Αρχική Ελλαδα Εκτός φυλακής όλοι μιζαδόροι της ΖΗΜΕΝΣ! Κανείς στο κελί για βιτριόλι...

Εκτός φυλακής όλοι μιζαδόροι της ΖΗΜΕΝΣ! Κανείς στο κελί για βιτριόλι και μεθυσμένα τροχαία…Εξόντωση μόνο στον…αριστούχο Δημάκη!

1996

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Κάπου στην ακμή της παπανδρεϊκής εξουσίας ένας επώνυμος του χώρου της ΚΡΑΤΙΚΗΣ οικονομίας σε ημέρα βροχερή οδηγούσε τη Μερσεντές του στην Κηφισίας με μεγάλη ταχύτητα.

Μια γυναίκα βρέθηκε στο οδόστρωμα,την παρέσυρε ,τη σκότωσε,την εγκατέλειψε.

Επίσημα δεν είχε καμία συνέπεια,ανεπίσημα λέγεται ότι έδωσε ένα ποσό και “καθάρισε”. Η συζυγός του είχε τότε στενή σχέση με τον Ανδρέα και στο επίπεδο της φημολογίας έμεινε το θρυλούμενο ότι οδηγούσε πολύ μεθυσμένος.

Εγινε θόρυβος  και στη Βουλή για το θέμα της ατιμωρησίας των ισχυρών για τέτοια θέματα.

Μετά μερικά χρόνια ήρθε η επίθεση με βιτριόλι στην Κούνεβα.Βοηθήθηκε,έγινε ευρωβουλευτίνα. Παραδειγματική σύλληψη και τιμωρία του φυσικού και του ηθικού αυτουργού δεν είδαμε.Το ίδιο και σε επίθεση εναντίον επώνυμου δικηγόρου.

Προφανώς αυτό το αίσθημα ατιμωρησίας έδωσε θάρρος στον φυσικό και ηθικό αυτουργό της νέας επίθεσης στη νεαρή στην Καλλιθέα.

Το ίδιο αίσθημα ατιμωρησίας έχει εμπεδωθεί και στα τροχαία δυστυχήματα.Οπως και αν οδηγεί κανείς,όσους και αν σκοτώσει αν έχει ασφαλιστική εταιρεία όλα…καλά!

Υπήρξαν τραγικοί θάνατοι ακόμα και με μαζική παράσυρση και εγκατάλειψη νεαρών από μεθυσμένους οδηγούς.

Μόλις πριν λίγες ημέρες οι αρμόδιοι κυβερνητικοί ψέλλισαν κάτι περι μετατροπής αυτών των εγκλημάτων εγκατάλειψης  θυμάτων σε κακουργήματα με αφορμή συνεχόμενα τέτοια εγκλήματα.

Προφανώς δεν έφτασαν στα αυτιά της “κοινωνικής πιάτσας”,την οποία οι πολιτικοί έχουν “εκπαιδεύσει”να μην διαβάζει ,να μην παρακολουθεί ειδήσεις.

Ετσι σήμερα είχαμε και νεο τέτοιο έγκλημα με θύμα 47χρονο στη Θεσσαλονίκη.Τον παρέσυρε,τον σκότωσε,τον εγκατέλειψε…

Θα δικαστεί όταν συλληφθεί με το …παλιό σύστημα,αφού ακόμα δεν έγινε και τυπικά κακούργημα.Αρα όλα…καλά.Ούτε ημέρα φυλακή.

Ο φυσικός και ηθικός αυτουργός της επίθεσης στην 34χρονη (με τηλεοπτική εμφάνιση) θα συλληφθεί και είναι προφανές ότι οφείλεται σε προσωπικούς λόγους το έγκλημα.Η 34χρονη παρότι θα φωνάζει με τον δικηγόρο της κ.Λύτρα ότι ήταν κακούργημα και προσπάθεια αφαίρεσης ζωής,επειδή γλίτωσε θα δει τους δράστες να μένουν στη φυλακή 3-4 χρόνια το πολύ και όλα…καλά!

Ο ίδιος “εθισμός” και στις ΗΠΑ.Αστυνομικοί σκοτώνουν πολύ εύκολα μαύρους που “κάνουν φασαρίες”.

Η βαρύτερη ποινή είχε επιβληθεί στην λευκή αστυνομικό Γκάϊγκερ, η οποία βγήκε σε άλλο όροφο στην πολυκατοικία της κατά λάθος…

Βρήκε ,λέει,μια πόρτα ανοιχτή κατά λάθος…

Μπήκε σε αυτό το διαμέρισμα κατα λάθος…

Μπροστά της σε καναπέ ,που προφανώς δεν έμοιαζε καθόλου με τον δικό της ,καθόταν ένας 26χρονος αφροαμερικανός και παρακολουθούσε τηλεόραση.

Κατά λάθος δεν είπε συγνώμη…λάθος,αλλά έβγαλε αμέσως το πιστόλι και σκότωσε με δυο σφαίρες τον νεαρό, οποίος κάθε άλλο παρά τις επιτέθηκε…

Ο λευκός εισαγγελέας της έδρας του Ντάλλας δεν πίστεψε το “λάθος” και θεώρησε ότι η αστυνομικός έκρυβε άλλα.Και πρότεινε ποινή 28 χρόνια κάθειρξης.Το δικαστήριο της έβαλε πέρυσι  10 χρόνια κάθειρξη.Θα βγει σε 3-4 χρόνια…

Συνήθως οι ποινές στους αστυνιομικούς που σκοτώνουν στο δρόμο αφροαμερικανούς μόνο είναι επίπληξη η απόλυση απο το σώμα…

Το ίδιο λέει θα κάνουν και σε 4 αστυνομικούς που σκότωσαν με τον τρόπο που βλέπετε τον αφροαμερικανό Τζώρτζ Φλόϊντ(πατημένος κάτω…) γιατί “ήταν μεθυσμένος και έκανε φασαρία” στους δρόμους της Μινεάπολης.

Σε έναν άλλο τομέα είναι χαρακτηριστική η υπόθεση Δημάκη.Στις φυλακές μπήκε για έγκλημα τιμής (της αδελφής του) το 1998.Είχε και θέματα ληστειών χωρίς χρήση βίας.

Στις φυλακές πήρε πτυχίο πολιτικού νομικής και υποτροφία παίρνοντας άριστα στον “σωφρονοσμό”.Δεικδικώντας καλύτερες συνθήκες  προκάλεσε και τον αντι να τον βγάλουν τον εκδικήθηκαν με μεταγωγές.Εκανε απεργία πείνας για να τον προσέξουν.

Είναι το ίδο κράτος που είδε τα αγγλικά ΜΜΕ πριν λίγο καιρό να γράφουν ότι σκανδαλωδώς αποφυλακίστηκε σε 6 χρόνια ο βιαστής και δράκος της Κέρκυρας με καταδίκη σε 53 χρόνια.Τα διάβασε και δεν έκανε τίποτα απολύτως.Ολα καλά…Μέχρι που ξαναβίασε και τον κυνήγησαν προχθές σε χαράδρες και τον έπιασαν.

Σαν κι αυτόν,δηλαδή μη σωφρονισθέντες και σκανδαλωδώς αποφυλακισθέντες γεμάτος ο τόπος…

Αποφυλακίσθηκε και ο πρώην γενικός δερβέναγας του ΟΤΕ συνδικαλιστής Σκαρπέλης που προ 3-4 μηνών είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ.

Προφανώς σωφρονίστηκε…

Τι είχε κάνει;

Ιδού τι είχε γράψει το 2008 η αείμνηστη Αριστέα Μπουγάτσου στην “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”

“5 εμβάσματα 3,8 εκατ. ευρώ στον Φραντς τον Ελληνα

 

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

 

Εναν πελώριο χάρτη, που με σκούρα γράμματα γράφει «Απόρρητα προσωπικά δεδομένα του Γεωργίου Σκαρπέλη», περιλαμβάνει πλέον και η δικογραφία των Αθηνών, ενώ δείχνει τη διαδρομή του άνομου χρήματος της Siemens προς τον «Franz» για μια τετραετία. Ο χάρτης αυτός υπογράφεται από την Debevoise & Plimpton LLP (D&P), τη δικηγορική εταιρεία στην οποία η Siemens A.G. εδώ και καιρό έχει αναθέσει τις εσωτερικές έρευνες για την υπόθεση της διαφθοράς και των δωροδοκιών.

 

Σύμφωνα με το διάγραμμα της D&P, το ψευδώνυμο Franz, που βρίσκεται καταχωρισμένο στα βιβλία του κρυφού λογιστηρίου της Siemens, τα οποία παρέδωσαν οι «αλεπούδες» των ταμείων στην Εισαγγελία του Μονάχου, αντιστοιχεί στον Γεώργιο Σκαρπέλη, ανώτατο στέλεχος του ΟΤΕ μέχρι και το 2004.

Η αποκάλυψη είναι δραματική, καθώς ο Franz ή Γ. Σκαρπέλης αναφέρεται ως ο δικαιούχος του λογαριασμού 835835 στην τράπεζα Raiffeisenbank Tirol στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Σ’ αυτό τον λογαριασμό έχουν καταλήξει πέντε εμβάσματα με αποστολέα τη Siemens, συνολικού ύψους 7,5 εκατ. μάρκων ή 3,8 εκατ. ευρώ. Το δεδομένο αυτό έχει καταστήσει ύποπτο τέλεσης σοβαρών αδικημάτων τον Γ. Σκαρπέλη, ο οποίος -μέχρι στιγμής- είναι το μόνο στέλεχος του ΟΤΕ, που έχει κληθεί να απολογηθεί στις 30 Απριλίου με τους υπόλοιπους έξι υπόπτους να προέρχονται από τα ρετιρέ της Siemens Ελλάδος.

Το στοιχείο αυτό μοιάζει ακαταμάχητο και πολλοί εύχονται να είναι ένα ψέμα, μια οφθαλμαπάτη ή ένα μπέρδεμα. Μοιάζει όμως να διασταυρώνονται πλήρως οι τραπεζικές εκροές του παραλογιστηρίου της Siemens με τις ημερομηνίες, αλλά και με τα ποσά που έχουν εισρεύσει στον λογαριασμό της τράπεζας του Ζάλτσμπουργκ.

Η διαδρομή του χρήματος συνδέει τη Siemens A.G. με τον αποδέκτη και των πέντε εμβασμάτων καθώς:

* Το χρήμα της Siemens αποδεσμεύεται από εταιρικό λογαριασμό, που αυτή διατηρεί στην Deutsche Bank του Μονάχου.

* Κατευθύνεται στη Raiffeisenbank στο Ζάλτσμπουργκ, δηλαδή στην τράπεζα που κινεί το πρώτο μεγάλο μαύρο ταμείο της Siemens, που προδόθηκε το 2001 και έτσι άλλαξαν διαδρομές οι μίζες. Δικαιούχοι του λογαριασμού της Siemens είναι το στέλεχός της Wolfang Rudolph, που συναντάται ως διαχειριστής του άνομου χρήματος σε δεκάδες «πληρωμές».

Πέντε συνολικά εμβάσματα αξίας από 1 έως 2,5 εκατ. μάρκα έχουν σταλεί στον Franz από τον Φεβρουάριο του 1998 μέχρι και τον Μάιο του 2001, κάτι που σημαίνει ότι η Siemens ή αμείβει τον άνθρωπό της στον ΟΤΕ ή διά μέσου αυτού ανταποδίδει στο πολιτικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ το καλό που της έκανε με τις απευθείας αναθέσεις των προγραμματικών-πλαισιακών συμβάσεων.

Η πρώτη πληρωμή ύψους 2,5 εκατ. μάρκων πραγματοποιείται στις 17 Φεβρουαρίου 1998. Δύο μήνες πριν, στις 10 Δεκεμβρίου 1997, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ έχει αποφασίσει να κλείσει χωρίς διαγωνισμούς (με απευθείας αναθέσεις) τις προγραμματικές συμφωνίες πενταετούς διάρκειας.

Με τη Siemens έκλεισε την 8002 αρχικού ύψους 158 δισ. δρχ. και τελικού τιμήματος 885 εκατ. ευρώ και με την Intracom την 8004, αρχικού τιμήματος 222,7 δισ. δρχ. και τελικής αξίας 1.205 εκατ. ευρώ.

Τις συμφωνίες αυτές υπέγραψε ο τότε πρόεδρος του ΟΤΕ (εκτελούσε προσωρινά και χρέη διευθύνοντος συμβούλου) Δ. Παπούλιας και οι Σωκράτης Κόκκαλης (Intracom) και Η. Γεωργίου (Siemens), με τον τελευταίο να περιλαμβάνεται στους εν δυνάμει κατηγορουμένους.

Ο Γ. Σκαρπέλης -τότε γενικός διευθυντής του ΟΤΕ- μετείχε στην ομάδα που έφτιαξε το πλαίσιο των προγραμματικών συμφωνιών και σ’ αυτήν που διαπραγματεύτηκε το αντικείμενό τους και τα τιμήματα. Επρόκειτο ουσιαστικά για την εκπλήρωση μιας πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης Σημίτη, που στήριξε τους εθνικούς προμηθευτές και αξιοποίησε την κοινοτική εξαίρεση που είχε εξασφαλίσει η χώρα (μέχρι τις 31/12/1997) για απευθείας αναθέσεις σε τομείς δημοσίων συμβάσεων.

Ο Γιώργος Σκαρπέλης, που ξεκίνησε ως τοπογράφος στον ΟΤΕ, εκλέχθηκε εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του οργανισμού και από το 1994 κατείχε σημαντικές θέσεις ευθύνης. Εφτασε να είναι εντεταλμένος αντιπρόεδρος του ΟΤΕ και πρόεδρος της ΟΤΕ International, έχοντας στην ευθύνη τις διεθνείς επενδύσεις του οργανισμού (Telecom Serbia, Armentel, Romtelecom, Globul, Cosmofom κ.ά.).

Ηταν για τους φίλους του ο Γκρομίκο του ΟΤΕ, ένας άνθρωπος ευφυής με υψηλές διασυνδέσεις στο όλον ΠΑΣΟΚ (παπανδρεϊκό και σημιτικό), αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, η οποία είχε συνταχθεί υπέρ των προγραμματικών συμφωνιών, αν και το 1997 ψέλλιζε τα περί ανεξάρτητης αρχής για τις προμήθειες του Δημοσίου.

Η συνέχεια ασφαλώς αναμένεται με ενδιαφέρον, ιδιαίτερα το υπόμνημα του κ. Σκαρπέλη προς τον εισαγγελέα, με το οποίο θα πρέπει να εξηγεί πώς και γιατί έγινε ο Franz των μαύρων ταμείων της Siemens. *

 Η συνέχεια αυτών ήταν να καταδικαστεί μετά…11 χρόνια σε 15 χρόνια κάθειρξη.Την υψηλότερη ποινή μεταξύ των στελεχών του ΟΤΕ,ίδια ποινή με Χριστοφοράκο,Καραβέλα,Μαυρίδη που επίσης ΔΕΝ είναι στις φυλακές σήμερα…