Αρχική Θέμα Οι απίστευτες καταδίκες στελεχών της Δικαιοσύνης,των ΜΜΕ,της Εκκλησίας,η σιωπή ,η αυλή του...

Οι απίστευτες καταδίκες στελεχών της Δικαιοσύνης,των ΜΜΕ,της Εκκλησίας,η σιωπή ,η αυλή του Μητσοτάκη,o σανταλοφόρος του Προεδρικού Μεγάρου,ο Κοντομηνάς που ήθελε να γίνει “δερβέναγας της CΙΑ!

1255

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Διαβάστε δυο περιπτώσεις με εμπλοκή της Δικαιοσύνης και μάλιστα στη μία και καταδίκες ανώτατης δικαστικού λειτουργού,στελέχους της Εκκλησίας και των ΜΜΕ και κρίνετε το επίπεδο της κρατικής λειτουργίας,της λειτουργίας της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ.

Η 1η:Στις 27 Ιουνίου το Συμβούλιο Επικρατείας έβγαλε καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο καλεσμένος με τα σανδάλια στο Προεδρικό Μέγαρο της προέδρου Αικατερίνης Σακελλαροπούλου πρώην προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας.

Είναι η υπόθεση της οικογένειας που καλύπτει με 2-3 ορόφους αυθαιρεσίας την…Ακρόπολη.Και η οικογένεια που αγόρασε για 300 χιλιάδες με μία της εταιρεία κτήριο στο κέντρο της Αθήνας και σε ένα χρόνο το πούλησε σε άλλη δική της εταιρεία για 4,5 εκατομμύρια ευρώ!!!

Γράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας μεταξύ άλλων και τα εξής:

“…Στην απόφαση που εκδόθηκε στις 27 Ιουνίου δίνεται προθεσμία τριών μηνών για την εκπόνηση ειδικών μελετών με σκοπό την κατεδάφιση, ενώ λόγω της μη συμμόρφωσης του Δήμου Αθηναίων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ορίζεται εντεταλμένος δικαστής, πάρεδρος του ΣτΕ. Μάλιστα ορίζεται και νέα συνεδρίαση για τις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχει λήξει η προθεσμία που δίνει το ανώτατο δικαστήριο.

…Τραγέλαφος εξαετίας

Το προβλήματα άρχισαν να διαφαίνονται στον ορίζοντα της Ακρόπολης το 2017, οπότε και η εταιρεία στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο, η Μπλε Κέδρος, ύστερα από αναθεώρηση της άδειας δόμησης αποφάσισε να προχωρήσει σε εργασίες επέκτασης του ξενοδοχείου με τα τρία υπόγεια, το φυτεμένο δώμα και την ασκεπή πισίνα εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου. Η άδεια που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων δεν έλαβε ποτέ την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού και τη σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ, το οποίο ορίζει ανώτατο ύψος για την περιοχή της Ακρόπολης ώστε να μην επικισκιάζεται το μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Παρά το γεγονός ότι ήδη από το 2019 το ΣτΕ εμφάνισε την πρώτη αναλυτική αιτιολόγηση της παρατυπίας, με την οποία ζητούσε την αναθεώρηση της υφιστάμενης κατάστασης, ο Δήμος Αθηναίων διευκόλυνε -όπως επισημαίνεται στην τελευταία απόφαση- τη λειτουργία μέσα από μια ειδική ρύθμιση, επιβάλλοντας μόνο ένα χρηματικό πρόστιμο προς την ιδιοκτησία του καταλύματος.
coco_mat_brothers_
Ο Μιχάλης Ευμορφίδης και ο Πωλ Ευμορφίδης

Εμπλέκοντας σειρά κρατικών φορέων για την τροποποίηση της άδειας δόμησης και την έναρξη της διαδικασίας κατεδάφισης, που θα σημάνει προσωρινό λουκέτο για τη λειτουργία του ξενοδοχείου, το ΣτΕ καλεί τώρα τον Δήμο Αθηναίων να συμμορφωθεί με τη νέα απόφαση και να ακολουθήσει τους κανονισμούς του ΚΑΣ, αλλιώς προειδοποιεί με χρηματικά πρόστιμα και κυρωτικά μέτρα…”

Ενώ αυτά τα τρομερά μπλεξίματα με κρατικές υπηρεσίες και την οικογένεια Μητσοτάκη που κυβερνά κράτος και Δήμο είναι σε εξέλιξη η επιλεγείσα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρος της Δημοκρατίας τον κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο,τον περασμένο Νοέμβρη και εκείνος για να δείξει που γράφει τα …πρωτόκολλα πήγε με πουκάμισο και σαγιονάρες-σαντάλια!!!

“Τι κακό έχουν τα σανδάλια; Έχεις δει κανέναν αρχαίο Έλληνα με παπούτσια;” ήταν η απάντησή του…

Ομορφος κόσμος,ηθικός,αγγελικά αρχαιοπλασμένος εντός και εκτός κράτους και Δικαιοσύνης και στη σκιά της Ακρόπολης…

Ο Ευμορφίδης ,άνθρωπος και των ΜΜΕ με ένα βιογραφικό σοκαριστικό για τους γύρους που έκανε στη γη,έφτιαξε μάλιστα και κόμμα και κατέβηκε στις εκλογές (ΕΥ)γνωρίζοντας φυσικά ότι θα μαυριστεί…

Προφανής εξήγηση στη δική μας …ανύπαρκτη λογική: να ξεκαρφωθούν τα στηρίγματά του στο Προεδρικό Μέγαρο και στις κρατικές υπηρεσίες,αφού ο τρόπος που σέρνεται η υπόθεση του ξενοδοχείου στη σκιά της Ακρόπολης δεν έχει προηγούμενο σε αυτό το επίπεδο…

Η δεύτερη υπόθεση:

O μακαρίτης Κοντομηνάς μας έβαλε στο περιθώριο του ΑΛΦΑ όταν σκαλίσαμε  πολύ τη λίστα Λαγκάρντ,στην οποία είχε περίοπτη θέση.Και όταν το προχωρήσαμε τόσο ώστε να κληθούμε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το “τερμάτισε”:

“Εσύ είσαι ο μόνος έξυπνος από όλους τους δημοσιογράφους και πας να καταθέσεις στη Βουλή γιαυτή την αθλιότητα;Γιατί δεν κάλεσαν κανέναν άλλο δημοσιογράφο απο τους χιλιάδες που έχει μέλη η ΕΣΗΕΑ;Διότι νόμιμα είναι τα λεφτά”μας είπε τότε σε μια θυελλώδη συζήτηση.

Και ύστερα,αν και με κορυφαία διευθυντική θέση εκεί, μας έκλεισαν την πόρτα του γραφείου και μας χρωστούσαν και ένα σκασμό λεφτά,αφού ο μισθός καθυστερούσε επίτηδες και μαζέυτηκαν αρκετά μηνιάτικα.

Ηταν η “στρατηγική της φίμωσης”,για την οποία τώρα η ΕΣΗΕΑ μας καλεί να δώσουμε στοιχεία καθώς στην Ευρωπαίκή Ένωση είπαν δεν “πάει άλλο” με τις αγωγές εκφοβισμού και φίμωσης δημοσιογράφων ή με τέτοιου είδους στρατηγικές.

Αυτή τη στρατηγική την έχουμε υποστεί στο πετσί μας με διάφορους αξιωματούχους και διάφορες ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ Νομικά δικαστικές αποφάσεις.

Γενικός Διευθυντής τότε στο Κοντομηνέϊκο(κοντομηνούλη τον ανεβοκατέβαζαν οι αμειβόμενοι με τεράστια ποσά μπιστικοί του τότε)ήταν ο Δημήτρης Φουρλεμάδης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Φουρλεμάδης κατέβαλε προσπάθειες και με την σφοδρή δημόσια πίεση του Νίκου Νικολόπουλου και μας κατέβαλε μέρος των χρημάτων που μας χρωστούσε,αλλά από ένα σημείο και πέρα σήκωσε τα χέρια ψηλά…

Αντιδρούσε σφοδρά ο Κοντομηνάς…

Είχε τα προβλήματά του και προφανώς δεν είχε πολλά-πολλά περιθώρια.

Πάνε τα χρήματα…

Τώρα κατανοούμε καλύτερα τη δύσκολη θέση Φουρλεμάδη,τον οποίο μας είχε συστήσει με τα καλύτερα το δεξί χέρι του τότε Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Χθες ο Φουρλεμάδης καταδικάστηκε τελεσίδικα σε κάθειρξη 8 οκτώ,δηλαδή στα μισά από αυτά που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως.

Ο λόγος:τα χρήματα της ανθρωπιστικής οργάνωσης της Εκκλησίας “Αλληλεγγύη”τα οποία είχαν άλλο προορισμό και αλλού κατέληξαν.

Η έκπληξη:καταδικάστηκε μαζί του τελεσίδικα και πρώην Ανώτατο στέλεχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Γεωργία Λυμπέρη) για την οποία δεν έγραψε κανείς το παραμικρό,αν και λόγω θέσης αυτή είναι το κύριο πρόσωπο στην υπόθεση!

Η “αδικία”: Μπροστάρης στο κυνηγητό του Φουρλεμάδη στέλεχος της υπό την στενή έννοια αυλής του Μητσοτακέϊκου με μεγάλες εμπλοκές στη Δικαιοσύνη από τις οποίες και καθάρισε για πολύ-πολύ περισσότερα αιματοβαμμένα χρήματα!

Μακριά απο μας λοιπόν το: “η Δικαιοσύνη μίλησε για τον Φουρλεμάδη”!

Απλά η μία ομάδα τσάκισε την άλλη και μεγάλη συμβολή σε αυτό είχε η γνωστή αμετροέπεια και οι μεγάλες (κούφιες)ιδέες με τις οποίες εμπότισε πολλά στελέχη η αυλή Χριστόδουλου με τα πολλά μέτρα και πολλά σταθμά.

Μια αυλή,της οποίας κύριο μέλημα ήταν να τσακίσει την στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ και από αυτό το τσάκισμα κάποιοι θα ήταν ωφελημένοι…

Ο Φουρλεμάδης και η Λυμπέρη στην υπόθεση αυτή πήραν μόνο την αθωωτική ψήφο της προέδρου του Εφετείου κ.Ουρανίας Κουζέλη ενώ τέσσερις εφέτες(τρεις γυναίκες ακόμα)και η Εισαγγελέας κ.Ψύρη ήταν καταδικαστικοί.

Εντυπωσιακό: Συνήγορος της Εκκλησίας και πολιτική αγωγή εναντίον του Φουρλεμάδη ήταν Νομικός σύμβουλος του…Κοντομηνά,την εποχή που ο Κοντομηνάς κατέθετε(ποιός την έγραψε αλήθεια;) αγωγή κατά τριών πρώην συνεργατών του και τους ζητούσε αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολλαρίων εντόκως.

Ο λόγος: τον είχαν εξαπατήσει,λέει,ότι θα τον κάνουν γενικό διευθυντή της …CIA Νοτιονατολικής Ευρώπης και έτσι του έφαγαν χρήματα σε ταξίδια στις ΗΠΑ και αλλού.

Σε μία συνάντηση στη βίλα του στους Θρακομακεδόνες μας είχε δείξει με υπερηφάνεια την αγωγή και όταν την διαβάσαμε σκάσαμε στα γέλια!

“Γιατί γελάς;”ρώτησε.

-“Απορώ πως μπορεί να γίνει τέτοιο στέλεχος της CIA κάποιος που παίζει με συνεργάτες του στην παιδική χαρά και νομίζει ότι σκέπτεται και συσκέπτεται” ήταν η απάντησή μας.

Εκ του αποτελέσματος και μόνο είχαμε δίκιο.

Είναι ο ίδιος Κοντομηνάς που μετά αυτή την…παιδική χαρά κατέληξε να αναθέσει τον ΑΛΦΑ στο γερμανικό κανάλι RTL.

Τότε δεν μας ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας λέγοντας:

“Ρε Γιάννη γιατί δε σε θέλουν οι Γερμανοί;Μπορείς να κάνεις κάτι απο την πλευρά σου γιατί μου έβαλαν Χ στη σύμβασή σου”.

Η απάντησή μας:”Με δουλεύεις Δημητράκη;”

Ετσι πίστευε.Ότι τους δουλεύει όλους.

Και ο Φουρλεμάδης πίστεψε ότι βρήκε ασφαλές καταφύγιο μετά το κυνηγητό της άλλης(και Μητσοτακικής)πλευράς και θα καθαρίσει με το σκάνδαλο της “Αλληλεγγύης”αφού τόσα και τόσα πολύ μεγαλύτερα σκάνδαλα και εντός της Εκκλησίας έχουν κουκουλωθεί.

Χθες στο Εφετείο προσγειώθηκε αν και ο ίδιος ήταν απών και αναζητείται για να εκτίσει την ποινή.

Αντίθετα ωραίες “εικόνες”καταγράφηκαν με το πρώην ανώτατο δικαστικό στέλεχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου,στο οποίο σήμερα προεδρεύει ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Γιάννης Σαρμάς.

Το στέλεχος ήταν στη διαδικασία αλλά λίγο πριν εκδοθεί η επιμέτρηση της ποινής χάθηκε απο την αίθουσα με αποτέλεσμα να γίνεται μια “ωραία συζήτηση” αυτού του επιπέδου.

Τελικά η ποινή ήταν 3χρόνια αλλά με αναστολή(δεν ηταν δα και ενοχλητική δημοσιογράφος η κυρία Δικαστής…)και δεν χρειάστηκε να…συλληφθεί ο αστυνομικός φρουρός της αίθουσας.Ο φουκαράς αυτός δεν είχε αντιληφθεί τα παρασκήνια και τα λοιπά παιχνίδια και δεν κατάλαβε ότι έπρεπε να μην αφήσει κανέναν κατηγορούμενο να φύγει μετά την εκφώνηση της καταδικαστικής απόφασης…

Ελληνική Δημοκρατία 2023.Είναι μια κανονική δημοκρατία αν έτσι νομίζετε και πάντως αυτό ισχυρίζεται ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης…