Αρχική Δικαιοσυνη Τουλουπάκη:Πολιτικά παιχνίδια και συκοφαντίες στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ

Τουλουπάκη:Πολιτικά παιχνίδια και συκοφαντίες στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ

2097
Ελένη Τουλουπάκη:Με συκοφαντίες προσπαθούν να με σταματήσουν...

 

Με εξώδικη δήλωση,σπάνια για τα δικαστικά δεδομένα,βάζει τα πράγματα στη θέση τους η Προισταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς ,Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.

Λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ μας για την αναφορά του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Αγγελή σχετικά με το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και την δημοσίευση πληροφοριών μας ότι η Εισαγγελέας κ.Τουλουπάκη και αρνείται όσα ισχυρίζεται ο κ.Αγγελής και δικαιώθηκε απο την Δικαιοσύνη ήρθε η επιβεβαίωση.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς,με εξώδικη δήλωση καταγγέλει πολιτικά παιχνίδια ,με αγωγό την αναφορά του κ.Αγγελή και η εξώδικος απευθύνεται στις εφημερίδες “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” και “ΑΠΟΨΗ”

H εισαγγελική λειτουργός χαρακτηρίζει τα επίμαχα δημοσιεύματα ψευδή και συκοφαντικά καθώς, όπως λέει, αναφέρονται σε «δήθεν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και κατάχρηση εξουσίας από δικαστικούς λειτουργούς» με αφορμή τις καταγγελίες του τέως επόπτη Εισαγγελέως Διαφθοράς, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

Η κ. Τουλουπάκη κάνει λόγο για «ξεκάθαρη εργαλειοποίηση των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας προς την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων» τονίζοντας πως «όλα τα εξιστορούμενα από τον κ. Αγγελή, έχουν ήδη κριθεί και αξιολογηθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ως απολύτως αβάσιμα και αναξιόπιστα» και έχουν μπει στο αρχείο.

«Οι ανυπόστατες ως άνω καταγγελίες διαψεύστηκαν πλήρως, ενώ αντιθέτως αναδείχθηκε και επικυρώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών μου στην εν λόγω έρευνα, εμμέσως, και με την ανανέωση της θητείας μου ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς στις 11 Απριλίου 2019, κατά πλειοψηφία, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου» επισημαίνει η εισαγγελική λειτουργός στο εξώδικο της συμπληρώνοντας πως είναι «ιδιαιτέρως λυπηρό και εξόχως προβληματικό, να διαρρέουν έγγραφα από πειθαρχική προκαταρκτική διαδικασία και δη αρχειοθετηθείσα, ενώ το χρονικό σημείο δημοσίευσης και ανάδειξης του θέματος αυτού δεν είναι διόλου τυχαία, δεδομένων των υφιστάμενων ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, αφής στιγμής μάλιστα αφορά σε αιτιάσεις του κ. Αγγελή από τις αρχές του 2019».

Η κ. Τουλουπάκη υπογραμμίζει πως λόγω της θέσεως της δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο για την υπόθεση διευκρινίζοντας πως δίνει εξηγήσεις μόνο στα αρμόδια όργανα. «Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο καθήκον μας, πλήρως αποξενωμένοι από πολιτικές σκοπιμότητες από όπου κι αν προέρχονται» καταλήγει στο εξώδικο της και καλεί τις εφημερίδες  να προχωρήσουν σε επανορθωτικό δημοσίευμα «προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πληγείσας τιμής και υπόληψής μου» αλλά και σε δήλωση δημόσιας συγγνώμης «για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος μου παρουσιάστηκαν». Σε διαφορετική περίπτωση η εισαγγελική λειτουργός επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη.