Αρχική Διεθνη Ο “Ελληνας”Ιμάμογλου βγήκε Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης!

Ο “Ελληνας”Ιμάμογλου βγήκε Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης!

2147

 

 

Ο “Ελληνας” κατά τον Ταγίπ Ερντογάν υποψήφιος Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου μπήκε στο δρόμο για την διαδοχή του!

Απο σήμερα είναι Δήμαρχος της Πόλης ,αφού (ξανα)νίκησε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, εκλεκτό του Ερντογάν και πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ερντογάν ουσιαστικά είχα ακυρώσει με “παραγγελιά” στο Δικαστήριο τις προηγούμενες εκλογές, στις οποίες ο Ιμάμογλου είχε νικήσει με 51%.

Ο Ιμάμογλου,που πάντως είναι ελληνόφωνος και (αναπόδεικτα…) ποντιακής καταγωγής, θεωρείται υποστηρικτής του κεμαλικού κράτους και πολλοί βλέπουν ότι θα αποτελέσει τον διάδοχο του Ερντογάν στην κορυφή του κράτους και θα είναι τεράστια επιτυχία του …Ερντογάν ,εάν τον αφήσει να κερδίσει και προεδρικές εκλογέςμ,κάτι που θα βάλει τέλος στην πορεία προς ένα ισλαμικό κράτος…

Να θυμίσουμε ότι στην Τουρκία οι αντίπαλοι αλληλοκατηγορούνται για…ελληνικές ρίζες!

Στο ξεκίνημά του ο Ερντογάν είχε “κατηγορηθεί”, ότι στην πραγματικότητα είναι …γενίτσαρος.Δηλαδή ελληνικής καταγωγής οικογένεια που εξισλαμίσθηκε…Κάτι που ποτέ δεν αποδείχθηκε,ούτε θα αποδειχθεί και ανάλογα θα γίνει και με τον…Πόντιο Ιμάμογλου

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, εξασφαλίζει εκ νέου τη νίκη στη σημερινή επαναληπτική ψηφοφορία με το 53,6% των ψήφων, μετά την καταμέτρηση του 94,5% των ψήφων, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, ηττάται για δεύτερη φορά στην ψηφοφορία, με ποσοστό 45,4%.
Ο υποψήφιος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης συνεχάρη ,πάντως,τον για δεύτερη φορά νικητή των εκλογών, εκφράζοντας την ευχή ότι θα υπηρετήσει την πόλη. Ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η ψηφοφορία των δημοτικών εκλογών απέδειξε ότι η «τουρκική δημοκρατία λειτουργεί στην εντέλεια».

Η διαφορά βρίσκεται περίπου στις 700.000 ψήφους.

Στα διαδικαστικά, η ψηφοφορία και στις 39 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης σχεδόν διεξήχθη ομαλά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε 31.342 κάλπες, όπου κλήθηκαν να ψηφίσουν 10.560.963 ψηφοφόροι βάσει των ίδιων εκλογικών καταλόγων της 31ης Μαρτίου.