Αρχική Ελλαδα Αγριες πιέσεις στο δικαστήριο να μείνουν “στα χαρτιά” 300 χρόνια καθειρξης στους...

Αγριες πιέσεις στο δικαστήριο να μείνουν “στα χαρτιά” 300 χρόνια καθειρξης στους Χριστοφοράκους και λοιπούν μιζαδόρους της ΖΗΜΕΝΣ την Παρασκευή!

3850

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Αγωνία για τους άμεσα ενδιαφερόμενους,περιέργεια για τους παρατηρητές και δημοσιογράφους επικρατεί για το αν θα εμφανιστούν μεθαύριο Παρασκευή στο ακροατήριο οι 22 καταδικασθέντες για το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ.

Υπάρχουν και πληροφορίες ότι παίζεται άγριο παρασκήνιο για να “πεισθεί” το δικαστήριο να ακούσει τις “κλάψες” των μεγαλοδικηγόρων,πολλοί απο τους οποίους έχουν άμεση διασύνδεση με την κυβέρνηση.

Οι “κλάψες” έχουν δυο στόχους:

  1. να δώσει το δικαστήριο ελαφρυντικά ,ακόμα και στην οικογένεια Καραβέλα,παρότι ο Χρήστος Καραβέλας,μοχλός στην διακίνηση του μαύρου χρήματος και στενός φίλος κυβερνητικών παραγόντων είναι εξαφανισμένος και δήθεν αναζητείται.
  2. να δώσει πολύ χαμηλές ποινές και με αναστολή ,ώστε να μην οδηγηθούν στη φυλακή άμεσα,αλλά και να μην βγουν εντάλματα σύλληψης που θα σταλούν μέσω της Ιντερπόλ σε όλες τις αρχές και ο Χριστοφοράκος δεν θα μπορεί να πίνει ανενόχλητος καφέ στην κεντρική πλατεία του Μονάχου μαζί με στελέχη της ΖΗΜΕΝΣ που επίσης καταδικάστηκαν.
  3. Η Γερμανική κυβέρνηση εκδήλωσε ηδη στο παρασκήνιο άγριες πιέσεις να έχει αναστολή η ποινή που θα επιβληθεί στον στενό φίλο και συνεργάτη των γερμανών πολιτικών ηγετών και έως πρόσφατα αφεντικό της ΖΗΜΕΝΣ Φόν Πύρερ.
  4. Η ποινή με την οποία κινδυνεύει φτάνει τα 15 χρόνια κάθειρξης και ενόψει της προκλητικής στάσης και τεράστιας ζημιάς που έχει κάνει στην Ελλάδα η ΖΗΜΕΝΣ αυτή θα πρέπει να είναι η ποινή.

Ηδη το δικαστήριο εξεδήλωσε την πρόθεση να επιβάλει ποινές χωρίς αναστολή εκτέλεσης ς στους μιζαδόρους .

 

Ο πολύς,που έχει φωτογραφηθεί με όλους σχεδόν τους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας,όταν έλυνε και έδενε με τη ΖΗΜΕΝΣ γλίτωσε μεν λόγω…παραγραφής την ποινή για δωροδοκία,αλλλά καταδικάστηκε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Φανταστείτε τι θα συνέβαινε,αν δεν είχε κάνει το χατήρι της Μέρκελ η Ελλάδα και δεν τροποποιούσε το νόμο,ώστε να μετατραπεί σε παραγεγραμμένο πλημμέλημα η δωροδοκία…

Οπως ήδη γραφαμε στο προηγούμενο ρεπορτάζ:

Το δικαστήριο ,λόγω των αποδράσεων τραπεζιτών κλπ επέβαλε ποινές χωρίς να δώσει αναστολή στην εκτέλεση και αυτό σημαίνει ότι Ελληνες και γερμανοί καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Χα…Ο Χριστοφοράκος πίνει καφέ στο Μόναχο,ο Καραβέλας κάπου κρύβεται και προσποιούνται ότι δεν ξέρουν.οι τραπεζίτες στην Ελβετία και οι Γερμανοί αξιωματούχοι είναι κάθε μέρα με τον Σόίμπλε…Χα…

Τώρα αποκαλύπτεται ο λόγος για τον οποίο οι Γερμανοί ήθελαν με κάθε τρόπο να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι η δίκη που άρχισε επι των ημερών της θα πάει στις καλένδες…

Το δικαστήριο ακόμα και τον Τσουκάτο τον απάλλαξε λόγω παραγραφής και όχι γιατί τα έκανε σωστά.Συνολικά οι δεκάδες κατηγορούμενοι θα μοιραστούν άνω των 400 ετών κάθειρξης!!!

Το αισχρό πεδίο διαφθοράς στο οποίο κινείται η ελληνική πολιτική σκηνή και η σκηνή των ΜΜΕ,με εξαιρέσεις βεβαίως μαχητικών ερευνητικών ΜΜΕ,όπως η ΖΟΥΓΚΛΑ,ο Βαξεβάνης κ.α. φαινεται απο το γεγονός ότι η δίκη για το σκάνδαλο που αποτέλεσε αιτία ευρύτατων αλλαγών στην πολιτική,στα ΜΜΕ και στις διακρατικές σχέσεις έφτασε στο τέλος της μέσα σε πλήρη σιωπή.

Αναφερόμαστε στο σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ, για το οποίο έγινε εξεταστική Επιτροπή και ως μέλος της ο πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και νυν βουλευτής Κώστας Τζαβάρας ανέβασε μίζες και “εξοδα” στο ιλιγγιώδες ποσό των δυο 2 δις ευρώ.

Η τεράστια εταιρεία εδραιώθηκε εδώ λίγο πριν ,κατά τη διάρκεια,αλλά και αμέσως μετά τον β παγκόσμιο πόλεμο.

Ο ΓΙάννης Βουλπιώτης,είχε φτάσει και μέχρι τη θέση του γαμπρού(από κόρη) του Φον Ζήμενς και εκείνος φρόντισε με ευρύτατο σύστημα εξαγοράς της εξουσίας να την καταστήσει καθεστώς.

Η κόρη του στα εξόχως αποκαλυπτικά ,τολμηρά έως γενναιότητας βιβλία της αποκάλυψε την διαφθορά της πολιτικής σκηνής,την προσπάθειά της να καταστήσει αποδιοπομπαίο τράγο τον Βουλπιώτη,για να κρύψει την εξαγορά της απο τους Γερμανούς,την πανηγυρική αθώωση του πατέρα της με την βοήθεια του Αγγλου επικελαφής των αγγλικών δυνάμεων στη χώρα.

 

Ο Βουλπιώτης(πάνω) αθωώθηκε,αλλά η ΖΗΜΕΝΣ έμεινε δίνοντας απιστευττες μίζες…

 

 

Η ΖΗΜΕΝΣ συνέχισε να απλώνεται με την ανοχή των Αμερικανών,ώστε να βοηθήσει στην ταχύτατη ανοικοδόμηση της Δυτικής Γερμανίας και να καταστεί εκείνη “κάρφος” έναντι της Ανατολικής στα μάτια του κομμουνιστικού κόσμου.

Απαραίτητη προυπόθεση να μην αναγκαστεί να πληρώσει τις οφειλές της απο συμβάσεις ύψους εκατοντάδων δις ευρώ σήμερα.Τέτοιες ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ απλήρωτες διαθέτει η Ελλάδα,η Πολωνία και η (πρώην) Γιουγκοσλαβία.

Ο όρος ήταν ότι θα πληρωθούν όταν ενωθούν οι δυο Γερμανίες.

Για να μην συμβεί αυτό η Γερμανία εκπλήρωνε τις επιθυμίες των ΗΠΑ,εξαγόραζε συνειδήσεις κλπ

Οταν πια απλώθηκε τόσο που στραγγάλιζε με δωροδοκίες οικονομίες χωρών,αλλά και αμερικανικές ανταγωνιστικές εταιρείες,οι ΗΠΑ μέσω του δικού τους χρηματιστηρίου,όπως και με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ,έβαλαν χέρι στη ΖΗΜΕΝΣ με ελέγχους αστυνομικών και δικαστικών αρχών.

Ετσι ξεκίνησε η αποκάλυψη του σκανδάλου στην Ελλάδα,όπου είχε προλάβει να αναμιχθεί και στους Ολυμπιακούς αγώνες μέσω της συμφοράς του λεγόμενου συστήματος ασφαλείας,το οποίο ποτέ δεν λειτουργήσε ,αλλά ενέπλεξε πολλούς Ελληνες αξιωματούχους σε μίζες κλπ

Δεν είναι καθόλου άσχετη η καταγγελία των Γάλλων για χρηματισμούς γερμανών σε υψηλό επίπεδο κλπ.

Οι έρευνες κατέστησαν κεντρικά πρόσωπα τους Ελληνες Χριστοφοράκο και Καραβέλα,την ηγεσία της ΖΗΜΕΝΣ με ονόματα,όπως ο Φον Πύρερ,ο Φίσερ,ο Σικατσεκ,ο Κουτσενρόϊτερ,η τότε  ηγεσία του ΟΤΕ,τον οποίο τώρα διοικεί ένας ονόματι Τσαμάζ,ικανότατος στις δημόσιες σχέσεις με τα ελληνικά ΜΜΕ .

Στο εδώλιο για παθητική δωροδοκία,για δωροληψία,για βρόμικο χρήμα,για δωροδοκίες,για παράβαση καθήκοντος στάλθηκαν 62 άτομα στην έναρξη της δίκης.

Κράτησε χρόνια…Και στο μεταξύ …πέθαναν εννέα κατηγορούμενοι με αποτέλεσμα αύριο το πρωί στις 9 να βρίσκονται στη θέση του κατηγορουμένου 52 άτομα.

Κορυφαίοι οι Χριστοφοράκος-Καραβέλας,οι Γερμανοί Φον Πύρερ,Κουτσενρόϊτερ,οι διαφεύγοντες τραπεζίτες ,πρώην στελέχη του ΟΤΕ κα.

Ο εξαφανισμένος…αθώος Καραβέλας!.

Αυριο το πρωί το δικαστήριο θα ανακοινώσει αν δέχεται την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας για ενοχή ή θα τους…αθωώσει όλους ή κάμποσους!

Η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των 37 από τους 52 κατηγορούμενους, καθώς έκρινε ότι οι πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα δεν αφορούν τους κατηγορούμενους της ΖΗΜΕΝΣ.

Αντίθετα μεγαλοδικηγόροι που εκπροσωπούν τους κατηγορούμενους Γερμανούς(Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος,Γιαννίδης,Αναγνωστόπουλος,Σαξώνη κα.) υποστηρίζουν ότι όλοι πρέπει να αθωωθούν!

Κορυφαίας σημασίας είναι το παιχνίδι του κατηγορούμενου Χρήστου Καραβέλα.

Αν θυμάστε είναι εκείνος που υποστηρίχθηκε απο μεγάλα ΜΜΕ ,όταν εξαφανίστηκε και πιάστηκαν μέλη της οικογένειάς του με τα χρήματα στο λογαριασμό τους.

Τότε τα “ψυχοπονιάρικα” μεγάλα συστημικά ΜΜΕ είχαν μιλήσει για “παιδομάζωμα” ,γιατί τόλμησαν οι αρχές και συνέλαβαν τους συγγενείς που είχαν στο λογαριασμό τους τεράστια ποσά.

Ο …αθώος Καραβέλας,(“Καραμέλας” για αρκετά ΜΜΕ…)όχι μόνο “εξαφανίστηκε” ,αλλά δεν εμφανίστηκε καν στη δίκη και είναι ο ΜΟΝΟΣ που δεν εκπροσωπείται στη δίκη όλο αυτό το διάστημα.

Εικάζεται ότι περνάει καλά κάπου στη Γερμανία παρέα με τον Χριστοφοράκο,τον οποίο εκπροσώπησε στη δίκη η κ.Σαξώνη και περιμένουν να αθωωθούν και να τύχουν υποδοχής με κόκκινο χαλί στο αεροδρόμιο!..

Η Εισαγγελέας είχε προτείνει ενοχή και των Χριστοφοράκου και Καραβέλα και αν γίνει δεκτή η πρότασή της θα καταδικαστούν σε ποινή κάθειρξης απο 8 έως 15 χρόνια.

Εάν συμβεί αυτό,όπως και για τους διαφεύγοντες τραπεζίτες θα ανάψει φυτίλι και ίσως σκάσουν και βόμβες στην ελληνική πολιτική σκηνή και στην παρούσα κυβέρνηση.

Διότι αυτόματα η κυβέρνηση και η Γερμανία θα πρέπει να δείξουν ότι εφαρμόζουν το νόμο και να φέρουν με την διαδικασία έκδοσης κακοποιών τον Χριστοφοράκο στην Ελλάδα,αλλά και να πάψουν να προσποιούνται ότι δεν ξέρουν που βρίσκονται ο Καραβέλας και οι αποδράσαντες τραπεζίτες ελβετικών υποκαταστημάτων,οι οποίοι κουβαλούσαν  στην Ελβετία σε βαλίτσες χρήματα που παραλάμβαναν απο μιζαδόρους στην Ελλάδα.

Θα πράξει τα δέοντα η κυβέρνηση;Θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια οι ξένοι που κόπτονται για την πάταξη της διαφθοράς στην Ελλάδα;

Η αθώωση των προαναφερομένων θα διευκολύνει σφόδρα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.Η καταδίκη τους θα αποτελέσει βόμβα που θα κινδυνεύει να εκραγεί στα χέρια τους…Η καταδίκη θα αποτελέσει την αρχή ριζικών αλλαγών στο πολιτικό τοπίο…

 

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος  με δηλώσεις του είπε ότι οι καταδίκες και ποινές είναι μη αναμενόμενες,ότι ο Φορ Πύρερ ήταν ‘συνοδός” των γερμανών καγκελλαρίων στις επισκέψεις τους σε διάφορες χώρες για επενδύσεις της ΖΗΜΕΝΣ

Ο Θόδωρος Τσουκάτος δεν αθωώθηκε αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι γιαυτόν και άλλους 26 το αδίκημα παρεγράφη με τις τροποποιήσεις του νόμου και το μακρύ διάστημα μέχρι τη δίκη.

Τελευταία τροποποίηση επι ΣΥΡΙΖΑ 10 ημέρες προ των εκλογών.

Η παραγραφή δεν αίρει τυχόν αναζήτηση αστικών ευθυνών,αλλά ψιλά γράμματα  για τους Τσουκάτους.

Η καταδίκη υπογραμμίζει την απολύτως διεφαθρμένη διοίκηση Σημίτη,αλλά ο Τσουκάτος πανηγυρίζει,αντι να εκφράσει οδύνη με την εξής δήλωση:

«Πήρα την πολιτική ευθύνη λέγοντας την αλήθεια και η δικαίωση ήρθε μετά από 11 χρόνια. Στη διάρκεια αυτών των 11 χρόνων απολύτως μόνος (με ελάχιστες εξαιρέσεις δημόσιας στήριξης από τους συναγωνιστές μου)δέχτηκα σιωπηλά συκοφαντίες, ψέμματα,διαστρεβλώσεις.

Με πίκρα τα αφήνω όλα πίσω. Ελπίζω και εύχομαι μία από τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις να αφορά τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα. Ευχαριστώ τον δικηγόρο μου Διονύση Γκούσκο.

Θόδωρος Τσουκάτος»

 

YΓ.Κάντε μια επίσκεψη και θα δείτε ότι σε ορισμένα ΜΜΕ η είδηση της καταδίκης ,η οποία φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την σημερινή κυβέρνηση,είναι πιο πίσω ακόμα και απο την είδηση για ποινές στο κάπνισμα…

 

YΓ 2.Ιδού ποιοί καταδικάστηκαν,ποιοί αθωώθηκαν και ποιοί γλίτωσαν με παραγραφή:

1.Για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα κατ´εξακολούθηση (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) καταδικάστηκαν οι: Μιχαλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαύριδης (στελέχη της Siemens Ελλάδος κατά το επίδικο διάστημα), Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Έντουαρντ Πίρερ, Τόμας Γκάνσουιντ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ρίχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Χανς Γιάγκεμαν, Φρανς Ρίχτερ (οι επτά τελευταίοι στελέχη της Siemens στη Γερμανία) , Γιώργος Σκαρπέλης, Νίκολαος Νίντος, Γεώργιος Αργυρόπουλος, Δημήτριος Γυφτόπουλος, Δημήτρης Κουβάτσος, Παναγιιώτης Νικάκης, Γεώργιος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας, Φάνης Λυγινός, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και Μάρθα συζυγος Χρήστου Καραβέλα.

Ο Οσβαλντ είναι ο “Τραπεζίτης” που μαζί με άλλους δυο κουβαλούσαν τις βαλίτσες με τα μαύρα μετρητά απο τις μιζες στην Ελβετία.

Την κρίσιμη στιγμή αφέθηκε ουσιαστικά ελέυθερος λίγο πριν καταδικαστεί και κλειστεί στη φυλακή για άλλο αδίκημα.Αυτό έγινε προφανώς για να μην ανοίξει το στόμα του και αρχίσει να δίνει ονόματα και μίζες.

Στην Ελλάδα ακριβώς γιαυτό δεν υπάρχει διαδικασία ουσιαστική απαλλαγής για όσους δώσουν σημαντικά στοιχεία για άλλους…

Χωρίς ελαφρυντικά μπορεί να καταδικαστούν σε 15 χρόνια κάθειρξης ο καθένας

2.Αθώοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κρίθηκαν οι: Νίκος Μανασής, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς και Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης.

3.Επαυσε η δίωξη λόγω παραγραφής από το αδίκημα της δωροδοκίας στον ιδιωτικό τομέα  οι Έλληνες και Γερμανοί κατηγορούμενοι στελέχη της Siemens, ανάμεσά τους οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρ. Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαύριδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ρίχαρντ Σίκατσεκ, κ.ά. Επίσης έπαυσε η δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου για τους Μ. Χριστοφοράκο, Χρ. Καραβέλα και πέντε ακόμη στελέχη της Siemens στη Γερμανία. Συνολικά το “ρουσφέτι” της πάυσης της ποινικής δίωξης αφορά 27 άτομα.