Αρχική Αθλητικα Ομελέττα χωρις αυγά η Εθνική Ελλάδας…

Ομελέττα χωρις αυγά η Εθνική Ελλάδας…

1237

 

Από τη μέση και πίσω η Εθνική ήταν σοβαρή.Από τη μέση και μπροστά ήθελε ομελέττα ,αλλά χωρίς να σπάσει αυγά.

Δηλαδή να κάνει επιθέσεις χωρίς σπασίματα,χωρίς ρίσκο.

Ο Ολλανδός τεχνικός Να Σιπ την συμμάζεψε απο το χάλι να χάνει απο τα νησιά Φερόε με κάτω τα χέρια,αλλά οι νεαροί παίκτες στους οποίους στηρίζεται δεν έχουν το τσαγανό να πάρουν πρωτοβουλίες εκτός οδηγιών του προπονητή.Ολοι σχεδόν εκτός των Φορτούνη,Κουρμπέλη,Ζέκα,Μπακασέτα.Αυτοί οι τέσσερις έκαναν και προσπάθειες και έκανα και σουτ για γκολ απο καλές θέσεις.Ο Τσιμίκας είναι μεγάλη κλάση,αλλα ακόμα πολύ νέος .

Ηταν καλή η Εθνική,αλλά έπρεπε να πάρει ρίσκο απο τις αρχές του β ημιχρόνου και να παίξει φουλ επίθεση.

Ο αντίλογος είναι ότι μπορεί με υπομονή το γκολ να ερχόταν στο τέλος σε μία φάση,όπως η υπέροχη του Παυλίδη που με απίθανο κοντρόλ με το στήθος στην περιοχή και ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα μέσα,αλλά ο “τερματοφύλακας των 120 εκατομ ευρώ Όμπλακ την έβγαλε στο δοκάρι του και κόρνερ.

Οι μαζικές επιθέσεις του τέλος του αγώνα έπρεπε να αρχίσουν νωρίτερα με καλή αλληλοκάλυψη και προσπάθεια μέσα στην περιοχή με πολλά ελληνικά πόδια.Οταν τα έβαλε είχε τις ευκαιρίες αν είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση απο νωρίς θα μπορούσε γκολ η πέναλτυ.

Με το 0-0 απέναντι στην ωχρή Σλοβενία έμεινε στην τρίτη κατηγορία με ισοβαθμία και καταδικαστικό αποτέλεσμα την ισοπαλία με το Κόσοβο στην έδρα μας.

Στα άλλα  αξιοσημείωτα ματς η Σερβία διέλευσε 5-0 την Ρωσία και φαίνονταν οι δυο ομάδες να έχουν το νου τους στον αγώνα Ουγγαρία-Τουρκία.Με ήττα της Τουρκίας έπεφτε η Τουρκία και όχι η Σερβία,όπερ και εγένετο με το ουγρικό 2-0…

Η ολλανδία ανέτρεψε το 1-0 και κέρδισε στο τελευταίο τέταρτο την Πολωνία εκτός έδρας.