Αρχική Θέμα Σκάνδαλο! Επιασαν τον βασιλιά με μίζα 65 εκατομ και βγήκαν στα μπαλκόνια...

Σκάνδαλο! Επιασαν τον βασιλιά με μίζα 65 εκατομ και βγήκαν στα μπαλκόνια φωνάζοντας “κορώνα τσάο” χτυπώντας κατσαρόλες!Δίκη -μαμμούθ με “νύφη” δυο δις ευρώ εν μέσω “πολέμου” στην Ελλάδα!

2773

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Είμαστε σε πόλεμο;

“Ναι” απαντούν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με πρώτη τη Μέρκελ ,η οποία στο διάγγελμά της έκανε σύγκριση της κατάστασης με εκείνη στο β παγκόσμιο πόλεμο!

“Ναι” απαντούν οι ηγέτες της Ιταλίας,της Γαλλίας,της Ισπανίας,της Αγγλίας και ο δικός μας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον πόλεμο λαμβάνονται αυστηρά μέτρα.Με ισόβια απειλούν όσους διασπείρουν κλπ κλπ

Στον πόλεμο δρουν και οι κερδοσκόποι.

Κατά την διάρκεια της κατοχής του 1940 Ελληνες κατσαπλιάδες με μίζες από τις κρατικές βοήθειες(σχέδιο Μάρσαλ κ.α) έβγαλαν παράνομα και ανήθικα χρήματα και έγιναν οι μεγαλοεπιχειρηματίες των επόμενων δεκαετιών στο εμπόριο ακόμα και στα ιερά για τη σωτηρία φάρμακα.

Τι είδους πόλεμο έχουμε λοιπόν;

Πόλεμο με αυστηρότατους περιορισμούς στις εργασίες,στις προμήθειες υλικών στα πάντα απαντά η κυβέρνηση και μάλιστα για να μας καταδείξει ότι ζούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ονόμασε και υφυπουργό(Χαρδαλιάς)που να συντονίζει τα πάντα,να δίνει χρήματα να διορίζει κλπ.

Ψάξτε λίγο το παρελθόν και τις μεγάλες επιτυχίες του και να δούμε αν σε άλλη χώρα θα τολμούσαν να του αναθέσουν τέτοιο πόστο.

Στα πλαίσια αυτού του πολέμου προχθές ένας πολιτικός που κάνει και δημοσιογραφία και είναι και στενά συνδεόμενος με την οικογένεια της Ντόρας Μπακογιάννη εξαπέλυσε οβίδες κατά του ευρωβουλευτή Δημ.Παπαδημούλη διότι πήγε και ψώνισε πολλά στο σουπερ μάρκετ ,ενώ είμαστε(;) σε κατάσταση πολέμου.

Προφανώς ο Παπαδημούλης ,που διαψεύδει, αν ήταν σε τέτοια ατμόσφαιρα θα έστελνε συγγενή του που να μην τον γνωρίζουν,όπως κάνει κάθε οικογένεια ζάμπλουτου πολιτικού στην Ελλάδα από το 1945 και εντεύθεν…

Τις οβίδες ανταπέδωσε στην οικογένεια Μητσοτάκη,συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού,ο σχεδιαστής Βασ.Ζούλιας με δηλώσεις του(ZOUGLA.GR) μπροστά στο υπο κατασκευή σπίτι της Ντόρας ,απέναντι από το Καλλιμάρμαρο.

Ο κ.Ζούλιας είπε ότι τα συνεργεία δουλεύουν τώρα  ακατάπαυστα κάνοντας τρομερό θόρυβο.Χαρακτήρισε νόμιμες τις επισκευές,ανακαινίσεις,αλλά επικαλέστηκε τον…πόλεμο, στον οποίο αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,ο ανηψιός του Δήμαρχος Αθηναίων και η κυβέρνηση και είπε ότι “υποφέρουν οι έγκλειστοι στα διαμερίσματά  του ηλικιωμένοι και μη γείτονες,οι οποίοι δεν μπορούν λόγω πολέμου να βγουν”.

Με τον τρόπο του έθεσε κάτι παραπάνω από την ηθική διάσταση του θέματος και πρόσθεσε οτι η Ντόρα έχει χρήματα μπορούσε να πληρώσει τα μεροκάματα των εργατών και να μην κάνει εργασίες σε αυτό το διάστημα του πολεμικού εγκλεισμού…

Αυτή είναι η εξ απαλών ονύχων διάσταση.

Υπάρχει και η πολύ σοβαρή που αφορά ευθέως σε μίζες ή σε αναθέσεις τεραστίων έργων και μπορεί να σκεφτεί κανείς εκείνους, που επι κατοχής πλούτιζαν,την ώρα που συνάνθρωποι έπεφταν από πείνα ,ανεργία,έλλειψη φαρμάκων στους δρόμους:

Η ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ

Αποκαλύψεις για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας…

 

Στην Ισπανία αυτές τις ημέρες ο βασιλιάς Φελίππε,εξαναγκάστηκε να αποποιηθεί την κληρονομιά του πατέρα του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος.Γιατί ευθέως παραπέμπει σε μίζες και παράνομο πλουτισμό και ακόμα χειρότερα.

Ο “εξώλης και προώλης” Χουάν Κάρλος,από τα καμώματα του οποίου με χρήματα και με γυναίκες  πήρε την- σχεδόν -κατάθλιψη η Σοφία παραιτήθηκε υπό το βάρος σκανδάλων το 2014 υπέρ του γυιού του,αλλα αποκαλύφθηκε τουλάχιστον μία οφσορ εταιρεία με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό,αδικαιολόγητα και ανήθικα.Το παράνομο πρέπει να το πει η Δικαιοσύνη.

Το αριστερό κόμμα των “Ποντέμος” ζήτησε έρευνα καθώς στον λογαριασμό  65 εκατομ ευρώ ,που αφορά “χορηγία” (το άλλο με τον Τοτό και τις μίζες το ξέρετε) μόνο από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας είναι συνδικαιούχος και ο σημερινός βασιλιάς Φελίππε!!!

Αγώνας για να καλυφθεί η βασιλική οικογένεια…

Θα γίνει έρευνα πραγματική.Με βεβαιότητα λέμε όχι.Θα βρουν το τρυκ.

Και προφανώς γιαυτό μόλις ο βασιλιάς βγήκε στο μπαλκόνι κατά τα πρότυπα της Αγγλίας να μιλήσει για τον κορονοϊό χιλιάδες άνθρωποι ξεκίνησαν να χτυπούν κατσαρόλες στα μπαλκόνια τους και στα παράθυρά τους, διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά  στο παλάτι. «Κορώνα τσάο» φώναζαν και δεν εννοούσαν τον κορωνοϊό αλλά τη βασιλική κορώνα.

Τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια πραγματικά ιστορική ημέρα. Στη Μαδρίτη οι άνθρωποι που διαμαρτυρήθηκαν δεν ήταν μόνο στις φοιτητικές ή τις εργατικές συνοικίες της πόλης, αλλά και στις καλοβαλμένες και συντηρητικές περιοχές, όπως είναι οι περιοχές Αλμάγκρο, Ρίος Ρόζας και Τραφάλγκαρ. Η διοργάνωση έγινε με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Εξαφανίσου επιτέλους, Φίλιππε» φώναζε μια νεαρή γυναίκα κοντά στη στάση του μετρό Ιγκλέσιας και ένας νεαρός την επευφημούσε.

Η φθορά του χρόνου

Στα μπαλκόνια με κατσαρόλες κατά του βασιλικού θεσμού οι Ισπανοί
Στα μπαλκόνια με κατσαρόλες κατά του βασιλικού θεσμού οι Ισπανοί

Οι διαμαρτυρίες έγιναν στη Βαρκελώνη, την Καταλονία, τη Γαλικία, τη χώρα των Βάσκων και τη Μαγιόρκα. Η εφημερίδα Λα Βανγκουάρντια έγραφε πως όλη η Ισπανία βγήκε στα μπαλκόνια. Το αριστερό κόμμα Ποδέμος, που κυβερνά από τον περασμένο Ιανουάριο μαζί με τους Σοσιαλιστές, έγραψε στο Twitter: «Είναι πολύ συγκινητικό να ακούει κανείς τις κατσαρόλες να χτυπούν σε όλη την Ισπανία».

Οι Ισπανοί πιστεύουν ότι τα σκάνδαλα θα κουκουλωθούν και δεν θα ανοίξει ποτέ ούτε αυτή η γνωστή βασιλική “οφ σορ”.

Οπως ακριβώς στις δικές μας οφ σορ η Δικαιοσύνη μας με τη συμμετοχή της Αικατερίνης “που θέλει να τη λέμε Κατερίνα και αυτό κάνουμε και εμείς” Σακελαροπούλου είπε ότι δεν ερευνώνται πια οι λίστες της Λαγκάρντ και των άλλων με τα δις που χορεύουν σε αυτές.

Με ποιά αιτιολογία;

Στα νομικά το λένε “παραγραφή”.

Στην κοινωνική ορολογία ορισμένοι αιρετικοί το λένε “νόμιμη συγκάλυψη”.Αρα μην περιμένετε ποτέ να δούμε ευρώ με ευρώ ποιοί είναι οι δικαιούχοι του λογαριασμού των 562 εκατομμυρίων ευρώ στον οποίο ο Φαλσιανί και Ιταλός δημοσιογράφος ενέπλεξαν την Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε τις δίκες που έκανε στην Ελλάδα εναντίον του για δυσφήμηση…

Γεγονος πάντως είναι οτι στην Ισπανία το κόμμα των “Ποντέμος” ζήτησε δικαστική έρευνα και ας αφορά κατευθείαν σε μίζες του βασιλιά.

Εμείς εδώ κοντεύουμε να ανακηρύξουμε γλυφτροειδώς σε “Αγία” μια δικαστίνα που μεταπήδησε από το Συμβούλιο Επικρατείας στην προεδρία της Δημοκρατίας υπό αυτές τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε στην Ελλάδα…

Είναι το ίδιο Συμβούλιο Επικρατείας που προχθές, στις 16 Μαρτίου 2020,δηλαδή εν μέσω του ,κατά τον Πρωθυπουργό ,πολέμου αν και κατέβασε ρολά για τους κοινούς θνητούς,συζήτησε εν τούτοις (Δ Τμήμα) τις αντιδικίες μεταξύ εταρειών κολοσσών ΑΒΑΞ-Ghella-ALSTOM Transport,απο τη μία και  ΑΚΤΩΡ-Ansalndo STP SpA-HITACHI Rail Italy SpA από την άλλη.

Αφορά το μεγαλύτερο έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ,στον τομέα αυτό και είναι ύψους δυο δις ευρώ.Είναι μία απο τις γραμμές του Μετρό.

Φυσικά και είναι απαραίτητο το έργο.Αλλά τόσο κατεπείγον,ώστε να συζητηθεί στο 15νθήμερο κλειστών δικαστηρίων;Και να περιφέρεται η απόφαση από σπίτι σε σπίτι επειδή απαγορεύεται η συνεδρίαση δικαστών σε κοινό τόπο;

Θυμάστε τον πρώην Υπουργό Σουφλιά που μας έλεγε πόσο απαραίτητα είναι αυτά τα έργα που κατά σύμπτωση τα έκανε και τότε αυτή η ομάδα εταιρειών,στις οποίες κυριαρχούσαν οι κατά Καραμανλή “νταβατζήδες”;

Υποψιάστηκε ποτέ κανείς ότι στους “νταβατζήδες” υπήρχαν μίζες,ώστε να υποψιαστούμε και τώρα ότι αυτό το έργο που γίνεται εν μέσω πολέμου μπορεί να έχει μίζες;

Τι είμαστε καλέ για να έχουμε μίζες;

Απατεώνες που έλεγε και η γραφική Φωτίου;

Ή μήπως Ισπανία του “εξώλης και προώλης” Χουάν Κάρλος;

Προσοχή λοιπόν…Μην σας πιάσουν φορέα του ιού σε ομάδα 10 ατόμων γιατί πάτε ισόβια.

Σε καιρούς πολέμου οι κανόνες είναι αυστηρότατοι.Για όλους;

Υπάρχει πάλι κάτι σχετικό με τον Τοτό…