Αρχική Δικαιοσυνη Πρετεντέρης: Ο Τσίπρας είναι κότα!

Πρετεντέρης: Ο Τσίπρας είναι κότα!

1921

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ποιός δεν θυμάται τον διαβόητο ΔΟΛ.Τον Δημογιογραφικό οργανισμό που ίδρυσε ο Δημ.Λαμπράκης και στα έσχατά του έπεσε στα χέρια του Σταύρου Ψυχάρη.

Εστιν ουν Ψυχάρης κόκκορας μεγάλος της μόρφωσης..Μπορεί να θεώρησε περιττά τα πανεπιστήμια κλπ,αλλά ποιός μορφώνεται σήμερα στα πανεπιστήμια και δη στα κρατικά;

Τι προσφέρουν πραγματικά….

Ενας κόκκορας διακρίνεται όταν υπερπηδά εμπόδια.Και ο Σταύρος έφτασε να γίνει(καθότι θρήσκος βαθιά και γνώστης της ιστορίας τέλειος) Διοικητής του Αγίου Ορους.Τον είχε διορίσει ο άνθρωπος που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τις πραγματικές αξίες,τους πραγματικούς κόκκορες που μπορούν κάθε εμπόδιο να το υπερπηδήσουν.

Εμείς που γνωρίζουμε απο κόκκορες,καθότι χωρικοί,γνωρίζουμε ότι οι κόκκορες βαριούνται εύκολα τις βόλτες ανάμεσα σε κότες και θέλουν να κουμπούν κάπου ,να ξεκουράζονται.

Ετσι εξηγούμε την προτίμηση του Σταύρου να κάθεται στο γνωστό καφέ που κάθονται οι Εl Capo γωνία με ακουμπισμένη πλάτη σε κολόνα.

Την στάση του αυτή την παρεξήγησε ο επιχειρηματίας του καφέ αυτού και θεώρησε ότι επειδή ο Σταύρος είναι πονηρός ,μπορεί και εκείνος.Ετσι εξηγείται ότι απλώς ξεχνούσε να συνδέσει το μαγαζί αυτό με μετρητές της ΔΕΗ.

Απλά ξεχνούσε γιαυτό και τώρα που έρχεται δημοκρατική κυβέρνηση με κατανόηση στα παιδιά τα ξεχασιάρικα θα πάει η δικογραφία στο αρχείο.

Επίσης στο αρχείο αναμένεται να καταλήξει και η δικογραφία που συνέταξε ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρής και κάποιοι άλλοι δικαστές και παρέπεμψαν τον συγκεκριμένο Ψυχάρη στο ακροατήριο για δεκάδες εκατομμύρια,χωρίς να εκτιμήσουν ότι ένας άνθρωπος που έχει στο σπίτι του γάτα Ιμαλαίων,δεν μπορεί να είναι ένοχος ποτέ…

ποιός τα ξέρει αυτά καλύτερα;

Μα το δεξί χέρι του κόκκορα;

Και τι είναι το δεξί χέρι ενός κόκκορα;

Μα κόκκορας φυσικά.Μπορεί να είναι κότα;

Οχι βέβαια.

Ποιός το λέει αυτό;

Ο ίδιος,αυτό το δεξί χέρι δηλαδή.

Τι λέει;

Οτι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κότα που βρυχάται και του θυμίζει την διαφήμιση με εκείνη την πίτσα που αποσύρθηκε ως αισχρή.

Τι είναι ένας που χλευάζει κάποιον ως κότα;

Το αντίθετο.

Ποιό είναι το αντίθετο της κότας;

Ο κόκκορας!

Ενα ακόμα επιχείρημα:

Μπορεί μια κότα να αψηφά κάμερες και κόσμο και να εκσφενδονίζει σε διαιτητή και παίκτες αντίπαλους μπουκάλια και βρισιές;

Ποτέ.Εξ ου και οι αντίπαλοι φίλαθλοι λένε τους άλλους “είστε κότες”.

Κι η Ντόρα εξ άλλου που γνωρίζει καλά και πτηνολογία πάντα διαχωρίζει και τις κότες και τους κόκορες και τις κότες τις λυράτες που είναι ίδιες ο Καμμένος.

Ενας φίλος της Ντόρας που χλευάζει τον μη φίλο της Ντόρας,Αλέξη Τσίπρα ως κότα τι μπορεί να είναι;

Κόκορας φυσικά.

Και 3ο επιχείρημα: Μια κότα όταν κάνει βόλτα έχει κάτι να κρύψει;

Οχι βέβαια.

Ποιός έχει “πράμα” να κρύψει και να εμφανίσει ξαφνικά για να τρέξουν οι κότες;

Ο κόκορας φυσικά.

Τι επικαιρότητα έχουν όλα αυτά;

Μα χθες είπε ο συγκεκριμένος τον Αλέξη Τσίπρα κότα.

Ποιός;

Ο εικονιζόμενος που κρύβει πράματα με την πετσέτα.

Δεν είναι βρε ίδιος κόκορας;

Γιαυτόν γράφαμε τόση ώρα…