Αρχική Uncategorized Πρώτη σοβαρότατη δίωξη Υπουργού(Λοβέρδου) για δωροληψία στο χώρο της Υγείας!

Πρώτη σοβαρότατη δίωξη Υπουργού(Λοβέρδου) για δωροληψία στο χώρο της Υγείας!

1542

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Δεν έπεισαν τους Εισαγγελείς διαφθοράς οι εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην Υπουργός Υγείας  Ανδρέας Λοβέρδος και τελικά ασκήθηκαν εναντίον του διώξεις για δωροληψία κατ εξακολούθηση.

Η δίωξη ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν ο Κώστας Φρουζής παρουσιαστεί ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής να καταθέσει.

Απο την Επιτροπή πιθανότατα θα αποχωρήσουν με δήλωσή τους καταγγελτική (και νομικά έχουν απόλυτο δίκιο) οι βουλευτές,πρώην Υπουργοί κ.κ.Πολλάκης και Τζανακόπουλος.

Οπως είναι γνωστό η Νεα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ γλείφοντας εκεί που έφτυναν δεκαετίες,δηλαδή στις μεθόδους πλειοψηφίας των ολοκληρωτικών σοβιετικών καθεστώτων “μπλόκαραν” την Επιτροπή και εκβίαζαν με μη έναρξη εργασιών αν δεν φύγουν οι δυο βουλευτές.

Προφανώς θα αποχωρήσουν για να μην χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρηση των εργασιών της Επιτροπής.

Αισχρή στάση επίσης θα δείξει η πλειοψηφία αν δεν επιτρέψει την ζωντανή μετάδοση των εργασιών της Επιτροπής απο το πολυδάπανο και πανελλήνιας εμβέλειας κανάλι της Βουλής,ώστε ο κόσμος να αξιολογεί τους μάρτυρες.

Σήμερα στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι αρχίζει η συζήτηση σε Επιτροπή της Αμερικάνικης Βουλής για καθαίρεση του προέδρου ΤΡάμπ.

“Οι συνεδριάσεις θα μεταδίδονται απευθείας για να μπορεί ο λαός,η κοινή γνώμη,να αξιολογούν τους μάρτυρες που θα καταθέσουν κατά η υπέρ του Τράμπ” είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής Σιφ.

Αξιολογήστε ότι εκεί το θέμα αφορά λεπτές διακρατικές σχέσεις και παρόλα αυτά μεταδίδεται,ενώ στην Ελλάδα αφορά τις λίστες χρηματισμού της ΝΟΒΑΡΤΙΣ στην ουσία,λίστες που κατέχουν οι αμερικάνικες αρχές και με αυτές εκβιάζουν πολιτικούς και δημοσιογράφους στην Ελλάδα…

Οπως έγινε γνωστό σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος ελέγχεται ποινικά για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως τον Μάιο του 2012 και για τις τιμολογήσεις- κοστολογήσεις τεσσάρων φαρμάκων της Novartis [Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis].

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν στη Βουλή, στηρίζουν την κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε εικονικά τιμολόγια προς τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκδόθηκαν από συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία.

Τα φάρμακα ήταν “πιλότοι” τιμών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την αρχή αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του σε επιλήψιμες πράξεις σε σχέση με την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και έχει προβεί σε νομικές ενέργειες κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Ομως και πριν λίγες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών δικαίωσε τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και όχι τον κ.Λοβέρδο και μάλιστα οι κρίσεις του αποτελούν και ουσιαστικό πρόκριμα όσων θα ακολουθήσουν.

Το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και γενικά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας είναι τερατώδη σε ύψος χρηματισμών και πολλοί προσποιούνται,ιδιαίτερα στο χώρο των ΜΜΕ ότι δεν γνωρίζουν “νονούς” που φροντίζουν για διανομή τεραστίων ποσών στα ΜΜΕ.

Π.χ. Εντυπωσιακό “μπάσιμο” έκανε δια των ΜΜΕ ο Φρουζής το 2013 και τα ΜΜΕ αυτά είχαν στενότατες σχέσεις και μεγάλη υποστήριξη απο υπουργούς της τότε κυβέρνησης…