Αρχική Βίντεο Η Μενεγάκη ,η κηδεία του Μιχαλάκη,το “ορφανό” του Προκόπη Παυλόπουλου και το...

Η Μενεγάκη ,η κηδεία του Μιχαλάκη,το “ορφανό” του Προκόπη Παυλόπουλου και το “μαργαριτάρι” της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας πάνω απο τα φέρετρα…Βίντεο.

2691

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Παρακολουθήσαμε την- μέσω βιντεοκλήσης- ενημέρωση που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας  Αικατερίνη “που θέλει να την φωνάζουν Κατερίνα και εμείς αυτό κανουμε” Σακελλαροπούλου.

Και κάποια στιγμή κουνήσαμε το κεφάλι μας για το θλιβερό άκουσμα,ου μην αλλά και θέαμα.

Δηλαδή ακούσαμε την πρόεδρο να λέει στον πρωθυπουργό “δεν ξέρουμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα” και εκείνος να μην την διορθώνει και να πει άμεσα “το παλεύουμε καλά και να μην φοβούνται οι Ελληνες για την επόμενη ημέρα,γιατί όλοι μαζί” κλπ κλπ που χρειάζονται για την ψυχολογία των ατόμων και της Οικονομίας.

Κάθε μέρα η κρατική τηλεόραση μας βομβαρδίζει-μέσω ψυχολόγων- για την ανάγκη να σκεφτόμαστε και να εκφραζόμαστε θετικά και σωστά κάνει.

Κάθε μέρα ακούμε ότι “η Οικονομία είναι ψυχολογία” και ξύναμε το κεφάλι μας σκεπτόμενοι:

Αν η πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζεται με τον πρωθυπουργό μαζί για να δώσουν μηνύματα στους Ελληνες και λέει πεσιμιστικά “δεν ξέρουμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα” τι να πούμε σε εκείνους που ήδη εκδηλώνουν τάσεις αυτοκτονίας γιατί φοβούνται την επόμενη ημέρα;

Ακόμα και η θεία μας η Κατίνα ,συνεχώς  λέει ” όλα θα πάνε καλά,έχει ο Θεός,μην το βάζετε κάτω”.

Και η θεία η Κατίνα,όχι μόνο δεν έχει μεταπτυχιακές σπουδές,όπως φανταζόμαστε θα έχει(ή όχι;) η πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας,αλλά ούτε καν το Λύκειο δεν έβγαλε…

Ψάχνοντας μήπως δεν ακούσαμε και τόσο καλά είδαμε σε μεγάλες εφημερίδες να αναδημοσιεύουν σκωπτικά,αποδοκιμαστικά την εξής αναφορά της νέας προέδρου της Δημοκρατίας από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Έχει δημιουργηθεί αυτή η όμορφη παράδοση μέσα στις δύσκολες μέρες που περνάμε να παρακολουθούν το απόγευμα όλοι την εκπομπή αυτή με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά, κάτι που έχει βοηθήσει πολύ στο να περάσουμε αυτή την περιπέτεια, στο κομμάτι το ψυχολογικό».

Η ΖΟΥΓΚΛΑ για παράδειγμα της γράφει μεταξύ άλλων:

“Κυρία Πρόεδρε, δεν πρόκειται για εκπομπή αλλά για ενημέρωση επί των εξελίξεων μίας τραγωδίας.”

Θέλει να πει δηλαδή ότι ούτε ομορφιά είναι η ανακοίνωση χιλιάδων ανθρώπινων τραγωδιών,ούτε εκπομπή κάνουν οι κ.κ.Τσιόδρας και Χαρδαλιάς.

 

O Γιώργος Λακόπουλος απο την πλευρά του έγραψε για το ίδιο θέμα:

“Σακελλαροπούλου: «Όμορφη παράδοση» να ανακοινώνει κάθε απόγευμα θανάτους ο Τσιόδρας από την «εκπομπή» του

Το 1985  ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν ανώτατο δικαστικό και μετάνιωσε πικρά. Ωστόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης   το επανάλαβε  -με εν ενέργεια δικαστικό αυτή τη φορά.

Η χθεσινή τηλεδιάσκεψή του με την Πρόεδρο της Ελληνικές Δημοκρατίας,  ζητήθηκε από την ίδια και ήταν χάρμα ιδέσθαι.

Ο Πρωθυπουργός διεκπεραίωσε μια πολιτειακή του υποχρέωση   ενημερώνοντας  την αρχηγό του κράτους για τα τρέχοντα. Είπε όσα όφειλε να πει και στη συνέχεια η Πρόεδρος μας άφησε αγάλματα. Για την ακρίβεια του είπε επί λέξει:

«Εχει δημιουργηθεί αυτή η όμορφη παράδοση μέσα στις δύσκολες μέρες που περνάμε  να παρακολουθούν το απόγευμα όλοι την εκπομπή αυτή με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά».

Κατά την Πρόεδρο αυτή η …»εκπομπή» είναι χρήσιμη. «Εχει βοηθήσει πολύ στο να περάσουμε αυτή την περιπέτεια, στο κομμάτι το ψυχολογικό».

Έτσι ακριβώς. Ακούς τον Τσιόδρα να σου λέει, τόσα κρούσματα τόσοι θάνατοι και τον Χαρδαλιά να αναγγέλλει τόσες μέρες εγκλεισμό ακόμη και φτιάχνει η ψυχολογία σου, βρε αδελφέ.

Στο καπάκι η κυρία Σακελλαροπούλου έριξε και ένα «τουίτ» για να δηλώσει ότι «συμμερίζεται» την προσπάθεια του Πρωθυπουργού.

Με κάθε σεβασμό στο αξίωμα: Η νέα πρόεδρος δεν είναι έτοιμη ακόμη για το δημόσιο χώρο. Ας εγκλιματιστεί  στο ρόλο και θα έχει όλο το χρόνο να  λέει ό,τι θέλει. Είναι θέμα (αυτό) προστασίας της.”

Περι του Γιώργου Λακόπουλου γράψαμε και χθες και επαναφέρουμε το ερώτημα προς τον διευθυντή του ΒΗΜΑΤΟΣ Καρακούση:

Ο Γιώργος Λακόπουλος συνεργάτης και συνάδελφός σας στην ίδια στέγη για χρόνια είναι “ορφανό” του Προκόπη και γιαυτό ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της νέας Πρόεδρου της Δημοκρατίας;

Επανερχόμενοι στο θέμα υποθέτουμε και εμείς ότι άλλα ήθελε να πει και άλλα είπε η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μας θύμισε προς στιγμήν εκείνη την ελληνική  ασπρόμαυρη παλαιά ταινία,όπου μαζεύτηκαν οι φίλοι γύρω από το φέρετρο του “Μιχαλάκη” και τον θρηνούσαν.

Η χήρα του όταν είδε ότι δεν ακουγόταν το δικό της μοιρολόϊ ,γιατί την είχαν καπελώσει υποκριτικά δήθεν τεθλιμένοι σηκώνεται όρθια έσκυψε πάνω απο το φέρετρο του ευτραφούς “Μιχαλάκη” και τραβούσε το μαλλιά της λέγοντας:

“Μιχαλάαααακηηηη!Στο’λεγα η καψερή: μην τρως άλλο!Δώστου εσυ κι άλλο και δώστου κι άλλο,κι άλλο κι άλλο,κι άλλο.και τώρα κοίτα τι έκανες.Γιατιιιι Μιχαλάκηηηη;Γιατί τόφαγες όοοοολο το αρνί κι έσκασες;”

Στοπ το μοιρολόϊ οι άλλοι και δώστου να προσπαθούν να πνίξουν το γέλιο δίπλα στο φέρετρο…

Ομως δεν πρέπει να στεναχωρεθεί η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί καθώς βλέπουμε απο τις συνεχείς παρεμβάσεις της μέσω διαδικτύου θα έχει μέλλον και ευκαιρίες να διορθώσει τα “ημαρτημένα”.

Ακόμα και η μακροβιότερη στα ΜΜΕ και στα ελληνικά σπίτια Ελένη Μενεγάκη έκανε μερικές φορές “γκέλες” ,αλλά στο τέλος πήγε μια χαρά. Και γάμο έκανε με τον Τεό της.

Για να την παρηγορήσουμε και να την πείσουμε να έχει ψηλά το κεφάλι βάζουμε ένα χαρακτηριστικό από την ωραία Ελένη των Ελλήνων: