Αρχική Δικαιοσυνη Εύγε! Η χρυσή αγωγή του αρχιμανδρίτη στη…μαμά του,ο χρυσός συμβιβασμός τους για...

Εύγε! Η χρυσή αγωγή του αρχιμανδρίτη στη…μαμά του,ο χρυσός συμβιβασμός τους για το ένα εκατομ και βάλε και η σιωπή-χρυσός του Μητροπολίτη!

173

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ:

Κύριο αντικείμενο της έρευνας αυτής είναι το εξής σε αδρές γραμμές:

Ενας αρχιμανδρίτης ως εκπρόσωπος νομικού προσώπου κάνει αγωγή στη μαμά του για μια τεράστια χρυσή περιουσία αξίας άνω του εκατομμυρίου που-σύμφωνα με έγγραφα- δεν είναι ούτε του ενός,ούτε του άλλου.Τα βρίσκουν σε “συμβιβασμό” με τη μαμά του και ο αρχιμανδρίτης μέσω του νομικού προσώπου βάζει χέρια και πόδια στην περιουσία.

Μέρος της χρυσής δραστηριότητας: νοικιάζουν σε επιχειρηματία για 25 χρόνια ένα φιλέτο με λογικό ενοίκιο κοντά στα 2,5 με 3 χιλιάρικα το μήνα.Το νοικιάζουν όμως για…διακόσια ευρώ το μήνα με αύξηση 2 ευρώ το χρόνο!!!

Συνέβησαν αυτά;

Απο τα έγγραφα ντοκουμέντα που ανακαλύψαμε όχι μόνο συνέβησαν,αλλά και καταγγέλλεται σωρεία παρανομιών με πλαστογραφίες κλπ.

Σεβόμενοι το χώρο και τη δεοντολογία στείλαμε επιστολή στον οικείο Μητροπολίτη αλλά…σιωπή που λέει και η…Αρλέττα!

Συνεχίσαμε με επιστολή στο ( αρμόδιο)Πατριαρχείο και περιμένουμε διάψευση ή επιβεβαίωση.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ

“Τους αμαρτάνοντας ενώπιον πάντων ήλεγχε ίνα και οι λοιποί φόβον έχουν” δίδαξε ο ιερός Τιμόθεος.

Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης όμως περί άλλων …τυρβάζει για να πετύχει το ωφέλιμο.

Δηλαδή να μην γράφουμε ονόματα έως ότου καταλήξει στη φυλακή αμετάκλητα κάποιος “Αγιάννης” που έκλεψε δυο φρατζόλες ψωμί να φάει και γλυτώσουν εξουσιαστές και παρατρεχάμενοι που εφάρμοσαν το “κλέψε πολλά για να μην μπεις στη φυλακή”.

Είναι λέει τα “προσωπικά δεδομένα” και ας είναι δημόσιοι αξιωματούχοι.

Ετσι δεν γράφουμε ονόματα:

-Για τον Δήμαρχο,τον οποίο δυστυχής κουλουράς,συγγενής στελέχους της ΝΔ κατηγορεί για συσταση συμμορίας με σκοπό να μοιράζουν τις θέσεις των “κουλουράδων”.

Ο κουλουράς δεν είναι όποιος-όποιος.Ούτε ο Δήμαρχος.Ο πρώτος ήταν που αποκάλυψε μεγάλο σκάνδαλο για το οποίο κατέληξαν φυλακή κάμποσοι: υπουργός και μερικοί αξιωματούχοι για σωρεία σκανδάλων σε βάρος δημοσίων περιουσιών σε διάφορα υπουργεία.Αν γράψουμε ονοματα θα μας στείλουν για “προσωπικά δεδομένα”.

Αυτά τα προσωπικά δεδομένα που με αυτή τη μορφή υπάρχουν μόνο στην καθ ημάς μπανανία.Δεν υπάρχουν στη Δύση.Δεν υπάρχουν στις  ουσιαστικά εμπόλεμες διαρκώς ΗΠΑ,όπου ο πρόεδρος Κλίντον,μαζί με άλλους λίαν διάσημους στην οικουμένη όλη βλέπει το όνομα του σε κάθε ελληνική εφημερίδα και σάϊτ και αναφέρεται ως κατηγορούμενος διότι “κακοποιούσε ανήλικες ,τις οποίες του προμήθευε ο δισεκατομμυριούχος χρηματόδότης Επστάϊν”.

Στα ονόματα, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα όπως διαρρέεται, φέρονται να περιλαμβάνονται, εκτός του Μπιλ Κλίντον, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμς Μπερνς, η Κάθριν Ρούμλερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, ο αριστερός καθηγητής και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων Ριντ Χόφμαν, ο Λόρενς Σάμερς, πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ και διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου υπό τον Ομπάμα, ο Γούντι Άλεν, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Θορμπγιόρν Γιάγκλαντ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, ο πρώην πρόεδρος της Barclays, Τζες Στάλεϊ και ο μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Από το μακρινό Μπρουνέϊ,όπου πήγαινε ο Κλίντον με το αεροπλάνο του Επστάϊν μέχρι το τελευταίο χωριό της Λαπωνίας και της Ελλάδας και της Μοζαμβίκης όλοι γνωρίζουν τα ονόματα και τον “κατηγορούμενο για το τραφικγκ ανηλίκων Κλίντον” Καμία αμφιβολία περί της ενοχής του με τον κατηγορηματικό τρόπο που γράφεται.Δεν έγινε καμία δίκη φυσικά ακόμα.Πολύ περισσότερο δεν αποδείχθηκε ενοχή.Μάλιστα κάποιοι αναφέρονται ως εμπλεκόμενοι στην παρέα που θα ερευνηθεί αν συμμετείχαν στις κακοποιήσεις ανηλίκων ή θα κληθούν ως μάρτυρες να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις καταγγελίες περι εκατοντάδων αποπλανήσεων ανηλίκων.Τα ονόματα όμως στη δημοσιότητα και με δικαστική βούλα.

Διότι στις δυτικού τύπου ο πολιτικός και ο αξιωματούχος κρατικής υπηρεσίας πρέπει να αποδεικνύουν την αθωότητά τους όταν εμπλέκεται το όνομά τους σε όζουσα υπόθεση και όχι οι δημοσιογράφοι να αποδεικνύουν την ενοχή τους.

Ας μην ήταν δημόσιος αξιωματούχος,αν μην ήταν πολιτικός στην προκειμένη περίπτωση ο Κλίντον,ο πρίγκιπας,ο υπουργός,ο πρόεδρος του Χάρβαρντ και αφού είναι ας μην αναφερόταν στα έγγραφα του Επστάϊν.

Εκεί στην κουτοφραγκία θεωρούν ότι οι άνθρωποι (οφείλουν να)ξέρουν ανάγνωση και τι ακούνε και επομένως θα ξεχωρίσουν αν εμπλέκεται ως μάρτυρας ή ως μετέχων στο έγκλημα ή απλώς ήταν …βλάκας περιφερόμενος στις βίλες του (κατά τον δικηγόρου του)δολοφονημένου Επστάϊν

Αυτές είναι οι συνθήκες εκεί και δεν τις αλλάζουν αιώνες τώρα εκεί στην …κουροφραγκία…

Στην Ελλάδα ο πολιτικός με το φτωχό πόθεν έσχες,ο δημόσιος αξιωματούχος με τον μικρό μισθό και την τεράστια μονοκατοικία στη Φιλοθέη και όταν πιάνονται με τη γίδα(τον λογαριασμό στους φορολογικούς παραδείσους)στην πλάτη τσακίζουν τον δημοσιογράφο που θέλει να γράψει ονόματα με προσωπικά δεδομένα.

Πριν μερικά χρόνια κυκλοφόρησαν “κασέτες” με τα αίσχη ενός μητροπολίτη και τις σεξο-διακοπές στις…Μπαχάμες.Εκεί κοντά που ήταν Κλίντον και Επστάϊν…

Τον άφησαν ανενόχλητο.Τις παραδώσαμε τις κασέτες στον μητροπολίτη ανακριτή.Και πάλι καμία συνέπεια.Μόνο όταν αποκαλύψαμε τον τραπεζικό λογαριασμό ύψους 1,5 δις δραχμές τότε τον παρέπεμψαν,καταδικάστηκε και …εκδικήθηκαν αργότερα τον ερευνητή εφοριακό!!!

Για να σταματήσουν αυτά εφήυραν τα προσωπικά δεδομένα α λα ελληνικά.Να μην αναφερθεί καν αν ο τάδε υπουργός γνώριζε τον εγκληματία εγκέφαλο των αποπλανήσεων-βιασμών.Να μην παρουσιαστεί καν η φωτογραφία του κατηγορούμενου με πολιτικούς και αξιωματούχους και προβεβλημένους ως σταρ της κοινωνίας.Ως να μην (οφείλουν να)γνωρίζουν ανάγνωση,γραφή και τι ακούνε στα ΜΜΕ οι πολίτες.

Μούγκα,λοιπόν, για τους “πελάτες” της 12χρονης στον Κολωνό.Καμία δημόσια ανακοίνωση για το αν έκαναν αγωγές και μηνύσεις στον Στεφ Χίο αναφερόμενοι διάσημοι.Γιατί αν έκαναν να περιμένουμε τα δικαστήρια,όπως αυτά που ΕΧΑΣΕ ο Γιώργος Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Και να γράψουμε με ονόματα ποιός δικαιώθηκε και ποιός όχι.

Αν δεν έκαναν καμία διάψευση με αγωγή η μήνυση και απλώς το άφησαν να ξεχαστεί χωρίς να αναδημοσιευτεί σε άλλα μεγάλα ΜΜΕ τότε το ερώτημα είναι αυτονόητο:σε τι είδους χώρα και δημοκρατία ζούμε;Σε ποιά άλλη χώρα του πλανήτη υπάρχει αυτή η μέθοδος συσκότισης δια της αέναης σιωπής;

Μια ελληνική εφημερίδα με κομψό τρόπο ρωτάει τι απέγινε εκείνη η υπόθεση με την σύλληψη δικαστή με κοκκαϊνη σε διαμέρισμα απο το οποίο βγήκε νεαρός.Τι απέγινε η δικογραφία.Με κομψό τρόπο γράφει ότι δημιουργούνται σκέψεις για την επιλογή της συζύγου αυτού του δικαστή να μπει σε καίριας σημασίας για την κυβέρνηση θέση.Δικαστίνα και αυτή.

Να γράφουμε,μας λένε,ότι στην Αθήνα και στην Ελλάδα αυξήθηκε φοβερά η χρήση ναρκωτικών και κοκκαίνης,αλλά ούτε λέξη αν εμπλέκεται επώνυμος και ισχυρός…

Η εφημερίδα ,σε μια υπόθεση,όπου εμπλέκονται και ναρκωτικά που κάνουν θραύση και σκορπούν το θάνατο στην Ευρώπη και στην Ελλάδα,αναφέρεται στα εμπόδια δημοσιότητας με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα.

Θαυμάστε την ελληνική πατέντα και σήμερα με τις αποκαλύψεις για Κλίντον και λοιπούς διάσημους που ούτε καν κατηγορήθηκαν ακόμα…

Αυτά βόλεψαν πολλούς αξιωματούχους.Οχι μόνο της πολιτικής.Και της δημοσιογραφίας.Και του κρατικού μηχανισμού.Και της δικαστικής εξουσίας.

Γιατί η διαφθορά απλώθηκε παντού και ακόμα και αν κάποιοι αξιωματούχοι θέλουν να την πολεμήσουν δεν θα βρουν τρόπο αφού ακόμα και η “Δημοσίευσις που είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης”μπλοκάρεται είτε με την εξαγορά των ΜΜΕ δια της συμμετοχής σε δημόσια έργα των ιδιοκτητών,είτε με νόμους όπως τα προσωπικά δεδομένα και οι εξοντωτικές ποινές σε μη αρεστούς δημοσιογράφους.Μια τέτοια κραυγαλέα περίπτωση βρίσκουμε π.χ. στη Χαλκίδα.Εκεί κάποιος επικαλείται μάρτυρες…δικαστές στην αντιδικία του με κάποιον άλλον,βγαίνει η απόφαση και για την έγγραφη πρόταση δικαστών ως μαρτυρων σιωπή στη δικαστική απόφαση που τα βρήκε όλα ψέμματα!!!

Περι αυτών αργότερα αφού διεξάγεται έρευνα και απο τον Αρειο Πάγο και όχι μόνο…

Αυτα δεν γίνονται στο χώρο της πολιτικής δυστυχώς.Γίνονται και στην Εκκλησία.Ο Μητροπολίτης Λάρισας κ.κ.Ιερώνυμος έλεγε προχθές σε μια τηλεοπτική εκπομπή ότι ο χώρος της Εκκλησίας είναι χώρος προστασίας των αδυνάτων και γιαυτό και το τελευταίο λεπτό που προσφέρει κανείς είναι όχι μόνο πολύτιμο,αλλα και ιερό.Τα ίδια και οι άλλοι Μητροπολίτες φυσικά και ιερείς κλπ

Στο πλαίσιο αυτό μας προξενεί κατάπληξη ένα νέο απίστευτο γεγονός που συναντήσαμε στην δημοσιογραφική έρευνα.

Αρχιμανδρίτης έκανε αγωγή στη μητέρα του ως εκπρόσωπος νομικού προσώπου και αφού η αγωγή πήγε… περίπατο δια του…συμβιβασμού έφερε ενα εκατομμύριο ευρώ στο νομικό πρόσωπο που ο ίδιος διαφεντεύει.

Απίστευτη όμως είναι η αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας.Στα δημόσια έγγραφα αναφέρεται ότι η περιουσία δεν ανήκε ποτέ στο συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο και σε αυτό υπάρχει…μητροπολιτική βούλα.

Πολύ περισσότερο δεν ανήκε στη μαμά του Αρχιμανδρίτη.Για σκεφτείτε την γνωστή πατέντα να προσφεύγουν στα δικαστήρια δυο μη ιδιοκτήτες μιας έκτασης,να υποχωρεί ο ένας και να την κερδίζει ο άλλος χωρίς να του ανήκε ποτέ…

Για την πατέντα αυτή δεκάδες συμβολαιογράφοι,δικηγόροι και επιχειρηματίες κατέληξαν φυλακή αφού η μέθοδος περιλαμβάνει πλαστά συμβόλαια,πλαστές βεβαιώσεις,ψευδομαρτυρίες,ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς κλπ

Μαμά αρχιμανδρίτη να εμπλέκεται εκών-άκων σε τέτοια υπόθεση πρώτη φορά συναντήσαμε.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται σε έγγραφα και τα εξής και βγάλτε συμπεράσματα:

“… Στην τελευταία μας συνάντηση, που έλαβε χώρα στις 14/1/2022, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας
ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά, ότι η…(σ.σ. αναφέρεται στην έκταση) ανήκει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ιερού Ναού Κοιμήσεως
Θεοτόκου…

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας εξέδωσε την Αρχιερατική Πράξη Νο 206 (αρ. πρωτ.
76/24.06.2022), με την οποία ξεκαθαρίζει απόλυτα το καθεστώς της Ιεράς Μονής …. Όπως
αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση: « Τα κτήματα και τα κτίσματα πέριξ της Ιεράς Μονής στην περιοχή της πάλαι
ποτέ κοινότητας …, ανήκουν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου… Ο οποίος Ιερός
Ναός και θα τα δηλώνει στο κτηματολόγιο και στο Ε9 ή αλλού όταν συντρέχει λόγος».
Μετά τα παραπάνω, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι τα δικαιώματα με ΚΑΕΚ 100040… και 1000…
ανήκουν στην ιδιοκτησία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου… και όχι στη λεγόμενη «Ιερά
Μονή…», η οποία μέχρι το 2014 που πήρε από την Εφορία Κ… Α.Φ.Μ. (δεν γνωρίζουμε με
ποιο τρόπο) ήταν ανύπαρκτη νομική οντότητα, και δεν μπορούσε να έχει στην ιδιοκτησία της ακίνητα, τα οποία,
όπως αναφέρεται στην παραπάνω εικονική Αγωγή Χρησικτησίας, περιήλθαν σε αυτή κατά πλήρη κυριότητα, νομή
και κατοχή «από δωρεά από προσκυνητές από 150 και πλέον ετών». Ήταν μόνο μια Εκκλησιαστική Επιτροπή που
διορίζεται από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για τη διαχείριση της Ιεράς Μονής…
Κ… και δεν είχε σε καμιά περίπτωση τη δικαιοδοσία να προβαίνει σε πράξεις, που αμφισβητούν το
ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ιεράς Μονής.
Ο πατέρας Ε… όμως, για να παρακάμψει αυτό το σκόπελο, αφού φρόντισε σταδιακά, να
απομακρύνει,…

….κατέστη απόλυτος κυρίαρχος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ιεράς Μονής…
Κ…, δεδομένου ότι στην Επιτροπή ήταν πλέον μέλη μόνο συγχωριανοί του από την Β.., στην οποία είναι
Εφημέριος. Οπότε, έβαλε μπροστά το σχέδιό του για την υφαρπαγή της περιουσίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως
Θεοτόκου, του οποίου Εξωκκλήσιον είναι ανέκαθεν η Ιερά Μονή Κ.., με τη δημιουργία
ξεχωριστής νομικής οντότητας, με την επωνυμία «Ιερά Μονή Κ… Κ…». Συγκεκριμένα,
χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του προέδρου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, ζήτησε και πήρε για λογαριασμό της
«Ιεράς Μονής Κ… Κ…», όπως αναφέρουμε παραπάνω, το 2014 από την Εφορία
Κ… Αριθμό Φορολογικού Μητρώου(Α.Φ.Μ.), τον οποίο στη συνέχεια χρησιμοποίησε σαν όχημα για την
υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου του. Αρχικά υπέγραψε με συγχωριανό του Β…, χωρίς την απαιτούμενη
από το Εκκλησιαστικό Δίκαιο έγκριση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, σκανδαλώδη πολυετή σύμβαση
ενοικίασης κτίσματος της Ιεράς Μονής (με την ονομασία «Κελάρια») για λειτουργία ως παραλιακής ταβέρνας, με
εξευτελιστικό για τα δεδομένα της περιοχής ενοίκιο, που συμψηφίζεται μάλιστα με τα έξοδα που έκανε ο ενοικιαστής
για την διαμόρφωση του κτίσματος και του περιβάλλοντος χώρου σαν ταβέρνας.

 

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας
δολίως το ίδιο προκάλυμμα, ο πατέρας Ε…ς δημιούργησε την εικονική αντιδικία με την μητέρα
του, καταθέτοντας στις 15-3-2019 σαν «Ιερά Μονή Κ…» πλέον την παραπάνω Αγωγή
Χρησικτησίας(βλ. συνημμένο 5) κατά της μητέρας του(!!!) Ε…, χήρας Γεωργίου …, η οποία
υποτίθεται, όπως αναφέρεται στην εν λόγω Αγωγή Χρησικτησίας, «όλως αιφνιδίως ήγειρε αβάσιμες αξιώσεις και
προέβαλλε ανύπαρκτα ιδιοκτησιακά δικαιώματα» επί του Ιερού Ναού Κ…Παναγιάς, του γύρω από αυτόν
οικοπέδου και επί άλλου γειτονικού οικοπέδου, τα «Κελάρια» της…, που αναφέρουμε παραπάνω.
Δηλαδή, ο πατέρας Ε…, χρησιμοποιώντας τη νομική οντότητα που δημιούργησε δολίως το
2014, μέσω της εικονικής Αγωγής Χρησικτησίας κατά της μητέρας του, απέκτησε τίτλους ιδιοκτησίας, που
χρησιμοποίησε στη συνέχεια για να κάνει δήλωση στο Κτηματολόγιο και έτσι να ολοκληρώσει το σχέδιό του για την
υφαρπαγή περιουσίας, που ανήκει ιδιοκτησιακά, όπως αποφάνθηκε επανειλημμένα ο Σεβασμιότατος
Μητροπολίτης μας, ο μόνος αρμόδιος σύμφωνα με το Εκκλησιαστικό Δίκαιο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου… Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως … είναι Μητροπολιτικός Ναός και υπάρχει σαν

νομικό πρόσωπο εδώ και εκατοντάδες χρόνια, έχοντας μεγάλη κτηματική περιουσία, η οποία εκτείνεται σε όλη την
έκταση των ορίων του …, που συμπεριλαμβάνουν αναμφισβήτητα και τη Κ…Παναγιά, αλλά και εκτός των
ορίων του …

Αν το κατασκεύασμα «Ιερά Μονή Κ.. Κ…» του πατέρα Ε… υπήρχε σαν νομικό
πρόσωπο και είχαν περιέλθει σε αυτή κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή «από δωρεά από προσκυνητές από 150
και πλέον ετών» τα παραπάνω ακίνητα, προς τι να καταφύγει στην παραπάνω Αγωγή Χρησικτησίας; Απορούμε πως
έγινε δεκτός τέτοιος ανίσχυρος και προφανώς κατασκευασμένος τίτλος, χωρίς μάλιστα να συνοδεύεται από
Πιστοποιητικό Μεταγραφής, με συνέπεια το δικαίωμα της «Ιεράς Μονής Κ… Κ…» επί των
παραπάνω δυο ακινήτων να κριθεί ισχυρότερο από το δικό μας. Αν ο πατέρας Ε…  δεν ήταν
ιερωμένος, τότε θα είχαμε ήδη στραφεί εναντίον του νομικά. Και αυτό, γιατί πιστεύουμε, ότι τέτοια θέματα πρέπει να
επιλύονται μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας μας και όχι στις δικαστικές αίθουσες.
Όταν έγιναν αντιληπτές οι παραπάνω δόλιες ενέργειες του πατέρα Ε…

…Πιστεύουμε, ότι
αντιλαμβάνεστε τον σάλο που θα δημιουργηθεί σε μια τέτοια περίπτωση, που θα είναι βούτυρο στο ψωμί των
αδηφάγων μέσων ενημέρωσης.
Επιπλέον των παραπάνω συνημμένων, σας υποβάλλουμε φωτοαντίγραφα παλαιών εγγράφων, που υπάρχουν στα
Αρχεία της Μητροπόλεως Κ…  και δείχνουν τίνος ιδιοκτησία ήταν η Ιερά Μονή της Κ…
και οι γύρω από αυτή εκτάσεις…

…Πόσον μάλλον δεν έχει τέτοιο δικαίωμα η ψευδεπίγραφη νομική
οντότητα που δημιούργησε δολίως με το ίδιο όνομα ο πατέρας Ε... Και πρέπει να
ξεκαθαρίσουμε, προκειμένου να γίνουν κατανοητά όσα αναφέρουν τα εν λόγω παλαιά έγγραφα, ότι ο Ιερός Ναός και
οι γύρω από αυτό εκτάσεις ήταν ενιαία ιδιοκτησία, που αποτελείτο από τον Ιερό Ναό, τον περιβάλλοντα αυτόν χώρο
και το λεγόμενο «Περιβόλι της Παναγίας», μέσα στην οποία κτίστηκαν διάφορα κτίσματα, παλαιότερα τη δεκαετία του
1960 τα λεγόμενα «κελλία» ή «κελάρια» και πολύ αργότερα οι λεγόμενες «κουζίνες», όπου παρασκευάζεται το φαγητό
κατά τη διάρκεια του πανηγυριού που γίνεται κάθε Αύγουστο. Επίσης, μέρος της ενιαίας αυτής ιδιοκτησίας
παραχωρήθηκε, όπως αναφέρεται στα έγγραφα αυτά, σε «ευσεβείς Χριστιανούς» με σκοπό την «ανέγερσιν κελλίων»
για τη διαμονή των μελών και του αρχηγού της οικογενείας τις μέρες του πανηγυριού, ενώ μέρος αυτής της ιδιοκτησίας
χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή κοινόχρηστων χώρων του οικισμού(δρόμοι και προσβάσεις προς την παρακείμενη
παραλία). Δηλαδή, τα παραπάνω δικαιώματά μας προήλθαν από ενιαία παλαιότερα ιδιοκτησία…”

Ελλάδα 2024…Φυσικά θα επανέλθουμε με ονόματα και διευθύνσεις.Φαίνεται ότι κάποιοι Αρχιμανδρίτες ,κληρικοί και ίσως και ανώτεροι βρίσκουν χρόνο στην 24ωρη προσευχή τους να ασχοληθούν και με λίγο(ή πολύ) από…χρυσάφι!