Αρχική Ελλαδα 77 βουλευτές καταγγέλλουν αθλιότητα κατά Βαξεβάνη από την κυβέρνηση!Ολα τα ονόματα των...

77 βουλευτές καταγγέλλουν αθλιότητα κατά Βαξεβάνη από την κυβέρνηση!Ολα τα ονόματα των βουλευτών.Υμνοι για την Ελλάδα στο CNN.

1866

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Τα καλά νέα πρώτα:

Μπορεί η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πρώτη συμβολική ενημέρωση-συνάντηση  με τον πρωθυπουργό να ήταν “αστοιχείωτη” σε πολιτικό λόγο και να βρήκε στις λίγες φράσεις που είπε στις κάμερες θέση για αναφορά στους “ντελιβεράδες”,όμως ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης ήταν καλός σε μερικές κρίσιμες απαντήσεις που είδαμε στην ΕΡΤ προς αμερικανικό κανάλι.

Ηταν αρκούντως σεμνός στην συνέντευξη (CNN) και είπε ότι η επιτυχία της Ελλάδας οφείλεται στις καλές εισηγήσεις των επιδημιολόγων.

Εμείς να συμπληρώσουμε ότι θα μπορούσε να μην τις ακούσει τις εισηγήσεις αυτές,όπως π.χ. ο ακροδεξιός Μπολσονάρου της Βραζιλίας,ο Τραμπ,ο τσαρλατάνος Τζόνσον της Βρετανίας.

Σε κάθε περίπτωση το CNN είχε ύμνους για την Ελλάδα και αυτό προστίθεται στα δεκάδες άλλα παρόμοια ρεπορτάζ(μέχρι τη Φινλανδία…) σε όλο τον κόσμο και για να είμαστε δίκαιοι αυτό το πιστώνεται το δίδυμο Τσιόδρα-Μητσοτάκη.

Και γιαυτό σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία καταγράφει μεγάλη υπεροχή.

Τα κακά νέα τώρα:

Μεγάλα ρεπορτάζ γράφονται και εκθέτουν ως σκάνδαλο τον τρόπο διάθεσης των 20 εκατομ ευρώ για να προωθηθεί η καμπάνια προστασίας απο τον κοροναϊό.

Ο ίδιος ο Αλ.Τσίπρας στη Βουλή κατήγγειλε την αδιαφάνεια και την έλλειψη δημοσιότητας στα στοιχεία αυτά.

Πολλά μπορεί να πει και να γράψει κανείς και θα μπερδέψει το κοινό με αχρείαστα και πλεονάζοντα στοιχεία.

Τα βασικά φτάνουν για να καταλάβει κανείς τα κίνητρα και το αν πράγματι είναι σκάνδαλο ή όχι.

Πρώτο βασικό: Η Ελλάδα είναι σε πολύ άσχημη θέση ως προς το κυνηγητό των ΜΜΕ με όρους μπανανίας καί όχι γιατί τα ΜΜΕ ξεσαλώνουν.Στις μπανανίες τα κυνηγούν για να μην αποκαλύπτουν τη διαφθορά των πολιτικών και των εξαπτέρυγων της πολιτικής.

Πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ το κυνηγητό ήταν τόσο μεγάλο ώστε η Ελλάδα βρισκόταν στην 80η θέση.Πολύ άσχημη δηλαδή.

Στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ βελτιώθηκε μόνο κατά 12 θέσεις.Πολύ μικρή βελτίωση δηλαδή.

Αθλιες αποφάσεις και επι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επι ΣΥΡΙΖΑ τις νιώσαμε για καλά στο πετσί μας και ουδείς μας συμπαραστάθηκε πέρα απο μεμονωμένους φίλους μεταξύ των πολιτικών και απο διαφορετικά κόμματα.Τέτοιες αποφάσεις υπάρχουν πολλές και εναντίον άλλων ΜΜΕ και τα τελευταία 10 χρόνια το χειρότερο κυνηγητό μακράν γίνεται εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη.Σε όλα τα επίπεδα.

Δεν έχουμε ΠΟΤΕ συνεργαστεί μαζί του επαγγελματικά ,αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να αναγνωρίσουμε ότι  σήμερα είναι μακράν το μεγαλύτερο και καλύτερο ΜΜΕ στις ενοχλητικές για πολιτικούς και ανθρώπους της εξουσίας  έρευνες.Οπως ήταν πριν μερικά χρόνια στις ενοχλήσεις ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Στις αποκαλύψεις του Βαξεβάνη οφείλεται σε μέγα ποσοστό η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.Οπως παλαιότερα οφειλόταν στα ΔΟΛ ,στην Ελευθεροτυπία,στο Εθνος η άνοδος του ΠΑΟΚ- Ανδρέα Παναδρέου στον “Ελεύθερο Τύπο” η άνοδος της Νέας Δημοκρατίας-Μητσοτάκη κλπ

Σήμερα η εφημερίδα (έντυπη-ηλεκτρονική) του Κώστα Βαξεβάνη είναι μέσα στις 3-4 πιο σημαντικές και σε ειδικό και σε κανονικό βάρος.Και η πιο αποκαλυπτική σε ενοχλητική ρεπορτάζ.

Η Κυβέρνηση είχε δυο δρόμους να ενισχύσει τα ΜΜΕ.Είτε να δώσει σε όλα ενίσχυση,είτε κατά την αποδεδειγμένη εμβέλειά τους.

Και στις δυο περιπτώσεις ο Βαξεβάνης θα ήταν μέσα στα 3-4 πρώτα.

Δεν είναι.

Και 77 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ(με τη στήριξη βέβαια του Αλ Τσίπρα) κατέθεσαν ερώτηση-καταγγελία για την εξαίρεση,αλλά και ζητώντας στοιχεία για το “που πήγαν τα λεφτά”.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Στ. Πέτσα:

-Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των εφημερίδων και των ιστοτόπων, που συμμετέχουν στη διαφημιστική δαπάνη της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι»;

-Με ποια κριτήρια η εφημερίδα Documento και ο ιστότοπος Documentonews.gr έχουν αποκλεισθεί από τη διαφημιστική δαπάνη της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι»;

-Αν και η εφημερίδα Documento με ανακοίνωσή της έχει προτείνει τη δωρεάν προβολή της συγκεκριμένης διαφημιστικής εκστρατείας με τη χορήγηση ταυτόχρονα του συνόλου της χρηματοδότησής στα νοσοκομεία, γιατί η πρόταση αυτή δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα;

Και επιπλέον ζητούν να προσκομισθούν:

α) Αντίγραφα όλων των εγγράφων σχετικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία, που ακολουθήθηκε για την επιλογή των εφημερίδων, των ιστοτόπων και εν γένει όλων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης καθώς και β) ο πλήρης κατάλογος των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στους οποίους χορηγήθηκε μέρος της διαφημιστικής δαπάνης της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι».

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Γιαννούλης Χρήστος

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αγαθοπούλου Ελένη-Ειρήνη

Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος)

Αλεξιάδης Τρύφων

Αμανατίδης Ιωάννης

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αποστόλου Ευάγγελος

Αραχωβίτης Σταύρος

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Αχτσιόγλου Ευτυχία (Έφη)

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βασιλικός Βασίλης

Βερναρδάκης Χριστόφορος

Βέττα Καλλιόπη

Βίτσας Δημήτριος

Γεροβασίλη Όλγα

Γκαρά Αναστασία (Νατάσα)

Γκιόλας Ιωάννης

Δραγασάκης Ιωάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ελευθεριάδου Σουλτάνα (Τάνια)

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Ζουράρις Κωνσταντίνος

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Καλαματιανός Διονύσιος- Χαράλαμπος

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)

Κασιμάτη Ειρήνη (Nίνα)

Κατρούγκαλος Γεώργιος

Κάτσης Μάριος

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κόκκαλης Βασίλειος

Λάππας Σπυρίδωνας

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Μουζάλας Ιωάννης

Μπαλάφας Ιωάννης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Ιωάννης

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα)

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Ξενογιαννακοπούλου Μαρία – Ελίζα (Μαριλίζα)

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπαηλιού Γεώργιος

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος (Θανάσης)

Παππάς Νικόλαος

Πολάκης Παύλος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Ιωάννης

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Σπίρτζης Χρήστος

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τζάκρη Θεοδώρα

Τζανακόπουλος Δημήτριος

Τζούφη Μερόπη

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος (Αλέκος)

Τσίπρας Γεώργιος

Φάμελλος Σωκράτης

Φλαμπουράρης Αλέκος

Φωτίου Θεανώ

Χαρίτου Δημήτριος (Τάκης)

Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)

Χατζηγιαννάκης Μιλτάδης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος”

Το DOCUMENTO -όπως φυσικά και εμείς ,κατά το μέγεθός μας- είχε ταχθεί υπέρ της δωρεάν καταχώρησης αυτών των μηνυμάτων.

Σε ρεπορτάζ της η ΖΟΥΓΚΛΑ βάζει ερωτηματικό στη δήλωση του Σπύρου Παπαδόπουλου ότι δεν έλαβε αμοιβή για την καμπάνια.

Γιατί αφού η δήλωση είναι ξεκάθαρη;Μήπως εννοεί ότι μπορεί να δόθηκε αμοιβή μέσω εταιρείας,όπως π.χ. ένας μεγαλοδημοσιογράφος που την ώρα που έκλαιγε για τα φτωχά γηρατειά και την άτιμη φτώχεια,έπαιρνε μισθό 1800 ευρώ το μήνα και η εταιρεία του από τον ίδιο σταθμό,αλλές 90 χιλιάδες μηνιάτικο…

Οι 77 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι “ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα κριτήρια κατανομής της διαφημιστικής δαπάνης σε εφημερίδες και τις ιστοσελίδες,γεγονός που καθιστά την αδιαφανή αυτή διαδικασία προσβλητική για την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του τύπου. Είναι, μάλιστα, προκλητική και εμφανής η δυσμενής μεταχείριση εκείνων των εντύπων, τα οποία έχουν έντονο αντιπολιτευτικό περιεχόμενο» .

Και ειδικά για το DOCUMENTO αναφέρουν:

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποκλεισμού αποτελεί η κυριακάτικη εφημερίδα Documento και ο ιστότοπος Documentonews.gr. την ίδια στιγμή που άλλοι ειδησεογραφικοί ιστότοποι με χαμηλή επισκεψιμότητα λαμβάνουν μέρος στη διαφημιστική εκστρατεία. Ας σημειωθεί ότι η εβδομαδιαία εφημερίδα Documento είναι η μοναδική Κυριακάτικη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, που έχει μείνει εκτός της διαφημιστικής δαπάνης «Μένουμε Σπίτι» σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σχετική διαφήμιση δόθηκε ακόμη και σε έντυπα και ιστοτόπους στις ΗΠΑ, προκειμένου να ενημερωθεί ο Ελληνικής καταγωγής Νεοϋορκέζος πολίτης ενώ ο αναγνώστης της εφημερίδας Documento θεωρήθηκε πολίτης δεύτερης κατηγορίας»

Σε αυτούς που δεν υπέγραψαν είναι και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν υπέγραψε γιατί ήθελε να μπουν στην ερώτηση και άλλα έντυπα,όπως η “ΑΥΓΗ”,να αναδιατυπωθεί αλλιώς η ερώτηση κλπ.

Από την πλευρά Βαξεβάνη αναφέρεται ότι δεν υπέγραψαν 2-3 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για προσωπικούς λόγους,δηλαδή για άσκηση κριτικής απο εκείνον κλπ