Αρχική Δικαιοσυνη Αστέρια ανεβαίνουν ψηλά στη Δικαιοσύνη και φαίνεται η αξία τους!

Αστέρια ανεβαίνουν ψηλά στη Δικαιοσύνη και φαίνεται η αξία τους!

1969
Η εξαίρετη Ειρήνη Καλού νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου.Κοκοτίνη αντι Δημητρίου.
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
 Κάποτε υπήρχε μια ανακρίτρια και ερευνούσε μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.
Καταγγέλλων ένας καθηγητής Πανεπιστημίου ,το έργο και την προσωπικότητα του οποίου συμπαθούσε πολύ και το ΚΚΕ και εμείς.
Κατήγγειλε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ως μεταφορέα ενός σημαντικού αρχαίου αντικειμένου  ,το οποίο παρέδωσε  σε έναν ξένο κλπ.
Σε τέτοιες περιπτώσεις ο ανακριτής ,ιδιαίτερα στη δεκαετία του 1990, ασκούσε δίωξη και στο πρόσωπο που καταγγελλόταν ως συμμετέχων σε μία τέτοια πράξη κακουργηματικής αρχαιοκαπηλίας.
Η ανακρίτρια την άσκησε όμως όχι για τα πρόσωπα,αλλά in rem.Αυτό άρεσε πάρα πολύ στο τότε βαθύ και ρηχό και ΠΑΣΟΚ και το πανηγύριζε δεόντως,μεταξύ των άλλων,  και η τότε “Ελευθεροτυπία”.
 Η ανακρίτρια κανονικά θα έπρεπε να ξεσκονίσει τον κατηγορούμενο,να κάνει σωστή και σε βάθος αντικειμενική έρευνα.
Αν την έκανε θα ανακάλυπτε ότι ο καταγγελόμενος,ο οποίος έμενε σε σπιταρώνα στο κέντρο του Παλαιού Ψυχικού,αν και δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού,είχε ανοιχτή και μια προσωπική δίωξη για αρχαιοκαπηλία σε βαθμό κακουργήματος σε μια επαρχιακή πόλη,περίφημη για τις αρχαιότητές της…
 Εμείς ,ενημερωμένοι απο τον καθηγητή που αγαπούσε πολύ και το ΚΚΕ ,γράψαμε ότι ο εν λόγω δημόσιος υπάλληλος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για αρχαιοκαπηλία.
Εκείνος τι έκανε;
 Πήρε βεβαίωση από την ανακρίτρια ότι ΔΕΝ διώκεται προσωπικά για αρχαιοκαπηλία,αν και την στιγμή που την πήρε υπήρχε σε άλλη πόλη ανοιχτή προσωπική δίωξή του για το ίδιο ακριβώς κακούργημα.
Είχε στα χέρια του και ένα “καλό χαρτί” από την πρώην υπουργό Πολιτισμού Μπενάκη(θυμάστε την υπόθεση νομιμοποίησης της αρχαιολογικής συλλογής Μητσοτάκη;) και με την αγωγή μας πήρε το αυτοκίνητο, διότι τον συκοφαντήσαμε γράφοντας ότι διώκεται προσωπικά .
Φυσικά εμείς αλήθεια γράψαμε.
Αλλά η ανακρίτρια έκανε τόσο καλά τη δουλειά της(γιαυτό την αγαπούσε πολύ το τότε βαθύ και ρηχό ΠΑΣΟΚ…)ώστε του έδωσε τη δυνατότητα να ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ τα πρόθυμα να παραπλανηθούν μέλη των δικαστηρίων που μας δίκασαν και μας πήρε το αυτοκίνητο,ως περιουσιακό στοιχείο.
 Αυτή η ανακρίτρια που έκανε τόσο καλά τη δουλειά της αναρριχάται τώρα προς την κορυφή της Δικαιοσύνης ,γιατί έχει πείσει και κάποιους απο τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ικανότατη.
Η Νέα Δημοκρατία αντιδρά στην προοπτική να τοποθετηθούν στην ηγεσία της Δικαιοσύνης πρόσωπα που θα επιλεγούν από την παρούσα κυβέρνηση,διότι ,όπως προφητεύει μετά λίγες ημέρες απο την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης δεν θα είναι κυβέρνηση η σημερινή.
Αρα η Νέα Δημοκρατία βάζει ταμπέλες σε αυτούς που προεπέλεξε η διάσκεψη των …προέδρων της Βουλής ότι είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δικαστές.Ταυτόχρονα όμως βάζει ταμπέλες και σε εκείνους που θα επιλέξει η ίδια ότι είναι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΟ-ΠΑΣΟΚΟΙ.
 Κατά τα φαινόμενα τα δυο κόμματα στην ουσία είναι ,με τις σημερινές ηγεσίες τους,ένα.Το ΠΑΣΟΚ κολλημένο και ακίνητο στο 7% δεν μοιάζει να είναι  απλή θυγατρική της Νέας Δημοκρατίας; Και τα δυο μαζί με ινστρούχτορες τύπου Πρετεντέρη κ.α. δεν μοιάζουν να αποτελούν “θυγατρική” του ανθέλληνα Βέμπερ,τον οποίο έσπευσε να προσκυνήσει ο Κυριάκος για να υπογραμμίσει ότι είναι στην ομπρέλα της Γερμανίας και αν χρειαστεί θα είναι αντίθετος στην επιλογή της Γαλλίας;
Θα μας λένε βέβαια,αν γίνουν κυβέρνηση Κυριάκος και Φώφη , ότι η δικαστική ηγεσία επελέγη με αξιοκρατικά κριτήρια και γιαυτό είναι ανεξάρτητοι υποχρεώσεων.
Ακριβώς επειδή αυτά έχουν συγκεκριμένη αξία σας αναφέρουμε το παράδειγμα-πάθημα το δικό μας με την ανακρίτρια εκείνης της εποχής και ανερχόμενο αστέρι της σημερινής
Αν και γεγονός  είναι ότι προωθείται επι ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη πρωην ανακρίτρια,εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ίδια θα προωθηθεί και μάλιστα πολύ πιο ζεστά ειδικά απο το περιβάλλον Μητσοτάκη,το οποίο πολύ ωφελήθηκε -κατ αποτέλεσμα- και απο την εντελώς ρηχή δικαστική έρευνα που έκανε και τσάκισε εμάς,αν και η έρευνά μας συνετέλεσε να επιστραφεί η σπουδαία αρχαιότητα που είχε “ταξιδέψει” στο εξωτερικό;
Και μόλις εγκατασταθεί στο γραφείο της θα της στείλουμε ένα αίτημα ότι θέλουμε πίσω το αυτοκίνητό μας.
Εμείς και ένας δυστυχής ,θύμα αστυνομικής και δικαστικής σκευωρίας στη Λαμία που δικαιώθηκε,αλλά το αυτοκίνητο το κρατούν ακόμα…
Το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε και μεταξύ της Ειρήνης Καλού,της Διονυσίας Μπιτζούνη και της Δήμητρας Κοκοτίνη επέλεξε την εξαίρετη απο πάσης πλευράς και εκτιμώμενη από όλους Ειρήνη Καλού για την θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Η κ.Καλού έχει φέρει σε πέρας σπουδαίες και δύσκολες υποθέσεις στις οποίες έδειξε ότι δεν φοβόταν ούτε ισχυρά ονόματα της πολιτικής,ούτε ισχυρά δικηγορικά γραφεία ,ούτε ισχυρούς του τόπου.
Μεταξύ των άλλων δυο επέλεξε την Δήμητρα Κοκοτίνη για τη θέση της Εισαγγελέως.Προτίμησή στην Δ.Κοκοτίνη φέρεται να είχε και η Επιθεωρήτρια Δημ.Διοικησης Μ.Παπασπύρου