Αρχική Ελλαδα Τα απίστευτα σκάνδαλα στο Προεδρικό Μέγαρο και οι επώνυμοι των βιασμών Φιλιππίδης,Λιγνάδης...

Τα απίστευτα σκάνδαλα στο Προεδρικό Μέγαρο και οι επώνυμοι των βιασμών Φιλιππίδης,Λιγνάδης που προφυλακίστηκαν …Υποσχέσεις “αποκατάστασης” αν μείνουν μουλωχτοί…

1843

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στις δυτικού Τύπου δημοκρατίες οι επώνυμοι που θα αποκαλυφθούν σε σκάνδαλα έχουν συνέπειες για μηνυματκούς λόγους.

Στις ανατολικού Τύπου Δημοκρατίες(κομμουνιστικές και “διάδοχες”) το Κόμμα αποφασίζει αν μια γυναίκα βιάστηκε η “τάθελε και τάπαθε”.

Στις μπανανίες λειτουργεί το “αλλοθι”.Τιμωρείται κάποιος για ένα από τα εκατό εγκλήματα και αυτό λειτουργεί ως ομπρέλλα προστασίας για τους επώνυμους της εξουσίας.Αν κάποιος έχει κάνει 15-20 εγκλήματα και σταλεί στη φυλακή για 1-2 ,ευχαριστώ θα πεί και θα κλείσει το στόμα του.Ετσι θα αποτελέσει ομπρέλλα και άλλοθι για τους άλλους που δεν θα λογοδοτήσουν ούτε για ένα απο τα πολλά ανάλογα που έχουν κάνει.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι επώνυμος και κυριαρχούσε στα τελευταία χρόνια,κατά τα οποία η Ελλάδα με εξαίρεση στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε ως πλυντήριο των εγκλημάτων πάσης μορφής της εξουσίας.

Επι ΣΥΡΙΖΑ έγιναν παρόμοια(π.χ. σχεδόν βιασμός παντρεμένης επώνυμης γυναίκας από στέλεχος στην ΕΡΤ)σε μικρή έκταση και πάντως η Δικαιοσύνη γκρέμισε πολλά άντρα διαπλοκής με την συμπαράσταση της κυβέρνησης.

Σε καμία περίπτωση πάντως και επι ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν όσα έπρεπε και μπορούσαν να γίνουν σε καίριους τομείς,όπως οι τράπεζες,η Δικαιοσύνη,η ΕΡΤ κλπ.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ,ο πλέον επώνυμος ,έπρεπε να μιλήσει δημόσια.Και να αρνηθεί ενώπιον όλων τα εγκλήματα δεχόμενος ερωτήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τα ΜΜΕ και τις καταγγέλλουσες ή να ζητήσει συγνώμη.

Επέλεξε τη σιωπή μπροστά σε ορυμαγδό καταγγελιών.

Και μεσούντος του καλοκαιρού μαθαίνουμε ότι προφυλακίστηκε για 3 από τον ορυμαγδό των καταγγελιών και σιωπηλός πάει στη φυλακή.

Μας θυμίζει τον Υπουργό που προφυλακίστηκε με το γυιό του,τους τραπεζικούς που συνελήφθησαν και αμίλητοι πήγαν στη Δικαιοσύνη.Σε χρόνο ρεκόρ “καθάρισαν και ο υπουργός που ξέπλενε μίζες είναι πιά ελεύθερος και ωραίος και σιωπηλός στο σπίτι του.Ο Ακης πλήρωσε με φυλάκιση για 1-2 από τις τόσες και τόσες σε βάρος του υποθέσεις,ο σιωπηλός Γιάννος με τη λίστα Λαγκάρντ είναι ελέυθερος και ωραίος,ο Ψυχάρης υιός πάει για μια αστεία κατηγορία στο εδώλιο στην καρδιά του καλοκαιριού και τα κακουργήματα των κομμάτων στις τράπεζες τα “κανακεύουν”στον Αρειο Πάγο έχοντας το νού τους να καταδικάσουν κάποιον τελευταίο τροχό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην υπόθεση που είναι τώρα στα χέρια της προέδρου του Αρείου Πάγου και της εισηγήτριας κ.Λεπενιώτη,ένας τραπεζικός καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε 20 χρόνια κάθειρξη για ομολογημένα κακουργήματα.

Στο δεύτερο βαθμό σοκάρεται κανείς διαβάζοντας την απόφαση.ομολογούν ξανά οι τραπεζικοί και αθωώνονται.Το σκάνδαλο γίνεται ακόμα χειρότερο καθώς το φόρτωσαν στον τελευταίο τροχό κατά ένα ελάχιστο μέρος του.

Αυτό είναι Δικαιοσύνη στην Ελλάδα και τέτοια φαινόμενα προκαλούν την οργή των ευρωπαϊκών μηχανισμών και την κατάταξη της Ελλάδας στο επίπεδο των μπανανιών μαζί με Ουγγαρία,Σλοβακία,Κύπρο,Μάλτα κλπ.

Βοά ο χώρος της Δικαιοσύνης ότι ο Φιλιππίδης εάν παραμείνει σιωπηλός θα έχει μεταχείριση καλή και σύντομη.

Την ίδια ακριβώς τακτική τηρεί ο Λιγνάδης.

Στο Αρσάκειο υπάρχουν καταγγελίες ορυμαγδός.Πήγαν στη Δικαιοσύνη.Ενώ θα έπρεπε να υπάρχει δημοσιότητα, ώστε να ενθαρρυνθούν τα θύματα να μιλήσουν άκρα του τάφου σιωπή.

Οπως και σε άλλες περιπτώσεις ισχυρών η σιωπή βοηθά ,ώστε τα θύματα να πάρουν το μήνυμα να το βουλώσουν…

Η προεδρία της Δημοκρατίας ποτέ δεν εξήγησε ποιός έριξε  την προεδρίνα στην αγκαλιά του Λιγνάδη με τρόπο προνομιακό και μηνυματικό πριν καλά-καλά καθίσει στην καρέκλα.

Ο σύντροφος της προέδρου είναι δικηγόρος και πρώην δικαστής.Και ξέρει ότι η κοινή γνώμη πρέπει να πληροφορηθεί με πλήρη διαφάνεια τα πάντα γύρω από το πως η προεδρίνα της Δημοκρατίας βρέθηκε κοντά στον Λιγνάδη,ο οποίος έχει ισχυρό καταγγελλόμενο αποτύπωμα και στο Αρσάκειο.

Και αίφνης στη γιορτή του προεδρικού Μεγάρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας βιώνουμε την αποκατάσταση της κυρίας Φ.Μπαχαρίδου από τον Εβρο με τα εξής χαρακτηριστικά:

Στις 4 Απριλίου 2020 η κ.Μπαχαρίδου δημοσίευσε τα εξής για τον διάλογο που είχε με την προεδρίνα της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με πρωτοβουλία της προέδρου:

Η Φανή Μπαχαρίδου, μέσω ανάρτησης στο λογαριασμό της στο facebook μας αποκαλύπτει πτυχές του διαλόγου τους
«TIMHTIKO ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
3 Aπριλίου 2020
10:30 π.μ – κ.Μπαχαρίδου, σας καλούμε από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Πρόεδρος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί σας εντός της ημέρας…
Συναισθήματα συγκίνησης, έκπληξης, περηφάνειας…
14:34 μ.μ Τηλεφώνημα από την Πρόεδρο, κ.Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Kαι στην τηλεφωνική γραμμή μια ηγέτιδα αυθεντική, άμεση, ανθρώπινη, με λόγο δυνατό που αγγίζει την ψυχή…Ελληνίδα, Θρακιώτισσα..
ΠτΔ: «Σας συγχαίρω για τις δράσεις σας και σας παρακαλώ να μεταφέρετε σε ΌΛΑ τα σωματεία που συμπράττουν στην προσπάθεια κατασκευής προστατευτικού υλικού για τους υγειονομικούς φορείς της περιοχής σας και τα σώματα ασφαλείας τις θερμές μου ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ!»
Δεν χωράει σε λέξεις μια συζήτηση ειλικρινής και καρδιακή 10 λεπτών….
Ούτε περιγράφεται η Δύναμη που μας δίνει η συμβολική αλλά τόσο ουσιαστική για εμάς κίνηση της Προέδρου, εν μέσω πανδημίας και μετά την σοβαρή κρίση στα σύνορα μας…
Θα σας μεταφέρω μόνο κάποια σημεία της συζήτησης:
– H Πρόεδρος παρακολουθεί πολύ στενά όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας και ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ με αληθινή ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ την προσφορά των κατοίκων του ακριτικού Έβρου. Γνώριζε λεπτομέρειες για τις προσπάθειες μας να στηρίξουμε – με όσα μέσα διαθέτουμε- στρατό, νοσοκομείo, σώματα ασφαλείας, για την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού, για την κατασκευή μασκών..ακόμη και πως χρησιμοποιούμε τους χασέδες από τα προικιά μας για να κατασκευαστούν οι υφασμάτινες μάσκες! Ζήτησε με ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για την ποσότητα και το είδος των υλικών που προσφέρουμε, τους φορείς που τα παρέλαβαν. Υπογράμμισε πως στις δύσκολες συγκυρίες που ζούμε τέτοιες κινήσεις, όσο μικρές και συμβολικές κι αν φαίνονται αρχικά, έχουν ουσιαστικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία για την ΣΥΝΟΧΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, για την ομοψυχία και την ελπίδα για ανάκαμψη.
– Ευχαρίστησα την Πρόεδρο συγκινημένη και με την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί. Την ευχαρίστησα για αυτό το ΝΕΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ηγεσίας στην κορυφαία πολιτειακή θέση της πατρίδας μας – υψηλότατου συμβολισμού – που καταφέρνει ωστόσο να υπηρετεί με τόση ΟΥΣΙΑ και βάθος στην σχέση της με τους πολίτες της χώρας, από την πρώτη στιγμή της θητείας της. Με ένα βάθος ψυχής που ένιωθα στην ζεστασιά της φωνής της όση ώρα μου μιλούσε. Τόνισα πως όλες οι υπηρεσίες έχουν επαρκή κρατική κάλυψη, πως πρόθεση μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε κανέναν αλλά να δείξουμε ξεκάθαρα με ένα δυνατό μήνυμα στους ανθρώπους μας σε όλα αυτά τα καίρια πόστα πως δεν είναι μόνοι, είμαστε δίπλα τους. Και πως τέλος δεν κάνουμε τίποτα άλλο ως ΑΚΡΙΤΕΣ παρά το χρέος μας, ήταν τα αδέρφια, οι σύζυγοι , τα παιδιά μας στα σύνορα και αυτός ήταν πάντα και είναι ο τρόπος ζωής μας. Προσφορά και επαγρύπνηση. Βγαίνουμε δυνατότεροι σήμερα από όλα..
– Μου απήντησε πως αναγνωρίζει ΟΛΕΣ τις προσπάθειες των κατοίκων και πως κάνουν τεράστια διαφορά. «Oι άνθρωποι είναι η δύναμη μας!» είπε και μου ζήτησε να μεταφέρω πως μετά το τέλος της πανδημίας θα ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ σας στον Έβρο σε μια επίσκεψη προσωπική, συμβολική δείχνοντας την ευγνωμοσύνη όλων για τον τρόπο που σταθήκαμε στην κρίση.
– Η συνομιλία δημοσιοποιείται ΜΟΝΟ κατόπιν της έγκρισης και προτροπής από την ΠτΔ ώστε να μεταφερθούν οι ευχαριστίες της στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΚΡΙΤΙΣΣΕΣ και όλους τους κατοίκους.
– Το διάστημα αυτό συμπράττουν οι Σύλλογοι Γυναικών Βύσσας, Ριζίων, Στέρνας και οι Μορφωτικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι Καβύλης και Στέρνας. Επίσης μεμονωμένα προσφέρουν υλικά και στήριξη και άλλοι κάτοικοι του τόπου μας. Στο τηλεφώνημα αυτό αναγνωρίζεται ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ!
– H ΠτΔ κατάγεται από της Σταυρούπολη Νομού Ξάνθης και ως Θρακιώτισσα, γυναίκα, αντιπρόεδρος εκλεγμένων γυναικών του δικτύου «Aθηνά» δεν μπορώ παρά να νιώθω δικαιωμένη, χαρούμενη, αισιόδοξη πως με τέτοια παραδείγματα στην πολιτική η Ελλάδα σίγουρα θα ξαναέχει την θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και τον κόσμο.
KΑΛΩΣ να ΟΡΙΣΕΤΕ στον ΕΒΡΟ κ. Σακελλαροπούλου, κυρία ΠΡΟΕΔΡΕ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!»

Μετά 14 μήνες τα τοπικά μέσα στον Έβρο δημοσίευσαν την είδηση ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκάλεσε στην γιορτή αποκατάστασης της Δημοκρατίας την κ.Μπαχαρίδου επειδή διακρίθηκε στη διανομή μασκών στα Σώματα Ασφαλείας ,κατά τα γεγονότα στον Εβρο και κατέληγαν ως εξής:

“Είναι η πρώτη φορά που στον εορτασμό της συγκεκριμένης επετείου, καλείται κάποιος από το νομό μας στο Προεδρικό Μέγαρο και αυτό σίγουρα είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την κ.Μπαχαρίδου”.

Η κ.Μπαχαρίδου είναι παλιά στην πολιτική πιάτσα.

Στις 12 Μαρτίου 2012 με πρωθυπουργό Σαμαρά η κ.Μπαχαρίδου εκτοξεύτηκε στο κέντρο της πολιτικής σκηνής και  δήλωσε ότι πάει για βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας:

“Καλεσμένη του Ράδιο Έβρος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ήταν η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου Αιρετών Γυναικών κ. Φανή Μπαχαρίδου Η κ. Μπαχαρίδου αποκάλυψε  την πρόθεση της να κατεβεί στις επερχόμενες εκλογές με την Νέα Δημοκρατία διεκδικώντας βουλευτική έδρα στον Έβρο.Μάλιστα δήλωσε ότι από σήμερα ξεκινάει κύκλο επαφών με φορείς του βορείου Έβρου και θα καταγράψει τα προβλήματα που θα την αναφέρουν προκειμένου να τα καταθέσει στην ηγεσία του κόμματος

https://www.radioevros.gr”…

Ομως υπάρχει μια άλλη πλευρά για την κ.Μπαχαρίδου ,η οποία προκαλεί σάλο.

Οπως μεταφέρει ρεπορτάζ του tvxs, η Φανή Μπαχαρίδου καταδικάστηκε το 2014 σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και πρόστιμο 1.000 ευρώ για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, αλλά και οικονομική συναλλαγή με υποψήφιο δήμαρχο. Η υπόθεση εκδικάσθηκε από το Εφετείο Θράκης στις 7 Νοεμβρίου του 2013. Η ποινή επιβλήθηκε με τριετή αναστολή.

Το αδίκημα συντελέσθηκε στις δημοτικές εκλογές του το 2006 για τον δήμο Βύσσας Εβρου, όταν η Φ. Μπαχαρίδου ήταν επικεφαλής συνδυασμού που επρόσκειτο στη ΝΔ και αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο. Η συμφωνία προέβλεπε ότι θα υποστήριζε στον δεύτερο γύρο τον υποψηφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Σιανκούρη. Ως «αντάλλαγμα» είχε συμφωνηθεί να τοποθετηθεί η κ. Μπαχαρίδου σε διοικητικές θέσεις επιχειρήσεων του δήμου, όπως και έγινε, ενώ είχαν εκδοθεί και 4 συναλλαγματικές, συνολικού ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, ως «εγγύηση» ότι ο κ. Σιανκούρης θα τηρούσε τη συμφωνία.

Στην πορεία οι δύο πλευρές ήρθαν σε σύγκρουση και η συμφωνία αποκαλύφθηκε όταν η κ. Μπαχαρίδου «έσπασε» τις συναλλαγματικές για να τις εισπράξει, επειδή δεν τη διατήρησε ο δήμαρχος στα αξιώματα για όλη την τετραετία. Ο κ. Σιανκούρης επιβεβαίωσε δημοσίως την παράνομη συμφωνία και καταδικάστηκε επίσης με την ίδια ποινή. Στον τρίτο κατηγορούμενο, που είχε παίξει ρόλο μεσάζοντα στη συμφωνία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Μετά την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ, η κυρία Μπαχαρίδου, εναντίον της οποίας είχε ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, είχε αναλάβει Τομεάρχης Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων.”

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η ποινή “πέρασε” και από τον Αρειο Πάγο και υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη.

Υποθέτουμε ότι επειδή η υπόθεση “σέρνεται”2-3 μέρες στα ΜΜΕ αν η κ.Μπαχαρίδου είχε δικαιωθεί στον ΑρειοΠάγο θα απαντούσε αμέσως ότι είναι αθώα και επομένως δεν υπήρχε  νομικός λόγος να μην προσκληθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.Θα υπάρχει μόνο ηθικό θέμα και μεγάλο.

Μέχρι τότε διατηρούμε την επιφύλαξη αυτή διευκρινίζοντας ότι για να είμαστε δίκαιοι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν θα μπορούσε να τα γνωρίζει όλα αυτά γιατί είναι εντελώς ανίδεη στα πολιτικά,στα εθνικά κλπ

Γιαυτό δεν είχε καμία δουλειά στο προεδρικό Μέγαρο τόσο η ίδια,όσο και ο σύντροφός της που είναι της ίδιας κατηγορίας,σε τόσο κρίσιμες εποχές. Οι αθλιότητες της ανήκουν όλες εις ολόκληρον,όπως και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ,αθλίως συμπεριφερόμενος ,ανακοίνωσε ότι δεν ψηφίζει Προκόπη Παυλόπουλο, γιατί δεν πολέμησε το πελατειακό κράτος…

Την εποχή της καταδίκης της κ.Μπαχαρίδου ο Κυριάκος ,ο πολεμιστής του πελατειακού κράτους ,ήταν υπουργάρα της κυβέρνησης Σαμαρά…Και έβαζε σε κομπιούτερ είπε τα πάντα για τους Ελληνες,ώστε να μην ξεφεύγει κανένας κατεργάρης με ποινικά μητρώα και πλαστά πτυχία…Στολίζουν τη Βουλή και δαύτοι ακόμα…

Θέμα με τις βραβεύσεις επίσης προκαλεί σάλο καθώς εμφανίζεται συντονιστής του προεδρικού Μεγάρου ο γνωστός Μπογδάνος.

Με μια απο τις γνωστές “μπογδανιές”ανακοίνωσε ότι δεν θα βραβευθεί ο διασώστης του Αιγαίου Ιάσων Τριανταφυλλόπουλος παρότι ήταν στις λίστες για τη βράβευση από την Αικατερίνη.

Και ω του θαύματος η “μπογδανιά” πέρασε.Ο Ιάσων Αποστολόπουλος δεν βραβεύτηκε και τώρα ζούμε πόλεμο με ανακοινώσεις μεταξύ της προεδρίας της Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών του καθόλα σοβαρού Νίκου Δένδια,ο οποίος φορτώνει την “μπογδανιά” εξ ολοκλήρου στο προεδρικό Μέγαρο…

Με τούτα και με εκείνα θα αναπολούν πολλοί τον αλήστου μνήμης Σαρτζετάκη,επι των ημερών του οποίου πιστεύαμε ότι η προεδρία της Δημοκρατίας έπιασε πάτο…

Η σημερινή προεδρία κατέβηκε πολύ πιο κάτω απο εκείνον τον πάτο…Και συνεχίζει…

 

ΥΓ “Μπογδανιά”: τα πολιτικά βήματα ενός Μπογδάνου…