Αρχική Θέμα Φωτιά στους αγωγούς που θα περάσουν απο την Ελλάδα απειλούν τα Ιεροσόλυμα...

Φωτιά στους αγωγούς που θα περάσουν απο την Ελλάδα απειλούν τα Ιεροσόλυμα και την Αθήνα-Το υπερόπλο “εξαφάνισε” τον Πέρση επίδοξο νεο-Ξέρξη!!!

1763

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Λίγοι γνωρίζουν ότι η ισχυρότερη πολεμική,κρατική μηχανή εξουσίας σε ολόκληρη την άκρως επιθετικη μετά το 1979 Περσία έχει το όνομα της …Ιερουσαλήμ!

Ρωτούσαμε τι σημαίνει  “Δύναμη Κούντς” και κανείς δεν γνώριζε τη μετάφραση.

Ασήμαντο;

Σε αυτή τη δύναμη στηρίζει το θρησκευτικο καθεστώς της Περσίας τη δύναμή του και γιαυτό ο στρατηγός Σουλεϊμανί ήταν ο Νο2 στην ιερχία όλης της Περσίας μετά τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη Αλι Χαμενεί.

Ποιούς ενισχύει και ποιούς δυναμώνει ο θάνατος του 62χρονου Σουλεϊμανί με τον πρωτοφανή τρόπο και τη χρήση του νέου υπερόπλου απίστευτης ακρίβειας που χειρίζονται Αμερικανοί και Ισραηλινοί;

1. Οι πρώτοι που ενισχύονται απο το θάνατο ενός ηγέτη που είχε μπροστά του τουλάχιστον άλλα 20 χρόνια έντονης δράσης,είναι οι μετριοπαθείς της Περσίας γύρω απο τον πρωθυπουργό-πρόεδρο Ροχανί και αυτό γίνεται σε μια περίοδο έντονων αντιδράσεων μέσα στην Περσία με διαδηλώσεις,δολοφονίες αντιφρονούντων-μετριοπαθών,και βασανιστήρια στις απέραντες φυλακές ,όπου κουμάντο κάνει ο αιμοσταγής αδελφός του μακαρίτη πια Σουλεϊμανί.

Ο στρατηγός είναι ένα απο τα 9 αδέλφια που έχει αυτή η οικογένεια της οποίας ο πατέρας και αρκετά παιδιά έχτιζαν σε νεαρή ηλικία σπίτια κλπ του διαβόητου θρησκευτικού ηγέτη της Περσίας Χομεϊνί και ήταν της πλήρους εμπιστοσύνης του στην θρησκευτική αυτή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

2.Ενισχύεται επίσης η συσπείρωση της Δύσης γύρω απο την …πραγματική Ιερουσαλήμ,δηλαδή το Ισραήλ.

Η Δύση έβλεπε  μέχρι σήμερα με σχετική ή πλήρη απάθεια  να εποικίζεται με χιλιάδες μουσουλμάνους και μέσα στις δυτικές πόλεις οι νεογέννητοι μουσουλμάνοι,αντί να λαμβάνουν δυτική παιδεία και νοοτροπία περιχαρακώνονται σε μουσουλμανικές γειτονιές και γίνονται φανατικότεροι των γονιών τους.Γιατί;

Διότι το Ισλάμ ορίζει τον άνδρα εξουσιαστή απο τη γέννησή του και οι νεαροί μουσουλμάνοι που γενιούνται στα δυτικά κέντρα δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί δεν έχουν στην διάθεσή τους όποιες και όσες πανέμορφες δυτικές κοπέλλες θέλουν,γιατί πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να επιβιώσουν,γιατί οι γυναίκες έχουν το θράσος να τους κοιτούν στα μάτια όταν μιλούν,αντί να είναι σκυμμένες και να τους γλείφουν τα παπούτσια.

Η Περσία μέχρι τώρα σερβίριζε σχεδόν ανενόχλητη το παραμύθι ότι προσπαθεί με βοήθειες στους σιίτες του Ιράκ ,της Συρίας και του Λιβάνου στη Μεσόγειο να μην περικυκλωθεί.

Στο εσωτερικό μεγάλωνε τη γενιά υποσχόμενη ότι η “Δύναμη Κούντς”,δηλαδή η “Δύναμη Ιερουσαλήμ” περικυκλώνει την πραγματική Ιερουσαλήμ και σύντομα έρχεται η καταληψή της.

Το Κέντρου του σουνιτών είναι η Σαουδική Αραβία,η οποία ποτέ δεν προώθησε ως κεντρική πολιτική τον αφανισμό του Ισραήλ και την κατάληψη της Ιερουσαλήμ.

Σουνίτης είναι και ο Ερντογάν.Αλλά πράτττει το ακριβώς αντίθετο απο την Σαουδική Αραβία και την άλλη μεγάλη σουνιτική χώρα-δύναμη της περιοχής,δηλαδή την Αιγυπτο.

Ο Ερντογάν συχνά-πυκνά δηλώνει ότι στόχος του είναι να σβήσει το Ισραήλ.

Στα πλαίσια αυτά εκών-άκων ο μακαρίτης σαουδάραβας δημοσιογράφος Κασόγκι είχε μετατραπεί σε όργανο του Ερντογάν ,ο οποίος με τη σειρά του ήταν ταυτισμένος στον ίδιο στόχο με την σιιτική Περσία.

Η Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung κάνει μια αναδρομή στην εξέλιξη του νεοοθωμανισμού του Ερντογάν, ως στοιχείου της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή που υπ. Εξωτερικών ήταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου – ο οποίος πλέον έχει ιδρύσει δικό του κόμμα.

Κατά την αναδρομή της  SZ «μια δεκαετία αργότερα η Τουρκία βρίσκεται σε οικονομική κρίση, έχει παραλύσει πολιτικά και πολιτιστικά. Μόνο το οθωμανικό όνειρο δεν έχει χαθεί, το οποίο τώρα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Τα τουρκικά στρατεύματα θα γράψουν ιστορία στη Λιβύη, είπε ο Ερντογάν, ο οποίος χαρακτηρίζει τη Λιβύη ‘αδελφό λαό’».

Το σχόλιο αναφέρεται επίσης και στις δηλώσεις του Ερντογάν το 2016, ότι η Ρόδος και η Κως είναι τουρκικά νησιά, οι οποίες είχαν εκληφθεί σαν να ήθελε «να τινάξει τη Συνθήκη της Λωζάννης στον αέρα». Όπως σημειώνει η SZ, αυτό για την Αθήνα «ήταν μέγιστη πρόκληση. Έκτοτε οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι χαλαρές. Η Ελλάδα ανήκε στις χώρες που υποστήριζαν αποφασιστικά μια ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, για λόγους αυτοπροστασίας: Μια Τουρκία συνδεδεμένη με την Ευρώπη θα ήταν λιγότερο επικίνδυνη για μια μικρή Ελλάδα από έναν ασταθή γείτονα, που παίζει παιχνίδια λόγω μεγέθους».

Κατα πληροφορίες ο στρατηγός Σουλεϊμανϊ είχε συνεχείς επαφές και συντονισμό δράσεων με τους ηγέτες της Τουρκίας και ιδιαίτερα τον επικεφαλής των μυστικων υπηρεσιών της Τουρκίας Φιντάν ,ο οποίος σε ισχύ είναι για την Τουρκία,ό,τι ήταν ο Σουλείμανί για την Περσία.

Θεωρείται ότι αυτός κατάφερε να ενώσει σε σχεδόν κοινή δράση Τούρκους και φιλοπέρσες της Περσίας και να “σβήσει” την έχρθα μεταξύ του Ασαντ και τους Ερντογάν με ερωτηματικό κατά πόσον η Ρωσία τα ενέκρινε ή τα αποδεχόταν μέχρι να αποκτήσει ξανά εκείνη τον απόλυτο έλεγχο στην περιοχή…

Ο κίνδυνος να αποκτήσει η Τουρκία το πάνω χέρι στον σουνιτικό κόσμο με τη βοήθεια της Περσίας και μαζί να περικυκλώσουν το Ισραήλ και ύστερα να επιβάλλουν τα “θέλω” τους και στη Δύση ήταν τόσο μεγάλος και τόσο άγριος όσο δείχνουν οι άγριες δολοφονίες δυτικών απο το Ισλαμικό “κράτος” και η δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι, ο οποίος παντρευόταν Τουρκάλα με τις ευλογίες του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, ο οποίος είχε απλώσει ομπρέλλα προστασίας τόσο ώστε να βρίσκονται οι πράκτορές του και οι κάμερες καταγραφής συνομιλιών δίπλα του,πάνω του και σχεδόν μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Πόλη…

Πολλοί υποστηρίζουν ότι σε όλα αυτά έχουν ρόλο και “προβοκάτσιες” απο το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ή τη Δύση.

Προβοκάτσιες όμως ποτέ δεν ευδοκιμούν αν το έδαφος δεν είναι έτοιμο να τις δεχθεί…

Αναφερόμενος στις προβοκάτσιες ο Αλκης Κούρκουλας ,ανταποκριτής στην Πόλη έγραφε πριν…12 χρόνια:

“…Ηδη στην Αγκυρα μιλούν για δεύτερο σουσουρλούκ. Το αυτοκινητικό δυστύχημα που το 1996 αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σε συνεργασία με κούρδους φύλαρχους είχαν συστήσει κράτος εν κράτει και προωθούσαν το εμπόριο των ναρκωτικών, μέσω του οποίου χρηματοδοτούσαν τις «πατριωτικές» δραστηριότητές τους (με το αζημίωτο – φυσικά).

Στον πόλεμο μεταξύ των υπηρεσιών που πυροδοτήθηκε από τη σύλληψη του υπαξιωματικού, αποκαλύπτεται ότι και σε άλλες περιπτώσεις δράστες ανάλογων βομβιστικών επιθέσεων αφήνονταν ελεύθεροι έπειτα από περίεργες επεμβάσεις «υψηλά ισταμένων προσώπων».

Στη συνείδηση του μέσου πολίτη είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι σκοτεινές δυνάμεις του τουρκικού  κράτους «υποδύονται» το PKK…”

Τι σημαίνουν αυτά;

Οτι και τα πιο απίθανα μπορούν να συμβαίνουν και οι φαινομενικά μισητοί εχθροί να συνεργάζονται μέσω καναλιών αδιανόητων στον μέσο πολίτη ,μέχρι να συμβούν “ατυχήματα” αποκάλυψης…

Σε τέτοια ,παρασκήνια, αδιανόητα  ως σήμερα στον μέσο δυτικό πολίτη ,πρωταγωνιστής,ως ο πλέον έμπιστος στον Αγιοταλλάχ Χαμενεϊ ,ήταν ο μακαρίτης Σουλεϊμανί και αμέσως μετά τον θανατό του ο Ψαμενεϊ δεν ρώτησε καμία κυβέρνηση,αλλά όρισε ο ίδιος ως διάδοχό του τον (φωτογραφία κάτω)”ετοιμο απο καιρό” Κασέμ Καανί.

 

Το μήνυμα για τον Ερντογάν είναι πολύ έντονο.Μετά την δολοφονία-χειρουργείο του Κασόγκι μέσα στο σπίτι του Ερντογάν με τρόπο που να μην βρεθεί ακόμα ούτε σταγόνα αίμα,ένα ακόμα βομβιστικό “χειρουργείο” εξαφάνισε τον Σουλεϊμανί μαζί με τον Νο 2 συνεργάτη του.

Πριν ένα μήνα είχαμε δημοσιεύσει μια είδηση ότι το Ισραήλ έχει θέσει σε λειτουργία ένα υπερόπλο,το οποίο μπορεί να χτυπήσει με ακρίβεια “πολύ πέρα απο την Κρήτη”.

Την φράση για την Κρήτη είπε δυτικοευρωπαίος ηγέτης και αμέσως μετά η είδηση εξαφανίστηκε.

Τότε ξύναμε το κεφάλι μας γιατί να πει “πολύ πέρα απο την Κρήτη” και να μην πει “πολύ πέρα απο τη Βαγδάτη” προσφιλή ως τότε έκφραση Ισραηλινών ηγετών.

Τότε δεν υπήρχε πουθενά καμία είδηση για Λιβύη και για την πιθανή παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη.

Ομως θέμα μεταξύ των δυο χωρών υπήρχε και το γνώριζαν άριστα οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί που παρακολουθούν στενά της κινήσεις των μυστικών υπηρεσιών του Ερντογάν,της Περσίας κλπ.Είχαν εντοπίσει ότι εδώ και πολλούς μήνες είχε γίνει επαφή και συμφωνία μεταξύ του Ερντογάν και του “πρωθυπουργού” της Λιβύης Σαρατζ και η συμφωνία περιελέμβανε παρουσία Τούρκων στρατιωτικών ,τύπου Σουλείμανί στη Λιβύη.

Το μήνυμα λοιπόν για το υπερόπλο αφορούσε τον Ερντογάν και το μετέφεραν με στιγμιαίες δηλώσεις(μετά εξαφανίστηκε απο τη δημοσιότητα…) οι Ευρωπαίοι.

Υστερα απο αυτά ο Ερντογάν και ο Σάρατζ έκαναν συμφωνία που έσβηνε την …Κρήτη απο τα κοινά τους “σύνορα” και η δήλωση για το υπερόπλο του Ισραήλ δεν ήταν τυχαία…

Την ύπαρξη του υπερόπλου ένιωσε για τα καλά και η Τουρκία και η Περσία και οι μυστικές τους υπηρεσίες με την εξαφάνιση του Σουλεϊμανί.

Αυτό προφανώς περιμένει και Τούρκους στρατιωτικούς αν επιχειρήσουν με επίσημο τρόπο να κάνουν βήματα δημιουργίας …νεοοθωμανικής αυτοκρατορίας αρχλης γενομένης απο τη Λιβύη.

Η Περσία με δηλώσεις διαφόρων ηγετών υπόσχεται ότι θα ανταποδώσει το χτύπημα “στο σωστό χρόνο και με σωστό τρόπο”.

Πολύ εκτιμούν ότι η συγκρατημένη αντίδραση της Ρωσίας, η οποία επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη θέση της για “αυτοσυγκράτηση” μέσω συνομιλίας αγνώστου περιεχομένου μεταξυ Πούτιν-Μακρόν(και όχι π.χ. με συνομιλία Πούτιν -Χαμενεϊ) μπορεί να σημαίνει ότι δεν στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα από την εξαφάνιση του Σουλεϊμανί…

Στην πραγματικότητα με τον σιίτη φιλοιρανό πρόεδρο στο Ιράκ η παρουσία του Σουλεϊμανί εκεί δείχνει ότι στην πραγματικότητα η Περσια είχε καταλάβει την εξουσί και στο Ιράκ μέσω της θρησκευτικής οδού,αφού δεν τα είχε καταφέρει μέσω του δεακετούς πολέμου στη δεκαετία του 1980.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι με τον σμπάρο Σουλεϊμανί,σκοτώθηκε και ο ιρακινός ηγέτης των παραστρατιωτικών,κάτι που δείχνει ότι στην ουσία Περσία και Ιράκ είχαν γίνει ένα…

Κοντολογής: κάποια αιματηρή αντίδραση της Περσίας είναι πιθανή σε βάθος χρόνου,αλλά με τρόπο που θα βοηθήσει τους μετριοπαθείς να πάρουν το πάνω χέρι στη θρησκευτική αυτή στυγνή αιμητηρή δικτατορία,στην οποία οι  σημερινοί θρησκευτικοί ηγέτες πιστεύουν ότι μπορούν να συμπεριφερθούν στην ευρύτερη περιοχή,όπως οι “δαρείοι” και οι “ξέρξες” της αυτοκρατορίας τους…

Αυτή η αντίδραση θα λάβει ακόμα πιο θεαματική απάντηση από αυτή της εξόντωσης του Σουλεϊμανί και πιθανόν μια ανάφλεξη πρόσκαιρα να λάβει θεαματικές διαστάσεις.

«Oι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν ενδέχεται να πυροδοτήσουν απρόβλεπτες εξελίξεις και εκτός Ιράκ», θεωρεί η Σανάμ Βακίλ προσθέτοντας ότι «ο Σουλεϊμανί είχε στενές σχέσεις με τον Χασάν Νασράλα και τη Χεζμπολάχ, με τη βοήθεια των οποίων το Ιράν αποσταθεροποιούσε την περιοχή. Το πιο πιθανό όμως είναι, προς το παρόν, η Τεχεράνη να επικεντρωθεί στο έδαφος του Ιράκ».

Ο Ιορδανός ειδικός σε στρατιωτικά θέματα Άμπου Ναβάρ δηλώνει στην DW: «Το Ιράν εξαναγκάζεται να απαντήσει στο αμερικανικό πλήγμα, διαφορετικά θα πλήττεται το κύρος του στην περιοχή». Ο ειδικός είναι πεπεισμένος ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε, για παράδειγμα, να απαγάγει Αμερικανούς πολίτες στη Μέση Ανατολή ή να αποκλείσει τα στενά του Ορμούζ.

Η Ελλάδα θα εμπλακεί σε αυτή την περίπτωση;

Δεν είναι πιθανή η εμπλοκή της Τουρκίας,καθώς ο Ερντογάν φαίνεται να κατανοεί τα μηνύματα και μάλλον αναμένεται να αυτοπεριοριστεί παρά θα επεκταθεί…

Μην λησμονούμε τη φράση “πολύ πέρα απο την Κρήτη” και το γεγονός ότι οι Αμερικανοί έχουν καταστήσει τη βάση της Σούδας εξαιρετικά σημαντική και προσπαθούν να δημιουργήσουν βάσεις και στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Αλεξανδρούπολη…

Τα θέματα αυτά φυσικά θα συζητήσουν στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ.Μητσοτάκης θα έχει έντονες επαφές με την επιτροπή Εξωτερικων Υποθέσεων της Γερουσίας,την διακομματική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων και με τον αντιπρόεδρο Πένς και τον Υπουργό Εξωτερικών Πομπέο.

Στην κρίση αυτή παρενέβη,καθόλου τυχαία,η Προεδρία της Δημοκρατίας με τηλεφωνική (νεα) επικοινωνία του Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου και του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπ.Νετανιάχου.

Μετά την συνομιλία η προεδρία της Δημοκρατίας ,σε μια μηνυματικού χαρακτήρα κίνηση εξέδωσε ανακοίνωση ,στην οποία καταγγέλλει ,ως άγνωστη και αβάσιμη στο διεθνές δίκαιο ,την συμφωνία Ερντογάν-Σάρατζ,ενώ ανάλογη δήλωση έκανε σχεδόν αμέσως μετά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…

Μετά την επιστροφή του απο τις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την απόφασή του για το ποιόν θα υποδείξει-στηρίξει ως πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προφανής μονόδρομος εν όψει αυτών είναι η επανεκλογή Παυλόπουλου και όχι “πείραμα” με “οργανέτα” των οποίων η πολιτική νοημοσύνη-εμπειρία είναι στο επίπεδο μιας …συνταξιούχου της κρατικής μας τράπεζας και νεαρών που ακόμα αστειεύονται με σφαλιάρες στους σβέρκους τους…

Στην περίπτωση αυτή μια πιθανή φωτιά και στην Ελλάδα είναι τόσο πιθανή ,όσο το τι θα συνέβαινε στην Κύπρο το 1974 με τους χειρισμούς του “οργανέτου” Ιωαννίδη, ο οποίος έδειχνε υπερήφανος την ταυτότητα της CIA για να διαβεβαιώσει ότι Ελλάδα και Κύπρος θε ενωθούν.Οπως θα ενωθούν Περσία -Συρία-Λίβανος και Ιράκ τώρα και θα περικυκλώσουν την Ιερουσαλήμ…

Η φωτιά στους αγωγούς πετρελαίου που θα περάσουν και απο την Ελλάδα άναψε στην άκρη τους στη Μέση Ανατολή και είναι στο χέρι μας να την σβήσουμε  στη θάλασσα πριν την Κύπρο.

Ο καθείς και οι ευθύνες του…