούς επιχειρηματικού περιοδικού Fortune το 2015.[7] Το 2016, ο… ίδρυσε τη Y…, μια εταιρεία που προσφέρει ταξιδιωτικά προϊόντα.[8]

Ο … ήταν ο χορηγός των Μπρούκλιν Νετς στο NBA για τα έτη 2013, 2014 και 2015.[9] Το 2014, ο … ήταν αυτός που έριξε την πρώτη μπαλιά του πρωταθλήματος στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό των Νιου Γιορκ Γιάνκις.[10]

Ήταν, επίσης, και αντιπρόσωπος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας De…, η οποία έδρευε και στεγαζόταν στη Λεωφόρο Συγγρού.[11] Η εταιρεία συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δίνοντας έπαθλα στους νικητές του τηλεπαιχνιδιού Κ…,[12] ωστόσο έγιναν καταγγελίες από παίκτες οι οποίοι δεν παρέλαβαν ποτέ τα δώρα που κέρδισαν.[13][14] Το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε πρόστιμο 60.000 ευρώ στην εταιρεία, καθώς αυτή παραβίασε τις διατάξεις για την Προστασία Καταναλωτή και ειδικότερα αυτές που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά. Ο…αποχώρησε από τη De… τον Ιούλιο του 2017.[15]

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κ… παρουσιάζει στην Ελλάδα, αρχικά στο Open TV από τον Μάρτιο του 2020 και σήμερα στον Alpha TV από τον Σεπτέμβριο του 2021, την διαγωνιστική εκπομπή Just the 2 Of Us, δημιουργία του BBC. Στο φινάλε του δεύτερου κύκλου, στις 26 Δεκεμβρίου 2020, η εκπομπή συζητήθηκε για ένα μοναδικό γεγονός στην ιστορία της ελληνικής μουσικής σκηνής, καθώς στην εκπομπή του J2Us συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι ερμηνεύτριες Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή, καταγράφοντας ρεκόρ τηλεθέασης.[16] Η εκπομπή Just The 2 Of Us είναι μια παραγωγή της εταιρείας Βarking Well Media, την οποία ο Νίκος Κοκλώνης ίδρυσε το 2018.

Η τηλεοπτική πορεία του … ξεκίνησε το 2016…

(Αναφέρονται πάρα πολλά για τα κανάλια και τις συνεργασίες του και τα έντυπα που είχε και κυκλοφορούν και με ιστορικά ΜΜΕ ως ένθετα!!!)

Και προσθέτει ακόμα:

Έλεγχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημοσιεύματα στις 23 Φεβρουαρίου 2023 ανέφεραν ότι ο … ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων που πιθανώς προέρχονται από το εξωτερικό. Σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εμφανίζεται ως εγκέφαλος της οργάνωσης που είχε συστήσει περισσότερες από 10 εταιρείες (νόμιμες και εικονικές). Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν κατέβαλλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και μετέφερε μαύρο χρήμα, το οποίο ξέπλενε στην Ελλάδα, ενώ δεν κατέβαλλε τον ΦΠΑ που εισέπραττε. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ακόμη ότι έχουν δεσμευθεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία του, ενώ η ζημιά που έχει προκληθεί στο δημόσιο αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.[20][21]”

Ο ίδιος δήλωσε ότι όλα είναι συκοφαντίες και θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη για εκείνους που τα διέδωσαν αυτά κλπ κλπ

Μια αισχρή συκοφαντία,λοιπόν,υποθέτουμε ότι θα είναι και αυτή η κατηγορία κατά του παρουσιαστή με τις καδένες και τα “ξελέμιαστα” πουκάμισα ότι ζημίωσε,τάχα, με εκατομμύρια το Δημόσιο.

Δεν θα το ήξερε ο Γιάννης Πρετεντέρης αν υπήρχε τέτοια περίπτωση;Και αν το ήξερε θα έγραφε.’Αλλο το κότερο,άλλο η ανεξάρτητη δημοσιογραφία…

Είναι δυνατόν άνθρωπος με τόσα πάρε-δώσει με τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης να ζημίωσε το Δημόσιο;

Δεν θα το ήξερε ο Αδωνης Γεωργιάδης;Και αν το ήξερε προφανώς θα το κατήγγειλε.

Αναφέρουμε λοιπόν ένα παράδειγμα,το οποίο στηρίζει το επιχείρημα ότι άνθρωποι με ΜΜΕ και μάλιστα συστημικά ποτέ δεν αμαρτάνουν και κάθε κατηγορία εναντίον τους καταλήγει στο καλάθι των αχρήστων,δηλαδή είναι αισχρή συκοφαντία:

Ο Ριζοσπάστης στις 8 Ιουνίου 2001 έγραφε μεταξύ άλλων

“…Στη Δικαιοσύνη καλείται να λογοδοτήσει ο μεγαλοεκδότης Χρ. Λαμπράκης, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, με αφορμή την υπόθεση «Travel Plan» και τις δοσοληψίες αυτής της εταιρίας του με το δημόσιο.

Εναντίον του Χρ. Λαμπράκη ασκήθηκε ποινική δίωξη για υποβολή ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το όφελος κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος. Τη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Γ. Γεράκης, στα πλαίσια προκαταρκτικής έρευνας που διενεργήθηκε με αφορμή υπεύθυνη δήλωση που είχε υποβάλει ο Χρ. Λαμπράκης στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σύμφωνα με την οποία δεν αναλαμβάνει δημόσια έργα. Δηλαδή, ο μεγαλοεκδότης φέρεται να προσπάθησε να πείσει το ΕΣΡ ότι δεν έχει οικονομικές δοσοληψίες με το δημόσιο, υποβάλλοντας μάλιστα σχετική υπεύθυνη δήλωση, όταν του ζητήθηκε να το βεβαιώσει.

Ωστόσο, από την προκαταρκτική έρευνα προέκυψε ότι το ταξιδιωτικό γραφείο «Travel Plan», ιδιοκτησίας του ΔΟΛ, κλείνει πακέτα εισιτηρίων με δημόσιους οργανισμούς και φορείς, μεταξύ των οποίων ήταν και οι μετακινήσεις των μελών του διπλωματικού σώματος του υπουργείου Εξωτερικών…”

Όλοι ξέρουμε ότι αυτή η δίωξη κατέληξε στο καλάθι των αχρήστων…

Λίγο αργότερα ο ΔΟΛ βρέθηκε κατηγορούμενος με πόρισμα Εισαγγελέα για δανεικά περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ…

Κια αυτό συκοφαντία ήταν διότι μετά κάμποσα χρόνια η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο.

Αυτή η ταξδιωτική εταιρεια του ΔΟΛ έκλεισε τελικά λίγο μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Εντελώς συμπτωματικά.

Εκείνη την εποχή(δηλαδή το 2015) μια άλλη εταιρεία ταξιδιωτική που ήταν στην καρδιά των ΜΜΕ έβγαζε …150 εκατομμύρια το μήνα και κήρυξε …πτώχευση!

Ο Νίκος Παππάς έφαγε 2 χρόνια με αναστολή κλπ για τα 3 εκατομμύρια του Χ.Καλογρίτσα.

Πριν μερικά χρόνια ένας άλλος υπουργός,ο Γ.Παπακωνσταντινου έφαγε 1 χρόνο φυλακή με αναστολή κλπ για τον ενταφιασμό της λίστας Λαγκάρντ…

Ηταν,λέει,παράνομο να ερευνηθούν τα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ της λίστας γιατί είχαν παραγραφεί με ευθύνη και του Υπουργού.

Στη λίστα αυτή πολιτικοί και συγγενείς, τους δικαστικοί,δημοσιογράφοι,επιχειρηματίες που και σήμερα δίνουν ρέστα στη δημόσια ζωή αλώβητοι….

Για τα δις της Λαγκάρντ ένα χρόνο και προφανώς δεν είναι ατιμωτικό,αλλιώς θα το έλεγε ο κ.Μητσοτάκης.Για τα 3 εκατομ 2 χρόνια και είναι και το πιο ατιμωτικό…

Α ναι…Όχι όλοι…Η χήρα Τράγκα λέει διώκεται για κρυμμένα χρήματα σε ποσά ιλιγγιώδη κλπ

Και ο Τράγκας ήταν στη λίστα Λαγκάρντ…

Υποθέτουμε ότι θα αθωωθεί κι αυτή για΄τι δεν είναι δυνατόν να έχουν συμβεί τέτοια πράγματα αφού μας είπαν ότι ΚΑΜΙΑ παρανομία δεν αποδείχθηκε στη λίστα Λαγκάρντ με τα δις και στις άλλες λίστες(Μπόργιανς,Λουξεμβούργου,Λιχτενστάϊαν,Ακινήτων λονδίνου,Παναμάκλπ) τις οποίες έφαγε το σκοτάδι της νομιμότητας!