Αρχική Αθλητικα Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σαρώνει και πάει να γίνει ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ελληνας ΟΛΩΝ ΤΩΝ...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σαρώνει και πάει να γίνει ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ελληνας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!

1389

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ολα δείχνουν ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα γίνει ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ όλων των εποχών και μάλλον αυτό ποτέ δεν θα αναγνωρισθεί στην Ψωροκώσταινα.

Εάν η ομάδα του συνεχίσει να υποστηρίζει αγωνιστικά τον Γιάννη,δηλαδή αν οι συμπάικτες του συνεχίσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς να δείχνουν την ίδια αγωνιστική αποτελεσματικότητα,τότε οι ίδιοι με κορυφαίο τον Γιάννη θα φορέσουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή Αμερικής.

Οι πιο δυνατοί αντίπαλοί τους φέτος είναι οι περίφημοι Λέϊκερς του Λός Αντζελες, με τον “βασιλιά” Λεμπρόν Τζέϊμς να θέλει να δείξει ότι ακόμα κρατούν τα κότσια του και ότι αυτός μόνος ξανάβγαλε την περίφημη ομάδα του “Μάτζικ” και του Κόμπι από τον μαρασμό των τελευταίων πολλών ετών.

Δυνατός αντίπαλος επίσης είναι και οι τριφυλλοφόροι της Βοστώνης,οι “Μπόστον Σέλτικς” που φέτος προσπαθούν να ανεβούν ακόμα ένα μεγαλύτερο σκαλοπάτι.

Ο Γιάννης όταν πήγε στους Μπάκς ,πήγε σε μια ομάδα που ήταν στο βυθό του ΝΒΑ.

Από την πρώτη του χρονιά έγινε ο στυλοβάτης μιας ομάδας σε επίπεδο ΝΒΑ και χρονιά με τη χρονιά την ανέβαζε προς την κορυφή.

Απο τους ημιτελικούς την έφτασε στους τελικούς της περιφέρειάς τους και πέρυσι έχασαν τον τελικό με τη Δύση επειδή έχασαν στον τελιό της Ανατολής από τους μετέπειτα πρωταθλητές Ράπτορς.

Ο Γιάννης αποδεικνύει ότι είναι ο ΠΡΩΤΟΣ και ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ με την ΚΑΘΟΛΙΚΗ αναγνώριση από την μία άκρη,ως  την άλλη των ΗΠΑ και φυσικά στον κόσμο του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον είχε μάθει τόσο καλά,ώστε με αυτόν να αρχίσει τις φιλοφρονήσεις στην Ελλάδα και ευτυχώς ανταποκρίθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην αξία του,πράγματα που θα ξεχαστούν με τη νέα και παντελώς άσχετη και μακριά απο κάθε τέτοια ευαισθησία νέα ένοικο του προεδρικού Μεγάρου…

Οι ειδικοί και οι απλοί (τηλε)θεατές στο ΝΒΑ και στο παγκόσμιο μπάσκετ τον αναγνωρίζουν εδώ και τέσσερα χρόνια ως τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα αθλητή.

Ποιός άλλος Ελληνας σε ατομικο-συλλογικό επίπεδο πέτυχε στην ελληνική ιστορία ένα τόσο δύσκολο επίτευγμα;

Ουδείς.

Κατα καιρούς υπερηφανευόμαστε για το ότι μπασκετμπολίστες μας κλήθηκαν στο ΝΒΑ.Διθυράμβους για τον Σπανούλη,τον Κουφό,τον Παπανικολάου ,όλους όσους πήγαν,είδαν τα δύσκολα και γύρισαν στο “κάλιο πρώτος στο χωριό”.Εκεί δεν θα ήταν ούτε δεύτεροι,ούτε καν με λεπτό συμμετοχής σε αγώνες…

Μια ακόμα απόδειξη της αξίας του Γιάννη είναι το γεγονός ότι φέτος η ομάδα του,οι Μπάκς,του προσφέρει συμβόλαιο ύψους 1/4 του δισεκατομμυρίου δολλαρίων για νέο 4ετές συμβόλαιο.

Σίγουρα θα υπάρξει κι άλλη μεγαλύτερη προσφορά.

Και αν δεν τραυματισθεί ,επειδή είναι πρώτα ΑΘΛΗΤΗΣ και μετά μπασκετμπολίστας θα συνεχίσει για τουλάχιστον άλλα 7-8 χρόνια να είναι σε αυτό το επίπεδο,όπως ο Μάϊκλ Τζόρνταν και άλλοι.

Αν για τον πανάξιο Νίκο Γκάλλη δώσαμε στα δυο “εθνικά” γήπεδα μπάσκετ (Παλαί Θεσσαλονίκης και ΟΑΚΑ Αθήνας)το όνομά του στο Γιάννη τι θα κάνουμε;

Μια σημαντική παράμετρος είναι ότι ο Γιάννης ήδη άρχισε την φιλανθρωπική δραστηριότητα προσφέροντας χρήματα όχι σε δικέ ςτου…κατασκηνώσεις και δικά του “κάμπ” μπάσκετ ,αλλά σε κοινωνικούς ,δημοτικούς σκοπούς κλπ

Για σκεφτείτε λίγο τους Ελληνες εκατομμυριούχους αθλητές που και πως ξοδεύουν τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά που έχουν βγάλει…

Τα γράφουμε απο τώρα μήπως και παρασύρουμε κάποιους να κινήσουν την προσοχή και άλλων.

Γιατί υποψιαζόμαστε ότι καθαρά ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ κριτήρια μερικών και ιδοτέλειες άλλων που είναι “πρώτοι” στο μικρό χωριό μας θα προσπαθήσουν να κρατούν μακριά,εκεί στο ΝΒΑ τα κατορθώματα του παιδιού που γεννήθηκε,μεγάλωσε στα Σεπόλια και απο μικρός κρατάει την ελληνική σημαία ΠΟΛΥ ψηλά.Πολύ πιο πάνω απο το μπόϊ του!.

Χθες με κορυφαίο και πάλι τον Γιάννη ,η ομάδα του νίκησε τους αντιπάλους στα ψηλά Σέλτικς με 128-123 και ο Γιάννης είχε 32 πόντους 17 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Το ρεκόρ της ομάδας του είναι 37 νίκες και 6 ήττες και δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα στο ΝΒΑ κοντά,με μονοψήφιο αριθμό στις ήττες.

Ιδού οι βαθμολογίες

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Νέα Υόρκη-Φοίνιξ 98-121

Μιλγουόκι-Βοστώνη 128-123

Νέα Ορλεάνη-Γιούτα 138-132 παρ. (κ.α. 122-122)

Γκόλντεν Στέιτ-Ντένβερ 131-134 παρ. (κ.α. 113-113)

Κλίπερς-Ορλάντο 122-95

Oι βαθμολογίες

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστώνη 27-13

Τορόντο 26-14

Φιλαδέλφεια 26-16

Μπρούκλιν 18-22

Νέα Υόρκη 11-31

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μιλγουόκι 37-6

Ιντιάνα 26-15

Ντιτρόιτ 15-27

Σικάγο 15-27

Κλίβελαντ 12-29

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μαϊάμι 28-12

Ορλάντο 20-22

Σάρλοτ 15-29

Ουάσινγκτον 13-27

Ατλάντα 9-32

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ντένβερ 29-12

Γιούτα 28-13

Οκλαχόμα Σίτι 23-18

Πόρτλαντ 18-24

Μινεσότα 15-25

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

Λ.Α. Λέικερς 33-8

Λ.Α. Κλίπερς 29-13

Φοίνιξ 17-24

Σακραμέντο 15-26

Γκόλντεν Στέιτ 9-34

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Χιούστον 26-14

Ντάλας 25-15

Μέμφις 19-22

Σαν Αντόνιο 17-22

Νέα Ορλεάνη 16-26