Αρχική Δικαιοσυνη Σφαλιάρα ηγετών της Δικαιοσύνης σε Αδωνη και ΣΙΑ-Ερχεται κασέτα με μίζα 5...

Σφαλιάρα ηγετών της Δικαιοσύνης σε Αδωνη και ΣΙΑ-Ερχεται κασέτα με μίζα 5 εκατομ.-Φυλακή πρωθυπουργός της Γαλλίας για διορισμούς μαϊμού !

2747

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Yπό το βάρος σοβαρότατων εξελίξεων και αποκαλύψεων στο μέγα σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ,υπό το βάρος ηχογραφήσεων υπουργών απο ζάμπλουτους επιχειρηματίες ,των οποίων τα ονόματα φιγουράρουν και στις(νόμιμη μεν, λίστα δε λίστα Λαγκάρντ)καταθέσεις εξωτερικού σημειώθηκε μια σπάνια όσο και σοβαρή εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου(απερχόμενος σήμερα)Ιωσήφ Ταλαγανίδης και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έκανε μια κοινή δημόσια παρέμβαση ,η οποία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ηχηρότατο χαστούκι στον Υπουργό Ανάπτυξης Γεωργιάδη.

 

Λίγο αργότερα και η Ενωση δικαστών και Εισαγγελέων υπό τη νέα της σύνθεση στο προεδρείο εξέδωσε ταυτόσημη σκληρή ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα:

Σε κοινή ανακοίνωση τους ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Βασίλης  Πλιώτας, αφού αρχικώς τονίζουν ότι οι δημόσιες επικρίσεις κατά δικαστών επί εκκρεμών υποθέσεων είναι καλοδεχούμενες και μπορεί να αποβούν εποικοδομητικές, αλλά και να προβληματίσουν, στη συνέχεια μιλούν για μανδύες και προβιές δήθεν καλών προθέσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:«εφόσον υπό τον μανδύα της κριτικής ενέχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού, ακόμη προσπάθειας επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών, αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία».

…Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να επηρεάσουν την συντεταγμένη Δικαιοσύνη και πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να τις αντιπαρέρχονται με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, με οδηγό πάντα τη συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ως καθημερινό βίωμα, δίνοντας έτσι περιεχόμενο στην δικαστική τους ανεξαρτησία».

 

ΟΙ ηγέτες της Δικαιοσύνης τονίζουν ότι για τις πράξεις ή παραλείψεις δικαστικών λειτουργών υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης:«τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστές ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ίδιων, δικαστικών λειτουργών, υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπομένων δικονομικών διαδικασιών».

Από την πλευρά της η Ενωση δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ για ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και όχι για συκοφαντίες  δικαστών κατά πολιτικών,όπως παρουσιάζεται η ιστορία απο την πλευρά πολιτικών.Η Ενωση τονίζει:

“Δεν είναι η πρώτη φορά στη χώρας μας, που δικαστικές υποθέσεις εξαιρετικής φύσεως
και μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος πυροδοτούν έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες
εξελίσσονται, κατ΄ ουσία, σε κομματική αντιδικία με επίκεντρο την Δικαιοσύνη. Και δεν είναι η
πρώτη φορά, που, κατά τη διάρκεια των πολιτικών αυτών αντιπαραθέσεων, οι πράξεις και οι
ενέργειες των Δικαστικών Αρχών εγκωμιάζονται ή αποδοκιμάζονται με κριτήρια υποκειμενικά
ανάλογα με το πολιτικό όφελος ή την πολιτική ζημία και με τις ιδιότητες μάλιστα αυτές
(εγκωμιάζοντος και αποδοκιμάζοντος) να εναλλάσσονται, συνεχώς, ακόμη και μεταξύ των ιδίων
προσώπων.
Απέναντι στην εγγενή αυτή παθογένεια του πολιτικού συστήματος, που αγνοεί ακόμη και
την ίδια τη νομοθεσία, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί όλους τους Δικαστικούς και
Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Χώρας να συνεχίζουν να επιτελούν με σθένος τα καθήκοντα
τους με μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα, τους Νόμους του Κράτους και τη φωνή της συνείδησης
τους.
Θεσμική, δε, εγγύηση της προσωπικής και λειτουργικής Ανεξαρτησίας των Δικαστικών
και Εισαγγελικών Λειτουργών αποτελούν οι θεσμοθετημένες από το Σύνταγμα διαδικασίες
επιθεώρησης και αυτοελέγχου (αρθρ. 87 παρ.3 και 91 Σ).”

 

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Γεωργιάδης,ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς,ο πρώην Υπουργός Λοβέρδος επιτέθηκαν ευθέως κατά των εισαγγελέων διαφθοράς,τους αποκάλεσαν “συμμορία”,τους απείλησαν με “φυλακή” και άλλα ηχηρά παρόμοια, τα οποία δεν έχουν προηγούμενα σε δυτικού τύπου δημοκρατίας παρά μόνο σε τύπους σαν τον …Φιγιόν.

Αναφερόμαστε στον πρώην υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας Φιγιόν, ο οποίος μίλησε για σκευωρία και συνωμοσία, όταν η Δικαιοσύνη διάταξε έρευνα για να διαπιστώσει αν η συζυγός του και άλλα συγγενικά πρόσωπα  είχαν εικονικούς διορισμούς,κάτι σύνηθες και στην Ελλάδα.

Δεν έχουν βέβαια ομοιότητα ως προς την ενοχή,αλλά ως προς την..αρχή.Αρχικά ο Φιγιόν,όπως και όλοι οι κατα καιρούς κατηγορηθέντες πολιτικοί στην Ελλάδα ομιλούν για “σκευωρίες και συνωμοσίες”.Αυτή τη φορά ακόμα πιο προχωρημέμνα για “συμμορίες”.

Προχθές ο Φιγιόν οδηγήθηκε για δυο χρόνια στη φυλακή αφού καταδικάστηκε για αργομισθίες της συζύγου και άλλων συγγενών σε 5ετή φυλάκιση ,εκ των οποίων τα δυο οπωσδήποτε θα τα περάσει σε κελί…

Η συζυγός του επίσης καταδικάστηκε σε τρια χρόνια φυλακή για το ίδιο αδίκημα.

Να θυμήσουμε ότι οι ίδιοι υπουργοί δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για το ποιοί ακριβώς είναι οι ¨”οφίσιαλς” που “ταπαιρναν χοντρά” στην Ελλάδα για να προωθούν φάρμακα της ΝΟΒΑΡΤΙΣ κάτω απο την μύτη αφελών,ανίκανων ή βλακών πολιτικών και ενώ ο φρουζής διαφήμιζε τις επιτυχίες του!

Δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για τον συζυγο της εισαγγελεως που την είχαν κορώνα στο κεφάλι τους και βασική μάρτυρα,ο οποίος σύμφωνα με το πόρισμα του ΕΟΠΥΥ και την Εισαγγελία ζημίωσε με συνταγές μαϊμού το Δημόσιο για 1,7 εκατομ ευρώ.

Δεν έχουν κανει κανένα σχόλιο για τοα ηχηρά ονό,ματα στη λίστα Λαγκάνρντ και στη λίστα Πάναμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έρχονται κι άλλες κασέττες και διδιαίτερα μία που αφορά συνομιλία πολιτικού και εκδότη και ένα τεράστιο ποσό που μεταφέρθηκε και άλλαξε χέρια με μια κομψή βαλίτσα…

Περιείχε,λένε στις κασέτες,πέντε εκατομμύρια ευρώ…

Πάρτε θέση στον καναπέ και ουδείς μεν ένοχος πριν καταδικαστεί αμετακλήτως,ουδείς δε υπεράνω υποψίας…

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για να επιλέξει ως νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου πιθανότατα την Αγγελική Αλειφεροπούλου και νέα πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας τημν κ.Σάρπ…