Αρχική Αθλητικα “Αει χάσου Αλαφούζε…”Τον πάτησε και τον (ξανα)εξέθεσε το…ισπανικό ιππικό του!

“Αει χάσου Αλαφούζε…”Τον πάτησε και τον (ξανα)εξέθεσε το…ισπανικό ιππικό του!

929

Ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού ακούστηκε στη λήξη του αγώνα  ΠΑΟ-Λάρισα 2-0 να λέει κλωτσώντας μια καρέκλα “Αει χάσου Αλαφούζε,σε κέρδισε κατά κράτος ο Κούγιας μέσα στο σπίτι σου”.

Αργότερα εξήγησε σε όσους τον ρώτησαν τι εννούσε και μάλλον είχε δίκιο.

Η Λάρισα δέχθηκε ένα γκολ από στραβοκλωτσιά του στοπερ της.Βρήκε αέρα αντί να βρεί τη μπάλλα.Πίσω του έπινε …καφεδάκι ο Καρλίτος περιμένοντας το επόμενο …τρόλλεϊ να τον μεταφέρει στο κέντρο,βρήκε τη μπάλλα και την κλώτσησε προς τα δίχτυα απο το ένα μέτρο.Πήγε ψηλά και γκολ.Αν ήταν ένα μέτρο πίσω θα πήγαινε άουτ.

Η Λάρισα ήλεγχε τον αγώνα και στο β ημίχρονο πάτησε τον Παναθηναϊκό στον….ισπανικό λαιμό του.Είχε πλήρη κατοχή της μπάλλας,είχε τελικές προσπάθειες,έχασε το …άχαστο ένας Ουρουγουανός της .

Ο ΠΑΟ είχε παρατάξει …ισπανική υποχώρηση απο την αρχή.Παίχτες εντελώς ασήμαντοι,ούτε να δέσουν τα κορδόνια των ακαδημιών του ΠΑΟ.Με αυτό το ισπανικό …ιππικό πήγε να πατήσει την ομάδα που έχει και την “προπονητική”σφραγίδα του Αλέξη Κούγια ο Αλαφούζος,αλλά το ισπανικό ιππικό του πάτησε τον…ίδιο και τον εξέθεσε για μια ακόμα φορά…

Ο παππούς Μπόλονι κλωτσούσε τον πάγκο για να εκτονωθεί απο την πίεση της Λάρισας σκεπτόμενος ότι αυτοί οι ξένοι πρέπει να είναι επιθυμία του Αλαφούζου να παίξουν,γιαυτό άλλωστε σκόρπισε (ο Αλαφούζος)τον Δώνη και την νεαρή Ταξιαρχία του.

είδε και απόειδε και στο τελευταίο 10λεπτο έβαλε όλη την Ταξιαρχία,βγάζοντας ξένους.Το γήπεδο έγειρε ανάποδα.Οι Μπουζούκης,Καμπετσής,Χατηγιοβάνης,Εμμανουηλίδης ήταν αυτοί που ενέπνευσαν το “άει χάσου Αλαφούζε”.

Ετρεχαν,έκαναν ό,τι ήθελαν τους δήθεν παικταράδες του  Αλ.Κούγια και σε 5-6 λεπτά είχαν 5 τελικές έναντι του μηδενός ως τότε,έχασαν ευκαιρίες ,όπως αυτή του Καμπετσή,ο ο οποίος κάνοντας μια πιρουέτα που αν την κάνει ο Καρλίτος πρέπει να πάει στη σχολή Νουρέγιεφ και μετά στην…εντατική.Εδωσε τη μπάλλα στον Εμμανουηλίδη που έδειξε πως τρέχουν και ξεμαρκάρονται και έκανε στα τελευτά 15 δευτερόλεπτα του αγώνα το 2-0,σκορ που δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα μέχρι το 80…

Θυμίζουμε ότι πέρυσι ο ΠΑΟ είχε κερδίσει 2-0 στη Λάρισα(απο εκεί η φωτογραφία…) με αντίστροφη εικόνα του αγώνα και σκορερς τους Χατζηγιοβάνη-Μπουζούκη…

Τα ίδια και στην Τούμπα.Οι πολυδιαφημισμένοι αστέρες που ο ΠΑΟΚ έφερα απο το εξωτερικό τα είχαν βρεί στα ίσα με άλλους ίδιους που είχε ο Βόλος Στους 30 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν οι πέντε μόνο ήταν Ελληνες.Ο ένας απο τους τρεις του Βόλου ο Κιάκος άνοιξε το σκρο και μόνο με πέναλτυ ο ΠΑΟΚ πήγε ισόπαλος στα αποδυτήρια.Στο β ημίχρονο έβαλε άλλα δυο γκολ με τους Ιγκασον ,και Σβιέρτσικ(!!!) και κέρδισε πολύ δύσκολα 3-1.

Ο Μπαράλες έδωσε τη νίκη (1-0)στον Αστέρα στη Ριζούπολη επι του Απόλλωνα.Στο παιχνίδι αυτό ίδιες εικόνες.Τρείς Ελληνες στους 22 !Στο 0-0 έμειναν Ατρόμητος και ΟΦΗ ενώ ο ΟΦΗ έπαιξε σχεδόν όλο το β ημίχρονο με 10 λόγω αποβολής του Μεγιάδο.Στους 32 που έπαιξαν ήταν Ελληνες οι 19!

Στην Ολλανδια ο αποτυχημένος στην Ελλάδα(ΑΕΚ κλπ Γιακουμάκης(Φένλο) έβαλε 2 γκολ στο 2-1 επι της ομάδας (Βίλεμ)του Παυλίδη και είναι πρώτος σκορερ σε πρωτάθλημα με Αγιαξ-Αϊντχόβεν(2-2 μεταξύ τους),Φεγενορντ.Ο Μανωλάς τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 15 και δύσκολα η Νάπολι κέρδισε εκτός την Ουντινέζε.Βασικός ήταν και ο Χατζηδιάκος εστην Αλκαμάαρ.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Παναθηναίκός που ακόμα δεν έχει λύσει το πρόβλημα προπονητή(περιμένει τον Κάτας) κέρδισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 80-75 και ενώ στην ΑΕΚ παίζει κανονική πρώην πεντάδα του ΠΑΟ!

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος και ο ΠΑΟ το κέρδισε χαρη στους Παπαγιάννη,Μήτογλου και Νέντοβιτς.

Με 3/4 νίκες στσ συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η ομάδα του ανέβηκαν στην 6η θέση.Στη νίκη επι των Καβαλίερς με 100-90 ήταν φανερή η απουσία του Γιάννη και οι πόντοι έμειναν χαμηλά.Δεν επαιξε λόγω τραυματισμού και πρώτος σκόρερ ήταν ο Μιντλετον με 27.

Ρεκόρ σημειώθηκαν σε άλλα ματς του ΝΒΑ

Ο νεαρός ΛαΜέλο Μπολ, των Σάρλοτ που συμπλήρωσε τα 19 τον Σεπτέμβριο πέτυχε σ22 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ στη νίκη της ομάδας του με 113-105 επί των Ατλάντα Χοκς και  έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που πετυχαίνει τριπλ-νταμπλ.

Ο γυιός του μεγάλου Αρβιντας Σαμπόνις ο  Ντομάντας Σαμπόνις, με 28 πόντους και 22 ριμπάουντ έγινε ο πρώτος παίκτης των Ιντιάνα Πέισερς μετά τη σεζόν 1996-97,  που καταγράφει τουλάχιστον 20 πόντους και 20 ριμπάουντ στις πρώτες τρεις περιόδους. Η ομάδα του όμως έχασε 125-115 από τους Φίνιξ Σανς.