Αρχική Γυναικα Χαστούκι στον υπουργό Σκέρτσο!Ισόβια στους φονιάδες της Τοπαλούδη και-τι ντροπή- βγαίνουν πριν...

Χαστούκι στον υπουργό Σκέρτσο!Ισόβια στους φονιάδες της Τοπαλούδη και-τι ντροπή- βγαίνουν πριν γίνουν 38 χρόνων!…

2490

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πως απονέμεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα;

Το κοινό,μεταξύ των οποίων γυναικειες οργανώσεις υποδέχθηκαν την Εισαγγελέα της έδρας της δίκης Τοπαλούδη με ηχηρά χειροκροτήματα και συνθήματα κατά της πατριαρχίας.

Η  θερμότατη υποδοχή ήταν και είναι ένα ηχηρό χαστούκι στον πρώην Γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Ελλήνων βιομηχάνων Χριστογιωργάκη Σκέρτσο , ο οποίος δείχνοντας την ανδροπρέπειά του επιτέθηκε χθες δημόσια στην Εισαγγελέα για να τη βάλει στη θέση της και να “μην λαϊκίζει”…

Αφορμή στην πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση πολιτικού-υπουργού κατά δικαστικού λειτουργού ήταν η  αγόρευση της Εισαγγελέως στη δίκη Τοπαλούδη και σήμερα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ενωσης εισαγγελέων Ελλάδας.

 

Αναφέρουμε τον εν λόγω Σκέρτσο (φωτο )με την ιδιότητα που είχε και προσθέτουμε και αυτή του συζύγου δικαστικής λειτουργού και τελευταία βάζουμε την σημερινή,ιδιότητά του,που είναι συντονιστής υπουργός στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα ισόβια(συν 15 χρόνια για τον βασανιστικό επι ώρες βιασμό) που επιβάλλονται(ανώτατη κατά τον ισχύοντα νόμο ποινή) τώρα στους φονιάδες της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη είναι αρκετά και είναι δίκαιη ποινή;

Σε καμία περίπτωση,κατά την γνώμη μας.

Και αν η Εισαγγελέας το “παρατράβηξε” απο ανεπίτρεπτη δημόσια εκδήλωση (συναισθηματικής)ταύτισης με το θύμα υπάρχουν εξηγήσεις πολύ ουσιαστικές και πρακτικές.Και φυσικά δεν δίνει σε καμία απολύτως περίπτωση δικαίωμα σε υπουργό και μάλιστα συντονιστή κυβερνητικού έργου να κάνει δημόσια επίθεση και μάλιστα διαρκούσης της δίκης,στην δικαστική λειτουργό.

Η Εισαγγελέας ,η κ.Δόγκα,είναι γυναίκα.Είναι και δικαστικός λειτουργός.

Και γνωρίζει τι υφίστανται οι γυναίκες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.Βία κάθε είδους,κάθε βαθμού και ουσιαστικά ατιμωρητί για τους δράστες.

Γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη επιβάλλει στη συντριπτική της πλειοψηφία τις αυστηρότερες δυνατές ποινές για τέτοια εγκλήματα.

Γνωρίζει όμως ότι η πολιτική εξουσία θεωρεί σε γενικές γραμμές τις γυναίκες… πόρνες ή res.Εννοούμε φυσικά το συντριπιτκό ποσοστό των φορέων της εξουσίας γιατί υπάρχουν και -μειοψηφικές-εξαιρέσεις.

Εξαιρούνται ,γιαυτό το πλειοψηφικό μέρος της εξουσίας, οι …κόρες και η μαμάδες των πολιτικών και σε σπάνιες περιπτώσεις μερικοί εξαιρούν και τις συζύγους τους…Ιδιαίτερες τις τρίτες-τέταρτες κατα σειρά γάμων που συνήθως έχουν την ηλικία των παιδιών τους…

Γιατί το γράφουμε αυτό;

Είναι το λογικό συμπέρασμα από την απαράδεκτη και προκλητικά ήπια νομοθεσία για τέτοια εγκλήματα,την απαράδεκτη λειτουργία και των δομών υποστήριξης των γυναικών σε μία κοινωνία ,όπου η βία είναι εξαιρετικά αυξημένη.

Μαζί  φυσικά με την(σεξουαλική) βία κατά ανηλίκων.

Τελευταίο παράδειγμα ο προπονητής,καθηγητής Νίκος Σειραγ. του Ρεθύμνου.

Πρώτοι από όλους αντιδράσαμε εμείς στην προκλητικη αποφυλάκιση του με “καλή διαγωγή” και με προκλητική μεταχείριση(διπλομέτρηση ποινής με πρόσχημα εργασία) στις φυλακές.Βγήκε μετά 7,5 χρονια φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση 36 ανηλίκων και με 402 χρόνια συνολικής κάθειρξης.

Το στείλαμε στη Δικαιοσύνη την ώρα που ΟΛΑ τα άλλα ΜΜΕ μετέδιδαν απλώς ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ την ελευθέρωσή του χωρίς καμία νύξη σε αισχρή αποφυλάκιση.

Αποδείχθηκε ότι ήταν αισχρή και με ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες ,για την συμπεριφορά του αμέσως μετά την αποφυλάκιση και την εκ νέου φυλάκισή του για τουλάχιστον άλλη μια πενταετία.

Φτάνουν τα 12 χρόνια για 36 παιδιά που έχασαν οριστικά και αμετάκλητα την ζωή τους;

Οχι βέβαια.Οι πολιτικοί όμως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ποινές σοβαρές γιατί μερικοί απο δαύτους είναι της κατηγορίες του…εδωλίου.

Για τον στενό φίλο,συμφοιτητή και συνάδελφο του Κυριάκου Μητσοτάκη όλα καλά.Παρεγράφη το αδίκημα…

Για τον γόνο της πολιτικής οικογένειας άδειασαν τη δικογραφία για να μπορέσει να αθωωθεί με την αισχρή δικαιολογία ότι δεν υπήρξαν ερωτική σχέση ,ενώ τα στοιχεία που “εφυγαν” έδειχναν το αντίθετο στον υπερθετικό βαθμό…

Η Εισαγγελέας γνωρίζει όσα γνωρίζει και η κοινή γνώμη.

Αυτή που μαζεύτηκε απέξω από το δικαστήριο της τραγικής Τοπαλούδη με το σύνθημα κατά της “πατριαρχίας” και της γυναικοκτονίας.

Κρατήστε τα ισόβια που επιβάλλονται τώρα στους φονιάδες της Τοπαλούδη και μετρήστε πότε θα βγουν απο τις φυλακές.ΠΡΙΝ γίνουν 40 χρόνων!

Η Εισαγγελέας γνωρίζει ότι και σε άλλους ειδεχθείς σεξουαλικούς φόνους γυναικών(Φραντζής,Μπέσκος και λοιποί ανθρωπόμορφοι δράκοι) είχαν “φάει” ισόβια και βγήκαν απο τις φυλακές σχεδόν…έφηβοι…

Στο αισχρό επιχείρημα “μα δεν ξανάκαναν κάτι παράνομο” η απάντηση είναι ότι το ξανάκαναν άλλα ανθρωπόμορφα με το επιχείρημα “θα σε καμματιάσω,θα ξεκουραστώ λίγο στις φυλακές και σύντομα θα βγω”…

Κρατήστε τα ισόβια και μετρήστε πότε θα βγουν…Πριν γίνουν 38 θα έχουν συμπληρώσει το μάξιμουμ του “συστήματος” που ισχύει στην Ελλάδα…

Θα ρωτήσει κανείς: Μα οι πολιτικοί στοχεύουν στους φονιάδες της Τοπαλούδη;

Οχι βέβαια.Στοχεύουν στις αισχρά ήπιες ποινές για βαριά εγκλήματα ,γιατί οι βαριές ποινές μιας κατηγορίας θα “τραβήξουν” κι άλλες κατηγορίες.

Και το πρόσφατο “πόθεν αίσχος” ,δηλαδή οι δηλώσεις “πόθεν έσχες” έχει πάμπολλα κακουργήματα πολιτικών.

Με βαρίες ποινές καίγονται…Αρα γενικά θέλουν “ηπιο σωφρονιστικό και όχι τιμωρητικό σύστημα”…

Είναι αυτό το σύστημα της πιο διεφθαρμένης πολιτικής,επιχειρηματικής δημοσιογραφικής ,κρατικής εξουσίας στην Ευρώπη….Της Ελλάδας…

Καημένη Ελένη και κάθε Ελένη…