Αρχική Δικαιοσυνη Φοβερές καταγγελίες,ντροπή των εφημερίδων, για τον Α.Αδαμόπουλο ,κορυφαίο της Ιστιοπλοϊας !

Φοβερές καταγγελίες,ντροπή των εφημερίδων, για τον Α.Αδαμόπουλο ,κορυφαίο της Ιστιοπλοϊας !

4065

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πριν από την καταγγελία της πρωταθλήτριας -σημαιοφόρου της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ριο ντε Τζανέϊρο για τον βιασμό της από κορυφαίο στέλεχος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοίας ,μια άλλη εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού αθλητισμού και Ολυμπιονίκης είχε επίσης κάνει πολύ σοβαρή καταγγελία.

Στo στόχαστρο ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και για δεκαετίες “επαγγελματίας παράγων”όπως και τόσοι και τόσοι άλλοι παράγοντες διαφόρων ομοσπονδιών που δεν έκαναν ποτέ πρωταθλητισμό στη ζωή τους με μετάλλια.

Η Σοφία Μπεκατώρου επικαλείται και άλλες περιπτώσεις και λέει, δημόσια ,ότι όπως και εκείνη,έχουν πέσει θύματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλες κοπέλλες στο χώρο του αθλητισμού,αλλά δεν τολμούν να μιλήσουν γιατί φοβούνται και τις συνέπειες και τον διασυρμό.

Δυο ήδη (Μπίκοφ και Ιατρίδου) μίλησαν για άλλους θύτες

Ενδεικτικό είναι ότι την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου δημοσίευσαν σε θέση περίοπτη μόνο 3-4 ηλεκτρονικές εφημερίδες,όπως εμείς, το Olympia.gr,protothema,zougla.

Θλιβερή είναι η αφωνία των εφημερίδων.Ούτε ΜΙΑ(1) από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μέχρι και την Αυγή δεν είχε πρωτοσέλιδη την καταγγελία της.

Απο τις κυριακάτικες μόνο το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την έχει στην πρώτη σελίδα!!!

Αυτονόητο είναι ότι αν τέτοια καταγγελία είχε κάνει η μια απλή αθλήτρια της Ζιμπάμπουε,πόσο μάλλον των ΗΠΑ,χωρίς ολυμπιακό μετάλλιο θα το είχαν πρωτοσέλιδο οι πιο πολλές.Απλά ,γιατί εκεί και να ανοίξουν στόματα γυναικών δεν θα αφορούν την ελληνική ελίτ… Αλήθεια γιατί τόση μούγκα στην Αριστερά όταν η πολιτικές ηγεσίες όλων και οκ. Κουτσούμπας και η  Μαρέβα και άλλοι κορυφαίοι,κάνουν(με καθυστέρηση…)  δηλώσεις συμπαράστασης στην Σοφία Μπεκατώρου;Πως θα υλοποιηθεί στην πράξη η συμπαράσταση;Με ιδιωτικά τηλεφωνήματα;

Το Olympia.gr δημοσίευσε την καταγγελία του ολυμπιονίκη Κακλαμανάκη και τον καταγγελλόμενο Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, του οποίου περιμένουμε συνέντευξη Τύπου να απαντήσει σε ΌΛΑ και ΠΕΙΣΤΙΚΑ και ως δημόσιο πρόσωπο να μην οχυρωθεί πίσω από το “δεν παραιτούμαι μέχρι να αποφανθεί αμετάκλητα η Δικαιοσύνη”…

Ιδού ο Αντιπρόεδρος:

Η καταγγελία του Κακλαμανάκη:
«Αθήνα, 29 Μαΐου 2020


Κύριοι,
Με την αναφορά μου αυτή σύμφωνα με τον Νόμο 4639/2019 μέρος Ε’ άρθρο 22, επιθυμώ να θέσω υπόψιν σας το παρακάτω περιστατικό:
Στις 10 Φεβρουαρίου του 2020 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) συνάντηση με θέμα την οργάνωση της τελευταίας φάσης της προετοιμασίας των Ελλήνων ιστιοπλόων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Την πρωτοβουλία για την διοργάνωσή της ανέλαβε ο Παύλος Καγιαλής Ολυμπιονίκης, μέλος της Ολυμπιακής ομάδας και εκπρόσωπος των αθλητών στην ΕΟΕ. Συμμετείχαν οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας ιστιοπλοΐας, είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη ήμουν εγώ και ο Βύρωνας Κοκκαλάνης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπυρίδων Καπράλος και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και εκπρόσωπός της στην ΕΟΕ Αριστείδης Αδαμόπουλος. Πλήρης κατάλογος των συμμετεχόντων στη συνάντηση επισυνάπτεται στην παρούσα.

Είκοσι ( 20’ ) λεπτά μετά την έναρξη της συνάντησης, ήρθε η σειρά μου να μιλήσω. Μόλις ο κύριος Αδαμόπουλος άκουσε τη φωνή μου, ρώτησε επιτακτικά και δυνατά «ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ;». Μόλις βεβαιώθηκε ότι όντως ήμουν εγώ, ύψωσε περισσότερο τον τόνο της φωνής του και επαναλαμβανόμενα φώναξε «ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ» αυξάνοντας συνεχώς την ένταση της φωνής του. Κατέληξε «ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ»

Ο κύριος Καπράλος με ερώτησε εάν έχω πει κλέφτη τον κύριο Αδαμόπουλο. Απάντησα ότι η συνάντηση δεν έχει στόχο να συζητήσουμε τις διαφορές καθενός από εμάς και είπα ότι εάν επιθυμείτε να αναφερθώ σε αυτό το θέμα, θα πρέπει να κρατηθούν πρακτικά αυτής της συζήτησης ώστε να διασφαλίζεται ότι αυτά που θα πω θα αποδεικνύονται με πιστότητα και ακρίβεια και δεν θα παραποιηθούν. Ο κ. Καπράλος είπε ότι δεν κρατάνε πρακτικά στη συζήτηση οπότε θεώρησα ότι δεν έπρεπε να αναφερθώ σχετικά, αλλά διαμαρτυρήθηκα λέγοντας ότι υπό το καθεστώς αυτό δεν μπορώ να συμμετάσχω και δήλωσα πως ότι έγινε θα το επιβεβαιώσω μελλοντικά με μάρτυρες.

Ενώ ο επιθετικός τόνος του κύριου Αδαμόπουλου εντεινόταν και συνέχιζε με όλο αυτή την απαξιωτική υβριστική συμπεριφορά του απέναντί μου εις επήκοον όλων των συμμετεχόντων, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης ζήτησε να αποχωρήσουμε από την τηλεδιάσκεψη αναφέροντας ότι η συμπεριφορά του κυρίου Αδαμόπουλου προς εμένα, τον προπονητή του, είναι ανεπίτρεπτη. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε.

Είναι σαφές ότι η συμπεριφορά αυτή ήταν απαράδεκτη και προσβλητική τόσο προς εμένα όσο και προς το σύνολο των αθλητών.
Η εν λόγω συμπεριφορά δεν είναι μεμονωμένη. Αποτελεί μέρος μιας γενικευμένης τόσο εις βάρος μου όσο και άλλων αθλητών απαξιωτικής συμπεριφοράς, όπως έχει ξανασυμβεί σε άλλες περιστάσεις, από μέρος της διοίκησης της ΕΙΟ.

Θεωρώ ότι το περιστατικό που περιγράφεται εδώ είναι πολύ σοβαρό και γι’ αυτό ζητάω την προστασία των θεσμών, καθώς τέτοιου είδους συμπεριφορά πρέπει να καταδικάζεται κατηγορηματικά, διαφορετικά αναπαράγεται και κλιμακώνεται.

Οι αναφερόμενες πράξεις προσβάλουν το φίλαθλο πνεύμα, τα αγωνιστικά και αθλητικά ήθη και την αθλητική δεοντολογία ( άρθρο 22 παρ. ζ στοιχείο ):

– Συντελέστηκαν εντός της ΕΟΕ, το θεματοφύλακα των Ολυμπιακών αξιών στη χώρα μας.
– Συντελέστηκαν από τον εκπρόσωπο της Ε.Ι.Ο στην Ε.Ο.Ε., ο οποίος συμπεριφερόμενος με αυτόν τον τρόπο προσβάλλει τον θεσμό τον οποίο εκπροσωπεί.
– Παραβιάζουν το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, το οποίο προστατεύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και το άρθρο 5 σε συνδυασμό με το άρθρο 16, αφού εμποδίζει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και εμποδίζει αναίτια την ειρηνική απόλαυση του δικαιώματος συμμετοχής στο αθλητικό γίγνεσθαι.
– Παραβιάζουν το άρθρο 2Β του Νέου Ευρωπαϊκού Αθλητικού Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που προστατεύει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ασφάλεια εκείνων που ασχολούνται με τον αθλητισμό, απαγορεύοντας πρακτικές που τους κακοποιούν και υποβιβάζουν.
Αυτή η κατηγορία εμπίπτει στην αρμοδιότητα σας και αποτελεί την πιο σημαντική διαδικασία εντός της αθλητικής δικαιοσύνης για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, αρμοδιότητα την οποία οι οικίες αθλητικές ομοσπονδίες δε διαθέτουν.
Η αναφερόμενη συμπεριφορά προσβάλλει έντονα εμένα και τους υπόλοιπους αθλητές και προπονητές αλλά και θεσμούς του αθλητισμού όπως είναι η ΕΙΟ και η ΕΟΕ και παραβιάζει κατάφωρα τους κανόνες της αθλητικής δεοντολογίας και ηθικής.
Ζητώ να εξεταστεί η καταγγελία μου χωρίς καθυστέρηση. Ζητώ τη στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας από τον Αριστείδη Αδαμόπουλου για τις ως άνω περιγραφόμενες πράξεις και την έκπτωση του από το αξίωμα μέλους Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. και μέλος αθλητικού Ομίλου. Επιπλέον, καθώς ο κύριος Αδαμόπουλος στο εν λόγω περιστατικό εκπροσωπούσε τη διοίκηση της ΕΙΟ, ζητώ επίσης να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τον Αντώνιο Δημητρακόπουλο, πρόεδρο της ΕΙΟ, την Ανδρονίκη Αναστασίου, νυν γενική γραμματέα της ΕΙΟ και τον Απόστολο Παπαθανασίου , τέως γενικό γραμματέα και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΟ, οι οποίοι τόσο στο επίμαχο γεγονός όσο και σε άλλα γεγονότα, παντελώς αδιαφορούν ή και έχουν συμπράξει με σκοπό να με προσβάλουν .
Το περιστατικό αυτό συνέβη παρουσία όλων των αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας ιστιοπλοΐας, οι οποίοι ήδη έχουν επιβεβαιώσει πλήρως τα γεγονότα και δηλώνουν μάρτυρες στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Κακλαμανάκης

Συνημμένο:
Κατάλογος συμμετεχόντων στη συνάντηση

Όνομα
Σπυρίδων Καπράλος – Πρόεδρος Ε.Ο.Ε.
Αριστείδης Αδαμόπουλος – Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Ε. , εκπρόσωπος της Ε.Ι.Ο. στην Ε.Ο.Ε.
Γιώργος Σκλαβούνος – τεχνικός σύμβουλος της Ε.Ι.Ο.
Παύλος Καγιαλής – αθλητής Ολυμπιακής κλάσης 470
Βύρωνας Κοκκαλάνης – αθλητής Ολυμπιακής κλάσης της ιστιοσανίδας (RS:X)
Νικόλαος Κακλαμανάκης – προπονητής Ολυμπιακής κλάσης ιστιοσανίδας (RS:X), προπονητής του Βύρωνα Κοκκαλάνη
Βασιλεία Καραχάλιου – αθλήτρια Ολυμπιακής κλάσης Radial Laser
Μιχάλης Μηλαίος – προπονητής Ολυμπιακής κλάσης 470, προπονητής των Παύλου Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη
Παναγιώτης Μάντης – αθλητής κλάσης 470
Γιάννης Μιτάκης – αθλητής κλάσης Finn
Θεοδωρής Πολυχρονίδης – προπονητής κλάσης Finn, προπονητής του Γιάννη Μιτάκη
Από τους ανωτέρω έχουν επιβεβαιώσει το γεγονός οι Παύλος Καγιαλής , Παναγιώτης Μάντης, Βασιλεία Καραχάλιου, Μιχάλης Μηλαίος, Βύρωνας Κοκκαλάνης.
Οι ανωτέρω αθλητές και προπονητής δηλώνουν μάρτυρες της καταγγελίας».

Ο κ.Αδαμόπουλος,τον οποίο κανείς βέβαια δεν θα πρέπει να δικάσει και να καταδικάσει εκτός της Δικαιοσύνης έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνοιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο “θύτη”.

Ωστόσο αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων, και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μην διακινούν τις φωτογραφίες τους, και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν “θύτη”, προτού του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους. Όλα αυτά που η Δικαιοσύνη ως πρωταρχικά αρμόδιος φορέας σέβεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις εν προκειμένω έχουν ήδη παραβιαστεί από τους όψιμους μιμητές της, που την υποκαθιστούν στο έργο της.

Καλώ την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν πρώτα την οικογένειά μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου, να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά».

Μας κάνει φοβερή εντύπωση στη δήλωση αυτή ότι δεν υπάρχει πουθενά η ρητή άρνηση και η απόρριψη των καταγγελιών ως ψευδών…

Η φωτογραφία είναι απο το DOCUMENTONEWS.Στη θέση των ανύποπτων κ.κ. Μητσοτάκη και Πατούλη θα έχουν βρεθεί σίγουρα και άλλοι πολιτικοί πίσω απο τους οποίους πάνε και φωτογραφίζονται κομματικά στελέχη και παράγοντες όπως ο Α.Αδαμόπουλος.Ολων των κομμάτων…

Πρότασή μας άσχετη: Να τσακιστούν άμεσα απο τις Ομοσπονδίες του αθλητισμού όλοι όσοι δεν έχουν χρηματίσει ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Ελλάδας ή Ολυμπιονίκες και πάντως να τεθεί όριο δυο θητειών το πολύ…

Θυμηθείτε την συμπαράσταση στον προπονητή που ασέλγησε και αποφυλακίστηκε σε χρόνο ρεκόρ…