Αρχική Αθλητικα Ο ακριβός Γιάννης και η φτηνή Γιουνάϊτεντ πάνε για πρωτάθλημα!

Ο ακριβός Γιάννης και η φτηνή Γιουνάϊτεντ πάνε για πρωτάθλημα!

781

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πριν υπογράψει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ ,δηλαδή πάνω απο θρύλους ,όπως οι Τζόρνταν,Τζόνσον είχε ζητήσει απο την ομάδα του τους Μιλγουόκι Μπάκς να δείξουν ότι σχεδιάζουν ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και όχι απλά να φτάνει στην τελική ευθεία και να χάνει,έστω και αν ως εκεί ο Γιάνναρος αναδεικνύεται σε κορυφαίο και σε απόδοση και σε βραβεία και σε συμβόλαιο.

Τις δυο πρώτες αγωνιστικές οι Μπακς έδειξαν ότι πράγματι άλλαξαν.Τουλάχιστον άλλαξε το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας εντός του παρκέ.Στη Βοστώνη έχαναν με διαφορά και ας έβαζε ο Γιάννης πάνω απο 30 πόντους.Αυτή τη φορά έχασαν με έναν πόντο και επειδή ο Γιάννης αστοχησε σε μία βολή που θα τους πήγαινε στην παράταση.Δεν στεναχωρήθηκαν βέβαια.Ο Γιάννης είχε 35 πόντους και διψήφια ριμπάουντ.Πρώτος.

Στο επόμενο ματς έπαιζαν με τους έως πρόπερσι συνεχόμενους πρωταθλητές του Στεφ Κάρυ ,τους Γκόλντεν Στέητ Γουόριορς.Τους διέλυσαν με 39 πόντους διαφορά ,αλλα το σημαντικό είναι ότι τους διέλυσαν με τον Γιάννη σε χαμηλή πτήση για τα δεδομένα του και μεγάλο διάστημα στον πάγκο.Εβαλε 15 πόντους είχε και άλλα τόσα ριμπάουντ.Εμεινε έξω γιατί δεν χρειαζόταν,αφού οι νέοι που πήρε η ομάδα του ήταν αυτό που ζήτησε.Επαιζαν και άμυνα και επίθεση και δεν τα περίμεναν όλα απο το Γιάννη.Μάλιστα στο τελευταίο 4λεπτο έπαιξε για πρώτη φορά και ο μεγάλος αδελφός Θανάσης που ηταν πολύ καλός με ένα πολύ θεαματικό κάρφωμα,έβαλε 4 πόντους,έπαιζε άμυνα με το γνωστό παθιασμένο στυλ.Διακρίθηκε.

BOXING DAY

Στη Γιουνάϊτεντ η πορεία είναι αντίθετη.Επένδυσαν σε φτηνά συμβόλαια για να ξαναχτίσουν την ομάδα όπως ο σερ Αλεξ με προπονητή “παιδί του Σερ” και τον ίδιο σε ρόλο αθέατου συμβουλάτορα.Και ψάχνουν άγνωστα ταλέντα με 1-2 εγνωσμένης,αποδεδειγμένης αξίας.Πήραν τον ακριβό Μαγκουάϊρ και τον επίσης σουπερ Καβάνι και απο την Πορτογαλία,όπου είχαν ανακαλύψει τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως ταλέντο,τον άγνωστο Μπρούνο Φερνάντεζ σε ρόλο μπαλαντέρ,σκόρερ κλπ.Κάτι σαν Μπέκαμ.

Και έκαναν διάνα.Είναι στην τρίτη θέση με παιχνίδι λιγότερο και αν το κερδίσουν θα είναι στη 2η πίσω απο τη Λίβερπουλ!!!

Στην “Μπόξιγκ Ντέϊ”(BOXING DAY)από λάθος του παλιού Σο και των μέσων δέχθηκαν την ισοφάριση στο Λέστερ στο 85 και ενώ με συνδυασμό Καβάνι-Φερνάντεζ είχαν προηγηθεί στο 76 2-1…

Το πρωτάθλημα λόγω  κοροναϊού δεν είναι ίδιο,λόγω έλλειψης θεατών κλπ

Ετσι βλέπουμε στην ίδια ημέρα την “πεθαμένη” Αρσεναλ να κατεβαίνει με 7 αναπληρωματικούς εναντίον της Τσέλσι,η οποία αν κέρδιζε περνούσε στη 2η θέση.Η Αrsεναλ κέρδισε 3-1!!!

Η έκπληξη έρχεται από την προ ολίγου υποβιβασμένη Αστον Βίλα,η οποία αν κερδίσει τα δυο μάτς λιγότερα που έχει,μπορεί να φτάσει στην 1η θέση τη Λίβερπουλ!

Κέρδισε με 10 παίκτες την καλή φέτος Κρύσταλ Πάλλας με 3-0 και τα δυο τα έβαλε όταν έπαιζε με παίκτη λιγότερο…

Η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίζει να παραπαίει μεταξύ ζώνης υποβιβασμού και λίγο πάνω,ενώ η Σέλτικ κέρδισε 3-0 εκτός με τον Βασίλη Μπάρκα στον πάγκο.